Zamieszczone przez Olik
my kolory akuratnie mamy neutralne, pomagac wybierac wiec wiedzial w co sie pakuje![]()
Zamieszczone przez Olik
my kolory akuratnie mamy neutralne, pomagac wybierac wiec wiedzial w co sie pakuje![]()
DOBYTEKDanielek (21.12.2006) i Kacperek (22.11.2008), w komplecie całkiem fajny mąż
wybaczcie OT, ale nie mogę się powstrzymać:
to gdzie Was wywiało? ja tu taka samotna jestem...Zamieszczone przez Lotna
Opolszczyzna pozdrawia rodaków na emigracji![]()
ja już na samą myśl się szczerzęZamieszczone przez isia77
![]()
![]()
![]()
tak tak, inwazja chuściar na Krapkowice![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Widzę, że muszę BARDZO sprostowywaćZamieszczone przez Mayka1981
![]()
![]()
![]()
Wyniosłam się z Opola na wieś, tj. do Gwoździc, czyli sąsiaduję z Krapkowicami, i:
- panie we wszelakich urzędach są MIŁE, a przynajmniej o niebo milsze niż w Opolu
- szczerzących się może być więcej
- nie jesteś samotna, bo np. w Gwoździcach jesteśmy dwie(przy czym ja się aktualnie do zimy oszczędzam i powróciłam do wózka, ale od zimy będzie się działo!!!
treść mojego życia: Magdalena (05.10.2007) i Zosia (13.12.2009)
skutki moich chwil słabości: Filemon, Benek, Funia, Fredek i Roma
dzis dziecko na placu zabaw na widok mego tomka na plecach w mei taju stwierdzilo:
- o dziecko w plecaku pani ma!
![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
dziś pierwszy raz mój maluszek zachustowany wyszedł na osiedle na spacerek u mnie na brzuszku i co? mamusie w moim wieku zresztą czytaj plociuchy w piaskownicy: łooo matko kochana, a on nie płakał jak go tam wsadzałaś? na co ja że nie wręcz odwrotnie płakał jak go wyjmowałamna co one: to sobie kręgosłup tak doprawiasz co?, na co ja... już nic nie odpowiedziałam bo i po co
poddałam nowy temat do obgadania i urozmaiciłam im życie hahaha
Zamieszczone przez magjur
gratulujemy pierwszego wyjścia do ludzi
![]()
OT - toż Gwoździce rzut beretem i nawet mają dwie zachustowane? damn...![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Wczoraj stał się kolejny cud: mój M nosił Pita na plecach w M-T. I taką miałam minę jak sie spotkaliśmy w parku
![]()
Wyglądał trochę dziwnie bo bardzo bardzo się stresował,że Pitulkowi nie wygodnie,że go gniecie itp...A syn zachwycony bo u taty widać inaczej niż u mamy![]()
P(III 2008), T(XI 2011), R(*III 2014), B (III 2018)
Wczoraj w sklepie: "ale fajny wieszaczek na dziecko"![]()
Zamieszczone przez Tuja
to przebija wszystko
![]()
starsza 27.11.2008
młodsza 28.12.2010
-Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.
a mnie wczoraj mijała starsza Pani (tak na oko to po 80 miała); ja z Hanką w MT z Katji.
Ona: "ooo To jest najlepszy wózek na świeciei kółka niepotrzebne i dziecku dobrze"
![]()
a potem krótka pogadanka z przypadkowo spotkanymi znajomymi (bo ona nad taka chustą się zastanawia.. i juz wiem, że kupi teraz na pewno.. MT)
H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.
mojdom13.blogspot.com
http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe
---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl
hehe![]()
dziś Pani Kasjerka w Ikea:
a ile kosztuje taka chusta?
co ja je miałam powiedzieć mając Młodego w silku?
- ...
- Bożeeee, a kiedys chłopki w byle szmate, na plecy i w pole szły...
Ja niewiele brakowało a zostałabym "wdową" - mój mąż prawie udusił się ze śmiechu (tłumionego oczywiście!) gdy przechodzący obok nas mężczyzna tak się zapatrzył, że spadł z krawężnika na trawnik!
Poza tym:
komentarze wygłaszane - 100% pozytywne (obawy o to czy nie za zimno się nie liczą);
nieme krytyczne spojrzenia - poczytujemy za ciekawość albo brak odwagi żeby spróbować czegoś nowego lub wyróżniać się z tłumu (chociaż patrząc na coraz bardziej udziwnione wózki...?)
Największym hitem w Świnoujściu są niemieccy emeryci - jeśli mają coś miłego do powiedzenia, to bez skrępowania ślą swoje idealnie białe uśmiechy i komplementują !!!!!!
Dziś mnie położna wkurzyłaPowiedziała że skoro noszę Antka w chuście to powinnam TYM BARDZIEJ chodzić na spotkania mam z dziećmi, żeby Antek nie był tylko do mnie przywiązany. Że niby mu szkodzę
![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
Zamieszczone przez Lotna
"Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Polecam, pozdrawiam i życzę Antkowi zdrowej mamy...i wielu przytulnych chwil razem
ja tam chcę żeby był do mnie przywiązany, szukał mnie wzrokiem , tulił się
Mam w nosie to że komuś to nie pasuje, " bo dziecko będzie przywiązane do matki" , no przepraszam, toż to najpiękniejsze uczucie na świecie
![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
Wczoraj na spacerze z Młodym na plecach poznałam bardzo miła mamę, która chyba tutaj do nas zawita (mam nadzieję). Przegadałyśmy chyba z pół godziny na ulicy.
Zaczepiła, bo ma kółkową (typu "wór na dziecko") a synek płacze w niej i nosić nie może. Poleciłam oczywiście wiązankę, nasze forum, siebie do pomocy w wiązaniu i nasz chustostragan.
W czwarte w przychodni lekarka powiedziała, że musi powiedzieć, że bardzo ciekawy sposób na noszenie dzieci znalazłam i bardzo jej się podoba. Zaczęłyśmy rozmawiać i okazało się, że ona była przekonana, że to zasłona jest![]()
http://edu-mata.blogspot.com/
https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
Syn Pierwszy - 06.2007 r.
Syn Drugi - 10.2008 r.
Córka Pierwsza - 03.2014 r.
Córka Druga - 04.2018
Dobre!Zamieszczone przez PodwójnaMama
![]()
![]()
![]()
Mój dziadek, czyli pradziadek Kornelii oglądał dzisiaj zdjęcia, na których mąż nosił młodą:
- O, to musi wygodne być. Dziecko przytulone a Wy macie ręce wolne![]()