Strona 132 z 190 PierwszyPierwszy ... 3282122124125126127128129130131132133134135136137138139140142182 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,621 do 2,640 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Lusia była ciut starsza na weselu ale siedziała w kółkowej na zmianę w natce i wujkowie byli oszołomieni jak ona może tam spać no niemożliwe jak jej się udało "tam" zasnąć. Zaglądali, niektórzy zazdrościli, inni współczuli biednemu dziecku meczarni (o czym dowiedziałam sie już po weselu). W tą niedzielę na rzece spotkaliśmy starego znajomego który przywitał nas tekstem "ooo to to dziecko co na weselu w nosidle było???"
    A mi wczoraj spodobał sie młody facet który szedł z żona na zakupy i aż przystanął żeby nas pooglądać ale najlepsze było jego westchniecie nad nami w stylu babskiego "aaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh"

Chustofanka Awatar polly
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agulinka Zobacz posta
    Czy na pewno mieszkamy w tym samym mieście? Szok, bo ja przez 9 miesięcy noszenia może z dwa niezbyt miłe komentarze usłysząłam, a Ty przez 1,5 miesiąca aż tyle. Niesamowite...
    ehh moj M się smieje ze ja chyba po prostu wyglądam jak jakaś nawiedzona feministka (po porodzie zgolilam włosy na zero) i te kruciutkie włosy, dziecko w chuscie + niewielki staż rodzicielski wywołują koniecznośc dbania o dobro mojego dziecka (zwłaszcza wśród starszych pań) ehh powoli się przyzwyczajam. ale wczoraj zdazyly sie jakies pozytywne wiec moze gdy maly bedzie starszy a ja coraz bardziej pewna siebie jako mama to bedzie lepiej

Chustomanka Awatar Nyplowa
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

dzisiaj odprowadzałam Maję do przedszkola, Asiks w chuście, chłopczyk ok 7 lat, pokazał mnie palcem z okrzykiem "tato patrz!"
    a później starsza pani zapytala czy dziecko się nie urwie

Chustofanka Awatar Dorotaa
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

A ja dzisiaj w drodze na terg usłyszałam jak jedna kobia mówi do drugiej: "oooo, jak mu dobrze, też tak chcę... Weźmie mnie pani?" Odwróciłam się, uśmiechnęłam i mówię jej, że jest za duża

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

My wczoraj od siedzącej na ławce podpitej młodzieży dostałysmy brawa
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

niedawno w autobusie jeden pan zniesmaczony patrzył na moje dziecko biedne, ja tylko czekam az sie wywnętrzy o co mu chodzi, no i wydusił z siebie ze "za wczesnie dziecko tak do góry prosto trzymac". no tak...tylko sie uśmiechnęłam tajemniczo...
    "nasze babki to do roku w becie trzymały"
    o, tu juz mnie powoli brało
    "krzywde dziecku pani zrobi" i odwócił głowę by dłużej na ten horror nie patrzeć;D
    w srodku juz sie nieźle zagotowalam ale tylko ze wzgledu na obecnosc reszty mych pociech nie wybilam panu...tego z głowy;P
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

dzisiaj na środku rynku podbiegła do mnie młoda kobieta, zwróciła mi w pośpiechu uwagę ze młoda ma sine nóżki.
    głupio się poczułam

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A mnie dziś zaskoczyło, że starszy pan z kiosku zauważył, że "dziś to pani dziecko na plecy przeskoczyło, zawsze jest z przodu".
    Bo czasem zapomnę, że w małym mieście to wszyscy o wszystkich wiedzą
    We're on a road to nowhere. Come on inside...

Chusteryczka Awatar kamisia
    Miejscowość
    Ełk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kerna Zobacz posta
    dzisiaj na środku rynku podbiegła do mnie młoda kobieta, zwróciła mi w pośpiechu uwagę ze młoda ma sine nóżki.
    głupio się poczułam
    A faktycznie miała sine bo miałaś coś źle zawiązane? Mój wcale nie ma sinych, a wiele babć twierdzi, że ma za ciasno przy nóżkach.
    Moje Skarby: Tymek (maj 2012) i Lolek (wrzesień 2015)

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że zdobycie tego wymaga czasu - czas i tak upłynie.

