Strona 40 z 190 PierwszyPierwszy ... 3032333435363738394041424344454647485090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 800 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie Re: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Ostatnio spotkałam się z przemiłą reakcją na chustę - w szpitalu Pani dr prowadząca Antka (na Działdowskiej w W-wie), kiedy zobaczyła go w chuście, uśmiechnęła się i spytała, czy dobrze mi się nosi, bo ona też miała taka chustę, nawet w takich kolorach, ale jej dziecko zaczyna raczkować i już nie chciało siedzieć w chuście, więc ją oddała. Ja na to, że ja kupuję nowe, ona retorycznie "Zużywają się?" Ale rozmowa bardzo sympatyczna, pogadałyśmy sobie, pani pochwaliła jak ładnie jest zawiązany i że szkoda, że chusty to taka rzadkość.
    Za to pielęgniarka na oddziale zrobiła wielkie oczy jak motałam się w chustę, aż stanęła i się przyglądała. "Oho, a to w takim sprzęcie on jeździ!". I oczywiście miała wątpliwość, czy się chusta nie rozwiąże

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

A ja gapa jak szykowałam się z Lidką do szpitala to zapomniałam chusty. No wściekła byłam jak nie wiem co. Ale poniewaz celebryci w USA moga nosić w byle czym to i ja mogę, a co Wzięłam swoją arafatkę, uwiązałam na skos, wsadziłam Lidkę, siedziała ładnie dupką, tylko plecki musiałam jej podtrzymywać. I pognałyśmy na usg. Jak nas pani pielęgniarka zobaczyła to powiedziała : "No i jak sprytnie mama sobie poradziła"

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustonówka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

byłam dzisiaj w przychodni, podeszła do mnie Pani pielęgniarka i się zachwyca jak mu dobrze (mały spał w chuście), że ona też by tak chciała, podeszła druga pielęgniarka i pyta czy to dziecko tak może siedzieć w takim czymś, nie zdążyłam ni powiedzieć, a ta pierwsza pielęgniarka na to, że może bo to dla niego pozycja naturalna i co najważniejsze, że jest blisko mamusi, a już myślałam, że w naszym mieście nie mają o tym pojęcia

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Dziś:
    W mięsnym, w którym zawsze robię zakupy i w którym panie zawsze coś krzywo spojrzą, skomentują nieteges młodą w chuście - dzisiaj pierwszy raz pozytyw (Lena u mnie na brzuchu z łapskami na wierzchu obgryzała piętkę od chleba, biedne dziecko ), że "tak z przodu to fajnie, bo pełna kontrola nad dzieckiem", ale - żeby za dobrze nie było "nie to co dziecko zarzucone na plecach, tam się udusić może albo zakrztusić, a matka nawet nie zauważy"

I pod samym prawie domem, 10 minut temu:
    Wracamy ze spaceru, Cinka się zmęczyła obgryzaniem piętki i usnęła na mym dekolcie. Szłam sobie, trzymając ją za łapkę i minęłam mieszaną, długowłosą grupkę w skórach i glanach. I usłyszałam po paru sekundach:
    (głos dziewczyny) "Zaje*** to dziecko wygląda w tej chuście, ja pie***"
    (głos chłopaka) "Nooo, ja jak się swojego doczekam to też sobie taką kupię"
    Dalej nie usłyszałam, bo już za daleko byłam

Chustofanka Awatar carolans
    Miejscowość
    Kraków

calineczka, podwojnaMama dzieki
    balam sie ze jest na odwrot, tzn. ze bede slyszec ze takie duze to juz samo chodzic powinno czyu cos.... zobaczymy za jakis czas

meta dialog mlodziezy--bezcenny :]
    DOBYTEK Danielek (21.12.2006) i Kacperek (22.11.2008), w komplecie całkiem fajny mąż

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

Ja dziś byłam ze swoim małym na kontrolnym USG bioderek, pochwaliliśmy się lekarzowi, że my w chuście chodzimy, że teraz też przyszliśmy i nas pochwalił Przypomniał tylko o nóżkach na żabkę

