Strona 113 z 190 PierwszyPierwszy ... 1363103105106107108109110111112113114115116117118119120121123163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,241 do 2,260 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Wiesz co? Ja gdzieś słyszałam o jakichś wyjątkowych sytuacjach, kiedy rzeczywiście zalecają coś takiego, ale nie mam pojęcia, co to miało być - po prostu nie pamiętam. Może ktoś też o tym słyszał?

Chustomanka Awatar Elanna
    Miejscowość
    Kraków :-)

Domyślnie

Mi dzwoni, że czasem się zaleca noszenie dzieci przodem ale z nóżkami tak jakby po turecku (w pozycji Buddy) - ale przy jakim schorzeniu, nie pamiętam...

Chustomanka Awatar toffi

Domyślnie

Pat007, dankin-82, kochasek - dzięki

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elanna Zobacz posta
    Mi dzwoni, że czasem się zaleca noszenie dzieci przodem ale z nóżkami tak jakby po turecku (w pozycji Buddy) - ale przy jakim schorzeniu, nie pamiętam...
    Tak! Masz rację! To chyba o tym czytałam, ale nadal nie pamiętam, o co w tym chodziło i czemu akurat tak...

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toffi Zobacz posta
    Pat007, dankin-82, kochasek - dzięki

OT nie dziękuj, toż to sama prawda
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

noszenie przodem kojarzę tylko na rękach (tu art. Zawistowskiego)
    ale znalazłam też info o noszeniu w chuście (od jednej z mam, nie bezpośrednio od fachowców - po niemiecku)http://www.mamaway.info/online_kurs/Buddha.htm
    i tak czytam sobie różniste wypowiedzi na ten temat - jeśli w chuście przodem, to tylko na chwilę (więc raczej nie na spacer i nie na wisząco!) i jest to jedynie dopuszczalne (co nie równa się "zalecane")
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustonoszka Awatar traschka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

noszenie przodem jest wskazane przy wzmozonym napięciu mięśniowym, ale nie z wiszącymi nóżkami jak w nosidle tylko ręką pod kolankami dziecka, tak aby kolanka były na wysokosci pepka (brzmi znajomo, prawda? Oczywiście kręgosłup oparty o nasz brzuszek czy klatkę piersiową i dziecko w pozycji bardziej półleżącej niż siedzącej.
    Marysia - 5 czerwiec 2011 Moje największe szczęście.

Chustomanka Awatar toffi

Domyślnie

zostałam przepuszczona na poczcie (w ciąży nikt mnie nie przepuszczał ;/) i wszyscy jakoś przyjaźnie patrzyli w sklepie też ;]

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez traschka Zobacz posta
    noszenie przodem jest wskazane przy wzmozonym napięciu mięśniowym, ale nie z wiszącymi nóżkami jak w nosidle tylko ręką pod kolankami dziecka, tak aby kolanka były na wysokosci pepka (brzmi znajomo, prawda? Oczywiście kręgosłup oparty o nasz brzuszek czy klatkę piersiową i dziecko w pozycji bardziej półleżącej niż siedzącej.
    A ciekawe, czemu akurat przodem, skoro pozycję żabki łatwiej jest osiągnąć w pozycji brzuszek-brzuszek. Ktoś wie?

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

zostałam przepuszczona na poczcie (w ciąży nikt mnie nie przepuszczał ;/) i wszyscy jakoś przyjaźnie patrzyli w sklepie też ;]
    Ja dość często chodzę z małym do sklepu przy osiedlu. Zwykle muszę odstać ok. 5 minut do kasy. Czasami mały się irytuje, ale jakoś nikt nas nie chce przepuszczać. Buu

Chustomanka Awatar toffi

Domyślnie

Pat007 może spróbujce syrenę włączyć
    moja miśka ostatnio sobie zwymiotowała przy kasie (w mt) i pani od razu z ręcznikiem papierowym wystartowała

