Strona 45 z 190 PierwszyPierwszy ... 3537383940414243444546474849505152535595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 900 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustofanka Awatar Adso
    Miejscowość
    poznan

Domyślnie

Oj i mi ostatnio nie było miło gdy pewna pani powiedziała,że śliczny maluch,ale chyba mi ciężko tak nosić,bo duży już
    Malec ma już rok,a miałam go w MT z przodu,bo autobusem jechałam....

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U mnie reakcje są pozytywne, szczególnie, że chadzam z jednym maluchem w chuście a drugie pcham w wózeczku

Na samym początku moja pani w warzywniaku pod domem jak tylko zobaczyła małą zamotaną w chuście stwierdziła, że wszystko jest fajnie, tylko że jak dziecko leży sobie w łóżeczku to może spokojnie rosnąć, a takie skulone to nie

Pani w przychodni zapytała tylko ile dałam za moją chustę, bo jej córka kupiła sobie taką za 400 PLN a i tak dziecko w wózku wozi...

Ciekawa jestem reakcji ortopedy jak nas zobaczy w poniedziałek...
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustofanka Awatar Agakakaka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

MartaS, tak OT...
    Przegapiłam watek o Twoim porodzie, czy nie było? Napisz proszę coś o dziewczynkach, żywo mnie to interesuje, bo wkrótce to samo mnie czeka

Chustomanka Awatar basiaT
    Miejscowość
    Szczecin/Świnoujście

Domyślnie

dwóch Panów idąc chodnikiem, a że wczorajsi byli (albo już dzisiejsi) sporo metrów nadrabiali - jeden przystanął i gapi się, drugi go woła żeby się nie ociągał ... słyszę za sobą "Ty widziałeś? Co to k..... było? Kangur?
    Jak wytrzeźwiał to pewnie się zastanawiał co było w tym co wypił - skoro takie zwidy...
    Przyjaciele są rodziną, którą sami sobie wybieramy.

"Z
    abawki w stylu retro"
    "Na końcu tęczy"

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agakakaka Zobacz posta
    MartaS, tak OT...
    Przegapiłam watek o Twoim porodzie, czy nie było? Napisz proszę coś o dziewczynkach, żywo mnie to interesuje, bo wkrótce to samo mnie czeka
    Agakakaka, akurat o porodzie się nie rozpisywałam. Napisałam Ci za to na prv Mam nadzieje, że dojdzie...
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Dziś starszy pan,który mija mnie codziennie na spacerze stwierdził, że " pięknie synka piastuję".

Chustomanka Awatar MamUsza
    Miejscowość
    Bolesławiec

Domyślnie

A mi ostatnio Pan sprzedajacy na rynku zaproponował że da nam truskawek i beczke kapusty- tam mu sie mój synek w kółkowej spodobał
    Ale nie będę chłopa wyzyskiwać
    Cafe Draże Lubań- Zajęcia dla dzieci i rodziców | Nasza kreatywna codzienność - Tuqtu | moja fotografia

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Ja na spacerach spotykam się z miłymi reakcjami, ludziom się podoba, uśmiechają się, czasem zagadują. Jak na razie mniej miłe reakcje mamy ze strony co niektórych znajomych i rodzinki (standardowo: nie noś bo się przyzwyczai, ostatnio: 9 miesięcy go nosiła i jeszcze jej mało)

Chustofanka Awatar zirca
    Miejscowość
    Ząbki

Domyślnie

Tu gdzie mieszkam, czyli w Irlandii, reakcje sa zawsze pozytywne-przede wszystkim ze strony starszych babeczek-zachwyt, dopytywanie się, pochwały i tradycyjny "God bless him!!" na pożegnanie zdecydowanie ulubionym wspomnieniem jest natomiast reakcja grupy Murzynek-"Yo, Sister!"
    a w Polsce.....nachalne przyglądanie się, tradycyjne pytania o duszenie dziecka, deformację kręgosłupa i nomen omen! narządów wewnętrznych, ostrzeżenia przed rozpieszczeniem, opóźnieniem rozwoju motorycznego.....choć-skłamałabym pisząc tylko negatywy, bo i zdażały mi się pytania o wygodę noszenia, o miejsca, gdzie można kupić chusty....nigdy nie zapomne miny dziewczyny, kiedy powiedziałam jej ile kosztuje moje Indio "ja myślałam że to też ze względów ekonomicznych nosi sie w chuście"
    no i absolutna perełka-mama z na oko 2 letnim dzieckiem rozrabiającym w sklepie-"jak bedziesz niegrzeczny, to tez cię tak zawiążę!!!!" wyraz twarzy dziecka-skrajna panika, wyraz mojej twarzy-domyślcie się

