Strona 49 z 190 PierwszyPierwszy ... 3941424344454647484950515253545556575999149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 980 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustomanka Awatar Monik75

Domyślnie

Wczoraj na spacerze (mm miał małego na plecach) wyszedł facet z jednego zdomków, przystanął na nasz widok i stwierdził, że widzi takie cos pierwszy raz, bardzo fajny pomysł, ale radzi(sic!), żeby nosic dziecko z przodu, bo ma wiekszy kontakt z rodzicem. Szczęka mi opadła i zaniemówiłam z wrażenia Facet widzi coś pierwszy raz i już radzi Jak ja lubię takich wszystkowiedzących

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

ostatni tekst w naszym kierunku to wczorajszy komentarz sprzedawczyni w mięsnym:
    " ooo córeczka na plecach jak Cyganeczka mała..." dla mnie to był ok tekst - napewno nie obraźliwy, ale pani sprzedawczyni bardzo się speszyła i poprawiła, że moja córeczka wygląda na Cyganeczkę bo ma takie czarne oczka i kręcone czarne włoski a ja jestem blondynką. I po tym komentarzu już nic nie powiedziała tylko odwróciła się i zwiała.
    Oczywiście od "życzliwych" usłyszałam też, że uwaga- tylko biedota nosi dzieci ( sic!!!!!) -> mój monsz rzeczywiście ledwo na stosik zarabia i inwestuje w szmaty zamiast w stokk'a lub inny wózek.
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chustomanka Awatar ewaruszki
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

wczoraj na spacerku jakiś turysta patrzył na nas z zaskoczeniem, wreszcie odwazył się zapytać czy może nam zrobić zdjęcie

Chustofanka Awatar funkia
    Miejscowość
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

idę sobie przez miasto, patrzę kościółek otwarty więc weszłam na chwilkę religijnej zadumy, (mała spała oczywiście w chuście) wychodzę słysząc za sobą sapanie i kobiecy głos "halooo"
    przed wejściem za ramię chwyta mnie kobita "o.....jak dobrze dziewczyno , że przyszłaś...oooo" i dawaj łapę na małą i krzyżyki na czole jej robi...
    oniemiałam....objawienie miała czy co?
    "Przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro" (J.P.II)

Kangurek (marzec 2009) i Tygrysiątko ( maj 2006)

mój blog o zdrowej diecie www.dieta-surowa.blogspot.com

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez funkia Zobacz posta
    idę sobie przez miasto, patrzę kościółek otwarty więc weszłam na chwilkę religijnej zadumy, (mała spała oczywiście w chuście) wychodzę słysząc za sobą sapanie i kobiecy głos "halooo"
    przed wejściem za ramię chwyta mnie kobita "o.....jak dobrze dziewczyno , że przyszłaś...oooo" i dawaj łapę na małą i krzyżyki na czole jej robi...

Uśmiałam się do łez,bo ja mam chyba zbyt bujną wyobraźnię . Już widzę minę tej kobietki .Może nie objawienie,a opętanie??
    Iskierka (19.03.2009)

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez funkia Zobacz posta
    Przeczytałam i zaraz upewniłam się, czy nie jesteś z Warszawy - bo to mogła być moja teściowa, akcja w jej stylu
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Ech, epopeje można by pisać o chustokomentarzach. Od podpitych praskich żuli "paaaaa, takiemu to dobrze, przy cycku se leży rechrechrechrech", przez tradycyjne duszenie/garbienie/nóżek ściskanie aż po błogie spojrzenia babć i ich szepty "dobrze tak blisko mieć malucha" i zazdrosne spojrzenia mam bujających w wózkach swoje wrzaskunki. Wczoraj znajoma chustomama sprzedała świetny tekst na jojczące "moherowe" babcie: "to pani nie wie, że odkryto freski, na których Matka Boska Jezuska tak nosi?"
    Pierwsze zaczepianki przeżywałam jak kobyła Wielką Pardubicką, ale teraz mam w głowie milion tekstów na każdą okazję i częstuję nimi jaki popadnie. Wczoraj trafiło na babinę, identyczną jak teściowa z reklamy Ikei ("kolanami świecisz..."), która się ściśniętych nóżek czepiała. Dość powiedzieć, że mimo początkowych chęci nie wsiadła ze mną do jednego wagonu

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Wczoraj znajoma chustomama sprzedała świetny tekst na jojczące "moherowe" babcie: "to pani nie wie, że odkryto freski, na których Matka Boska Jezuska tak nosi?"

szanowny małżonek mało co nie zakrztusił się pomidorem...
    piękne!!! a prawa autorskie zastrzeżone, czy mogę to wykorzystać?
    W sumie to jak miała nosić? osiołka ino miała
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Korzystaj śmiało, na pohybel chustowątpiącym!
    Pewno motała w szmatce, Emmaljungi tam chyba nie znali

