Strona 15 z 26 PierwszyPierwszy ... 5789101112131415161718192021222325 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 300 z 515

Wątek: Itti bitti, D'lish, sio, aio, Tutto, sio

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

nasze ulubione tzn moje bo Gabi jeszcze nie mówi
    sprawdziły nam się S na noworodku (miała kilka tyg jak kupiłam to może nie noworodek a małe niemowlę) ale ona z tych drobnych raczej waga 3110 urodzeniowa
    jedyny minus przy noworodku ze kupa wypływa poza wkładki i brudzie otulacz do ktorego możnaby wpiać dodatkowe wkładki

chłonne, piękne, wytrzymałe, nic sie nie niszczę, napy wspaniale trzymaja i nie wyrywaja się, budzą zachwyt inych ludzi, miło się głaszcze pupkę tego misia
    minus - az 4 napy do wpiecia wkladek i moj len nieraz na to klnie ale to nieraz
    niestety schna caly dzien albo poltorej

Chustofanka

Domyślnie

Demona,
    przy IB ważne jest dopasowywanie do bioderek, czyli gumeczki powinny wręcz wchodzić do pachwinek, a nie otaczać udka dziecka (bo wtedy odciski na udkach pewne).

Potwierdzam, że na starsze dziecko pieluszki pasują bo zmienia się budowa ciała. Aczkolwiek zawsze lepiej kupić większy rozmiar. Na moją małą L wydawałą się być przyciasnawa 3 miesiące temu, a teraz jest OK

demona
    Guest

Domyślnie

DZIĘKI!! Dzis spróbuje

Chustonówka Awatar margonik
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Mój sposób na Itti Bitti

Używam IB SIO na niemowlaku - obecnie 3-miesięcznym - i przeszkadzało mi w tych pieluszkach to, że ta składana spodnia wkładka po złożeniu jest bardzo gruba i łącznie z otulaczem i zapięciem tworzy na brzuszku taką grubą warstwę. Do tego miałam wrażenie, że mojemu synowi ta pieluszka uciska jąderka. I tak wymyśliłam, że dokupiłam mini wkładki z mirofibry - te, które się przypina na czerwone napy (są w pieluszkarni; są też takie bambusowe) i wpinam je zamiast tej składanej wkładki. Niemowlę nie moczy się aż tak obficie, a wkładki zmieniam często, więc ta mała wkładeczka wystarcza i mam w ten sposób jeszcze zgrabniejszą pieluszkę i dającą więcej luzu przy jąderkach. Polecam przy młodziakach!

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

jedyny minus przy noworodku ze kupa wypływa poza wkładki i brudzie otulacz do ktorego możnaby wpiać dodatkowe wkładki
    Tak się zastanawiam czy przy takim noworodku czy tylko piersiowym niemowlaku warto kupywać wkładki, bo czytam że się rozlewa na otulacz? Może lepiej nada się tetra w samolot albo w origami albo jakaś formowanka? Tak się zastanawiam czy jakbym miała drugie dziecko i kupiła IB SIO czy kupować dodatkowe wkłady do otulacza na wymianę (a jak kupka znajdzie się na otulaczu po 1 założeniu to co zrobię z resztą wkładek na wymiane- do czego dopnę, niby otulacz jest na 4-6 przewinięć). A przy większych dzieciach często brudzi się otulacz?(tzn. czy często kupa wypływa poza wkładkę)

Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Tak się zastanawiam czy przy takim noworodku czy tylko piersiowym niemowlaku warto kupywać wkładki, bo czytam że się rozlewa na otulacz? Może lepiej nada się tetra w samolot albo w origami albo jakaś formowanka?
    Mi się wydaje, że tam się tetra ani żadna formowanka raczej nie zmieści. Te otulacze są malutkie. Ale nie próbowałam, więc może nie mam racji.
    Ja używam IB przy 2-3 miesięcznym dziecku. To prawda, że kupa często się wylewa na otulacz, ale jednak nie zawsze jest kupa - co raz częsciej pieluchy są zmoczone jedynie przez siku. W tej chwili mamy już tylko 1-2 kupy dziennie. Dodatkowe wkładki są super. Ja sobie bardzo je chwalę i wykorzystuję. Dodam, że kupiłam 2 pieluszki SIO i 4 dodatkowe wkłady oraz mini wkładki, którymi zastępuję dużą wkładkę (pisałam wcześniej). Jak się jeden otulacz IB pobrudzi, mam jeszcze drugi w zapasie. Poza tym otulacze IB schną naprawdę szybko - dużo szybciej od wkładek, tak więc zanim doschną wkładki, już można używać otulacza z wkładkami zapasowymi.
    Uważam, że ten system (SIO + wymienne wkładki) to genialne rozwiązanie.