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

kiki- miała ciemniejsze ale nieznacznie. Tyle tylko, że młodej duzo nie trzeba, ma słabe krążenie i praktycznie za każdym razem te nóżki ciemnieją ale do fioletu bym nie porównała
    A tak zapytam, czy zawsze poły muszą iść po nóżkach Przy ciężarkach to chyba dodatkowe wsparcie jednak

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

A ja dziś byłam z dziewczynami na zakupach. Wpakowałam Alę w chustę i krążę po sklepie. Przez chwile między regałami mignął mi ochroniarz. Po chwili patrzę a on wraca i mi się przypatruje. Ciekawe czy przyszło mu do głowy, że sobie coś w tej szmatce po cichu upycham?

A poza tym raczej życzliwe lub zaciekawione spojrzenia. Żadnych piorunujących i takich z mordem w oczach nie zarejestrowałam.

Chustomanka Awatar Ulula
    Miejscowość
    Poznań (Komorniki)

Domyślnie

Kurczaki, ja to szczęścia nie mam. Albo Poznań taki światowy... Bo nikt mi nic nie mówi. Łażę ze szmatą dużo, mój chłop też łazi a komentarzy ni hu hu . Dwa razy ktoś nam się zapytał czy wygodnie, ale to ekspedientki w sklepach. Na mojej wsi uśmiechają się tylko, do Młodej czasem ktoś pokiwa i to wszystko. W Poznaniu to samo - nikt nas nie zaczepił. Nawet na ostatnim wypadzie nad jezioro, po wsi maleńkiej się szwendaliśmy i tylko ludzie czasem urodę Matyldy komentowali a chusty nikt .
    Może ja albo M. groźnie wyglądamy i się boją?

W sobotę, jak Bastet, jedziemy na wesele kumpla - może wtedy się doczekam?

Chustomanka Awatar alinoe
    Miejscowość
    Miasto Ognia

Domyślnie

Chodzimy często po naszej mieścinie i na razie tylko pozytywne komentarze (szczególnie panów ) ale muszę przyznać, że denerwuje mnie troche reakcja ludzi. Tak się gapią, że czuję się jak jakieś dziwadło. Wydawało mi się, że noszenie dziecka jest "oczywistą oczywistością" i znowu wychodzi na to,że ja jakaś nie teges jestem

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Też się czuję jak dziwadło, specjalnie biorę jakąś książkę do autobusu, albo patrzę na dziecko, albo gdzieś "w dal" żeby nie widzieć tych wszystkich spojrzeń Zwykle sie uśmiechają ludzie, ale i tak jakoś mi tak dziwnie być w centrum zainteresowania.
    Z ostatnich komentarzy, dzisiaj:
    Szłyśmy na rynek i przed nami szła babcia z dziedkiem, tacy już starsi naprawdę, i szli wolno więc ich zaczęłam wyprzedzać. I dziadek klepię babcię "patrz patrz!" i jej pokazuje na nas, więc sie zatrzymałam i pokazałam babci żeby też zobaczyła I tacy byli zachwyceni, że tak fajnie jest mojej córeczce, pytali gdzie to się z mamą wybrała
    Na rynku natomiast jeden pan sprzedawca chyba z 5 razy powtórzył "genialne!" podczas gdy u niego robiłam zakupy

Chustomanka Awatar Bastet
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Powróciwszy z wesela chciałam się pochwalić, że moje dziecię ani razu nie płakało dnia tego (cały dzień praktycznie noszone). Zachwycał się nami pan fotograf, jako że sam ma małe dziecię (4 mies.). Stwierdził, że ta chusta jest genialna, bo szalenie praktyczna, a poza tym w połączeniu ze strojem weselnym wyjątkowo elegancko się prezentuje (gold rubin). Krzywych spojrzeń nie zanotowałam. O chuście rozmawiałam też z kilkoma młodymi parami i byli zachwyceni tą ideą noszenia i bardzo chętni by w niedługim czasie przetestować na własnej dziatwie .

