Strona 136 z 190 PierwszyPierwszy ... 3686126128129130131132133134135136137138139140141142143144146186 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,701 do 2,720 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chusteryczka Awatar asienkie
    Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

A jak my wczoraj spacerowalismy zachustowani po osiedlu, to pan, ktory jechal samochodem tak sie na nas zagapil (jak nas minal to az przez ramie zerkal) ze sie prawie na zywoplocie zatrzymal
    taka sensacje wzbudzamy we wsi!

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

ło rety jakie macie ostatnio przejścia, chyba słoneczko nie wpływa dobrze na coponiektórych.
    wiewiórka
    I pewnie (gdybym tylko miała czas na to) polazłabym na komendę i udowodniła jakich mają służbistów, że im matki z dziećmi przyprowadzają.
    Może i zmienia się podejście do ludzi przy takiej imprezie ale kurczę aż tak

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kerna Zobacz posta
    ło rety jakie macie ostatnio przejścia, chyba słoneczko nie wpływa dobrze na coponiektórych.
    wiewiórka
    I pewnie (gdybym tylko miała czas na to) polazłabym na komendę i udowodniła jakich mają służbistów, że im matki z dziećmi przyprowadzają.
    Może i zmienia się podejście do ludzi przy takiej imprezie ale kurczę aż tak
    A ja już byłam na komisariacie kilka razy w chuscie w sprawie oszustwa internetowego bo mi pewna forumka chusty nie wysłała a zapłaciłam. Także panowie mnie tam znaja, wcześniej mnie też znali, bo mój ojciec jest emerytowanym policjantem więc wszyscy się znają w tym kręgu i nie tylko, to małe miasto. Nie raz do taty tam chodziłam. No ale tego nie znałam, widocznie przyjechał tu pilnować na woodstock gdzieś z Polski
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustonówka

Domyślnie

To i ja sie przylacze Mieszkam w UK i w moim miescie nie widzialam jeszcze zadnej mamy w chuscie wiec my zawsze jestesmy zaczepiane, dzis starsza Pani w sklepie pyta mnie czy jestem walijkaBo jak mnie zobaczyla to jej sie tak cieplo na sercu zrobilo bo ja jej mama tak wlasnie nosila i chyba jej sie wydawalo ze tylko w Walii ludzie tak nosza

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja z dużego miasta , ale jak nosiłam 3 lata temu małego to chyba nigdy sie nie spotkałam z niemiłymi komentarzami, zawsze były uśmiechy, "och, zobacz jaki maluszek" i takie podobne. Ostatnio tylko śmiać mi sie chciało- poszłam w czerwcu na dzień rodzinny do szkoły do syna, Monisię wsadziłam do chusty, żeby się nie męczyć z wózkiem po schodach. Uczestniczymy w imprezie, a jedna pani " może pani jakoś pomóc, może ją potrzymać?" Hmmm... po co? powiedziałam " nie trzeba, sama się trzyma".Pani się pośmiała, ale chyba nie wiedziała co i jak z tą chustą.
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

a dziś z kolei spotkałam dla odmiany miłą młodą panią policjantkę, zaczepiła mnie jak przechodziłam przez ulic, a ona kierowała ruchem na rondzie. Ona machała i gwizdała a w międzyczasie sobie pogadałyśmy o chustach i o noszeniu

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    a dziś z kolei spotkałam dla odmiany miłą młodą panią policjantkę, zaczepiła mnie jak przechodziłam przez ulic, a ona kierowała ruchem na rondzie. Ona machała i gwizdała a w międzyczasie sobie pogadałyśmy o chustach i o noszeniu
    O nadgorliwym koledze też?
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Dzisiaj rano jak weszłam do autobusu, to powitały mnie szerokie uśmiechy pasażerów, głównie starszych osób.
    A jedna pani, też starsza, mówi do mnie "ale pani fajnie pomotlano jest, jak to pierwiej bywało...".
    Dziwiła się, jak to mam powiązane i jak fajnie ma nóżki ułożone (niech żyje żaba) a potem zaczęła opowiadać o wnukach i tak nam zeszła cała droga.
    Potem przy okazji załatwiania spraw urzędowych w pewnej instytucji młoda pani zza lady westchnęła, że te chusty to fajne są..

