Strona 44 z 190 PierwszyPierwszy ... 3436373839404142434445464748495051525494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 880 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie Re: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Cytat Zamieszczone przez zet
    Makak w poznańskim zoo śledził wzdłuż całego wybiegu (oraz całego akwarium na makaki) męża z zaplątanym Staszkiem. A potem tak stał i patrzył na moich chłopaków ze zrozumieniem

Aaaa, padłam
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Cytat Zamieszczone przez visenna2

Poza tym nieodmiennie śmieszą mnie reakcje ludzi, ktorzy lecą mi na pomoc jak wrzucam Ankę na plecy To przerażenie w ich oczach... Bezcenne
    Dziś znowu przyprawiłam o zawał jakąś kobietę na parkingu, jak zobaczyła Ankę na plecach to rzuciła się na pomoc i o mało wpadłaby pod samochód
    Wiesz co, ale to nawet pozytywna reakcja, ta chęć pomocy. Ja wiem, że my same sobie dajemy radę, ale taka chęć pomocy świadczy, że ludzie mimo wszystko są dobrzy

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Wiem że oni ze szczergo serca i w sumie to jest mi miło, że ktoś oferuje pomoc Ale i tak mnie to bawi

A przedwczoraj w Carrefourze targówek szczęka mi opadła. Pani kasjerka w średnim wieku stwierdziła, że to wygodne musi być (miałam Anię na plecach w 7panel) i że na pewno zdrowe, bo siedzi wygodnie i ma nóżki szeroko i nie wisi... Byłam w pozytywnym szoku

Za to wczoraj w aptece osiedlowej jakos mi smutno się zrobiło. Stała tam młoda mama z super wypasionym wózkiem i wkurzoną miną. W wózku kwilił noworodek. mama telepała wózkiem i nawet jej do głowy nie przyszło wziąć malucha na ręce. Nawet pani aptekarka powiedziała coś w stylu, że "mamusia potrzebna, trzeba wziąć i przytulić maluszka", ja też głową na to pokiwałam że jak najbardziej się zgadzam, ale mama wiedziała lepiej

Odkąd na swoich dzieciach zobaczyłam na własne oczy ile krzyków, płaczu i nerwów (obu stronom) oszczędza noszenie, przytulanie i w ogóle bliskość, to już nikt nigdy nie przekona mnie do żadnych metod tresury niemowląt, choćby były firmowane przez nie wiem jakie autorytety.
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustofanka

Cytat Zamieszczone przez visenna2
    Odkąd na swoich dzieciach zobaczyłam na własne oczy ile krzyków, płaczu i nerwów (obu stronom) oszczędza noszenie, przytulanie i w ogóle bliskość, to już nikt nigdy nie przekona mnie do żadnych metod tresury niemowląt, choćby były firmowane przez nie wiem jakie autorytety.
    Mam to samo. I jedyne czego żałuję, że nie znałam chust przy starszych chłopakach. Krzyś był strasznym przytulaskiem( zostało mu to do dzisiaj), ale ważył tonę, albo tak mi się wydawało po kilku godzinach noszenia na rękach. A Grzesio miał okropne kolki i tylko mnie tolerował do 4 m-ca życia. Ech, po prostu byłoby nam o niebo łatwiej i mniej stresująco dla brzdąców. A pierwszy rok życia Misia zleciał mi nie wiem kiedy, mimo, że Mały nie odstępował mnie prawie na krok.
    I czasem mi szkoda, ze tak szybko rośnie

Chustonoszka
    Miejscowość
    okolice Opola

jak zobaczyła Ankę na plecach to rzuciła się na pomoc i o mało wpadłaby pod samochód
    I to jest kolejny dowód na to, że chusty są szkodliwe
    treść mojego życia: Magdalena (05.10.2007) i Zosia (13.12.2009)
    skutki moich chwil słabości: Filemon, Benek, Funia, Fredek i Roma