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Mądry lekarz
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Cytat Zamieszczone przez natasszzka87
    Ja dziś byłam ze swoim małym na kontrolnym USG bioderek, pochwaliliśmy się lekarzowi, że my w chuście chodzimy, że teraz też przyszliśmy i nas pochwalił Przypomniał tylko o nóżkach na żabkę
    Fajny lekarz! U nas tez zgoda na noszenie na żabkę
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

Nasz ortopeda jest bardzo w porządku, gorzej z rodzinna ta jest anty do chusty, nawet nie chciała wysłuchać jej zalet... a szkoda

Ale dla poprawy humoru dziś w szpitalu , dwie babcie opowiadały jak one nosiły w chustach po tym jak mój maluch rozsyłał uśmiechy u mamy na brzuszku

Chustomanka Awatar basiaT
    Miejscowość
    Szczecin/Świnoujście

Wycieczka na pocztę: czyli do pokonania kilka stromych schodków i stare, ciężkie rzeźbione drzwi ... byłyśmy miłe, a co i przytrzymałyśmy drzwi Pani która musiała wtaszczyć na górę spacerówkę ...
    a reakcja ... podziękowała a jak złapała oddech: "Pani to się wzięła na sposób"
    Im dłużej patrzę na świat z perspektywy wózka dziecięcego, tym bardziej wzrasta mi współczynnik solidarności z niepełnosprawnymi ruchowo - życie z taką masą barier architektonicznych to jakiś koszmar...

Jeszcze jedno: dziecko w chuście świetnie się sprawdza przy kolejkach - aż dziw, że chust nie spopularyzowano w czasach PRL - nawet gdy byłam w ciąży ( a brzuch miałam konkretnych rozmiarów) nikt nie przesuwał mnie na początek kolejki
    Przyjaciele są rodziną, którą sami sobie wybieramy.

"Z
    abawki w stylu retro"
    "Na końcu tęczy"

Chustofanka Awatar esther
    Miejscowość
    Gliwice

Cytat Zamieszczone przez basiaT
    Im dłużej patrzę na świat z perspektywy wózka dziecięcego, tym bardziej wzrasta mi współczynnik solidarności z niepełnosprawnymi ruchowo - życie z taką masą barier architektonicznych to jakiś koszmar...
    Miałam identyczne przemyślenia po pierwszej wyprawie na miasto z wózkiem. Teraz na miasto wychodzę TYLKO w chuście, a w wózku czasem mały śpi w parku koło domu

Cytat Zamieszczone przez basiaT
    jeszcze jedno: dziecko w chuście świetnie się sprawdza przy kolejkach - aż dziw, że chust nie spopularyzowano w czasach PRL - nawet gdy byłam w ciąży ( a brzuch miałam konkretnych rozmiarów) nikt nie przesuwał mnie na początek kolejki
    mam dokładnie tak samo
    a na poczcie to się baaaaaaaaaaardzo często sprawdza
    Doula
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    www.chusty-gliwice.pl

Chusteryczka

Cytat Zamieszczone przez maminka
    byłam dzisiaj w przychodni, podeszła do mnie Pani pielęgniarka i się zachwyca jak mu dobrze (mały spał w chuście), że ona też by tak chciała
    my tez regularnie robimy szal w przychodni wszystkie panie pielegniarki nas otaczaja wianuszkiem i rozbrzmiewaja zachwyty nad uroda gutka (najczesciej slodko spi)

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

w zeszłym tygodniu byłam z Patryśką na szczepieniu,ponieważ miałyśmy jeszcze parę minut spacerowałam sobie z małą po korytarzu i oglądałysmy plakaty na ścianach,zauwazyła nas pielęgniarka i wyszła
    - o dzidziuś w chuście do nas przyszedł
    -
    -ale to chyba tak nie zdrowo nosić
    dlaczego pani tak uważa?
    - no nie wiem tak mówią
    -pozwole sobie nie zgodzić się z tym,dziecko ma zaokrąglone plecki a więc przyjmuje naturalną pozycję,nózki w pozycji żabki co jest zdrowe dla stawów biodrowych
    -no w sumie tak, a sama to pani wiąże
    -tak
    - i daje pani rade
    -tak to nie jest wcale trudne
    - no w sumie nie
    o co qrcze mogło chodzić?