i całkiem swieże wydarzenie-byłam z Alem u gina, no i wiadomo-z wózkiem żeby miał gdzie siedzieć jak ja będę na fotelu lekarz powiedział mi że rzadko widuje tak spokojne, radosne i odważne do obcych ludzi Bejbiki-że takie widywał przede wszystkim w afryce gdzie pracował przez 3 lata opowiedziałam mu że noszę małego w chuście i usłyszałam-"no to wszystko jasne! jak tam mieszkałem narobiłem mase zdjęć, tak mi się to podobało!!!!"
    http://stellagonet.blogspot.com/
    ALEXANDER- 08-10-2008

Domyślnie

Mysmy wczoraj w Dublinie w kosciele byli a potem na zakupy i moja 3 latka jak odmowila chodzenia zupelnie(zmeczenie bo nie spala w dzien) to maz ja w MT i spokojnie- wiele osob sie do nas usmiechalo i niestety komentarz Polakow- "ale debile- dziecko uwiezili i mysla,ze w ten sposob bedzie grzeczne".

Chusteryczka Awatar Lovrita Bornita Rokita
    Miejscowość
    Makarska, HR

Domyślnie

A ja od jakis 2 tyg. znow chustuje. Borna wzbudza zachwyt, chusta zazwyczaj zdziwienie i usmiechy, a mnie to wszystko teraz wkurza - nie mam ochoty byc zaczepiana przez nieznajomych (nawet jezeli chca wyrazic swoj zachwyt) i pokazywana palcami

Chustofanka Awatar ChowChowww
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zirca Zobacz posta
    i całkiem swieże wydarzenie-byłam z Alem u gina, no i wiadomo-z wózkiem żeby miał gdzie siedzieć jak ja będę na fotelu lekarz powiedział mi że rzadko widuje tak spokojne, radosne i odważne do obcych ludzi Bejbiki-że takie widywał przede wszystkim w afryce gdzie pracował przez 3 lata opowiedziałam mu że noszę małego w chuście i usłyszałam-"no to wszystko jasne! jak tam mieszkałem narobiłem mase zdjęć, tak mi się to podobało!!!!"
    Coś w tym musi być. Nam też wiele osób mówi, że Cyprian jest otwarty, radosny, kontaktowy, spokojny i nie boi się obcych. I że rzadko się to zdarza... Teraz będę wiedziała, czym to tłumaczyć . Wiwat chusty!!!

Ilona, matka, córka, psia mama zastępcza, przyszła niedoszła żona .

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ChowChowww Zobacz posta
    Coś w tym musi być. Nam też wiele osób mówi, że Cyprian jest otwarty, radosny, kontaktowy, spokojny i nie boi się obcych. I że rzadko się to zdarza... Teraz będę wiedziała, czym to tłumaczyć . Wiwat chusty!!!
    U nas wprost przeciwnie, Mili uwieszona jest przy mojej spódnicy a jeśli ktoś obcy ją zaczepi to chowa się za mną i podkowa na buzi Czyja to wina? Chusty oczywiście

Chustonoszka

Domyślnie

U nas wczoraj na spacerku nad wrocławską Odrą starsza pani się dopytywała co i jak z tymi chustami (niestety nie miałam ze sobą wizytówki klubu kangura) bo jej córka przylatuje niedługa a ma półroczne maleństwo, także pozytywnie oczywiście zaprosiłam na spotkanie

