Strona 121 z 190 PierwszyPierwszy ... 2171111113114115116117118119120121122123124125126127128129131171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,401 do 2,420 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elanna Zobacz posta
    Jak mawiał pewien nie znany mi z imienia czarnoskóry student AGH: "Wie pani, tam skąd pochodzę to takie stare wredne baby jak pani się zjada".
    hahha!
    rewelacja
    tylko nie mówcie mojemu M.
    dzis złym okiem na mnie łypie

świetne historie!

a z tą słynna Matka Polką to już tak chyba musi być
    ide sobie, pies na lince, zakupy w łapach, torebka przepasana-kanga kochana, no i dziec wiadomiks...aż kobietka staneła sobie, tak ja to wzieło i ze Matka Polka i że do pomocy to kogo by trzeba no i na końcu wszytkiego dobrego mi zyczyła...hahahahahah
    Ostatnio edytowane przez mamaslon ; 22-12-2011 o 12:40
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustomanka Awatar jagienkat
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

który facet by się tak objuczył..?

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

a do mnie robotnicy zagadali że też tak by chcieli ale po 50tce mnie nie urządza "tak bym się przytułi....." mała akurat z przodu zamotana nie mogłam Pana nie wpsomóc pomysłem i powiedziałam "to proszę taka kupic, wręczyc żonie na gwiazdkę, obwiazać i wskoczyć do środka i przytulać"
    Na to miły Pan zdębiał

Dziewczyny piajczek na ławce i małpka trzymaaca futra wygrywa

Mnie jedna mam zaczepiła że też ma chustę i bardzo chce nosic maluszek ma 3tyg ale nie umie chciałam jej pomóc no ale jak na ulicy w biegu....szkoda
    Mi ani w kolejkach nie ustępują...nie ma mowy. Nie raz z wózkiem sklepowym, Laura w chuście, starszy w wózku sklepowym a jak otwierają nową kasę to przeskakują przeze mnie, bo przecież wolniej chodzi i jest niewidzialna
    ale w takich sytuacjach to ryja drę bo mnie takie zachowanie wyprowadza z równowagi
    Ostatnio edytowane przez kerna ; 22-12-2011 o 15:07

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toffi Zobacz posta
    najlepiej reagują panowie w różnym wieku, nie zadają głupich pytań, tylko komentują w stylu jak to ciepło, dobrze, wygodnie
    panie zazwyczaj pytają, czy nie zimno, niewygodnie itp.
    bo kobity to lubią szukać dziury w całym. Fakt, ze jeszcze nie slyszalam od żadnego pana negatywnego komentarza.

Cytat Zamieszczone przez Agulinka Zobacz posta
    Mojego M. zawsze, ale to zawsze jak ma Małą za pazuchą, jakaś życzliwa pani zapyta, czy się nie udusi. Mąż powoli zaczyna tracić cierpliwość, póki co pod nosem odpowiada - tak, specjalnie noszę żeby się udusiła. Niedługo pewnie zacznie tak mówić na głos, bo już go to męczy. Mnie też czasem o to pytają, ale częsciej spotykam się z miłymi reakcjami. Jedna pani nawet zaczeła rozmowę, jak to mi zazdrości, że za jej czasów (w wieku mniej więcej naszych mam) to tylko w wózku, tylko butelką itp. I sama mówi - "i co, pewnie pani śpi z nią w łóżku?" Ja na to, że tak. A ona - "świetnie, to takie naturalne, pewnie nie ma kolek i nie płacze". Fakt. W szoku byłam. Mądra kobita.
    A tydzień temu jechałam autobusem, tuż obok mnie stała pani z pieskiem pod kurtką. Miny pasażerów - bezcenne
    I zdarzyło mi się już dwa razy że stałam w autobusie. Pełnym studentów. Kraków... W ciąży lepiej nie było
    ja to sie nie cackam- w 99 procentach przypadków oczywiście zaraz mi ktoś ustępuje miejsca- komunikacja miejska jeżdżę codziennie, ale czasem zdarzy się, ze ktoś się na mnie gapi i udaje, ze nie widzi, to wtedy pytam, czy mi ustąpi miejsca. W autobusach potrafi nieźle zarzucać, a nie zamierzam ryzykować uderzenia czy upadku-dziecko jest dla mnie ważniejsze niż to, ze ktoś krzywo popatrzy, bo mu ciężko 4 litery podnieść.

Cytat Zamieszczone przez Elanna Zobacz posta
    Ech no wiesz, może się pani naoglądała horrorów i miała taką wizję akurat - w końcu tak krwiożerczo i groźnie wyglądasz...