ale i tak najlepsze były panie na statku w Kazimierzu,siedziały na przeciwko nas i w powietrzu próbowały nasladować sposób wiązania chusty
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Miejscowość
    Gliwice

Cytat Zamieszczone przez dorcik81
    ale i tak najlepsze były panie na statku w Kazimierzu,siedziały na przeciwko nas i w powietrzu próbowały nasladować sposób wiązania chusty
    Trza było im udzielć lekcji, żeby nie musiały tak na sucho
    Doula
    www.chusty-gliwice.pl

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Cytat Zamieszczone przez esther
    Cytat Zamieszczone przez dorcik81
    Trza było im udzielć lekcji, żeby nie musiały tak na sucho
    ale gapa ze mnie
    dlaczego ja o tym nie pomyślałam
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustonoszka Awatar agar72
    Miejscowość
    Świdnica

A ja jakoś rzadko miałam okazję usłyszeć komentarze, i zarówno pozytywne, jak i przeciwnie. Najczęściej jednak ludzie się przyglądają ukradkiem i zaciekawieniem.
    Ale nie zapomnę takiego jednego mohera, co jak mnie zobaczyła to z ogromną dezaprobatą skomentowała: "Ta (czyli ja) to by se tego dzieciaka do brzucha z powrotem wsadziła". Wkurzyło mnie babsko, ale się nie odezwałam.

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Ja dziś gdzieś za plecami usłyszałam męski głos:
    -Zobacz zobacz dziecko niesie w jakiejś szmacie

heheh ładna mi szmata
    jedwabne indio

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez olazola
    Dzisiaj do lasu się wybrałam, a że u mnie w lesie opera leśna ta sopocka i coś się akurat działo, to tabuny ludzi chodziły, siedzące na ławeczce starsze kobietki głośno komentowały:
    - teraz taka moda na te chusty
    - ale dobrze temu dzieciaczkowi
    - pewnie że dobrze, nie to co inne na jakiś paskach zawieszone te dzieci noszą, później kręgosłupy połamane, powyginane

Byłam w szoku, bo kobitki widać, że dawno temu swoje dzieci wychowywały, a widzą co jest grane z tymi nosidłami, za to matki które noszą w tych ustrojstwach, nie są w stanie tego ogarnąć.
    Ja też chodzę na spacerki pod operę, na razie z wózkiem i nie codziennie, ale już niedługo mam nadzieję że z chustą. No i jak przyjdą upały to zrezygnuję ze spacerków w kierunku morza, bo tam będzie za gorąco i za dużo ludzi, a do lasu to sama przyjemność Pewnie się spotkamy niedługo na spacerku

Miejscowość
    Gliwice

Dzisiaj w sklepie: "O! Wyszedł z brzucha i dalej na brzuchu!"
    Doula
    www.chusty-gliwice.pl

Chustofanka Awatar Adso
    Miejscowość
    poznan

Nas spotyka mnóstwo pozytywnych reakcji- uśmiechy i zaciekawione spojrzenia
    Z negatywnych pamiętam jak kiedyś wsiadłam do autobusu i jedna pani za moimi plecami stwierdziła "ale maluszkowi to dobrze,tak przy sercu mamy", na co druga "cyganki też tak noszą"... i cała tyrada o Cyganach
    I jeszcze kiedyś starsza pani pytała czy się nie udusi
    A z takich śmieszno-dziwnych to kiedyś w czasie Bożonarodzeniowym jak mąż wiązał czerwonego MT pan parkingowy zapytał czy to do pracy? Jak umieściliśmy już bobasa na miejscu to powiedział zdziwiony "a to na dziecko jest...a myślałem,że się pan za jakiegoś renifera przebiera.." Chyba,mu się z Mikołajem skojarzyło

Uprawnienia umieszczania postów