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Tak się zastanawiam czy nie szkoda pieniędzy Na Itti Bitti SIO w rozmiarze S + dodatkowe wkładki. Starcza przecież na bardzo krótko, bo niby do 7,5kg. No i ta rozlewająca sie kupa, może szkoda pieniędzy na dodatkowe wkładki w tej sytuacji? Może SIO dopiero kupować w rozmiarze M i L? A eskę kupować raczej jako AIO?

Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

A ile waży Twoje dziecko?
    Ja kupiłam od razu M i używałam przy 5kg niemowlęciu. Nie były wcale za duże.
    Takie malutkie dziecko rośnie około kg na miesiąc, więc pomyśl, czy Ci się opłaca.
    A co do wkładek, to wkładki różnią się rozmiarem, ale można je używać także po przejściu na większy rozmiar (tj. S-ki w M-kach, a M-ki w L-kach).
    Ale rzeczywiście noworodek to praktycznie przy każdej zmianie pieluchy ma kupę...

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

A ile waży Twoje dziecko?
    Ja kupiłam od razu M i używałam przy 5kg niemowlęciu. Nie były wcale za duże.
    Takie malutkie dziecko rośnie około kg na miesiąc, więc pomyśl, czy Ci się opłaca.
    Ale rzeczywiście noworodek to praktycznie przy każdej zmianie pieluchy ma kupę...
    Nie mam na razie w domu noworodka ani niemowlaka, lecz pannicę, która w listopadzie skończy 3 latka i ma 10,5kg. Pytania dot. bobasa, który jest w planach. Młoda urodziła się mała: 50cm i 2900g (donoszona), więc następne pewnie będzie niewiele większe. Nie rosła kg na miesiąc, 6kg miała na pół roku, prawie od urodzenia do dziś miała niedowagę. Przy drugim pewnie będzie lepiej.
    A co do wkładek, to wkładki różnią się rozmiarem, ale można je używać także po przejściu na większy rozmiar (tj. S-ki w M-kach, a M-ki w L-kach).
    A odwrotnie też się da, np. wkłady z L do M? A może nie kupować S tylko M i używać wcześniej otulacz niż zalecane wagowo pakując do otulacza, np. tetrę?

Chusteryczka Awatar hildegarda
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Wiewiórka ja Ci powiem jak jest u mnie. Mały jak wyszedł ze szpitala ważył 2900 i rozmiar S był spory ale ja tam pakowałam tetrę do otulacza bo dodatkowych wkładów nie kupowałam i fajnie sie mieściło, teraz waży 4200 i teraz S jest idealne i mysle że jeszcze ze 2 kg jak przybędzie to tez będzie dobre ale już takie mocno dopasowane i tetry tam nie upchnę, więc kupiłam teraz M i jest w sumie ok, troszke tylko "wisi" w kroku no i nie wygląda tak zgrabniutko ale to tylko kwestia estetyki.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

do IB SIO ciezko wepchnac duza tetre a nawet jak to zrobisz bedzie duza pupa
    noworodkowi moze sie to nie podobac
    mojej kuzynki dziecko mialo 2800 i pasowaly IB zarowno SIO jak i AIO
    otulacz sie zbrudzi kupa prawie zawsze
    dodatkowe wkladki maja sens bo jak piszecie otulacz schnie migiem
    w AIO sie tego nie da wykorzystac one sa na raz do załozenia i dalej do prania
    mi S pasowaly do 5,5 kg potem zaczelo widac przedzialek miedzy posladkami a M pasowala ladnie moze troszke w kroczku bylo grubo ale na brzuszki slicznie i pasuje do teraz czyli 7 kg mysle ze jeszcze kg pociagnie i mozna przejsc na L

