Strona 140 z 190 PierwszyPierwszy ... 4090130132133134135136137138139140141142143144145146147148150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,781 do 2,800 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

woru
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez belfe Zobacz posta
    " patrz jak dziewczynka siedzi u taty na plecach w woru " myslałam ze się posikam ze śmiechu i trzyma mnie to do teraz, aż łzy mi lecą " u taty w woru"
    Od dziś będę wołać: "Ala do wora!"

Chustonówka
    Miejscowość
    Lublin/ Niedrzwica Duża

Domyślnie

Ja mieszkam na wsi i unas to nowość jak ide z małym w MT to patrza sie jak na głupka

Lightbulb

Dziś spotkałem się z ciekawą reakcją. Stojąc zamotany na przejściu dla pieszych. Po drugiej stronie na mój widok żona zaczęła szarpać za rękaw swojego męża,który niósł na rękach ok 1,5 roczną córkę. "Zobacz, zobacz jakie to praktyczne, widzisz na plecach malucha.. zobacz, musimy coś takiego kupic..." ...
    Dla mnie noszenie w chuście to nie jest moda, to zdrowie, wygoda, bliskość, to mój/nasz styl życia.
    Po godzinach rysuję komiks chustowy

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Czy reakcja najbliższego otoczenia na konkretną szmatę też się liczy? Rozpakowałam właśnie Indio Gold. Mój mąż: "rany, to wygląda jak taka stara narzuta na łóżko". Taaaa, spuścmy zasłonę, narzutę na tę scenę.
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustonówka Awatar Suri

Domyślnie

U nas zawsze pozytywne
    "O jak sobie maleństwo na serduszku u mamusi słodko śpi",
    "Tak blisko mamy, to najbezpieczniej",
    "Jaki piękny widok",
    itp.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

koło mnie w sklepie pracuje dziewczyna (od niedawna) ostatnio sobie pogawędkę ucięłyśmy... nosiła swojego małego w jedwabnej ręcznie malowanej 7m sari, koleżanka nauczyła ją motać i dała jej szmatkę w prezencie. Zimą nosiła w kocu przeciętym na pół i zszytym na długość. Jak ktoś chce nosić to i tak sobie poradzi
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mąż niósł w Tuli. Jakaś starsza pani: o tak nie można nosić, lekarze nie pozwalają, bo dziecko ma wszystko ściśnięte, nie można. Ja zapytałąm gdzie pani to słyszała, ale nie odpowiedziała mi... A mój mąż ze stoickim spokojem: coś się pani pomyliło. są inne nosidła, takie przodem i w takich nie można, to jest dobre i w nim lekarze zalecają nosić
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chusteryczka Awatar asienkie
    Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia220184 Zobacz posta
    Ja mieszkam na wsi i unas to nowość jak ide z małym w MT to patrza sie jak na głupka
    To i u nas to samo, choc do mnie to sie juz wiekszosc przyzwyczaila. Ale i tak mam wrazenie ze oprocz kilku pozytywnie nastawionych osob, reszta patrzy jak na hipiske-wariatke
    A tak poza tym to na podobnych wsiach mieszkamy, bo ja Lublin/Konopnica

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia220184 Zobacz posta
    Moja mama mieszka w małej wiosce i wszyscy ją i mnie tam znają (tym bardziej, że przez lata pracowała jako nauczycielka w zerówce). Zawsze uchodziłam tam za osobę o dziwacznych pomysłach, więc raczej przyjęto moje noszenie dziecka w szmacie bez specjalnego zdziwienia. Potem pojawiła się moja siostra w MT a teraz znów ja w szmacie z drugim. Na mojej wsi jest inaczej, bo to jak na wioskę bardzo duża miejscowość (dwie stacje kolejowe) i tu się ludzie często za mną oglądają, ale na razie nikt mnie nie zrugał.

Chustofanka Awatar Dorotaa
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

A do mnie dzisiaj kobieta w punkcie ksero mówi: 'ooo, jak pomysłowo to Pani wymyśliła!', ja: 'ja tego nie wymyśliłam...' ona: 'nie?!' i już nie mogłam więcej tłumaczyć, bo zaczęła obsługiwać kogoś innego. Ale nieźle się uśmiałam

A kobieta na targu do innej: 'zobacz, zobacz jak fajnie, ile on ma, roczek?' A mój Jacek czteromiesięczniak

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Ja teraz jestem na wakacjach u taty i wszyscy jego znajomi mówią "o, to jest ta chusta" (widocznie już słyszeli że noszę ) a tata przed znajomymi też zachwala że taka fajna to rzecz i ręce wolne, dziecko zadowolone i w ogóle super

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pulpecja Zobacz posta
    Ja teraz jestem na wakacjach u taty i wszyscy jego znajomi mówią "o, to jest ta chusta" (widocznie już słyszeli że noszę ) a tata przed znajomymi też zachwala że taka fajna to rzecz i ręce wolne, dziecko zadowolone i w ogóle super
    Pozazdrościć Taty

Moja mama specjalnie nie komentuje, tylko ciągle pyta, czy już w "wózeczku" Szymek jeździ i że teraz już na pewno by mu się w "wózeczku" podobało. Moje wyjaśnienia, że jednak mu się nie podoba ciągle (bo mąż uparcie próbuje ) przyjmuje jako wymówkę dla mojego wariactwa

Ale w otoczeniu tzw. obcym zdecydowana przewaga reakcji pozytywnych

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez izka_74 Zobacz posta
    Moja mama specjalnie nie komentuje, tylko ciągle pyta, czy już w "wózeczku" Szymek jeździ i że teraz już na pewno by mu się w "wózeczku" podobało.
    Moja tak samo
    Że mnie wózek by odciążył, bo przecież to ciężko tak nosić itp. Ale niedługo mamę też odwiedzę, wózka tam nie będzie, więc nie będzie wyjścia - będziemy się nosić. Ciekawa jestem reakcji babci. Bo ona mieszka na malutkiej wiosce, mnie też tam wszyscy znają. Zdam później relację

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

A ja spotkałam ostatnio w autobusie behapowca z mojej pracy. Najpierw popytał o małego, potem tak spojrzał na mnie z góry (dosłownie bo ja siedziałam a on stał ) i stwierdził, że medycznie to chyba ok jest. I że kiedyś takich stelaży nie było

Chustomanka

Domyślnie

A ja się dzisiaj zdziwiłam
    Stoję sobie w supermarkecie, młody na plecach. Przechodzi babka z dwu-trzylatkiem na rękach i mówi do niego: Widzisz, widzisz, jak dalej będziesz taki niegrzeczny to mama też cię tak przywiąże!!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pekatrine Zobacz posta
    Stoję sobie w supermarkecie, młody na plecach. Przechodzi babka z dwu-trzylatkiem na rękach i mówi do niego: Widzisz, widzisz, jak dalej będziesz taki niegrzeczny to mama też cię tak przywiąże!!

ahahahhaha, dooobreeee
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chusteryczka Awatar sensibileanima
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ło mamo

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

coś jej odpowiedziałaś?

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia83 Zobacz posta
    coś jej odpowiedziałaś?
    Nie, bo ja z tych co to najlepszą ripostę wymyślą 2 dni po zdarzeniu

Uprawnienia umieszczania postów