Strona 120 z 190 PierwszyPierwszy ... 2070110112113114115116117118119120121122123124125126127128130170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,381 do 2,400 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

a ja lubię jak mi majta za mną pani biegła, że coś mi wystaje i żebym nic nie zgubiła

ogólnie nadal pozytywne reakcje i komentarze. Starsze panie się martwią, czy się mała nie udusi, czy nie "kipnie", ale z uśmiechem odpowiadam że nie i idę dalej
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustofanka Awatar cube

Domyślnie

U mnie w mieścinie do tej pory nie spotkałam jeszcze innej noszącej. Co za dziura ! Panie z warzywniaka żartują, że przecieram szlaki i juz niedługo miasto opanują chustomamy. Ogólnie komentarze pozytywne - ktoś powiedział, że jak w Etiopii, ktoś inny, że Małemu zazdrości, że słodko śpi. Najfajniejszy był znajomy pijaczek, który wrósł w krajobraz osiedlowej ławki i krzyczał z daleka, że widział w tv program o noszeniu, i że to zdrowo dla dziecka. Magia telewizji...

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

no to a propos pijaczków, to dziś jeden chwiejnym krokiem idąc, aż przystanął na nasz widok, żeby uważniej móc się przyjrzeć, i rzekł głosem równie chwiejnym: "To Pani ręcznika nie zdążyła zdjąć?!" Po czym jak już do głowy mojej spojrzeniem - równie chwiejnym oczywiście - dotarł, zorientowawszy się o co chodzi, dodał: "A nie, to dziecko"
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chustomanka Awatar toffi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martaj Zobacz posta
    no to a propos pijaczków, to dziś jeden chwiejnym krokiem idąc, aż przystanął na nasz widok, żeby uważniej móc się przyjrzeć, i rzekł głosem równie chwiejnym: "To Pani ręcznika nie zdążyła zdjąć?!" Po czym jak już do głowy mojej spojrzeniem - równie chwiejnym oczywiście - dotarł, zorientowawszy się o co chodzi, dodał: "A nie, to dziecko"
    obudziłąbym śmiechem dziecko
    u mnie ostatnio pytania, czy mi nie ciężko i czy mi nie zimno...

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martaj Zobacz posta
    normalnie skecz roku

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Fajne z tym pijaczkiem

Eh, a ja chyba jednak ludzi prowokuję chociaż chwilowo nie noszę. Jeździłam z młodym w chuście to się przyczepiali, że dziecko połamię albo co. Z racji stanu przesiadłam się, a właściwie przesiedliłam młodego na wózek i co słyszę? Że po co mam siadać. W końcu dziecko w wózku, więc mogę stać (a mówi to młody człowiek siedzący na miejscu przeznaczonym dla matki z dzieckiem). No problem w tym, że np. chciałabym dziecko wziąć na kolana.
    Przepraszam za wcięcie, ale zauważyłam, że generalnie matki z maluchami są często w komunikacji traktowane jak jakaś podkategoria ludzi.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Vernea, podobnie zresztą jak kobiety w ciąży...

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Vernea, podobnie zresztą jak kobiety w ciąży...
    A tak. To prawda. Tylko czekam aż mi brzuch się ujawni. Ze starszą za rękę, młodym w wózku/może na plecach i z brzuchem... He he... to sobie użyję jak mi tylko ktoś coś.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Vernea pięknie cię urządził
    Ja ostatnio wpadłam do sklepu z dziećmi, Młoda w osłonce, pan mi sprzedał, co miał sprzedać, patrzy na mnie i "a to dziecko to się tak pani trzyma?" mówię, że w chuście przywiązana, a pan na to "aaa bo myślałem, że się trzyma, bo pani tak łapami sobie macha"
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustomanka Awatar jagienkat
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

piękne!!

Chusteryczka Awatar Kamila
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kachasek Zobacz posta
    Vernea pięknie cię urządził
    Ja ostatnio wpadłam do sklepu z dziećmi, Młoda w osłonce, pan mi sprzedał, co miał sprzedać, patrzy na mnie i "a to dziecko to się tak pani trzyma?" mówię, że w chuście przywiązana, a pan na to "aaa bo myślałem, że się trzyma, bo pani tak łapami sobie macha"
    ze niby jak malpa futra matki?
    Marcel 3 lata

Chustofanka Awatar agnbr
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dobre!

Chustofanka Awatar agnbr
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

No właśnie, a widziałaś kiedyś garbatego Murzyna???

Cioteczce zabrakło argumentów, bo to o ten garbaty kręgosłup chodzi najbardziej....rewelacyjny argument

Chustomanka Awatar Marti
    Miejscowość
    Sokołów Podlaski

Domyślnie

Wczoraj byłam z córką u pediatry - była żywo zainteresowana chustą. Jak się nauczyłam wiązać, że to chyba trudne, itp.

