Strona 14 z 26 PierwszyPierwszy ... 467891011121314151617181920212224 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 280 z 515

Wątek: Itti bitti, D'lish, sio, aio, Tutto, sio

Chustomanka

Domyślnie

Elizku, to chyba taka uroda tej pieluchy - z załozenia ma być malutka, dopasowana, kompaktowa. Co może być postrzegane jako wada lub zaleta...

Emelbe, ale tylko L-ki chyba mają powiększony rozmiar? A M jest bez zmian? Może się mylę.

Deidre, mnie też Bitti Boo wkurzają. A tak je chciałam pokochać płomiennie niczym Bitti D'Lish

Chustonoszka Awatar elizek

Domyślnie

Nie no na nozkach jest jeszcze nie najgorzej no i nic nie przecieka wiec mysle ze je dobrze ukladalam ale w pasie tak sie odciskaly ze az mnie bolalo jak na to patrzylam. Po prostu ich nie lubie i juz. Dobrze ze nie zakupilam wiecej na dzien dobry...
    Nils Fredrik 29.11.2005
    Maximilian 26.01.2010

Chustofanka Awatar emelbe
    Miejscowość
    Słupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ph78 Zobacz posta
    [B]
    Emelbe, ale tylko L-ki chyba mają powiększony rozmiar? A M jest bez zmian? Może się mylę.
    Nie wiem, ja tylko słyszałam o tej starszej i nowszej rozmiarówce tak ogólnie, a niedawno widziałam porównanie na L-ce, na czym polega ta różnica. M-ki nie miałam okazji porównywać.

elizek, jak nie pasują Ci te IB, to możesz je puścić w obieg na bazarku pieluszkowym. Znajdą się chętne na przygarnięcie

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

My się z IB SIO lubimy. Fajne jest to, że w teren biorę tylko zapasową wkładkę i już. Raz nam przemokła na wskroś, ale Kornik była w niej 3h, a przy jej przerobie mineralki na mocz to długo...

Chustofanka Awatar xbetkax

Domyślnie

ale dlaczego IB nie zrobią rozmiaru XL, to nie wiem... tak się zastanawiam, co my poczniemy, jak z L wyrośniemy...

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Ekhm... zawsze możecie począć nowego pieluszkowca, który się zmieści w IB

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    Ekhm... zawsze możecie począć nowego pieluszkowca, który się zmieści w IB
    he he, no jest to jakaś motywacja...

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xbetkax Zobacz posta
    he he, no jest to jakaś motywacja...
    Dla mnie jest Właśnie tabsy odstawiłam i zabieram się za kupowanie pieluch

Na pocieszenie Ci dodam, że Kornelia ma 1,5 roku, ponad 12 kg wagi, wzrostu 83 cm, a wciąż z powodzeniem nosi IB L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olik Zobacz posta
    Dla mnie jest
    nie no, dla mnie też jest

Na pocieszenie Ci dodam, że Kornelia ma 1,5 roku, ponad 12 kg wagi, wzrostu 83 cm, a wciąż z powodzeniem nosi IB L
    ale Miłoszek ma prawie 6 miesięcy i 9 kilo (no, nie pomyśleli o dużych dzieciach)... L będzie dobre jeszcze długo, zdarza się nam używać M, ale jestem pewna, że do 1,5 roku nie dobijemy w L - no chyba, że postanowi już nie rosnąć i trzeba będzie nowe pieluchy kupować, no i najgorsze, że inne systemy już mi tak bardzo nie podchodzą... ale myślę sobie, że to będzie motywacja do wcześniejszego odpieluchowania, albo przerzucimy się na tetrę czy formowanki, bo z kieszonkami jakoś nie mogę dojść do porozumienia...

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Trochę z tym wzrostem powinien przystopować, ale faktycznie spory z niego chłopiec. Jakby co przejdziesz na pszczoły.... chociaż one duże

Domyślnie

Olik, zapomniałabym: powodzenia i duuużo motywacji!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Uzywamy IB SIO od 3 tyg. zycia malej. Nutka wazy teraz 6.3kg i powolutku wyrasta z S. Mysle, ze w czerwcu juz sie przesadzimy na M-ki. Teraz mam 5 pieluch plus 5 dodatkowych par wkladow i taki system swietnie sie sprawdza, bo otulacze czesto uzywam i 3 razy pod rzad wymieniajac tylko mokre wkladki.