ja jestem zdecydowanie za rozmiarowkami dla tych najnajmlodszych a zwlaszcza malo wazacych bo tam nozki sa szczuple i nie wypelniaja tak dobrze dziurek na nogi i moze sie zdarzyc wtopa
    a ponadto dziecku jest wygodniej
    ja sie naczytalam forum przed narodzinami malej i oczywiscie wymodzilam wlasne pieluchowe stosidlo no i sie nie sprawdzilo na starcie i jechalismy na jednorazowkach
    i do tej pory czasami te pieluchy wydaja mi sie ogromne w stosunku do jednorazowek a nie jestem za szerokim pieluchowaniem ani profilaktycznie ani leczniczo i uwazam ze to hamuje aktywnosc dziecka a ta pupa wyzej niz glowa przy noworodku jak lezy na pleckach jest wrecz szkodliwa
    przy nastepnym maluchu nie bede oszczedzac na one size

a propos formowanki do otulacza IB to mi prawie zadna nie wchodzi, nie mam bitti boo wiec nie wiem moze ona wchodzi

Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

A odwrotnie też się da, np. wkłady z L do M?
    Raczej się nie da, bo te z wlasciwego rozmiaru ledwo się mieszczą na długosc.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

A odwrotnie też się da, np. wkłady z L do M?
    Da sie za to wklady S do otulaczy M i wklady M do L. Ja mialam na poczatku 5 SIO plus 5 kompletow wkladow. I taki zestaw nam starczal, bo jak bylo tylko siku, to zmienialam wklady a otulacza uzywalam znow. Ale na noc byly jednorazowki. S starczyly nam do 4,5 mies, do prawie 7kg. Teraz mam 5 SIO M+ 10 wkladow S+3 wkladyM. I jest super. Piore co dwa dni. Jak mala zacznie wyrastac z M-ek, to planuje zakupic znowu 5 SIO L i moze z 3 dodatkowe wklady, i bede tez uzywac wkladow z M.
    Zagmatwane to troche, ale mam nadzieje, ze da sie rozczytac. Podsumowujac - pomimo dosc wysokiej ceny samej pieluchy, SIO to wedlug mnie jedna z bardziej ekonomicznych opcji, bo komplety wkladow kosztuja polowe ceny pieluchy.
    A. 02.2010, T. 06.2012

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aladw Zobacz posta
    a propos formowanki do otulacza IB to mi prawie zadna nie wchodzi, nie mam bitti boo wiec nie wiem moze ona wchodzi
    Bitti boo wchodzi

Chustonoszka

Domyślnie

A ja di mojej jednej SIO roz. M wkladam ten cienki oryginalny wklad plus, jak trzeba, mala wkladke CP bambusowa. Super pasuje.

Domyślnie itti bitti tutto! macie już?

Używał już ktoś nowej bitti tutto? Sprawdza się tak samo dobrze jak snap-in-one?
    bo sie na nią napaliłam strasznie

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Czy Wam też te wkłady bambusowe tak potwornie twardnieją po siku? Ja małego przebieram co ok 1,5-2 godziny i jak wyciągam wkład, to on jest strasznie sztywny a mały przez to jest poodgniatany a tak mi się te IB podobają, że chciałabym jeszcze, ale trochę mnie te wkłady zniechęcają

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Tak, wkłady są sztywne. Marzą mi się takie jak są w CP... ale i tak mój mąż mówi, że on to najbardziej lubi "itsi bitsi"

Domyślnie

Tak się zastanawiam czy nie szkoda pieniędzy Na Itti Bitti SIO w rozmiarze S + dodatkowe wkładki. Starcza przecież na bardzo krótko, bo niby do 7,5kg. No i ta rozlewająca sie kupa, może szkoda pieniędzy na dodatkowe wkładki w tej sytuacji? Może SIO dopiero kupować w rozmiarze M i L? A eskę kupować raczej jako AIO?
    Ja mam S a dodatkowe wkłady M i ten grubszy mieści się bez problemu, w zupełności wystarcza bez tego cienkiego z polarkiem. w ogóle na początku używałam ich pojedyńczo - albo sam grubszy albo cienki i pod niego jakaś dodatkowa wkładka, nigdy nic nie wyciekło

Chustonoszka Awatar margherita78
    Miejscowość
    Bielsko-Biała/Dublin

Domyślnie

tez jestem bardzo ciekawa???
    piszcie!!!!!!!!!!

Uprawnienia umieszczania postów