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez myszowata
    jak zobaczyła Ankę na plecach to rzuciła się na pomoc i o mało wpadłaby pod samochód
    I to jest kolejny dowód na to, że chusty są szkodliwe
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chustonoszka Awatar dvoicka
    Miejscowość
    Gorzów Wlkp.

ja powoli uczę się odpowiadać na wszystkie pytania, na ogół życzliwe, którymi zasypują mnie ludzie.
    bardzo często słyszę "synowa/córka/szwagierka próbowała nosić w chuście i nie wychodziło"
    ale wczoraj rozczulił mnie kolega. powiedział, że jego córka od jakiegoś czasu ciągle wkłada sobie różne lalki i miśki pod koszulkę i tak próbuje chodzić. i że odkryli, że ona naśladuje mnie
    może powinnam ją nauczyć jakiegoś wiązania?

Chustomanka Awatar basiaT
    Miejscowość
    Szczecin/Świnoujście

"mama co ty robisz - do wózka"
    (moje dziecko nie wytresowane odpowiednio żeby w wózku jeździć - jak jeździ to na sygnale - też mi rozwijające spacer no i żeby pupy turystów oglądała - niektóre dość pokaźne niestety - może stety - parasola nie mamy, a tak miałoby co słońce przysłaniać )
    echhh .... dzisiaj nie mam jakoś cierpliwości do ludzi
    Przyjaciele są rodziną, którą sami sobie wybieramy.

"Z
    abawki w stylu retro"
    "Na końcu tęczy"

Chustonówka Awatar makka pakka
    Miejscowość
    lublin

zaczepił mnie ostatnio pan ok. 60tki na przystanku. stałam z małym w 2X (na razie tylko tak się nosimy) i obwieścił mi i reszcie ludzi czekających na autobus, że mojemu dziecku się materiał wrzyna w pod kolanami i nie powinnam tak nosić dziecka. odpowiedziałam grzecznie acz krótko, że jest zawiązany prawidłowo i nic mu się nie wrzyna. (sprawdziłam nic mu się nie wrzynało ). na to pan zaczął wywód o tym jak jego lekarz, gdy mu się syn urodził mówił, że dziecka nie wolno nosić z podkulonymi nóżkami (chodziło mu chyba o "żabkę"), i że dziecku biodra i stawy obciążam. nic nie odpowiedziałam, bo mnie zatkało. za chwilę do przystanka podeszła pani grubo po 50tce i powiedziała na nasz widok "teraz tak fajnie dziecko można nosić w chuście... " a ja przytaknęłam.

makka pakka

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Wiozłam młodego w wózku,bo tego dnia zrobiłam już 3 godzinny spacer w chuście i nogi mi do d...wlazły.Idę spokojnie i myślę,że teraz to już nikomu wadzić nie będę,dzieć śpi,mp3 gra -sielanka.Ale nie!Jedzie miła babeczka na rowerze,wita się i z grubej rury:a gdzie ma pani to fajne siodełko(tak na chustę mówi!),w którym małego zawsze nosi??!!Ono fajniejsze niż wózek,mnie się bardziej podoba!Uśmiałam się bardzo i ciepło mi się zrobiło.Można?Można!

Chustonoszka Awatar Wiosenna

Domyślnie

W naszym przypadku przeważają reakcje pozytywne, choć wciąż ludziska przewracają sie przez własne nogi ze zdziwienia... Po części traktuję noszenie jako "pracę u podstaw" i niosę kaganek oświaty - zresztą z niemałym sukcesem
    Wkurza mnie jedynie, gdy ktoś pcha sie z łapkami do mojego dziecia...ehhh... choć nie zdarza sie to nigdy, gdy obok jest szanowny małż

Chustofanka Awatar magi104
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

A wyobraźcie sobie miny ludzi jak idę z moimi dwiema córami (12 lat jedna a druga 9 miesięcy), a starsza niesie młodszą w bambusie
    To jest dopiero czad
    Ale żadnych głośniejszych komentów jeszcze nie słyszałam

Chustofanka Awatar stonesik
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Ja początkująca jestem i jeszcze się daleko nie wypuszczamy z małym, ale spacerowaliśmy ostatnio wokół domu i przyuważyła mnie przez okno sąsiadka (młodsza ode mnie troszkę) i na drugi dzień nieśmiało do mnie przyszła i przyniosła mi nosidło po swoim małym. Powiedziała , że jak sobie popatrzyła , to żal się jej nas zrobiło a jej nosidło zostało....

