Strona 71 z 190 PierwszyPierwszy ... 2161636465666768697071727374757677787981121171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,401 do 1,420 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

dzis wpadlam sobie przy okazji spaceru na breastfeeding support group, akurat bylo spotkanie z przyszlymi mamami ze szkoly rodzenia. mamy przyszle zainteresowane, wiec szerzylam idee chustonoszenia ( a co?! ) a po chwili polozna: a moze ja cie bede zapraszac na pogadanki do szkoly rodzenia, co? bo to takie dobre jest!

Aga, mama Alii

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buggins Zobacz posta
    dzis wpadlam sobie przy okazji spaceru na breastfeeding support group, akurat bylo spotkanie z przyszlymi mamami ze szkoly rodzenia. mamy przyszle zainteresowane, wiec szerzylam idee chustonoszenia ( a co?! ) a po chwili polozna: a moze ja cie bede zapraszac na pogadanki do szkoly rodzenia, co? bo to takie dobre jest!
    no popa popa, a u mnie w szpitalu krzywo dość patrzyli niestety, a też miałam taki plan...
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

rzufik ale ta polozna to jakis ewenement jest, juz dawno ostrzegala mnie, zeby Tracy Hogg nie ufac bez zastrzezen, i opowiadala, ze jak jej sie pierwsza cora urodzila, to jej wszyscy kazali rano nakarmic, przewinac i do ogrodu wystawic na 2 godziny, i nie podnosic niezaleznie od wrzaskow, a ona biedna w domu najpierw ryczala, a potem ukradkiem dziecko i tak zabierala do siebie, tylko przed matka udawala ze sie stosuje do "wytycznych" i jest baaardzo za przytulaniem, noszeniem, chustowanbiem itp. i nawet mnie dzis nie opieprzala, ze dziecko z nami spi, tylko sie zasmiala, i powiedziala "uwazaj, bo zaraz policja spaniowa cie zacznie nawracac"

Aga, mama Alii

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

wczoraj ksiadz w kancelarii przy zalatwianiu chrztu: a to pani jzu drugie dziekco tak nosi? (ciekawe ze zapamietal, bo jak starszy byl noworodkiem to u nas tego ks jeszcze nie bylo, zreszta ja rzadko do swojje parafii chodze, a jednak mnie pozanl ze to ta od noszenia dzieci w szmacie (mojego 2,5 latka cala ciaze nie nosilam, wiec tez mogl zapomniec, a jednak...) i tylko pytal czy tak malego dziecka nie boje sie tak nosic, na co ja odparlam, ze tak mozna zaraz po urodzeniu
    aaa, no i co do wsi, ja jezdze czesto na gleboka wies. jak tam mnei widza z chusta mowia: u nas to takich rewelacji z miasta to nie ma, jabysmy my tak wyszly to kazdy by sie dziwnie ogladala, co to za wynalazki...
    a ja sobie mysle: ludzie, do czego to doszlo, ze szmata jest uznawana za miastowy wynalazek....
    Ostatnio edytowane przez agaja ; 14-04-2010 o 20:24

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

ostatnio w parku: pan wiezie corke w parasolce - taka wieksza dziewuszka samobiezna i pokazuje jej na mnie i mowi:
    tatus tez cie tak w chuscie nosil jak bylas mniejsza, wiesz? i mily usmiech do nas ogolnie odbieram raczej pozytywy

Cytat Zamieszczone przez buggins Zobacz posta
    Meta dopiero sie zorientowalam! gratulacje!!!!
    jeju, ale bedzie duzo chuscioszkow nowych
    przylączam się wspaniałej ciąży!!
    Ostatnio edytowane przez pania ; 14-04-2010 o 20:29

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

na mnie też jak na dziwaka patrzą jak u teściów na wsi w chuście spaceruje

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

wczoraj niosłam dziecko na plecach ( plecak z krzyżem)
    szłam z mężem.
    Podchodzi do nas dziewczyna około 23 lat i pyta mnie czy ja sie nie boje że mi dziecko z nosidełka wypadnie bo ona słyszała juz o takim przypadku
    mój M z dumą że to nie nosidełko , ale ona nie dała mu dokończyć i mówi....
    aha no to taka bluza z opcją noszenia....????
    ja mało nie padłam ze śmiechu , też dziewczyna wymyśliła....
    mój M. spojrzał na nia jak na nienormalna i w końcu udało mu się dojść do słowa
    wytłumaczył dziewczynie że to chusta i żeby poczytała sobie na temat noszenia w internecie

Chustoholiczka Awatar glo
    Miejscowość
    w podróży

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjuussttyynnaa Zobacz posta
    szłam z mężem.
    Podchodzi do nas dziewczyna około 23 lat i pyta mnie czy ja sie nie boje że mi dziecko z nosidełka wypadnie bo ona słyszała juz o takim przypadku
    wytłumaczył dziewczynie że to chusta i żeby poczytała sobie na temat noszenia w internecie
    ciekawe, czy są kiecki z opcją noszenia

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gloting Zobacz posta
    ciekawe, czy są kiecki z opcją noszenia
    kiecek jeszcze nie widziałam, ale ja posiadam kurtkę z kieszenią na dziecko

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

szłam z mężem.
    ale wiesz ze na allegrowie juz się takie bluzy do noszenia sprzedają?
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Stoję przed przejściem dla pieszych i czekam na zielone światło obładowana zakupami. Obok staje trzech chłopaków. Na oko 23-24 lat.Jeden szturcha łokciem drugiego i mówi: "Ty, zobacz jaki patent" Może w przyszłości będzie nosił w chuscie
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chusteryczka

Domyślnie

reakcja 4 latki na chuste" mamooooooooooo!!! mamoooooo!! patrz pani ma dzidzi w bluzce"

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Ja jak rozpinałam kurtkę, pod którą synek w chuście, to zawsze zdziwione: A bo ja myślałam, że on tam siedzi w jakiejś kieszeni. Hmm...

