Strona 10 z 26 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171820 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 200 z 515

Wątek: Itti bitti, D'lish, sio, aio, Tutto, sio

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie Re: Pieluszka Bitti D'lish Snap In One

aha. hmm ja mam 4 i piorę codziennie więc zawsze któraś się napatoczy w pralce i nie wiem która najczęsciej prana i jak wyglądają. jakoś nie jest to ważne. ale się z ciekawości przyjrzę natomiast na noc przeprosiłam się z bg a nawet z moją kieszonką formowanką i otulaczem i NIE MUSZĘ przewijać Toski w nocy
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Ja się mojej jedynej Snap In One pozbyłam, bo miałam ciągle problemy z popodwijanymi wkładkami (jakoś tak się układały w pieluszce, że jak ją zdejmowałam to brzegi wkładki były często pozawijane), i wydawało mi się, że może to podrażniać skórę. A już przebojem było jak w nocy po omacku założyłam pieluchę tak, że wkładka ta wierzchnia bambusowa z zamszem złożyła mi się w pół. Akurat tym zamszem do środka ... Czyli z ochrony przed mokrym wyszły nici .

Chustomanka Awatar picikola
    Miejscowość
    jakby Toruń

kurcze a już chciaalm pisać że pieluszki niezniszczalne, po moich zupełnie nie widać użytkowania, a o mechaceniu to mowy być nie może
    tylko niektóre wkladki mam z bardziej miękkiej bawełny/bambusa
    wszystkie kupowałam na przestrzeni ostatniego miesiąca-dwóch, może lepsza dostawa, a może za któtko używamy
    Michał.02 i Tymon.08

Chustofanka

Cytat Zamieszczone przez picikola
    a może za któtko używamy
    To nie kwestia częstotliwości używania. U mnie jedna pielucha była zmechacona po pierwszym praniu a druga po 30 jest jak nowa.

Mi zmechaciły się żółta i zielona a ciemny róz i błękitna nie

Chusteryczka Awatar atelka

Cytat Zamieszczone przez atoja

Mi zmechaciły się żółta i zielona a ciemny róz i błękitna nie

u mnie też najgorzej wygląda żółta i zielona, powoli pomarańczowa...

akurat nie mam błękitnej a ciemny róż troszkę zmechacał ale nie dużo
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

ja mam fioletowa i tez troche sie zmachacila, może one tak mają
    Mama Kasi i Kuby

Chustomanka Awatar picikola
    Miejscowość
    jakby Toruń

ale mechacą się wkładki?
    Michał.02 i Tymon.08

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

mnie ten polarek- welurek na tej wierzchniej wkładce i w środku pieluszki
    Mama Kasi i Kuby

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

od niedawna mam dwie SIO i hmmm...pikne to one są, ale L-ka dla 12-kilowca? na styk jest,co z lekka mnie wkurzyło.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Nowy Targ

Itti Bitti są piękne i urzekają swym wyglądem ale...mam jedną SIO w rozmiarze M i chyba na tym poprzestanę. Owszem wąziuteńka i zgrabniutka ale zdarzają jej się przecieki częściej niż w kieszonkach, wkładki schną zdecydowanie dłużej niż w kieszonkach a przypinanie wkładek guziczkami trwa tyle co włożenie wkładek do kieszonek (no może za wyjątkiem BG i Baby Kangas...). Wniosek?Wolę kieszonki . Co nie znaczy,że swej jedynej Itti Bitti nie lubię! !
    Ignaś ur. 26.06.2007 i Tymuś ur. 30.03. 2009

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mam jedno SIO i sie zakochałam, oglądam ja ze dwa razy dziennie..ale pytanie..czy dokupić następną S, czy już M..od jakiej minimalnej wagi używałyście M??

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Jak ja zobaczylam to tez sie zakochałam i od razu chciałam domówic, ale jak zacelam uywac to juz nie tak super
    Mama Kasi i Kuby

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

pomijając super wygląd (kto ma truskaweczkę czy tygryska ten wie o czym mówię) to jest to wg, mnie zwykła pieluszka AIO z odpinanym wkładem.
    nic ekstra wyjątkowego ani nic beznadziejnego.
    zgrabna,mała,przecieki zdarzają się w każdej pieluszce wiec w tej także.
    na noc dla totalnych sikaczy,np. na cycku się nadaje,jak się ją zmienia często,czyli tak jak z każdą pieluchą-z moją Marią nawet jednorazówki nie dają rady.
    duzy minus-przy teraźniejszej kiepskiej pogodzie,gdy grzania nie ma w domu i słońca brak na dworze,wkładki schną dwa dni,konieczne wydają się dodatkowe wkładki.bo futerko z Pulem schnie migiem,więc leży bezczynnie jak wkładka mokra.