Tja, czy Was też zaczepiają panowie w wieku mocno przejrzałym? Bo ja kurcze zostałam na osiedlu główną atrakcją dla panów 55+... Nie, żeby mi przeszkadzało, po prostu wyobrażałam sobie, że jak tak schudłam od uganiania się za młodym to raczej będą na mnie lecieć rówieśnicy, a tu klops
    o tak, normalnie Freddy Krueger 2 ze mnie

moze za duzo schudlas, dlatego nie trafilas do targetu

Chustofanka Awatar slonco
    Miejscowość
    okolice Tarnowskich Gór

Domyślnie

Pewnie Wam się już zdarzało, ale mnie pierwszy raz i to przed świętami

Byłam z małą na szybkich zakupach przed świętami w sklepie na T... gdzie kolejki sięgają długości chusty na widok małej w kółkówce pan za mną stwierdził, że powinnam iść bez kolejki (na tyle głośno, że wszyscy z przodu usłyszeli) i stał się cud, kolejka się rozstąpiła i puścili mnie bez czekania do kasy. No to już na bank, chusta obowiązkowym elementem zakupów

Doradca po kursie podstawowym Clauwi®[COLOR=darkred

Nadia - 26.07.2011

Chustofanka Awatar elson
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

No więc ja ostatnio spotkałam się z komentarzem zawianego starszego Pana: Jak patrzę na tą panią to mi się przypomina dwunasty wiek. Był to tekst niby do kolegi ale tak głośno wypowiedziany, żebym usłyszała. Odpowiedziałam do siebie ale głośno, że jak patrze na pana to jestem skłonna uwierzyć, że pamięta dwunasty wiek. I każdy ruszył w swoją stronę.
    Ostatnio edytowane przez elson ; 27-12-2011 o 23:26 Powód: powtórzenie
    Kubuś 2005, Wojtuś 2008, Joasia 2011 ...

http://chusty.info/forum/showthread....36#post1503336

Chustomanka Awatar jagienkat
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

masz refleks do ripost mnie większość przychodzi po czasie

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

hehe, pan aż tak staaaaro wyglądał?

ostatnio kolega do mnie, że też tak by chciał, ja do niego "to na co czekasz? bierz chustę i pakuj córę", a on: "nieee, no żeby mnie ponosili" (jakoś nie zatrybiłam od razu, myślałam, że mi noszenia zazdrości)

a dziś byłam z Klaudią na badaniu krwi, wyszłam z lab żeby ją nakarmić, oczywiście na korytarzu za bardzo nie na gdzie malucha ubrać, czy położyć, ubrałam jakoś na krześle, chusta mi się pomotała, bo z kieszonki całkiem nie ściągałam, ale walczę dzielnie, prawie biegnie do mnie starsza pani i pyta "może pani pomóc?" no i pomogła my zadowolone, pani chyba jeszcze bardziej bo jeszcze dyskusję o nas próbowała z inną zacząć
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustomanka Awatar wrotka
    Miejscowość
    K-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kachasek Zobacz posta
    biegnie do mnie starsza pani i pyta "może pani pomóc?" no i pomogła my zadowolone, pani chyba jeszcze bardziej bo jeszcze dyskusję o nas próbowała z inną zacząć
    Nam ostatnio w sklepie jakas pani pomogła zapakować zakupy do torby bardzo to było miłe, bo Kinia usnęła w trakcie zakupowania i starałam się jej nie budzić.
    Wszyscy pytają o kurtkę do noszenia. Najczęściej ludzie dziwią się, że są specjalne kurtki do noszenia.

Chustofanka

Domyślnie

Dzisiaj przeżyłyśmy atak starszej pani Szłam z Rybką w manduce do przychodni. Po drodze stoi pani. Starsza mocno, ale taka dama Ciemne okulary, usta na czerwono I zatrzymuje mnie wskazaniem palcem i słowem: "Przepraszam!". Zatrzymuję się. A pani do mnie: "Tak nie wolno nosić, chyba że na krótko. Bo to Chińczyki (sic!) to wymyślili, do nas przywlekli, żeby naszym dzieciom kręgosłupy pokrzywiło".
    Normalnie "Dzień Świra";P
    Ale po pierwsze: spieszyłam się trochę, po drugie: co tam się będę ze starszą panią kłócić... Podziękowałam za troskę

ty się ryba nie denerwuj (...)

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja ostatnio mam same miłe spotkania. Dziś pan bardzo starszy w sklepie - "o jakie śliczne dwa kangury idą, ale ładne"
    Kilka dni temu jakiś chyba amerykański tata z trzylatką w spacerówce mówi (po angielsku) - o zobacz, pani ma dzidziusia, ty też byłaś tak noszona jak byłaś malutka Miłe to było bardzo. A zaraz potem minęłam kobietę z dzieckiem w wisiadle przodem do świata z główką na wysokości jej pępką.... Masakra totalna.
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Thumbs down

Wieki tu nie pisałam, bo w naszym mieście nikt jakoś już na nas nie reaguje (nawykli ), no ale dziś byliśmy kupę czasu w IKEA w Poznaniu .