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vernea Zobacz posta
    Fajne z tym pijaczkiem

Eh, a ja chyba jednak ludzi prowokuję chociaż chwilowo nie noszę. Jeździłam z młodym w chuście to się przyczepiali, że dziecko połamię albo co. Z racji stanu przesiadłam się, a właściwie przesiedliłam młodego na wózek i co słyszę? Że po co mam siadać. W końcu dziecko w wózku, więc mogę stać (a mówi to młody człowiek siedzący na miejscu przeznaczonym dla matki z dzieckiem). No problem w tym, że np. chciałabym dziecko wziąć na kolana.
    Przepraszam za wcięcie, ale zauważyłam, że generalnie matki z maluchami są często w komunikacji traktowane jak jakaś podkategoria ludzi.
    Nie wiem czy mam szczęście, czy to inne miasto ale mnie np. nigdy nie zdarzyło się żeby mi w z dzieckiem w chuście ktoś nie ustąpił miejsca w autobusie. Z wózkiem tylko raz jechałam i tłoku nie było więc nie mam porównania..

Chustofanka

Domyślnie

Mnie sotatnio czesto komentuja ludzie, ze tez by tak chcieli- w sensie noszenia w nosidełku z ciepłą osłonką, ze najlepiej przy mamusi. chociaz ostatnio trafiłam na pania, ktora spytała, czy toto jeszcze oddycha, czy zyje w ogole Nie, nosze sobie takie uduszone.

Chustomanka Awatar toffi

Domyślnie

najlepiej reagują panowie w różnym wieku, nie zadają głupich pytań, tylko komentują w stylu jak to ciepło, dobrze, wygodnie
    panie zazwyczaj pytają, czy nie zimno, niewygodnie itp.

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manzana Zobacz posta
    Mnie sotatnio czesto komentuja ludzie, ze tez by tak chcieli- w sensie noszenia w nosidełku z ciepłą osłonką, ze najlepiej przy mamusi. chociaz ostatnio trafiłam na pania, ktora spytała, czy toto jeszcze oddycha, czy zyje w ogole Nie, nosze sobie takie uduszone.
    Mojego M. zawsze, ale to zawsze jak ma Małą za pazuchą, jakaś życzliwa pani zapyta, czy się nie udusi. Mąż powoli zaczyna tracić cierpliwość, póki co pod nosem odpowiada - tak, specjalnie noszę żeby się udusiła. Niedługo pewnie zacznie tak mówić na głos, bo już go to męczy. Mnie też czasem o to pytają, ale częsciej spotykam się z miłymi reakcjami. Jedna pani nawet zaczeła rozmowę, jak to mi zazdrości, że za jej czasów (w wieku mniej więcej naszych mam) to tylko w wózku, tylko butelką itp. I sama mówi - "i co, pewnie pani śpi z nią w łóżku?" Ja na to, że tak. A ona - "świetnie, to takie naturalne, pewnie nie ma kolek i nie płacze". Fakt. W szoku byłam. Mądra kobita.
    A tydzień temu jechałam autobusem, tuż obok mnie stała pani z pieskiem pod kurtką. Miny pasażerów - bezcenne
    I zdarzyło mi się już dwa razy że stałam w autobusie. Pełnym studentów. Kraków... W ciąży lepiej nie było
    Ostatnio edytowane przez Agulinka ; 21-12-2011 o 16:45
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustofanka Awatar gabinia
    Miejscowość
    Z-G

Domyślnie

tak was czytam ,,,, i nie moge z tekstów

u mnie w mieście tylko ja chyba noszę w chustach bo też często ludzie mnie zaczepiają czy to specjalny szalik dla dziecka.... czy wygodnia jak zawiązane irp

a ze mam talent przerabiania co rusz ubieram inna odzierz wierzchnią ... i też mnie zaczepiają ze nawet płaszczyk mam dostosowany do noszenia pod nim ...
    a kupiłam coś ala ponczo ale z rekawami i prawie do kolan przecięłam na głowę materiał i nosimy

zaczepek nie ma konca najlepszą atrakcją w szkole u dzieci jestem )
    P. 23.08.2001 O. 25.05.2003 I. 07.11.2005 B. 18.08.2011 02.12.2016

Chustomanka Awatar Elanna
    Miejscowość
    Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manzana Zobacz posta
    Ech no wiesz, może się pani naoglądała horrorów i miała taką wizję akurat - w końcu tak krwiożerczo i groźnie wyglądasz...

Cytat Zamieszczone przez toffi Zobacz posta
    najlepiej reagują panowie w różnym wieku, nie zadają głupich pytań, tylko komentują w stylu jak to ciepło, dobrze, wygodnie
    panie zazwyczaj pytają, czy nie zimno, niewygodnie itp.
    Tja, czy Was też zaczepiają panowie w wieku mocno przejrzałym? Bo ja kurcze zostałam na osiedlu główną atrakcją dla panów 55+... Nie, żeby mi przeszkadzało, po prostu wyobrażałam sobie, że jak tak schudłam od uganiania się za młodym to raczej będą na mnie lecieć rówieśnicy, a tu klops
    Zdeklarowana Galicyjka. Matka Polka pracująca.

Mama P (2011), M (2013) i M2 (2018)

Nie wierzy w krasnoludki ani w kalorie.

Uprawnienia umieszczania postów