A wczoraj jechałam z młodym tramwajem w chuście. Wsiadły jakieś studentki i jedna tak się zapatrzyła, że oczu odkleić nie mogła od dziecia, który był wtulony we mnie i prawie odpływał (21 godz.). Stwierdziła, że pierwszy raz w życiu dziecko poruszyło w niej instynkt macierzyński . Jak wysiadła to jeszcze długo śledziła nas wzrokiem z ulicy .

mój blog - http://bastetlady.blogspot.com/

"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili" – Sokrates.

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Nas wczoraj starsza pani w autobusie dluugo obcinala (usmiechala sie przy tym), a w koncu spytala "czy mu glowka nie zdretwieje".

Zdretwiala Wam kiedys glowa???!!!

<Miejsce na mądry cytat>

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Bastet no nieźle w tym tramwaju namieszałaś dziewczynie w głowie
    Co do tych ciągłych spojrzeń to od jakiegoś czasu bardzo mnie to denerwuje do tego stopnia, że jeśli ktoś mnie mija wpatrując się we mnie, odwraca się za mną wpatrując się we mnie bez słowa, uśmiechu, to ja robię to samo

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kocia_mama Zobacz posta
    Nas wczoraj starsza pani w autobusie dluugo obcinala (usmiechala sie przy tym), a w koncu spytala "czy mu glowka nie zdretwieje".

Zdretwiala Wam kiedys glowa???!!!
    Nie raz i nie dwa, ostatnio godzinę temu Karmiłam Młodego, starając się, by tatusia nie kopał przesadnie - więc w dziwnej pozycji. Ścierpł mi kark i część głowy

Cytat Zamieszczone przez Bastet Zobacz posta
    A wczoraj jechałam z młodym tramwajem w chuście. Wsiadły jakieś studentki i jedna tak się zapatrzyła, że oczu odkleić nie mogła od dziecia, który był wtulony we mnie i prawie odpływał (21 godz.). Stwierdziła, że pierwszy raz w życiu dziecko poruszyło w niej instynkt macierzyński . Jak wysiadła to jeszcze długo śledziła nas wzrokiem z ulicy .
    "Och! Jakie to śliczne!"*
    (To z Wańkowicza, tak zareagowała jego pięcioletnia córka na wieść, że małe ssaki, w tym dzieci, rodzą się z brzuszka mamusi )
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustomanka Awatar musajka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Którąś niedzielę szłam z małym na spacerek (mały na plecach w nosidełku od Pathi) mijaliśmy starszego pana, który gdy tylko nas zobaczył od razu zaczął się zachwycać:

- Pani jak fajnie tyn mały se tam siedzi ze zadku! Jakie to je fajne! Wiy pani jo tyż mom wnuka yno malutkigo, ale na prziszły rok tyż sie takie coś kupia i byda z nim do lasa łaził. Jakie to je mondre wiy pani! To je richtik mondre!

Hehehe fajne to było

Chustomanka Awatar Bastet
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez musajka Zobacz posta
    Którąś niedzielę szłam z małym na spacerek (mały na plecach w nosidełku od Pathi) mijaliśmy starszego pana, który gdy tylko nas zobaczył od razu zaczął się zachwycać:

- Pani jak fajnie tyn mały se tam siedzi ze zadku! Jakie to je fajne! Wiy pani jo tyż mom wnuka yno malutkigo, ale na prziszły rok tyż sie takie coś kupia i byda z nim do lasa łaził. Jakie to je mondre wiy pani! To je richtik mondre!

Hehehe fajne to było
    Przednia rakcja ! Takie dziadki najlepsze som . Prosty człek, ale widzi, że wynalazek genialny i praktyczny .

mój blog - http://bastetlady.blogspot.com/

"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili" – Sokrates.

Uprawnienia umieszczania postów