Strona 21 z 190 PierwszyPierwszy ... 1113141516171819202122232425262728293171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 420 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

Wczoraj w moim mieście odbywało się "święto śliwki", smażono powidła i takie tam. Poszłam z młodym zamotana w ślicznego leosia Mety. Większość ludzi widziała mnie już w chuście więc wielkiej sensacji nie wzbudzałam ale mamy koleżanka zachwycała się nami przy jednym ze stoisk, podkreślała jaka chusta jest dobra dla rozwoju dzieci bo dużą widzą a przy tym są blisko mamy, więc czują się bezpiecznie Największy szok przeżyłam gdy zaczepiła mnie pewna kobieta, która ma 8-miesięczne dziecko i powiedziała, że już dosyć długo mnie obserwuje bo bardzo jej się chusty podobają i nawet kupiła dla swojego synka ale nie umiała jej zawiązać. Powiedziałam, że jakby jeszcze chciała to mogę jej pomóc w tym co sama umiem to powiedziała, że się zastanowi bo boi się, że dziecko już nie będzie chciało. Miło było nie powiem, chociaż na koniec wkurzył mnie jakiś imbecyl Mały spał, facet podszedł zaczął ze mną rozmawiać i to dosyć miło.
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chusteryczka Awatar lemonka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kerry1
    Cytat Zamieszczone przez lemonka
    Wracaliśmy dziś z poczty w Ineczce. Węzeł z przodu, mój płaszcz rozpięty więc ogony majtały na widoku. Idą z przeciwka trzy panie - dwie młode ( jedna pchała pustą spacerówkę, druga niosła dzieciaczka ) i trzecia ( chyba mama, którejś z młodych ) z psem na smyczy. Mijając nas najstarsza z pan powiedziała: "Choby jakieś Indiany" ( cyt. dosłownie ). Może i byłoby to miłe, ale ton głosu tej pani nie sugerował pozytywnych odczuć :/ Może pani Indian nie lubi? Bo ja lubię
    Lemonka ja też lubię "Indiany" a swoją droga to właśnie z podobną reakcją się spotkałam.
    Niedługo będziemy się nosić w kółkowej Opuncji Meksykańskiej Girasola. To dopiero "Indiany" z nas będą!

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

znajomi znajomych, podwożący nas na ślub tychże znajomych, jak zobaczyli mojego poucha uszytego z prześlicznego żakardowego obrusika najpierw zamarli, a potem: "I po co było tyle pieniędzy wydawać, jak w ścierce też można nosić?!" - bo zakupili jakieś superwypasione nosidło z rynienką do poziomego noszenia noworoda i narzekali, że niewygodne
    Byli naprawdę wstrząśnięci.

Chustonoszka
    Miejscowość
    kawałek za Gdynią ;-)

Domyślnie

kolega (4latka) mojego starszego synka jak zobaczył mnie zachustowana pierwszy raz z Emilem to go aż cofnęło
    -co tam masz w środku?
    -Emilka
    -będziesz go rodzić?

Chusteryczka Awatar lemonka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosiulek
    kolega (4latka) mojego starszego synka jak zobaczył mnie zachustowana pierwszy raz z Emilem to go aż cofnęło
    -co tam masz w środku?
    -Emilka
    -będziesz go rodzić?

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

juz pisałam o "wyedukowanej" ekspedientce dzisiaj znowu byłam w tym sklepie i poza "moją" Pania była nowa. Jak tylko mnie zobaczyła pyta-"a to tak Pani wygodnie?" ja nawet nie zdążyłam owtorzyć buzi bo "moja" stwierdziła "a ty nie oglądałaś na tvn-ie?? to jest najbezpieczniejszy sposób noszenia dzidziusia bo ja oglądałam jak pokazywali jak wiązać" mi zostało się tylko uśmiechnąć
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie Re: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

A ja MUSZĘ napisać o reakcji bardzo bliskiego otoczenia a mianowicie mojej Mamy.
    Na początku była trochę "ostrożna". Niby fajnie, ale tak z dystansem sie do chusty odnosiła. Teraz, kiedy Konrad podrósł i nadszedł czas grzybobrania (wcześniej zawsze jeździłam z rodzicami na grzybki) mama docenila chustę-i mało tego...
    Pewnego razu w lesie powiedziała:
    Zakręć go na mnie!!! Ja sobie chcę wnuczka tak ponosić.
    Nic dodać nic ująć.
    Muszę nauczyć się wiązać na mamie .
    I jest kolejna chustonoszka

Chustonówka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie Re:

Cytat Zamieszczone przez gosiulek
    -co tam masz w środku?
    -Emilka
    -będziesz go rodzić?

Ale wymyślił. Pewnie zabawny chciał być. Przedwczoraj w ciucholandzie pani mnie zaczepiła bo ona myślała że ja w ciąży jestem dopiero później zobaczyła włoski Bartusia.