Pondo-od razu M-ki kupuj,bo rozmiarówka jest zawyzona,przy zapięciu najciaśniejszym to i L-ka dla np. 2-miesiecznego dziecka się nada.

acha,jeden plus duży dla IB-ponadroczne dziewczynki mogą chcieć tylko je nakładać.Maria nie znosi już mieć cokolwiek na pupie prócz majtek i jedynie IB daje sobie założyć,tak jej się podobają.
    zobaczymy jak happy heiny`s w kwiatki jej podpasują

Miejscowość
    StW

Domyślnie

magda a w motorki?
    no i sprawę długaśnego schniecia załatwia dodatkowy (albo i 5) komplet wkładek

aha mnie sie to kojarzy z otulaczem +tetra/wkładką bardziej, tyle ze na napy. no i do ikeowych ręczników ale mocno poskładanych tez git
    a dla mocnych sikaczy na noc to koszmar, zmiana co sik praktycznie ( a Toska mleko wieczorem piła tylko, w nocy nic.)

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolaino Zobacz posta
    mam jedną SIO w rozmiarze M i chyba na tym poprzestanę. Owszem wąziuteńka i zgrabniutka ale zdarzają jej się przecieki częściej niż w kieszonkach

wyprobuj L.
    w zle dobranym rozmiarze tez widzialam przecieki.
    teraz ich nie ma.

mam inne pytanie:
    czy komus skurczylo sie futro od SIO?
    odnosze dziwne wrazenie, ze fioletowa jest po prostu trefna.
    najpierw trzeszczala, teraz jest mniejsza.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

motorki to s-ki i l-ki od razu idą, najpierw zaćmienia dostałam i myslałam,że HH trzeba przykryć otulaczem i nie kupiłam,a jak ostatnio wyczaiłam o co tam biega,to od razu rzut do sklepu i capnęłam.
    ale miałam stracha,że ktoś kupił przede mną.
    no próbowałam do IB włożyć coś innego zamiast oryginalnych wkładek i chyba sobie poszyję na konkretny wymiar bo z lekka to porażka,brak falbanek i wąskość w kroku to nieźle utrudnia.
    właśnie,wkurzające jest to,że IB zmuszają do uzywania tylko oryginalnych dodatków,nie sa uniwersalne.
    bo do każdej kieszonki,nawet najbardziej badziewiackiej mozna włożyć choćby ręcznik domowy i jest spoko,a tu d...a.
    Marian chla butlę przed spaniem i po 6 godzinach.
    nakładam jej moltexa pierwszoklasowego niemieckiego przed samym snem i po 10 godzinach snu bodziak na brzuchu mokry.właściwie powinnam jej jednorazówkę zmieniać w nocy,ale diablica ma już 20 miesięcy,czlowiek by chciał pospac spokojnie

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mam nadzieję ze nie zdubluję, bo gdzieś to już czytałam ale nie mogę teraz znależć gdzie
    Jak to jest z wkładkami..czy te M pasują do L, czy jednak trzeba rozmiarami dokupywać..i np czy do tej mojej S wpakuję wkładkę M?
    I pytanie z cyklu głupich..jak jest taka pogoda jak jest- czyli pada non stop, to ile schnie futerko???(na oko)

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Pondo, to futerko schnie szybko, dużo dłużej schną wkłady bambusowe ...

Miejscowość
    StW

Domyślnie

wkładki spokojnie wepniesz, nawet chyba większą w mniejszy rozmiarowo otulacz, bo napy są tak samo szeroko rozstawione, tyle ze jak mniejszą wrzucisz to będą luzy przy koncach bo krótsza jest.
    a ile otulacz schnie? czekaj sprawdze. jest duża wilgotność i nie padało bardzo ale mżyło pół dnia dzisiaj u mnie a ok 10 wywiesiłam pranie w mieszkaniu ale przy otwartym oknie... i jest prawie suchy, w sumie na tyłek mógłby pójść bo wkładka od wewnatrz.

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzufik Zobacz posta
    napy są tak samo szeroko rozstawione, tyle ze jak mniejszą wrzucisz to będą luzy przy koncach bo krótsza jest. .
    Ale te wkładki jedna zapina się od przodu druga od tyłu więc, nie będzie wolnego miejsca tylko ewentualnie kilka cm jednej warstwy..ale że czekam N Małą Księżniczkę, to ona będzie siurać do środka
    To sobie M dokupie! a co..i będę gościom pokazywać..niech widzą co to pielucha wielorazowa! Truskawkę sobie kupie!(sobei jak sobei)

Uprawnienia umieszczania postów