I tu mnie zszokowało, że... szokowaliśmy . Nie spodziewałam się tego, bo w Poznaniu przecież tyle dziewczyn noszących a tymczasem ludzie na nas robili wielkie oczy, ale reagowali raczej z sympatią (w zasadzie trudno reagować inaczej na Piotrusia-czarusia, bo On tak się wdzięczy do ludzi i suszy zęby, że jeżeli ktoś ogólnie trawi dzieci, to mój Syn zrobi wszystko, by zwrócić na siebie uwagę takiej osoby ).

Nie wiem, może to nie miejscowi byli, tylko prowincja jak i my, zwaliła się w długi weekend na zakupy ?...

Nieważne. Istotne, iż pierwszy raz zdarzyło mi się "macanie chuściocha" ... Jakaś przyjazna baba nagle doskoczyła do Piotrasa i poczęła Go miziać po główce i buzi z zachwytami: "Jaki krasnoludek na plecach mamusi!", itp.

Sezon infekcji w pełni... !

Ale poza tym to był bardzo miły chustowy pobyt w IKEA .

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dirk5 Zobacz posta
    Wieki tu nie pisałam, bo w naszym mieście nikt jakoś już na nas nie reaguje (nawykli ), no ale dziś byliśmy kupę czasu w IKEA w Poznaniu .

I tu mnie zszokowało, że... szokowaliśmy . Nie spodziewałam się tego, bo w Poznaniu przecież tyle dziewczyn noszących a tymczasem ludzie na nas robili wielkie oczy, ale reagowali raczej z sympatią (w zasadzie trudno reagować inaczej na Piotrusia-czarusia, bo On tak się wdzięczy do ludzi i suszy zęby, że jeżeli ktoś ogólnie trawi dzieci, to mój Syn zrobi wszystko, by zwrócić na siebie uwagę takiej osoby ).

Nie wiem, może to nie miejscowi byli, tylko prowincja jak i my, zwaliła się w długi weekend na zakupy ?...

Nieważne. Istotne, iż pierwszy raz zdarzyło mi się "macanie chuściocha" ... Jakaś przyjazna baba nagle doskoczyła do Piotrasa i poczęła Go miziać po główce i buzi z zachwytami: "Jaki krasnoludek na plecach mamusi!", itp.

Sezon infekcji w pełni... !

Ale poza tym to był bardzo miły chustowy pobyt w IKEA .
    i jak zareagowałaś?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia83 Zobacz posta
    i jak zareagowałaś?
    Wykonałam na twarzy jakiś dziwny grymas i odsunęłam się. Zresztą szłyśmy w przeciwne strony .

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Miejscowość

Domyślnie

Wykonałam na twarzy jakiś dziwny grymas i odsunęłam się. Zresztą szłyśmy w przeciwne strony .
    to spokojną reakcję miałaś

Chustonówka Awatar olo

Domyślnie

Ha! Zastanawiałam się czy to tylko w naszej mieścince chustowanie jest taką atrakcją czy nie tylko
    A jednak nie

Ja już się chyba przyzwyczaiłam do zwracania na siebie uwagi. Za to mąż jak nam towarzyszy to jeszcze widzi to obracanie sie przewchodniów za nami...

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia83 Zobacz posta
    to spokojną reakcję miałaś
    A bo ja z natury taka gapowata jestem ... Wszelkie słuszne reakcje, cięte riposty, itepe, przychodzą mi do głowy po fakcie lub... na forum, gdzie dyskusje prowadzi się; każdy po bezpiecznej stronie własnej klawiatury .

Miejscowość

Domyślnie

A bo ja z natury taka gapowata jestem ... Wszelkie słuszne reakcje, cięte riposty, itepe, przychodzą mi do głowy po fakcie lub... na forum, gdzie dyskusje prowadzi się; każdy po bezpiecznej stronie własnej klawiatury .

no widzisz, a w postach tworzysz zupełnie inny swój obraz na pewno nie gapowatej osoby

Chusteryczka Awatar wildhoney
    Miejscowość
    Land of Mordor

Domyślnie

Idąc dziś do lekarza z zachustowaną pociechą usłyszałam: myślałam, ze pan [O_o] niesie balon O_o

Chusteryczka Awatar Kamila
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

A po cholere balon mialabys niesc - w chuscie i moze jeszcze pod kurtka
    Ludzie czasami nie pomysla, zanim buzie otworza. Bo potem jest juz za pozno i tylko ......:
    Marcel 3 lata

Uprawnienia umieszczania postów