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Mnie nawet tak kiedyś zalecali nosić starszą bo miała jakieś tam drobne problemy z napięciem. Ale dlaczego akurat tak - nie mam pojęcia. Jak pytałam to odpowiedź była "bo to jest dobre dla dziecka". No ale mówiła to jedna z pań UWAGA rehabilitantek, która jakiś czas później (dużo później) zachwycała się, że są teraz takie fantastyczne SZTYWNE nosidełka.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

dokebu
    Guest

Domyślnie

Dziś pani nas na poczcie poprosiła do innego okienka (byłam z 3 dzieciaków w składzie: Fabian w chuście, Dziubas i jego "narzeczona" z osiedla Tosia - musiałam fajnie wyglądać z tą gromadką ) a na ulicy pani pochwaliła nas słowami: "Jaka zaradna mama, od dawna mówię, że najlepiej nosić w chuście "

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Pat007 może spróbujce syrenę włączyć
    moja miśka ostatnio sobie zwymiotowała przy kasie (w mt) i pani od razu z ręcznikiem papierowym wystartowała
    Syrenę to ja mam ostatnimi czasy ciągle i jakoś nie mam ochoty dodatkowo się o nią starać, hihi

P.s. Biedna Miśka.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

jak dziś widziałam, jak kobieta przy kasie w markecie miała na ręku śpiącego noworodka i walczyła z portfelem, aż miałam ochotę podejść i powiedzieć, że piętro wyżej jest sklep, w którym chustę kupi to taka moja reakcja na "niemanie" chusty
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustofanka Awatar klincus
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Nas ostatnio skomentował pewien Pan o tak: "Patrz, jak dzieciak śpi- ino ręce latają!". (Młoda była w MT)

Chustonoszka Awatar traschka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    A ciekawe, czemu akurat przodem, skoro pozycję żabki łatwiej jest osiągnąć w pozycji brzuszek-brzuszek. Ktoś wie?
    pomysłów brak... Ale to jedno z pytań na mojej liście do neurologa, podzielę się odpowiedzią
    Marysia - 5 czerwiec 2011 Moje największe szczęście.

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Podejrzewam, że może chodzić o podtrzymanie plecków - w chuście to materiał je podtrzymuje, a przy noszeniu przodem - brzuch noszącego. Same ręce chyba nie zapewnią wystarczającego podparcia.

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Chustomanka Awatar misia83_83
    Miejscowość
    Wroclaw/Galway

Domyślnie

3 tygodnie temu wrocilam z POlski. Oczekiwalam,ze w naszym kraju nie bede postrzegana jak cyborg noszac malego w chuscie, Oj jakze sie mylilam. Pochodze z duzego miasta-Wroclawia. Przez 2 tygodnie pobytu nie spotkalam ani jednej chustujacej mamy- chowacie sie??? Jedynym miejscem gdzie spotkalam 4 mamy z chusciochami byly targi 'Mother and baby',choc i tam wiecej wisiadel (zaluje,ze zdjec nie robilam....tragedia!). Na ulicy nie bylo czlowieka,ktory by sie nie gapil! BA! Palcami mnie wytykali,cale rodziny stawaly w pol kroku i wgapiali sie w nas...slowo honoru...czulam sie jakbym byla ufo! Maz zaproponowal,ze czarne okulary powinnam sobie kupic, jak celebryta....nie wiedzialam bowiem,gdzie mam patrzec jak szlam ulica, bo napotykalam tylko na rozdziawione paszcze i wybaluszone oczyska! No hallo!!! O co kamman?? Czy mamy chustujace nie chodza po centrum miasta z dziecmi? Chowaja sie? ...no bo jak inaczej mam rozumiec to,ze ludzie zachowywali sie jakby pierwszy raz w zyciu widzieli kawalek szmaty!

Chustomanka Awatar Bryk
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

nam dzisiaj pani w sklepie dała dodatkową siatkę, bo gdyby się ta jedna urwała to jak ja pozbieram zakupy z maluszkiem w tej chuście ale tak poza tym to podobało jej się, że maluszek wszystko widzi
    Szymiś 25.05.2011 i Elcia 25.03.2014

Uprawnienia umieszczania postów