Strona 133 z 190 PierwszyPierwszy ... 3383123125126127128129130131132133134135136137138139140141143183 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,641 do 2,660 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustomanka Awatar Bastet
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A tu nasza relacja z wesela w chuście, gdyby ktoś był ciekaw szczegółów :

http://bastetlady.blogspot.com/2012/...-z-wesela.html

mój blog - http://bastetlady.blogspot.com/

"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili" – Sokrates.

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez musajka Zobacz posta
    Którąś niedzielę szłam z małym na spacerek (mały na plecach w nosidełku od Pathi) mijaliśmy starszego pana, który gdy tylko nas zobaczył od razu zaczął się zachwycać:

- Pani jak fajnie tyn mały se tam siedzi ze zadku! Jakie to je fajne! Wiy pani jo tyż mom wnuka yno malutkigo, ale na prziszły rok tyż sie takie coś kupia i byda z nim do lasa łaził. Jakie to je mondre wiy pani! To je richtik mondre!

Hehehe fajne to było
    ale fajnie ja tez chce z tym panem do lasa w chuscie!

<Miejsce na mądry cytat>

Chustomanka

Domyślnie

Ja dzisiaj nosiłam młodego po supermarkecie w plecaku i nagle słyszę: Jezu Chryste! Patrz, dziecko!

Chusteryczka Awatar asienkie
    Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

My na razie slyszymy same pozytywy, chociaz chustujemy sie dopiero od 3 tygodni wiec i na negatywy przyjdzie na pewno czas... no i tak, ludzie sie gapia na nas jakbysmy sie z choinki urwali
    Pani w naszym wiejskim sklepiku stwierdzila, ze to dobrze tak bo blisko mamy i byla pelna podziwu ze sama sie motam moja mama tez patrzyla dzis z zaciekawieniem jak sie szykowalismy na spacer, chyba sama chcialaby z wnusiem na spacerki pochodzic tylko ze Mlody odmawia transportowania go w wozku
    A od sasiadki-nastolatki uslyszlam ze jestem "zaj***cie fajna eko-mama"

Chustomanka Awatar Nyplowa
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Którąś niedzielę szłam z małym na spacerek (mały na plecach w nosidełku od Pathi) mijaliśmy starszego pana, który gdy tylko nas zobaczył od razu zaczął się zachwycać:

- Pani jak fajnie tyn mały se tam siedzi ze zadku! Jakie to je fajne! Wiy pani jo tyż mom wnuka yno malutkigo, ale na prziszły rok tyż sie takie coś kupia i byda z nim do lasa łaził. Jakie to je mondre wiy pani! To je richtik mondre!

Hehehe fajne to było

Chustomanka Awatar alinoe
    Miejscowość
    Miasto Ognia

Domyślnie

Aaaa! co mnie dzisiaj spotkało. Byłam z młodym na zakupach w "dużym sklepie". Oczywiście w chuście bo tak wygodniej. Wyszłam lekko objuczona: dzieć na klacie, a w łapach siaty. Doszła do mnie jakaś pani (wcześniej chwilkę obserwowała) i mówi "Jaka pani dzielna" z autentycznym przejęciem w głosie. Myślałam,że padnę....po czym wręczyła mi karteczkę z "Bozią"

Chusteryczka Awatar kamisia
    Miejscowość
    Ełk

Domyślnie

Ja też zauważyłam, że niektórzy widząc mnie w chuście podchodzą do mnie: "Jaka pani jest dzielna". Sąsiadka moja zawsze się zachwyca małym, ale jednocześnie, że mi współczuje że nawet do sklepu po chleb muszę ze sobą małego ciągnąć.
    Albo w marketach jak z dzieckiem jestem na zakupach to się przyglądają jak na małpę w zoo. Jakiś czas temu:
    -Ale pani tego dzieciaka męczy, nie mogła go pani w domu zostawić? Toż to jeszcze małe dziecko.
    -Myśli Pani, że lepiej byłoby mu było przez 2 h samemu w domu bez opieki. Skoro Pani tak mówi, następnym razem spróbuję.
    Moje Skarby: Tymek (maj 2012) i Lolek (wrzesień 2015)

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że zdobycie tego wymaga czasu - czas i tak upłynie.

Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

a jak wczora bylismy z malym na zakupach to pani special for us druga kase otworzyla

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Mnie już 2 razy ktoś przepuścił w kolejce
    Co do współczucia to moja mama mi cały czas współczuje, że przecież mi kręgosłup siądzie i żebym tyle nie nosiła i że się tak męczę itp.