Chustofanka Awatar Nagar
    Miejscowość
    Ukraina

Domyślnie

moze jeszcze jedna chustomamusia stanie wiecej
    http://naturalno.com.ua/ - sklep internetowy - chusty NATI, LENNYLAMB, ubrania dla karmijacych mam, kosmetyki naturalne
    Liza 12 lipca 2006 roku i Iwanek 16 lutego 2009 roku.

Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stonesik Zobacz posta
    Ja początkująca jestem i jeszcze się daleko nie wypuszczamy z małym, ale spacerowaliśmy ostatnio wokół domu i przyuważyła mnie przez okno sąsiadka (młodsza ode mnie troszkę) i na drugi dzień nieśmiało do mnie przyszła i przyniosła mi nosidło po swoim małym. Powiedziała , że jak sobie popatrzyła , to żal się jej nas zrobiło a jej nosidło zostało....

Chachacha..... dobre !!!!!!!!!!!!

Chusteryczka Awatar skybear
    Miejscowość
    nad polskim morzem

Domyślnie

reakcja osiedlowego pijaczka:
    -PPP...III... ĘĘĘĘKKKNEEE...
    PPP..O PPROSTU PPPI..ĘĘKNEEE...
    do dzis nie wiem czy to moje dziecko ta mu sie podobało,nubigo od Gosi,czy może ja...
    net mi znów zabrali...

Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skybear Zobacz posta
    reakcja osiedlowego pijaczka:
    -PPP...III... ĘĘĘĘKKKNEEE...
    PPP..O PPROSTU PPPI..ĘĘKNEEE...
    do dzis nie wiem czy to moje dziecko ta mu sie podobało,nubigo od Gosi,czy może ja...

Po prostu wszystkie skłądniki razem dobrane i d e a l n i e

Chustonówka Awatar makka pakka
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

wracałam z pracy z maluchem w chuście gdy zobaczyłam z daleka śmiejące się do nas młode dziewczę. gdy dziewczę nas mijało, powiedziało z dumą
    "mam taką samą chustę!"

poczułam się jakbyśmy razem przynależały do jakiejś bandy
    makka pakka

Chustofanka Awatar stonesik
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Zdarzenie z dzisiaj:
    Wracamy sobie z moimi młodymi z zakupów.(Tomek-9 lat , Kuba-2 mies).Starszy pomaga z siatami , młodszy słodko śpi w wiązance w 2x zamotany Mija nas sąsiadka - co istotne - stara panna (ok.60 lat). Taka z tych co nigdy nawet w stronę mężczyzny nie spojrzały i nigdy nawet u rodziny z dzieckiem małym do czynienia nie miała , no dzikus potworny! Zauważyła nas z daleka i z uśmiechem od ucha do ucha idzie w naszą stronę. Przekonana byłam , że taka uśmiechnięta to coś miłego nam powie. A ona mnie zastrzeliła: "A nie za mały on trochę na takie noszenie?!" Uśmiechnęłam się więc nie mniej szeroko i ze stoickim spokojem odparłam :" No co Ty !?(Ona w wieku mojego ojca , ale odkąd pamiętam ze wszystkimi na TY jest) Przecież to już prawie dorosły facet jest!"

Domyślnie

Mnie ostatnio lekko wkurzył komentarz jednej mamy, mówiącej do swego dziecka, że "o, tu pani nosi dzidziusia w nosidełku".

Uprawnienia umieszczania postów