Strona 16 z 26 PierwszyPierwszy ... 689101112131415161718192021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 320 z 515

Wątek: Itti bitti, D'lish, sio, aio, Tutto, sio

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

My już użyliśmy ale nie mogę recenzować bom sprzedawca

Chustofanka Awatar koza71
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

To ja napiszę bo już po pierwszym siku
    Ładna i dobrze wykończona, materiał identyczny jak w innych IB. Długie wkładki, sprytnie spinane napami w celu regulacji długości-dzieki temu nic nie wystaje w pieluchy oraz trzyma na miejscu. Trzy wkłady- jeden składany, jeden na cała długosc pieluchy oraz mała dopinana wkładka (identyczna jak do SIO- sprawdzone-pasuje ) W zalezności od mozliwości sikacza mozna wpinac w róznych konfiguracjach. Pieluszka waska w kroku podobnie jak IB rozmiarowe. Nie testowałam maksymalnej pojemności Dzieki regulacji wielkości pieluche mozna zakładac wyzej- w przeciwienstwie do rozmiarowych które sa niziutkimi biodrówkami. Myslę, że Tutto bedzie pasować nawet na te dzieci na które rozmiar L był za mały.
    Niestety przez regulacje wielkości pielucha traci cały urok IB- już nie jest taka zgrabna i dopasowana, choć wezsza w kroku od innych one size. Trzeba opanować składanie wkładów bo troche się placzą przy zakładaniu pieluchy- mnie uciekały na boki z pieluchy przy zakładaniu. Jest to tez wadą w przypadku rzadszej kupy-wtedy wszystkie wkłady i otulacz bedą brudne na brzegach co nie jest łatwe do doprania. Wkłady schna przyzwoicie. Mimo, że wkłady wygladaja jak w SIO to całość nie jest taka twarda ponieważ są inaczej składane oraz oba sa wykonane z warstwy bambusowej+mikropolar (identyczny jak w górnej wkładce SIO)
    Myslę, że kształt wkładów bedzie sie lepiej sprawdzał u chłopców niż w rozmiarowych bo sa szersze o góry.

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jestem nimi zachwycona, nie przeciekają mimo całkowicie mokrych wkładów, w środku mają wykończenie falbanką co przy rzadkich kupach jest ogromną zaletą.
    Pasują do nich wkłady od sio.
    Jest większa od sio na pupie i nie taka zgrabna ale regulacja jest świetna i można dopasować na kazde nawet małe dziecko

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

My też już po pierwszym użyciu. Synek ma 6 tygodni, waży 4.5 kg i niestety (jak dla mnie) tutto robi mu, w porównaniu z SIO M, sporą pupę. Uwielbiam, jak większość z Was, IB SIO za zgrabność i na razie przy nich zostaniemy. Wewnetrzne gumeczki w tutto rzeczywiście świetnie się spisują i nic nie wycieka bokiem. Wkładki przy maluchu użyłam w dwóch konfiguracjach: długa spinana na pół a potem krótka z dopiętą mini i dla maluszka (często przewijanego) było ok.
    Niestety zawsze przy jednorozmiarowych jest coś za coś. Myślę, że jak synek dojdzie do jakichś 6-7 kg to tutto będą idealne.
    Ostatnio edytowane przez aniam123 ; 19-09-2010 o 22:06

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

A czy te minkee jest identyczne jak w Bitti d'lish?

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    A czy te minkee jest identyczne jak w Bitti d'lish?
    tak - identyczne

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

dziewczyny, kieruję tutaj testujące

od siebie powiem że fajne, ale myślałam że będą większe. idealne na pewno dla kogoś kto kupuje dla maluszka, żeby nei musiał zmieniać rozmiarów co chwilę. albo jak ktoś planuje 2-3 dzieci

a piorą się, schną i noszą tak samo jak reszta IB czyli jak dla mnie super

*jestem sprzedawcą, ale chwalę je od zawsze. jeżeli mod uzna że nie powinnam ich chwalić- niech skasuje wszystko poza pierwszym zdaniem

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

dokebu
    Guest

Domyślnie

Zakochałam się w nich, może nie są idealne, wkładki są dość upierdliwe (składanie wkładów nie jest za fajne), ale najważniejsze, że są M-E-G-A chłonne i że to pierwsze pieluszki, które nam nie przesiąkły! Mój synek potrafi sobie "lunąć" , a ja w weekend faktycznie przetrzymałam go w Tutto ze 3 godziny (byliśmy na imprezie) i byłam w szoku, pieluszka z wierzchu sucha, a z wkładów można by szklankę ... wykręcić

Naprawdę szczerze polecam!

