O! to dobrze wiedzieć! przyda nam się większa
tylko żeby w sklepie nie trafić na jakąś zeszłoroczną. A gdzie kupowałaś?
O! to dobrze wiedzieć! przyda nam się większa
tylko żeby w sklepie nie trafić na jakąś zeszłoroczną. A gdzie kupowałaś?
Zakupilam wlasnie 2 pieluszki Itti Bitti SIO ale mam jakies mieszane uczucia. Chcialabym uslyszec opinie, tych ktore uzywaly tych pieluszek.
No i moze ktos uzywal zarowno AIO, SIO a moze tez bitti boo?
Jutro piore i zobacze a w miedzy czasie czekam na opinie...
A ja miałam jutro kupić sio - wstrzymam się i poobserwuję ten wątek...
jest wątek w recenzjach
Elizku, http://www.chusty.info/forum/showthr...sh-Snap-In-One
Ja mam SIO i bardzo lubięBitti Boo mają taką samą konstrukcję, jak SIO (tylko materiał inny).
ja uzywalam
mialam kilka aio i kilka sio.
plusy aio- mniej przecieka górą u chłopca bo jest bardziej chłonna
wygoda
minusy aio- schnie dlugo, nawet w pralkosuszarce.
szybciej mi się niszczyły
oczywiście to w porownaniu IB aio- IB sio, nie z innymi pieluchami.
mysmy zaczynali przy 8kg od razu z Lką, nową (większą)
No dobra juz nie wiem co mam myslec. Prane 1 raz a trzymaja swietnie i nie przesiakaja. Mamy w sumie 4 komplety wkladek wiec je tylko zmienialismy.
ALE rozmiar jest koszmarny!!!
Max ma 2,5 miesiaca i mysle ze wazy okolo 6 kg a M bedzie lada moment za mala. Nie daje rady zapiac nap na siebie na zakladke. No a na te napy calkiem z przodu z trudem zapinamy. Troche sie gubie bo boje sie ze jak kupie L to mi przecieknie przy nozkach...
Helena --> luty 2008
Kalina --> wrzesień 2009
Amitola Studio - Fotografia noworodków i starszych dzieci, fotografia rodzinna, ciążowa, ślubna - Jelenia Góra, Legnica, Wałbrzych, Wrocław
Mój blog
Używał już ktoś nowej bitti tutto? Sprawdza się tak samo dobrze jak snap-in-one?
bo sie na nią napaliłam strasznie![]()
My już użyliśmy ale nie mogę recenzować bom sprzedawca![]()
To ja napiszę bo już po pierwszym siku
Ładna i dobrze wykończona, materiał identyczny jak w innych IB. Długie wkładki, sprytnie spinane napami w celu regulacji długości-dzieki temu nic nie wystaje w pieluchy oraz trzyma na miejscu. Trzy wkłady- jeden składany, jeden na cała długosc pieluchy oraz mała dopinana wkładka (identyczna jak do SIO- sprawdzone-pasuje) W zalezności od mozliwości sikacza mozna wpinac w róznych konfiguracjach. Pieluszka waska w kroku podobnie jak IB rozmiarowe. Nie testowałam maksymalnej pojemności
Dzieki regulacji wielkości pieluche mozna zakładac wyzej- w przeciwienstwie do rozmiarowych które sa niziutkimi biodrówkami. Myslę, że Tutto bedzie pasować nawet na te dzieci na które rozmiar L był za mały.
Niestety przez regulacje wielkości pielucha traci cały urok IB- już nie jest taka zgrabna i dopasowana, choć wezsza w kroku od innych one size. Trzeba opanować składanie wkładów bo troche się placzą przy zakładaniu pieluchy- mnie uciekały na boki z pieluchy przy zakładaniu. Jest to tez wadą w przypadku rzadszej kupy-wtedy wszystkie wkłady i otulacz bedą brudne na brzegach co nie jest łatwe do doprania. Wkłady schna przyzwoicie. Mimo, że wkłady wygladaja jak w SIO to całość nie jest taka twarda ponieważ są inaczej składane oraz oba sa wykonane z warstwy bambusowej+mikropolar (identyczny jak w górnej wkładce SIO)
Myslę, że kształt wkładów bedzie sie lepiej sprawdzał u chłopców niż w rozmiarowych bo sa szersze o góry.
Jestem nimi zachwycona, nie przeciekają mimo całkowicie mokrych wkładów, w środku mają wykończenie falbanką co przy rzadkich kupach jest ogromną zaletą.
Pasują do nich wkłady od sio.
Jest większa od sio na pupie i nie taka zgrabna ale regulacja jest świetna i można dopasować na kazde nawet małe dziecko
A można te twarde wkłady jakoś zmiekczyc? Ja je wyciągam, wygniatam i jest wtedy jest w miarę.