Chustofanka Awatar JKG
    Miejscowość
    miedziowy zakątek

Domyślnie

Dzieńdoberek
    I ja wtrące 3grosze...
    Większość reakcji jest pozytywna nawet gdy na parkingu wypinam zadek żeby Młodego na plecy wrzucić i uwiązać się dokładnie w miętosławie
    No ale zadrzyło mi się jedno oburzenie totalne i to młodej eleganckiej kobitki na pozór - babeczka z klasą
    Do marketów zwykle jeżdze samochodem - dzieciaki jedno na siebie drugie do wózka sklepowego albo koło wózka i robimy zakupy Motamy się zazwyczaj przed sklepem - Tym razem pogoda była do bani.... Dwoje w jednym koszu to za tłoczno i zaczęłam wiązać MT - babka obok zaczęła mi sie przyglądać uważnie kiedy wrzuciłam Młodego na biodro ta paniusia z gębom do mnie: " co pani wyprawia... krzywde pani dziecku zrobi... to nie do pomyślenia żeby w szmate dziecko wiążać... na wózek się nie stać a dzieci robią... to nie Rumunia czy Afryka... " Babsztyl narobił takiego hałasu że zbiegowisko się zrobiło i ochrona przyleciała Poczułam sie jak skazaniec ale nic zamotałam dziecia i poszłam bez zbędnych komentarzy a na odchodne usłuszałam jeszcze że "zgorszenie robie"...
    No więc "gorsze" ludzi nadal - a Tomek aż sie chichra w głos jak wiąże miecia
    Ostatnio edytowane przez JKG ; 02-07-2009 o 15:51
    Małgorzatka 7 lipiec 2004
    Tomaszek 13 maja 2008

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka,
    byłoby ciemno i mroczno,
    ciemniej i mroczniej
    niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej -
    mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów.
    Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie."
    (Julian Ejsmon)

Chusteryczka Awatar krysiak
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JKG Zobacz posta
    a na odchodne usłuszałam jeszcze że "zgorszenie robie"...
    No więc "gorsze" ludzi nadal - a Tomek aż sie chichra w głos jak wiąże miecia
    Tylko gorszy się gorszy

A mnie ostatnio zaczepiła w sklepie nie tam młoda mama z pytaniem gdzie kupiłam chustę. Mówiła,ze kupiła nosidełko, ale jest jej strasznie niewygodnie. Pani trzymała na ręku swoje trzymiesięczne dziecko. Piała z zachwytu, ze w chuście dziecko tak blisko mamusi. A Dominik promiennym uśmiechem zareklamował noszenie w chuście

Chustonówka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

my wczoraj chodziliśmy w MT i pewien starszy pan tak się na nas zapatrzył, że prawie się przewrócił, ale nic nie powiedział

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Wczoraj na poczcie pani z synkiem była. Synek (w szoku): "mamoo, patrz, pani wsadziła dziecko do plecaka!!" Mama: "no, dzidziusiowi jest wygodnie, tylko mamie pewnie nie". Z uśmiechem wyznałam pani, że bardzo wygodnie, nie, plecy nie bolą, i na wózek bym sie w życiu nie zamieniła. Pani się lekko zdziwiła.
    Synek (na oko 3-4lata) drążył dalej - "mamo, a ponoś mnie tak!" Pani (ze zgrozą): ale ty jesteś za cięzki!!!"
    Pytam ile syn waży, a ona na to że 14 kilo... Powiedziałam, że zawartośc mojego nosidła też waży 14 kilo, i że czasem noszę starszą - 22 kilo. I żyję i nic mnie nie boli.
    Mina pani była bezcenna.
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar beatah
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

Ja zdecydowanie z pozytywnymi reakacjami mam do czynienia, kilka osób wyraziło tylko swoją obawę, czy aby dziecku jest wygodnie, ale nie miało to charakteru oskarżenia Najbardziej mnie zaskoczyła (pozytywnie) kilka dni temu, reakcja młodej dziewczyny z salonu kosmetycznego, w którym byłam się nieco upiększyć Powiedziała, że dobrze ma dziecko kręgosłup podparty, że szybciej pozna świat z takiej persepktywy niż z wózka i że dla mojego kręgosłupa dobrze. Okazuje się, że może to być oczywiste i że nie trzeba ludziom tłumaczyć, że chusta dobra jest
    Pozdrawiam
    Beata

Chustonówka

Domyślnie

Ja też na widok zachustowanych mam i dzieci aż się uśmiecham. Mam nadzieję, że i na nas takie będą reakcje.

Uprawnienia umieszczania postów