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

1) Przede wszystkim - piękne !!! Zakochałam się po prostu. Minkee cudownie milutki
    2) Chłonność pierwsza klasa, choć wkłady trochę uciekają przy zakładaniu. Falbanki pewnie zabezpieczą przed kupą (tak wyglądają), a PUL pozostaje suchy nawet przy całkiem mokrych wkładach
    3) Bardzo ważne - wąskie między nóżkami - więc pochwały od fizjoterapeutów
    4) Naprawdę spory zakres regulacji (moja pewnie jeszcze ze 2 lata jeszcze by się zmieściła)
    5) Nie robią dużego odwłoka, zgrabniutkie
    6) Idealnie miękkie i wykończone w środku - nic nie odcisnęło ani nie ugniatało młodej jak to zwykle bywa
    7) Pięknie schną
    8) Strasznie mi się podobają, ale niestety cena jak na moją kieszeń zaporowa

Chustonoszka Awatar sylwiado
    Miejscowość
    okolice Poznania

Domyślnie

Czy sprawdzałyście może, jak tutto układają się na większych pupkach w porównaniu do SIO? Na moim 11-miesięczniaku (prawie 11 kg) L SIO sprawia wrażenie maławej, szczególnie na wysokość, w obwodzie jest jeszcze jakiś zapas. Jestem więc ciekawa czy tutto by nam się lepiej sprawdziło.
    I jeszcze pytanie o gumki. Czy dobrze zrozumiałam, że tutto mają takie dodatkowe wewnętrzne gumki oprócz tych na brzegu (jak w jednorazówkach)?
    Sylwia, mama potrójna

Chustomanka Awatar Marsjanka
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

fajna pieluszka - bardzo podoba mi się regulacja i minky naprawdę milutki - testowałyśmy czarną (moje starsze stwierdziły "elegancka pielucha na wyjścia, mamo" )
    wkłady trochę przekombinowane, podobają mi się te dodatkowe "falbanki" w środku - podobne jak w Bambootkach
    Kasia
    mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
    www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Nam się podobają okrutnie kolorki super! (mamy czarną- fakt, taki lexus wśród pieluszek srebrną, i różową- choć zastrzegałam, że Tośka żadnych różowości mieć nie będzie... uległam, bo kolor cudwny ) wkłady jak z kosmosu, ale spinają się w różnych kombinacjach super, i leżą chyba lepiej niż w SIO... no i falbanki... jednym słowem- cud miód i malina obok SIO Yetty nasze ulubione

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja po testach czarnego tutto - dziękuję za możliwość wypróbowania. Cudna jest! Teraz już raczej nie, ale przy drugim dziecku pewnie zainwestuję Pielusia mięciuteńka, moim zdaniem bardziej niż SIO, elegancka w tej czerni Wkładki baaardzo pomysłowe, łatwo je zamontować i pospinać i dają dużo możliwości dostosowania chłonności do potrzeb. Alexowi co prawda raz udało się przesiusiać w ciągu godziny, ale akurat trójki mu idą i przesikuje wszystko, wkładki można było w całości wyżymać, więc to nie problem z przeciekaniem bokiem. Pieluszka leży zgrabniutko, choć jest na pewno większa niż SIO, przede wszystkim wyższa - ale mimo to nie robi dużej pupy. Bardzo nam się spodobała

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

My też mamy czarną - jest piękna Plus za falbanki przy nóżkach. Wkłady wyglądają kosmicznie, ale są użyteczne - nam sprawdzają się bardzo dobrze.
    Może to głupie pytanie, ale czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, jak używać/do czego się przydają te dodatkowe napy i gumka na plecach?

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

mysle ze sluza do tego aby jeszcze zmniejszyc obwod w pasie,my tego nie uzywamy,wystarcza te podstawowe(dziecko 6kg)
    wklady rzeczywiscie czadowe,fajnie ze mozna je spiac jak juz sie zlozy
    wreszcie mam pieluche one size,gdzie wklady mi nie wychodza na brzuchu albo ktorych nie musze tak skladac ze z przodu ma bąbla wielkiego
    dobry zakup,tylko ta cena powala

Chusteryczka Awatar Aniamama
    Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

ok my po testowaliśmy i oto wnioski:
    piękna milutka
    nadal wąska
    regulacja świetna
    gumka w kroku co nie pozwala kupce się wydostać
    wkładki świetne ładnie schną
    wszystko bomba
    cena niestety nie dla mnie