A ostatnio mały schowany u mnie pod bluzą, w chuście oczywiście, z naprzeciwka idzie starsza pani i wpatruje się w nas, że mało jej oczy na wierzch nie wyjdą. Mijając nas, mówi ze śmiechem: Ja przepraszam, ale ja myślałam, że pani tam dziecko niesie.
    No niosę, niosę

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja wczoraj jak zwykle w kieszonce, a jakiś pan przebiegający: - a juz główke tak sztywno trzyma? (dziecko 6miechów skończone...)

a później pani w autobusie (było już): - myślałam, że pani tam lalkę ma (potem wyszło że sama nosiła 30lat tremu...)
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Ja ostatnio chodzę z dzieckiem w MT na długie 2-3 godzinne spacery do wsi (mieszkam na uboczu i nawet do sklepu mam ponad kilometr) po jakieś drobne zakupy, na pocztę do apteki i takie tam. Na ogół ludzie, którzy w ogóle jakoś komentują to przystają i mówią:"Oooo takiemu to dobrze", albo "Jak na wszystkich z góry patrzy" i takie tam. Z usmiechem i pełna aprobatą. Czasem zdarzy się ktoś, kto mało z roweru nie spadnie, o usiłuje się przyjrzeć jak to dziecko jest zainstalowane. Tylko raz mi się zdarzyło, że mijałam grupkę wyglądającą na mamę, babcię i jakieś tam napotkane znajome stojące wokól gondolki z maluchem w środku. Kiedy się zbliżałam najpierw ucichły a potem zamilkły. Podejrzewam, że to co miały do powiedzenia mogłoby mi się nie spodobać. Ale co mi tam. Dziś jak nie będzie padać polece do delikatesów po suszone owoce, bo mi się znudziły.

Chustomanka

Domyślnie

A w tamtym tygodniu jeden pan do drugiego pana: Patrz! Jaka fajna nosiołka!

Ciekawe, czy miał na myśli mnie czy chustę...
    Nazwa w każdym razie mi się bardzo spodobała

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Wrzuciłam dziś swoją córkę do MT i poszłyśmy na baaardzo długi spacer. W pewnym momencie mijałyśmy podwórko na którym dwie kobiety wieszały pranie. Gdy je minęłam usłyszałam za plecami:
    starsza: Patrz, patrz,patrz...
    młodasza: Oooo, jak faaaaajnie.

Potem mijałam babcię, która prowadziła dwoje wnucząt i tak im tłumaczyła: "Dzidziuś sobie siedzi i wszyscy są zadowoleni. Dzidziusiowi jest wygodnie i mamie jest wygodnie".

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

ale fajna babcia
    ja zostalam wczoraj (2x perła nati style, dziec w wieku miesiaca) zlustrowana (z politowaniem w jej wzroku- ze pewnie co to za dziwactwo nosic dziecko w szmacie)w centrum handlowym przez mame w wisiadle z dzieckiem przodem do swiata
    az mnie ciarki przeszly na widok jej biednego dziecka (na oko mialo jakies pol roku)
    potem szukalam na dziale dzieciecym proszku, latam po tym dziale i co widze miedzy nocnikami? wisiadlo ze zdjeciem usmiechnietej mamy na opakowaniu, grrrrrrrr
    tak z ciekawosci - kosztowalo toto 59 zl
    ze tez w sklepach nei ma nosideł miekkich i ergo. o co chodzi? o niedoinformowanie sprzedawcow? o cene?
    Ostatnio edytowane przez agaja ; 25-04-2010 o 07:57

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

wczoraj byłam na spacerklu w lesie, zachustowany mój M, mijamy jakiegoś faceta z biegającymi brzedącami i on: "o co to ? taki duży i nie chodzi? woli noszenie? ..."
    cisnęło mi się na usta że biega już w maratonie ale wyszczerzyłam się w uśmiechu i powiedziałam : " ONA ma 7 m-cy i jak świat światem 7 miesięczniaki nie chodza "
    pan się też wyszczerzył i dodał że jego maja po 2 latka . Hmm fajnie.
    a tak po za tym to miłe uśmiechy na spacerku ale nikt nie zagadywał, chyba się bali ??

Chustonówka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

A ja ostatnio idę z małą w chuście, mijam dwie dziewczyny z psami na spacerze i słyszę za sobą, jak jedna mówi do drugiej ściszonym głosem: "Bo takie dziecko to przyduszone jest!"

Uprawnienia umieszczania postów