Strona 43 z 190 PierwszyPierwszy ... 3335363738394041424344454647484950515393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 860 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustofanka Awatar ChowChowww
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie Re: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Natomiast do nas podszedł dziś młody chłopak, patrzy, śmieje się do kolegi i w końcu pyta mnie: "Przepraszam, czy mogę zrobić pani zdjęcie? To znaczy chodzi mi głównie o to, żebym mógł pokazać, że tak dzieci można nosić" .

Ilona, matka, córka, psia mama zastępcza, przyszła niedoszła żona .

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Dzisiaj na spacerze mijałam małą dziewczynkę (ok. półtora roku) z tatą, mała biegała koło wózka. Dziewczynka wykazała zainteresowanie moim maluchem śpiącym w chuście, więc zatrzymałam się, żeby mogła sobie popatrzeć. Po chwili odwróciła się do taty i wyciągnęła do niego ręce, żeby ją też ponosić

Chwilę później mijałam mamę w pustym wózkiem i kilkumiesięcznym dzieckiem w wisiadle, przodem do świata. Nieciekawy widok

A na koniec mijała mnie pani z córką i stwierdziła, że bardzo fajne to nosidełko mam

Chustonówka
    Miejscowość
    Poznań

Dziewczę siedzące z ekipą i piwami na ławeczkach na widok zamotanego na mężu Stanisława:

"Słodko w ch..."

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Cytat Zamieszczone przez zet
    Dziewczę siedzące z ekipą i piwami na ławeczkach na widok zamotanego na mężu Stanisława:

"Słodko w ch..."

Słodkie dziewczę
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustonówka Awatar makka pakka
    Miejscowość
    lublin

wczoraj na pierwszym dłuższym spacerze po okolicy, gdzie dominują mieszkańcy 60+ starsze panie na mój widok robiły głównie ewentualnie
    jeden pan około 70. obserwując jak ignaś słodko śpi w chuście (2X) powiedział: "ale mu dobrze". uśmiechnęłam się i potwierdziłam.
    makka pakka

Chusteryczka Awatar lemonka

Jakies trzy tygodnie temu byłam z młodym w kółkowej. Starsza pani powiedziała, że fajne takie "siedzidełko" i spytała czy sama sobie zrobiłam czy kupic mozna

Dziś po raz pierwszy od zeszłego lata ( nie licze testów Lucky Baby ) nosiłam synka w pouchu w centrum handlowym. Zebrałam wiele spojrzeń. A myslałam, że juz się przyzwyczaiłam do tego. Chyba na wiązanke nie zwracaja ludzie takiej uwagi jak na poucha.

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Cytat Zamieszczone przez lemonka

Dziś po raz pierwszy od zeszłego lata ( nie licze testów Lucky Baby ) nosiłam synka w pouchu w centrum handlowym. Zebrałam wiele spojrzeń. A myslałam, że juz się przyzwyczaiłam do tego. Chyba na wiązanke nie zwracaja ludzie takiej uwagi jak na poucha.
    No nie wiem, ja wczoraj lansowałam się chwilkę w Złotych Tarasach w wiązance. Reakcji było mnóstwo może dlatego że tam się kręci sporo obcokrajowców, a oni chyba bardziej wylewni niż Polacy. I tak towarzystwo z kawiarni (dziewczyna i dwóch chłopaków - 30-35 lat) machało do mnie jak jechałam schodami ruchomymi i wołało, że ślicznie wyglądamy
    A jedna staruszka tak na oko 70-80 lat, taka elegancka pani, powiedziała, że jakby za jej czasów takie cuda były to ona na pewno by dzieci w tym nosiła

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustonówka Awatar Krecik

A my ostatnio rodzinnie przebiegaliśmy przez kawiarnię (znaczy stare próchna uznały, że muszą podarować sobie odrobinę luksusu... czyt. kawy z syropem waniliowym) - Mąż Młodego miał w MT. Jakiś pan z innego stolika do nas wyglądnął i prosto z mostu wali: "Przepraszam Państwa, a gdzie się takie fajne nosidła kupuje, bo ja mam dwie dziewuszki 4 miesiące, i bardzo by się nam przydało, a w tych twardych dzieci nie chcą siedzieć bo im niewygodnie". O_O Aż się zdziwiłam. No to przystanęliśmy i trochę oświeciliśmy, pan był wniebowzięty.