Chustofanka

Domyślnie

No to chyba tylko ja jestem z nich niezadowolona

Miałam jedną i odesłałam do sklepu ponieważ jest za mała (tzn. teraz by może jeszcze wystarczyła, ale za chwilę nie)... Wiązałam z nią duże nadzieje ponieważ jest opisywana jako do 20 kg. Tymczasem rozmiarowa L (opisana jako do 16 kg) była dla mojej córy Ok (chociaż na styk), a Tutto musiałam przy przymierzaniu mocno ścisnąć i ciągnąć do góry = odciśnięte gumki na nóżkach.
    Jednak zaznaczam, że L miałam jakieś 3 miesiące temu, a Tutto ok. miesiąca temu - może stąd ta różnica? Chociaż córa waży przez cały ten czas niemal tyle samo - 11 kg!

Wydaje mi się, że główną winę ponoszą wszyte od wewnątrrz falbanki. Sam pomysł jest świetny, tylko wykonanie nie za bardzo... gumki w falbankach są sztywne i działają niekorzystnie na długość pieluszki (tzn. można by ją było bardziej naciągnąć i by pasowała, jednak gumki w falbankach "trzymają").

Ale wszystko zależy od budowy dziecka. Myślę, że na niezbyt wysokie dzieci i o szczupłych udkach będą ok.

Tak BTW: napewno nie polecam, żeby w 100% sugerować się wagą dziecka przy zakupie pieluszek... już wiele razy się nacięłam. Najważniejsza jest budowa dziecka.

Chustonówka Awatar miedzygalaktyczna
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

U brytyjskiego dystrybutora są dostępne dodatkowe wkłady do tutto, czy wiecie gdzie (lub kiedy) będzie je można kupić w Polsce?
    Malgosia, mama Mai // 11.05.2009 i Diany // 20.07.2011

Chustonówka Awatar miedzygalaktyczna
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

a i znalazłam fajny film instruktażowy - jak zapinać tutto u chłopca i u dziewczynki od rozmiaru s do xl, może się komuś przyda

http://www.youtube.com/watch?v=3Gt8Mg2rV_c
    Malgosia, mama Mai // 11.05.2009 i Diany // 20.07.2011

Chustonoszka Awatar Gonia
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

IB Tutto używamy i my.

U nas w trakcie południowej drzemki (3 godziny) wytrzymuje spokojnie plus po obudzeniu mieści jeszcze sik po karmieniu. Maksymalnego "obciążenia" nie mierzyłam.
    Wąski w kroku wkład jest o tyle dobry, że synek może złączyć nóżki i swobodnie nimi machać. Choć taki wkład ma tę wadę, że przy zakładaniu jak nie umieszczę mu klejnotów ze szczególną uwagą dokładnie na środku wkładu, to mam przeciek bokiem przy pachwinach. Przy szerszych wkładach w innych pieluszkach w ogóle nie zwracałam na to ułożenie uwagi.
    Przeciek też pojawia się w tej pieluszce na metce (!), która jak dla mnie jest dosyć niefortunnie wszyta na brzegu między PULem a mikropolarkiem. Jak puści wkład, to momentalnie u nas całkowicie ta metka przemaka. Myslę, że gdyby była naszyta na wierzchu PULa, to nie byłoby tego problemu.
    Odnośnie falbanek z mikropolaru, rzeczywiście kupka dzięki nim nie wycieka, ale uważam, ze nie jest to pieluszka na kupę. Mimo papierka muszę prać każdy wkład, nie tylko ten wierzchni. Kupka ciężka do sprania na bokach wkładów, o czym już ktoś tu pisał.
    Poza tym pieluszka ma bardzo dużą mozliwość regulacji zarówno wkładów, jak i samej pieluszki. Jak mi nie przemoknie pieluszka, to używam jej ponownie z nowymi wkładami, te z IB dlish z powodzeniem pasują, co jeszcze zwiększa ilość możliwych kombinacji przypięcia wkładów.
    Nadal ją testuję, ale jak na razie uważam, ze jest to bardzo przyjazna, szybkoschnąca, łatwa w obsłudze pieluszka, dzięki której można polubić wielo.
    Małgosia :: mama Sssaczka Michałka (19/08/2010)
    :: pańcia Kaktusa-mega przytulaczka i nieśmiałego mićka-Gordonka miauuuuuuu

Uprawnienia umieszczania postów