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rybkie Zobacz posta
    To i ja sie przylacze Mieszkam w UK i w moim miescie nie widzialam jeszcze zadnej mamy w chuscie wiec my zawsze jestesmy zaczepiane, dzis starsza Pani w sklepie pyta mnie czy jestem walijkaBo jak mnie zobaczyla to jej sie tak cieplo na sercu zrobilo bo ja jej mama tak wlasnie nosila i chyba jej sie wydawalo ze tylko w Walii ludzie tak nosza
    Bylismy w Walii 2 lata temu i mnostwo osob mnie zaczepialo i wspominalo, ze sie u nich tak kiedys nosilo. Bardzo mile wspominam ten kraj.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

A czy jak Wam dzieć płacze w chuście to nie słyszycie negatywnych komentarzy?
    Mi się wtedy wydaje, że wszyscy sobie myślą że męczę dziecko, że ściśnięte itp. i dlatego płacze. Szczególnie jak w te upały jeżdżę autobusem (bo czasem muszę). Fakt, że nie płacze często, ale zdarza się, czasem ze zmęczenia, czasem może z gorąca. Jak mam jak to dam cyca, ale to też nie zawsze pomaga.

Chustonoszka Awatar Gusia_

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pulpecja Zobacz posta
    Mi się wtedy wydaje, że wszyscy sobie myślą że męczę dziecko, że ściśnięte itp. i dlatego płacze. Szczególnie jak w te upały jeżdżę autobusem (bo czasem muszę). Fakt, że nie płacze często, ale zdarza się, czasem ze zmęczenia, czasem może z gorąca. Jak mam jak to dam cyca, ale to też nie zawsze pomaga.
    Mi się nigdy jeszcze nie zdarzyło, żeby Lilka płakała...

Za to ostatnio usłyszałam od 5-latka, że te chusty to niezdrowe są

Chustofanka Awatar nixie
    Miejscowość
    http://fit-ma-ma.blogspot.com/

Domyślnie

nie zdarzyło mi sie ale strasznie sie boje takiej sytuacji.

D-11.2008, M-02.2011
    mama trenuje -
    http://fit-ma-ma.blogspot.com/

Chustomanka Awatar Ulula
    Miejscowość
    Poznań (Komorniki)

Domyślnie

Ostatnio trochę jeździłam, jak zaczynała marudzić, a nie mogłam wymotać i dać jej cycka - zatykałam smokiem . Uspokajała się i zasypiała. Ludzie trochę rzucali spojrzenia, ale komentarzy nie było.

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Mnie się nie zdarzyło jeszcze... ale mojemu M. tak, strasznie się zestresował a Młody tylko cyca chciał

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Mi się wtedy wydaje, że wszyscy sobie myślą że męczę dziecko, że ściśnięte itp. i dlatego płacze.
    W takiej sytuacji to właśnie najmniej uwagi zwracam na innych. Za to sama jak widzę malucha wyjącego w wózku podczas gdy opiekunka ogranicza się do telepania nim to mam ochotę coś powiedzieć, ale trzymam język za zębami.

Chustomanka Awatar panna.z.wilka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Mój w chuście zazwyczaj nie marudzi, chyba że jest okropnie zmęczony. Ale płakać nie płacze, zatykam go szybko piersią.
    Częściej słyszę "O rany, jaki on spokojny. Jakby dziecka nie było"
    Swoją drogą, na płaczka w wózku mało kto reaguje, ale niech się chuścioch popłacze - ooo, nie ma zmiłuj!

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dla mnie najgorsze jest jak się popłacze w autobusie pośpiesznym który przez 15 min. sie nie zatrzymuje i nie mam możliwości wysiąść. Dlatego 2 razy już karmiłam w autobusie.. Nie wiem czy to bezpieczne czy nie, ale lepszego wyjścia nie widziałam.. Dobrze że takie sytuacje nie zdarzają się często.

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

jak się tylko moja zacznie wściekać w chuście od razu gro morderczych spojrzeń wokół

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kerna Zobacz posta
    jak się tylko moja zacznie wściekać w chuście od razu gro morderczych spojrzeń wokół
    skąd ja to znam i teksty płacze bo jest mu niewygodnie. A że chce cycusia albo spać i płacze ze zmęczenia-to jest niemożliwe! na pewno jest mu niewygodnie!

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Oj tak, a najgłupsze jest to, że w takich sytuacjach czuję się bardzo niepewnie wtedy i zmykam szybko albo rozwiązuję w stresie żeby nikt nie zdążył przyjść i mi zepsuć resztę dnia

Uprawnienia umieszczania postów