Strona 12 z 26 PierwszyPierwszy ... 2456789101112131415161718192022 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 240 z 515

Wątek: Itti bitti, D'lish, sio, aio, Tutto, sio

Chustomanka

Domyślnie

Ph78 a ile ma Twoje dziecie? Kojarzę z gazety, że Twoje było na świecie zanim moje się urodziło (moja ma 8 tygodni).
    Tak czy inaczej. Mam jedną S. Mała urodziła się z wagą 3090, 55cm długa. I to była jedyna pieluszka, która mi na nią w miarę pasowała. Piszę w miarę, bo te wkładki jednak grube i kuperek był wysoko. Na wielki plus, to fakt, że cieniutkie w kroku i nie rozstawiały jej tak bardzo nóżek. A teraz pielucha jest na nią na styk:-/ Jutro podjadę do LitlleMi po tygryska M to zdam relację jak się ma S do M. I tak radziłabym Ci zaopatrzyć się w jakąś M, bo z S długo byś już nie pokorzystała.
    Je można stosować z tymi wkładkami co mają w środku (fajny patent na wpinanie), ale można jako otulacz. Mi pasują tak i tak W środek u mnie tetra ląduje.

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez figa84 Zobacz posta
    Ph78 a ile ma Twoje dziecie? Kojarzę z gazety, że Twoje było na świecie zanim moje się urodziło (moja ma 8 tygodni).
    Tak czy inaczej. Mam jedną S. Mała urodziła się z wagą 3090, 55cm długa. I to była jedyna pieluszka, która mi na nią w miarę pasowała. Piszę w miarę, bo te wkładki jednak grube i kuperek był wysoko. Na wielki plus, to fakt, że cieniutkie w kroku i nie rozstawiały jej tak bardzo nóżek. A teraz pielucha jest na nią na styk:-/ Jutro podjadę do LitlleMi po tygryska M to zdam relację jak się ma S do M. I tak radziłabym Ci zaopatrzyć się w jakąś M, bo z S długo byś już nie pokorzystała.
    Je można stosować z tymi wkładkami co mają w środku (fajny patent na wpinanie), ale można jako otulacz. Mi pasują tak i tak W środek u mnie tetra ląduje.
    Dzięki! U nas już 11 tydzień idzie, a parametry startowe bardzo zbliżone (3100g/56cm). Czekam niecierpliwie na relację, a zamawiam sobie w takim razie M-ki. Bardzo mnie cieszy, że nadadzą się jako otulacze - lubię też tak stosować kieszonkę BG, bo tetra u nas się świetnie sprawdza. Tylko na noc przydałoby się już powoli coś bardziej chłonnego...
    A jaki masz nick na gazetowym?

Chustomanka

Domyślnie

Ten sam co tutaj Tylko ja tam czytałam o pieluchach a nie pisałam. A jak się mała urodziła to wsiąkłam w to forum. A po tygryska jadę w sb, a nie jutro. Dni mi się pomieszały.
    Ja do swojej s mam dodatkowy komplet wkładek i jak mała nasika to wymieniam najpierw wkładki a potem jak otulaczyk nie przybrudzony, to wkładam co mam pod ręką.

Chustomanka

Domyślnie

Ph78 bierz śmiało M. Ja swoją wrzuciłam do pralki, ale myślę, że bez problemu mała już w niej będzie mogła śmigać. Te pieluchy są niskie, więc ta M, będzie po prostu trochę wyżej, ale i tak nie będzie wyższa niż wszystkie inne pieluchy, które mam w domku

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    To jeszcze mi powiedz, które wziąć
    ja lubie odcieniami jednego koloru

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustofanka Awatar magdulinska
    Miejscowość
    Warrington/UK

Domyślnie

Czy IB w rozmiarze L będzie ok dla 12 kilowca???

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Jesli 12 kilowiec jest dlugi i udka niezbyt zaokraglone to starczy i do 15 kg ....ale jak okragly i nozni jak roladki to 12 kg bedzie max....
    Moja mala jak byla tylko na piersi byla malutka, drobniutka. Plywala w M zapietym na skos jak miala 8 kg. Jak zaczela jesc kaszki i obiadki, zaokraglila sie i wazac teraz 9,5 kg zapinam L z dwom oczkami wolnymi w srodku a M na dwa skrajne - ze wzgledu na grubiutkie udka
    A tak w ogole to uwielbiam IB - ale tylko w wersji AIO - bom za leniwa na wpinanie wkladek w SIO

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chustonówka Awatar adusia2000
    Miejscowość
    Kiel, DE

Domyślnie

Dziewczyny mam w domu kilka itti sio i aio. Może mi doradzicie po czym mam poznac, czy jest to stara czy nowa rozmiarówka, wiem że nowe są większe, ale nie mam ich z czym porównać. Może by mi ktoś zmierzył taką nową na długość?

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Co prawda jestem w temacie zupełnie świeża i mam porównanie tylko do kieszonek NaughtyBaby, ale szczerze mówiąc to NB pasują nam bardziej niż IB...