Chustofanka Awatar Adso
    Miejscowość
    poznan

Domyślnie

Często słyszę "dobrze mu tak u mamy" od starszych panów.. chyba tęsknią za przytuleniem do piersi
    Jak byliśmy w górach i malec wędrował na plecach swego ojca to często ludzie zwracali uwagę,a przy ostrzejszym podejściu mijał nas jakiś facet i wymownie westchnął "temu to dobrze" i otarł pot z czoła

Chustomanka Awatar maagduusiiaa
    Miejscowość
    Płock - miasto sexu i biznesu :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez La Loba Zobacz posta
    Poza tym uważam to za zachowanie niekulturalne pytać kogoś, czy nie dusi swojego dziecka.
    posikałam się :rechocze:
    Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
    - Tygrysku...!

- Co Prosiaczku?
    - NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Sz. 2008 E. 2010 Lu.2017

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    "to pani nie wie, że odkryto freski, na których Matka Boska Jezuska tak nosi?"
    Wy się śmiejecie, a ja kiedyś widziałam taki obraz (już nie pamiętam gdzie) na którym Maryja ma tak udrapowaną szatę, ze wygląda, jakby nosiła Jezusa w chuście
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie

Dziś się motałam w Zapie ( www.zap.ie ) w 2x, prędko bo dzieć śpiący i marudny.
    Byłam atrakcją, wszyscy się gapili ale nic nie mówili
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Właśnie wróciłam z zakupów. Tekst panie ekspedientki: No tak, teraz w tych szalach noszą A pani stojąca za nami: A jak nóżki ma ładnie ułożone, to zdrowe, no i tak blisko mamy. I plecak można założyć.
    W drodze do domu mijała nas rodzinka z dziećmi, dziewczynka około 3 letnia: Zobaczcie, jaka fajna torba na dziecko

Chustonoszka Awatar Confi
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ogólnie wrażenia pozytywne...większośc to usmiechy na widok mojego dziecia , który uchodzi za dośc ładnego
    Jedna "moher lady" na nasz widok wykrzyknęła ,ze Damian ma "zimne nóżki" a było prawie 30 stopni. Pani w warzywniaku orzekła ,ze NA PEWNO jest mu tam niewygodnie...nadmienię ,ze mój dzieć smacznie chrapał. Panie w sklepie samoobsługowym wychwalały praktycyzm z postaci moich wolnych obu rąk. Rodzinka z dystansem aczkolwiek przyjaźnie. Zobaczymy co będzie jak ruszę w miasto bo jeszcze nie miałam okazji

Chustonoszka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

wczoraj na spacerze jakiś tatuś wrzucający synka na barana pokazał na nas palcem i powiedział: "też Ci takie chomąto zrobię i będziesz jechał jak ten mały"

Domyślnie

Wczoraj pierwszy raz wyszlysmy z Mala zachustowane na spacer, na poczte (wczesniej cwiczylysmy sobie w domu przez pare dni). Caly czas slodko sobie spala (co nie jest dla niej jakos typowe w dzien), nawet w tym zaduchu przy okienku. Ale jedna starsza kobieta patrzala na mnie z nienawiscia niemalze, krecac potepiajaco glowa. Nic otwarcie nie skomentowala, ale szeptala cos tam na ucho swojej kolezance.
    Bardzo nieprzyjemne uczucie musze powiedziec... Czulam sie jak najgorsza, wyrodna matka.

Chustofanka Awatar JKG
    Miejscowość
    miedziowy zakątek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kareia Zobacz posta
    wczoraj na spacerze jakiś tatuś wrzucający synka na barana pokazał na nas palcem i powiedział: "też Ci takie chomąto zrobię i będziesz jechał jak ten mały"
    Chomonto to chyba dla tego tatusia i jeszcze kolczaste wędzidła w zęby
    Małgorzatka 7 lipiec 2004
    Tomaszek 13 maja 2008

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka,
    byłoby ciemno i mroczno,
    ciemniej i mroczniej
    niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej -
    mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów.
    Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie."
    (Julian Ejsmon)

Chustonoszka

Domyślnie

ja wczoraj jadę z małą w pouczu w windzie i jedzie z nami mama z dwójką dzieci (5 latka i 10 latek) i ta pięciloatka najpierw pyta się mnie: "a dlaczego ona tak na pani siedzi?" no to odpowiadam grzecznie że to tak miło itd. a 5-ltaka na to do swojej mamy: "ja też tak chce być noszona!" Miło co
    Hania - żona Pawła, mama Basi

Guest
    Guest

Domyślnie

a ja wczoraj udzieliłam wyczerpujących informacji mamie, która za mną biegła pół deptaku w moim mieście z dzieciem wrzeszczącym w wózku, mam nadzieje ze wstapi na to forum i będzie dalej dociekać jakie to wspaniałe jest chustowanie

ach jak mi było miło

Uprawnienia umieszczania postów