Chustonówka
    Miejscowość
    Gliwice

No takk! my wczoraj pierwszy raz spotkaliśmy się z negatywnymi reakcjami na nasz widok, raz ze strony młodzieży wracającej ze szkoły" cyganeczka phi, w nosidełku rozumiem ale jakieś chusty jak to wygląda" puściłam mimo uszu, ale druga reakcja mnie rozbawiła do łez... przystanek autobusowy stoję z Kubutem, mały ogląda sobie świat, zadowolony wtulony w mamusię, a obok kobieta niemożliwie "rzucająca wózkiem" i próbująca uspokoić swoją pociechę. Jednak dziewczyny... gdybyście widziały tą pogardę w oczach kiedy patrzyła na mnie, ale fajnie... udowodniłam sobie że zaradna bestia jestem. Maluszek zadowolony przez całą drogę a przecież to jest najważniejsze ! i nie żebym popadała w samozachwyt

Chustonówka
    Miejscowość
    Gliwice

gosiulek a aproppo twojego posta miałam podobnie, córeczka znajomej była zaskoczona jakto, patrzyłam na Kubusia a nagle jest z powrotem w brzuszku

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Kamionek

My dziś wybrałysmy sie do pobliskiego Markpolu na zakupy w chuście. Najpierw sąsiadka na schodach w bloku powiedziała, że pięknie tak dziecko wygląda, a ekspedientki w sklepie zachwycaly sie Lenką ( oczywiście śpiącą w chuście ) Było mi bardzo miło
    Lenka - 30.06.2008 i Sonia - 03.06.2011

Chustonówka
    Miejscowość
    Gliwice

Mimo iż w Gliwicach pierwszy raz mnie to spotkało, to myślę że w W-awie ludziska bardziej są oswojeni z widokiem zamotanych mam. Tego wam pozazdrościć

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Dzisiaj całe przedpołudnie spędziliśmy w szpitalu, bo mały miał usg główki a moja mama miała wizytę u lekarza. Po raz kolejny chusta okazała się niezastąpiona bo się nabiegałam z młodym po różnych piętrach i skrzydłach. Najfajniej zaeragował radiolog , który jest Murzynem. Ledwo weszłam do gabinetu to zaczął krzyczeć do pielęgniarki 'zobacz, jak u mnie w Sudanie!" Podszedł do mnie i powiedział, że się takiego widoku w Polsce nie spodziewał ale mu się bardzo podoba . Poza tym chusta zrobiła furorę w kolejce mojej mamy, same babki były i głośno zachwycały się jak to pięknie wygląda i jak mu musi być dobrze. I najlepszy komentarz "bo to takie zdrowe jest! wiem bo oglądałam na tvn!"
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustonówka
    Miejscowość
    Gliwice

))) słodko )

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Cytat Zamieszczone przez rebelka
    Najfajniej zaeragował radiolog , który jest Murzynem. Ledwo weszłam do gabinetu to zaczął krzyczeć do pielęgniarki 'zobacz, jak u mnie w Sudanie!"
    mijalam kiedys na ulicach Belfastu Murzynke z malenstwem w wisiadelku. Patrzyla na mnie i na moja chuste jakbym alienem conajmniej byla

Chustomanka Awatar bigbabs
    Miejscowość
    West Midlands,UK

a mnie olsnilo dlaczego od 3m-cy probuje przekonac z roznym skutkiem swoje dziecko do chusty.Gdy maly mial tydzien,zachustowalam go trzeci czy czwarty raz w zyciu,on cos zaczal kwekac ,a moja mama wycedzila: on juz sie nie przyzwyczai. No i qrde sie nie przyzwyczaja.Urok rzucila normalnie jak ktos wie jak odczynic prosze o kontakt !
    pozdrawiam!

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

przeszyj brzeg chusty czerwoną nitką, splunąwszy uprzednio po trzykroć przez lewe ramię. Najlepiej o świcie, po nowiu Księżyca

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Cytat Zamieszczone przez kakot
    przeszyj brzeg chusty czerwoną nitką,
    calutenki od poczatku do konca na okretke najlepiej

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Kamionek

Dziś w windzie starsza pani ( na oko 70 lat ) najpierw stiwerdziła że lenka wygląda w chuscie ślicznie - jak laleczka, a potem dodała - a wie Pani że na plecach też noszą, proszę tego spróbować i proszę jak mi starsza Pani doradziła, aż miło takie sąsiadki mieć
    Lenka - 30.06.2008 i Sonia - 03.06.2011

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

my dziś bylismy w Galerii Mokotów i chciałabym zdementować że ludzie w W-wie oswojeni z chustami. Gapili sie na nas wszyscy. Komentarzy żadnych nie było, ale i tak czułam się nieswojo, nie jestem jakoś przyzwyczajona do takiego zainteresowania. Ale Mania super zadowolna na koniec zdrzemnęla się. Wcześniej jak wychodziliśmy z wózkiem, zawsze kończyło się szybką ewakuacją bo ryczała.

Uprawnienia umieszczania postów