Kupiłam sobie jedną IB SIO na spróbowanie i przy NB wkłady wydają się strasznie twarde, a jak bambus nasiąknie to już w ogóle się z niego decha robi. No i są faktycznie maleńkie, już się chyba przyzwyczaiłam do tego wielkiego tyłka, bo ta ich wąskość nie wzbudza we mnie zaufania. Na domiar złego ułożenie wkładów w pieluszce sprawia mi straszny problem, jak przykrywam bambusa tą mniejszą wkładką, to bambus się marszczy, a ilość tego "towaru" w środku sprawia, że pielucha odstaje przy brzuszku.

Aż nie wierzę, że jestem pierwszą której ta pielucha nie podpasowała... stąd nasuwa się wniosek, że niechybnie coś robię źle
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustofanka

Domyślnie

jamamajka, ciekawe spostrzeżenia... ja właśnie "zachorowałam" na IB i chciałam kupić sporą wyprawkę, żeby mi wystarczyło do pieluchowania na 2 dni i żeby nie mieszać różnych pieluszek (tata i babcia się gubią przy przewijaniu ).

Wyprzedaję kieszonki bo moja mała źle toleruje polar i cieszyłam się, że znalazłam IB ... no to teraz mam problem ...

Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuśka Zobacz posta
    jamamajka, ciekawe spostrzeżenia... ja właśnie "zachorowałam" na IB i chciałam kupić sporą wyprawkę, żeby mi wystarczyło do pieluchowania na 2 dni i żeby nie mieszać różnych pieluszek (tata i babcia się gubią przy przewijaniu ).

Wyprzedaję kieszonki bo moja mała źle toleruje polar i cieszyłam się, że znalazłam IB ... no to teraz mam problem ...
    No widzisz, co kto lubi.
    Ale większość jednak lubi te pieluszki, ja należę do mniejszości. Są prześliczne - tego im nie można odmówić. Mnie w zasadzie najbardziej przeszkadza twardość wkładu, resztę "nadrabiają" urodą
    Może kup sobie jedną i komplet dodatkowych wkładów? Ja mam właśnie taki zestaw i jest to naprawdę fajne rozwiązanie - starcza na dwie zmiany pieluchy. Gdyby dokupić jeszcze jeden komplet wkładów, spokojnie starczyłoby na trzy zmiany, PUL nie przecieka i używam go jako otulacza.

Domyślnie jaki rozmiar?

Witam mamuśki
    A jaki rozmiar lepiej dla 7,5 kg szczuplutkiej ? M czy L
    M na długo starcza?

Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kowalesia Zobacz posta
    Witam mamuśki
    A jaki rozmiar lepiej dla 7,5 kg szczuplutkiej ? M czy L
    M na długo starcza?
    Ja bym Mkę brała. Moja dobija do 9 kg, mamy Mkę i jeszcze planujemy ją ponosić czas jakiś, miejsce jeszcze jest
    One mają bardzo niski stan (takie "biodróweczki" )

Domyślnie

jamamajka a wygodnie małej w tych biodróweczkach ?

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuśka Zobacz posta

to nie kupuj za dużo Itti Bitti, jeśli źle toleruje polar, to w Itti Bitti od strony pupy jest welur - podobny materiał syntetyczny do polaru

Chustofanka Awatar reniason
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mam pytanie odnośnie rozmiaru bo mam Mkę ale ona wydaje się taka malutka (chyba że ona jest z tej starej rozmiarówki) ale jednak fajnie leży na mojej 7 kg córeczce chciałabym sobie jeszcze jedną dokupić tylko tak się zastanawiam cz M czy L. Mógłby ktoś zmierzyć swoją m i L i napisać jaką ma długość tylko z tej nowej rozmiarówki?
    Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
    Kosmetyki Mariza

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

My właśnie pierwszy raz zapieluszkowani w wielo. Akurat w IB jak w temacie
    Córa śpi w niej już dwie godziny i jestem zachwycona. Bałam się, że nie wytrzyma, bo do zaśnięcia wypiła 250ml herbatki...
    Dam znać po drzemce

Aha... mała waży coś koło 13kg i myślę,że jeszcze na dłuuuugo posłuży... mamy L-kę chyba ze starej rozmiarówki, chociaż pewności nie ma (zakupiona na bazarku)

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Jest super !!
    Wafelek wstała uśmiechnięta... Wkładka składana zasikana, chociaż może jeszcze jeden sik by wytrzymała... za to druga wkładka jeszcze sucha, więc pielucha wylądowała z powrotem na pupie, tym razem z jedną wkładką...
    Tym samym jesteśmy już 2 pampki do przodu

Domyślnie

Dziewczynki, czy któraś z Was próbowała założyć M na noworodka? Dokupiłabym jeszcze itti, ale nie wiem jaki rozmiar. Mam już Mkę i wygląda mi na maleńką. Oczekujemy chłopca, więc może lepiej, żeby miał troszkę luźniej . Jak sądzicie? Darować sobie eSki?

Chustonoszka Awatar elizek

Domyślnie Itii Bitti AIO czy SIO?

Zakupilam wlasnie 2 pieluszki Itti Bitti SIO ale mam jakies mieszane uczucia. Chcialabym uslyszec opinie, tych ktore uzywaly tych pieluszek.
    No i moze ktos uzywal zarowno AIO, SIO a moze tez bitti boo?
    Jutro piore i zobacze a w miedzy czasie czekam na opinie...
    Nils Fredrik 29.11.2005
    Maximilian 26.01.2010

Uprawnienia umieszczania postów