Strona 19 z 26 PierwszyPierwszy ... 911121314151617181920212223242526 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 380 z 515

Wątek: Itti bitti, D'lish, sio, aio, Tutto, sio

Chustofanka Awatar forgetit
    Miejscowość
    Wroclove

Domyślnie

To i ja dorzucę swoją opinię. Miałam dwie SIO rozmiar S. Super kształt, malutka pupka, zgrabiutkie, estetyczne. Ale wkurzał mnie wkład, bo po pierwsze sztywnieje w użytkowaniu i robi się deska, a po drugie, jak się dopnie tą drugą, mniejszą wkładkę z mikropolarkiem na wierzchu, to ta większa pod spodem się zawija.
    Pewnie jeszcze sobie nabędę IB, ale dopiero jak mi dziewczyny do L-ki dorosną.

Chustomanka Awatar Anque
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

i ja dołożę swoją opinię
    Kupiłam IB L
    - super kształt, robi małą pupę (trochę mialam kłopotów z dopadowaniem, ale już ok)
    - wkład niestety robi się twardy i dla malutkiego dziecka bym go nie polecała. Mojej to już nie przeszkadza wiec ok
    - świetny materiał na pieluszce, mięciutki, super jakości
    - wkłady jak na bambus schną szybko. po nocy mam już suche
    Zamierzam kupić jeszcze z jedną/dwie
    czerwcowa Natusia 2010

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Po przeczytaniu na tym forum pozytywnych opinii o IB SIO, w ramach wyprawki kupilam 4 sztuki rozmiar S dla mojej córeczki.
    Używamy drugi tydzień od 12 doby zycia i jesteśmy zadowolone. Obie, bo Pola (waga 3050g) lubi być ubierana w IB.
    Pieluszka jest malutka, nie powoduje szerokiego rozstawienia nóżek jak np. najmniejszy otulacz BambinoMio + prefold lub tetra, które się u nas zupełnie w okresie noworodkowym nie sprawdzają.
    Przy noworodku używam albo prostokatnego wkładu IB albo profilowanego + mała wkładka.
    Otulacz jeśli nie zostanie ubrudzony kupką, mozna spokojnie wykorzystać dwa, trzy razy.

Podoba mi się też forma pieluszki, otulacz + wpinane wkłady, co pozwala pieluszce po praniu dosyć szybko wyschnąć, dużo szybciej niż np. Bumgenius AIO.

Bardzo dobra pieluszka i zdecydowanie nabędę też większe rozmiary, gdy Pola wyrośnie z S.
    Poza tym pieluszki Itti Bitti są śliczne.

Chustonówka Awatar ekomum
    Miejscowość
    wakefield

Domyślnie

Ja używam tutto od miesiaca, moj bobas ma 5 miesiecy(9kg), niestety nie jestem z nich zadowolona. Uzywalam wczesniej AIO i SIO bez wiekszych problemow, a z tutto jakos nie moge do ladu dojsc. Nie wiem z czego to wynika, moze z mojego zakladania, ale juz probowalam na wszystkie sposoby, pozapinac, podopinac itp i w 99% mam wyciek na nogawce po niespelna godzinie (u chlopca). Szkoda mi sie ich pozbyc bo takie sliczne sa, ale mam do nich wielki zal.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

mam 2 tutto
    co prawda sa bardziej skomplikowane niz sio rozmiarowe ale nawed je lubie bo sa ladne,robia niewiele wieksza pupe niz rozmiare ib.
    dla mnie najwiekszym minusem jest to ze gorzej sie dociagaja w pasie ,dosc ciasno zapinam pieluszki, oraz to ze moj M. nadal nie opanowal ich zapinania i jak on zapina sa przecieki a jak ja to nigdy.super chlonne.
    ogolnie polecam tak od 6 kg+
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie fenomen IB ;)

myłam wczo zęby patrząc na IB, i tak mnie przemyślenie naszło - jak to często w łazience -
    co w nich takiego jest, że prawie każda z nas ma/ miała i sobie chwaliła?
    chłonne toto specjalnie nie jest, fakt, że wąski w kroku, no i pluszowe na zewnątrz
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Chusteryczka

Domyślnie

no właśnie mnie to ciekawi, bo ja nie mam IB ani jednej , nie wiem, jak się uchowałam
    ja lubię szerokie w kroku, jaśka ma mega sik i bałabym się, że wyleci bokiem w kroku