Plusy:
    - sa o wiele zgrabniejsze od FB, pupa mala
    - mieciutkie minkie na zewnatrz
    - mocne napy
    - chlona jak szalone (jak juz maja za soba te 8-10 pran), nie zdarzaja mi sie calkowicie przesiakniete wkladki, a pielucha czasem i 3 godz na pupie
    - ekonomiczne, bo wystarczy dokupic kilka par wkladek (o polowe tansze niz cala pielucha) i uzywac z posiadanymi juz otulaczami
    - dzieki odpinanym wkladkom mozna stosowac otulacz kilka razy

Dwa male minusy wedlug mnie to:
    - dlugi czas schniecia wkladek (ale to bambus, wiec mozna sie spodziewac, no i klimat tutejszy )
    - ze 3 razy zdazylo sie, ze kupa przeciekla bokiem przy nozkach, ale to przy duzych kupach, no i wiadomo, ze w tym wieku sa bardzo plynne

Jak na razie jestem bardzo zadowolona, mysle, ze jesli nie znajde niczego lepszego to beda moje ulubione pieluchy dzienne (na noc nie stosowalam na razie wielo). Mam porownanie tylko do kieszonek FuzziBunz i o niebo bardziej wole IB.
    Ostatnio edytowane przez Ananke ; 22-05-2010 o 00:43
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chusteryczka

Domyślnie

niewątpliwym plusem tych pieluszek jest wygląd, są po prostu piękne i zachęcaja do wielo. latem myslę, że tylko w nich bedziemy paradować poza tym świetny system odpinanych wkladek, mala pupka, napki tez super. raczej na dzień i jakby kupa wielka, to tez sie czasem boje ze zwgledu na rozmiar pieluszki 9mała ma ponad 7 kilo i ledwo sie w m miesci, więc rozmiarówka malutka, wiec boje sie że cos bokiem przecieknie, ale generalnie tak sie jeszcze nie zdarzyło. wkładeczki dośc waskie, wiec nie ma takiego szerokiego pieluchowania jak w niekórych pieluszkach mam wrażenie.

ogólnie to jeden z naszych faworytów
    K. 2009M. 2012

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Tak się zastanawiam czy IB nadaje się raczej dla dziewczynek a nie dla chłopców ze względu na niski stan i posikiwane w górę? Jak wam się sprawdza IB SIO przy chłopcach? Może inne IB są lepsze? Czy dobre są na upał? (podobno w Australii się sprawdzają, bo tam gorąco)

Chustofanka Awatar Pati778

Domyślnie

ja mam dla chłopca i dziewczynki wg mnie najlepsze pieluchy jakie mamy. Zaczynam kompletować całą gamę kolorystyczną.
    Z chłopcami trzeba pamiętać o dobrym zapięciu pieluszki, aby siusiak nie był do góry.
    Co do rozmiarówki, to też L wydawała mi się małą dla 1,5 rocznego grubcia. Zapakowałam w nią mojego 3 latka, który ma 100 cm i waży 16 kg i bardzo dobrze pasowało. Później zmienia się budowa ciała dziecka, więc spokojnie L do 16 kg pociągnie

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

a może mi ktos podpowiedziec, o ile L jest większe od M? bo ja kupiłam M na 6,5 kg pannę - ona jest chudzinka a długa (ubranka 3-6 miesięcy są na styk, a ona jeszcze 4 nie ma) i ta pieluszka jest taka na styk, dobra ale boje sie ze za szybko wyrośnie, wiec wolałabym L kupic. mógłby mi ktoś ją zmierzyć?

demona
    Guest

Domyślnie

Od niedawna uzywam SIO i sa chłonne, sliczne, zgrabne, małe, no ta małość mnie trochę martwi bo L wydają sie być na styk dla 10kg. Poza tym jedyny minus - gumeczki sie odciskają na nóżkach i na pleckach, czy ja źle zapinam;/ jak zapnę luzniej to odstaje bardzo z przodu i boję się, że się zsunie.

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

demona - moje dziecko ma 13,5kg i jest pulchne a IB pasują. Nic się nie odciska...

Czy IB dla noworodka dobrze się spisują???

demona
    Guest

Domyślnie

demona - moje dziecko ma 13,5kg i jest pulchne a IB pasują. Nic się nie odciska...
    Czyli źle zapinam;/

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

no własnie mi sie wydaja na styk dla 6,5 kg- mam M
    Majcia drobniutka jest ale długa...

Uprawnienia umieszczania postów