Chustomanka Awatar Ulula
    Miejscowość
    Poznań (Komorniki)

Domyślnie

Na sobotnim ślubie i weselu nie było potrzeby wrzucać Młodej do chusty, bo wszędzie było blisko i tatuś nosił . Więc znów nie mam żadnych historii :/.
    Za to spotkałam tam znajomą z terminem na wrzesień i wypytała mnie o chustowanie . Jak mnie następnego dnia zobaczyła z Młodą w kółkowej, to pokazywała nas swojemu niemężowi: "zobacz jak fajnie". Będę ją namawiać żeby się u nas zarejestrowała .
    Ostatnio edytowane przez Ulula ; 16-07-2012 o 14:58

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiki Zobacz posta
    -Ale pani tego dzieciaka męczy, nie mogła go pani w domu zostawić? Toż to jeszcze małe dziecko.
    -Myśli Pani, że lepiej byłoby mu było przez 2 h samemu w domu bez opieki. Skoro Pani tak mówi, następnym razem spróbuję.
    Ludzie NAPRAWDĘ myślą, że lepiej zostawić śpiącego niemowlaka samego w domu. Moja sąsiadka cały czas mi powtarzała, że idąc po Dużą do zerówki, powinnam Małego zostawiać w domu samego o.O
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

dziewczyny powiedzcie że żartujecie z tym zostawianiem dziecka samego ...

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ulula Zobacz posta
    Na sobotnim ślubie i weselu nie było potrzeby wrzucać Młodej do chusty, bo wszędzie było blisko i tatuś nosił . Więc znów nie mam żadnych historii :/.
    Za to spotkałam tam znajomą z terminem na wrzesień i wypytała mnie o chustowanie . Jak mnie następnego dnia zobaczyła z Młodą w kółkowej, to pokazywała nas swojemu niemężowi: "zobacz jak fajnie". Będę ją namawiać żeby się u nas zarejestrowała .
    Super! Ja tez jestem w trakcie zarazania ciezarnej kolezanki, trzymajcie kciuki!

Cytat Zamieszczone przez Truscaveczka Zobacz posta
    Ludzie NAPRAWDĘ myślą, że lepiej zostawić śpiącego niemowlaka samego w domu. Moja sąsiadka cały czas mi powtarzała, że idąc po Dużą do zerówki, powinnam Małego zostawiać w domu samego o.O
    Nie no, luzik, ja wlasnie szkole koty w przewijaniu, zeby mial sie kto zajac J jak sobie na pedicure wyskocze.

<Miejsce na mądry cytat>

Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

Ludzie jacys porabani sa chyba?! Jak mozna zostawic dziecko samo w domu? w dodatku takie male???? a moze ja jakas przewrazliwiona jestem?bo najdalej jak odwazylam sie wypuscic podczas drzemki Mlodego to do smietnika przed domem...

Miejscowość

Domyślnie

ja do dzis pamietam, jak mi babcia wyciela takiego psikusa. Bylam u niej w wakacje, mialam z 8 lat. Babcia wstala rano i cichaczem poszla do sklepu. Pech chcial, ze akurat obudzilam sie jak jej nie bylo. Panika ABSOLUTNA. Zaryczana poszlam do sasiadki spytac czy nie wie, gdzie moja babcia (normalnie w zyciu bym sie na to nie zdobyla). Babcia wrocila i byla bardzo zdziwiona, ze tak sie przejelam. A mialam, powtarzam, OSIEM lat!

<Miejsce na mądry cytat>

Chustomanka Awatar alinoe
    Miejscowość
    Miasto Ognia

Domyślnie

toż to niezgodne z prawem jest

Chustofanka Awatar Dorotaa
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Dzisiaj zauważyłam, że ulotkarze mnie omijają

Chustonoszka Awatar Gusia_

Domyślnie

Ja się czasami czuję jak małpa w klatce, ludzie potrafią mnie pokazywać palcami na ulicy... Czasami się pytają czy to zdrowe, czy dziecku wygodnie... Niektórzy nie wiedzą co ja tam mam, bo Lilcia śpi, główkę ma zakrytą i tylko nóżki dyndają . Ale większość jest pozytywnie nastawionych, mówią jak to dziecko ma dobrze, jak to fajnie, że takie przytulone... No i, że "czego to ludzie teraz nie wymyślą"

Chustonoszka Awatar Gusia_

Domyślnie

Hehehe fajne to było
    Ale się uśmiałam

Chusteryczka Awatar sensibileanima
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

masakra, no bo przecież jasne, że dziecko zupełnie nic sobie nie zrobi samo w domu brak słów

Uprawnienia umieszczania postów