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

ja przy tośce uwielbiałam. bo ona ma kobiecą budowę i to że one jak dla mnie dość chłonne, wąskie i ogólnie takie drobne i tyłka nie powiększały to u nas były w przewadze. ale się dziecko szybko odpieluchowało. u franka polubiłam formowanki, zwłaszcza wiązane bo on chudzielec i mogłam sobie pozwolić na szaleństwo bo nie miał mrówczego odwłoka jak siostra. wiec zalety IB przestały być superwazne.
    zobaczymy jak najmłodsze, moze się znowu zaopatrze w IB
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustofanka Awatar mamapatryka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

ja miałam jedną sztukę ib i szybko się jej pozbyłam,ciągle przemakała,choć wkłady nie były przemoczone.Ale podobno przez to że są niskie w stanie nie są dobre dla chłopaków,jak kiedyś dorobię się dziewczynki,to może znów się skuszę

Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamapatryka Zobacz posta
    ja miałam jedną sztukę ib i szybko się jej pozbyłam,ciągle przemakała,choć wkłady nie były przemoczone.Ale podobno przez to że są niskie w stanie nie są dobre dla chłopaków,jak kiedyś dorobię się dziewczynki,to może znów się skuszę
    ale to ze dziewczynki nie mają siusiaków nie oznacza że sikają odbytem więc nic to nie da... uwierz.. dziewczynki też sikają bardziej "z przodu"...

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

też mam Itti Bitti SIO i też nie do konca jestem z nich zadowolona. I mimo niezadowolenia, w kolejnym rozmiarze również nabędę, może tylko zamiast SIO kupię AIO Myślę, że z urokiem Itti Bitti jest trochę jak z damskimi szpilkami, kochamy je mniej ze względu na funkcjonalność a bardziej ze wzgledu na urodę, w końcu stopa, ba cała noga w szpilce prezentuje się zupelnie inaczej niż stopa w wygodnym trampku. Przymykamy oko na to, że IB wyprodukowano w Chinach, że wklady po zasiusianiu robia się sztywne, że przeciekają, bo przecież każda dziecięca pupcia wygląda w nich tak uroczo

Miejscowość
    StW

Domyślnie

w chinach? ja miałam chyba wyprodukowane w australii czy jakos... ale mogę się mylić..

Domyślnie

no, to ciągle są tylko chińskie pieluchy.. Reklama dużo daje. Reklamuje sie je jako najlepsze na swiecie to kazdy chce sprobowac. Tez chcialam ale tutto. Jak zobaczylam ja na dziecku, na jakims zdjeciuto mi sie odechcialo

Domyślnie

poza tym zgadzam sie ze to tak jak ze szpilkami. Niekoniecznie praktyczne i wygodne ale wygladaja..

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

To jest rzeczywiście fenomen.
    Narzekam na nie: przeciekają, skrzypią, bywają sztywne .
    Miałam cztery i to było za dużo. Ale dwóch, które mi zostały nie pozbywam się i używam.
    Ja chyba lubię to, że mała jest w nich pupa i że są ładne.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Małe, zgrabne, przy tym chłonne.
    Zdarzają się przecieki, a raczej wycieki bokiem
    Ale to były chyba pierwsze minkee (albo jedne z pierwszych), dostępne na rynku w przystępnej cenie

Chustofanka Awatar mamapatryka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzufik Zobacz posta
    ale to ze dziewczynki nie mają siusiaków nie oznacza że sikają odbytem więc nic to nie da... uwierz.. dziewczynki też sikają bardziej "z przodu"...
    Z tym odbytem to aż się uśmiałam
    Chłopakom poprostu czasami się siusiak skręci na bok i może stąd ten przeciek,a może szukam dziury w całym,poprostu to nie typ pieluchy jakie lubię a przerobiłam ich sporo

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Z tym odbytem to aż się uśmiałam
    Chłopakom poprostu czasami się siusiak skręci na bok i może stąd ten przeciek,a może szukam dziury w całym,poprostu to nie typ pieluchy jakie lubię a przerobiłam ich sporo
    Przecieki to raczej stąd, że jak dziecko siedzi, to pieluszka odstaje w kroku. Większość pieluszek ma gumki, które przyjegają do ciała, tutaj wkładki odsuwają otulacz nieco dalej i mogą się zdarzać przecieki. Piszę z naszego doświadczenia.

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

ja moje kochalam miloscia namietna! nic nam nigdy nie przecieklo

Chustofanka Awatar emelbe
    Miejscowość
    Słupsk

Domyślnie

No właśnie - podobno. Ja mam synka i nie narzekam. IB używamy od roku. Najpierw był to rozmiar M na próbę. Długo nam jednak służył, bo jeszcze do 10 kg z małym hakiem. L-ki dopiero teraz zaczynają być OK, bo wcześniej był za duży luz i faktycznie zdarzały się przecieki. Lubię je właśnie za to, że są takie zgrabne.

Uprawnienia umieszczania postów