Pierwszy raz mi się zdarzyło, że ktoś konkretnie był zainteresowany, co i gdzie, i jak - a nie tylko tak ot sobie teksty rzucał.

Z tekstów, na tym samym spacerze jakaś starsza pani zauważyła ze zdziwieniem "No i patrzcie, najpierw mama nosi [w sensie chyba że w brzuchu], a potem tata nosi".

Najsympatyczniejsza sytuacja, jaka mnie spotkała, to gdy zimą starsza pani z kilkuletnią dziewczynką mnie zaczepiła, że "one nas już drugi raz dziś mijają, i Hania chciała wiedzieć, dlaczego pani ma dzidziusia w kurtce. No więc ja wymyśliłam, że pewnie dlatego, że ciepło - ale może pani nam powie, czy dobrze myślimy." Strasznie to fajne było, nie wiem czemu
    Krecik aka Xinth
    i Aleks

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

mnie w poniedziałek zaczepił młody i przystojny człowiek z pieskiem gdzie można chustę kupić bo szukali po sklepach i nigdzie nie ma... pokrótce go tu odesłałam, może się ujawni i nie będę za lokalną atrakcje turystyczna robić

a pani w Biedronce w końcu się odważyła i zapytała czy dziecku wygodnie bo jej się wydaje ze niewygodnie i ona miała dwoje dzieci ale ich tak nie nosiła - a ze młody akurat w nastroju radosnym to powiedziałm że ma na niego spojrzeć i czy wygląda jakby mu było niewygodnie? no i faktycznie przyznała mi rację, że jednak chyba wygodnie bo nie płącze ani nie marudzi
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

u mnie tez była sytuacja Biedronkowa
    stoje w kolejsce do kasy a mlody w kolkowej
    jakis pan za mna szarpnął mnie za chuste i sie pyta: A dziecku to tak wygodnie, nie za ciepło, nie cisnie
    gdyby nie dadane pozniej zdanie ze czeka na wnuka i moze poleciłby synowej takie cuś to chyba bym ....
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Cytat Zamieszczone przez qqrq5
    gdyby nie dadane pozniej zdanie ze czeka na wnuka i moze poleciłby synowej takie cuś to chyba bym ....
    Trzeba zakładać, ze ludzie pytają z ciekawości nie złośliwości, i że nie zawsze pytając mają negatywne zdanie o chustach... też parę razy negatywnie odebrałam dociekliwe dopytywanie czy aby: nie za zimno/ciepło, bezpiecznie, ciasno itd... a potem okazywalo sie, ze pomysł noszenia bardzo sie pytającej osobie spodobał i chce dowiedzieć się jak najwięcej...
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Chustonówka
    Miejscowość
    Siedlce

dacie wiarę, że jeszcze nigdy, a noszę dziecia w chuście codziennie od jakichś siedmiu miesięcy, nie usłyszałam nawet jednego słowa krytyki. Wszyscy się zawsze zachwycają a mieszkam raczej w małym mieście, jeśli to ma jakieś znaczenie.
    Przysięgam, że jak czytam czasem o waszych zmaganiach z "uczynnymi" to aż sama tęsknię do takiej sytuacji, bo by się człowiek wyżył jakoś i podyskutował trochę a tak ... nuda
    Bądźcie pozdrowione wszystkie zamotane !

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Cytat Zamieszczone przez PodwójnaMama
    Cytat Zamieszczone przez qqrq5
    Trzeba zakładać, ze ludzie pytają z ciekawości nie złośliwości, i że nie zawsze pytając mają negatywne zdanie o chustach...
    nie przeszkadza mi jak ktos pyta sie albo mowi cos negatywnie, ale ciaganie i szarpanie za chuste jest dla mnie stresujace
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustomanka Awatar marjanna.b
    Miejscowość
    Aba, Nigeria

No to akcja z dziś.
    Centrum Warszawy, Chmielna.
    Młodzian z rodzaju tych co tam na piwo zbierają widząc mnie z młodą zamotaną w Maruyamie rzekł z wyrazem rozmarzenia w głosie, ni to do mnie, ni do swego kompana:

Rany, jak ja bym chciał być tą chustą...
    Minęły już ponad 2h a ja wciąż się zastanawiam: PO CO???

m.
    Ejike (2005) & Ada (2008) & Chidimma (2014) & Erinma (2016) & Ndubuisi (2018)

Chustofanka Awatar magi104
    Miejscowość
    Tychy

A myśmy dzisiaj pierwszy raz doświadczyli negatywa
    Wracaliśmy ze spaceru, akurat ja niosłam młodą,fakt, że w siodełku pierwszy raz motanym, więc na 100 % nie byliśmy pewni, czy dobrze , mijając nas jedna pani do swojego męża rzuciła (starannie omijając nas wzrokiem) : ale dziecko w czymś takim krzywo siedzi...
    Przykro nam się zrobiło, nie powiem

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Cytat Zamieszczone przez marjanna.b
    No to akcja z dziś.
    Centrum Warszawy, Chmielna.
    Młodzian z rodzaju tych co tam na piwo zbierają widząc mnie z młodą zamotaną w Maruyamie rzekł z wyrazem rozmarzenia w głosie, ni to do mnie, ni do swego kompana:

Rany, jak ja bym chciał być tą chustą...
    Minęły już ponad 2h a ja wciąż się zastanawiam: PO CO???

m.
    poto żeby tak otulać
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Cytat Zamieszczone przez magi104
    Wracaliśmy ze spaceru, akurat ja niosłam młodą,fakt, że w siodełku pierwszy raz motanym, więc na 100 % nie byliśmy pewni, czy dobrze , mijając nas jedna pani do swojego męża rzuciła (starannie omijając nas wzrokiem) : ale dziecko w czymś takim krzywo siedzi...
    Jak pisałam, mnie nigdy negatyw nie spotkał, ale co mnie wkurza najbardziej to jak ktoś rzuca słowa tak w przestrzeń, ale żebyś ty koniecznie słyszała. Czy baba się bała Tobie powiedzieć? Chociaż by się rura jedna nie odzywała w ogóle, albo potem coś m. szepnęła, a nie niby do niego, ale tak żebys usłyszała.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar olazola
    Miejscowość
    Sopot

Cytat Zamieszczone przez paskowka
    Jak pisałam, mnie nigdy negatyw nie spotkał, ale co mnie wkurza najbardziej to jak ktoś rzuca słowa tak w przestrzeń, ale żebyś ty koniecznie słyszała. Czy baba się bała Tobie powiedzieć? Chociaż by się rura jedna nie odzywała w ogóle, albo potem coś m. szepnęła, a nie niby do niego, ale tak żebys usłyszała.
    Tak, dobrze że jej dziecko prosto w wózku leżało/siedziało
    Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14

Chustofanka Awatar magi104
    Miejscowość
    Tychy

Cytat Zamieszczone przez olazola
    Cytat Zamieszczone przez paskowka
    Tak, dobrze że jej dziecko prosto w wózku leżało/siedziało

No właśnie sobie potem dopowiedzieliśmy, że to na pewno ta z tych, co dzieci do chodzika wstawiały, żeby mieć święty spokój...

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Nadal często doświadczam niepochlebnych opinii
    Dziś na przykład w Ikei miałam Młodą na plecach w nosidle. Pani, ktora schodziła nieopodal po schodach, zaczęła rozmawiać ze swoim towarzyszem na temat nosideł, na tyle głośno, żebym to usłyszała (tak mi sie wydaje, bo nagle podniosła głos, przedtem rozmawali ciszej). Oswiadczyła, że ona też miała nosidełko i nosiła swoje dziecko, ale z przodu, bo z tyłu to bardzo niebezpieczne, bo nie widać co się z dzieckiem dzieje. Pan dorzucił standardowy tekst o tym, że dzieciak nic nie widzi poza moimi plecami.

Poza tym nieodmiennie śmieszą mnie reakcje ludzi, ktorzy lecą mi na pomoc jak wrzucam Ankę na plecy To przerażenie w ich oczach... Bezcenne
    Dziś znowu przyprawiłam o zawał jakąś kobietę na parkingu, jak zobaczyła Ankę na plecach to rzuciła się na pomoc i o mało wpadłaby pod samochód
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów