Wiesz co? Ja gdzieś słyszałam o jakichś wyjątkowych sytuacjach, kiedy rzeczywiście zalecają coś takiego, ale nie mam pojęcia, co to miało być - po prostu nie pamiętam. Może ktoś też o tym słyszał?
Wiesz co? Ja gdzieś słyszałam o jakichś wyjątkowych sytuacjach, kiedy rzeczywiście zalecają coś takiego, ale nie mam pojęcia, co to miało być - po prostu nie pamiętam. Może ktoś też o tym słyszał?
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Mi dzwoni, że czasem się zaleca noszenie dzieci przodem ale z nóżkami tak jakby po turecku (w pozycji Buddy) - ale przy jakim schorzeniu, nie pamiętam...
Pat007, dankin-82, kochasek - dzięki![]()
noszenie przodem kojarzę tylko na rękach (tu art. Zawistowskiego)
ale znalazłam też info o noszeniu w chuście (od jednej z mam, nie bezpośrednio od fachowców - po niemiecku)http://www.mamaway.info/online_kurs/Buddha.htm
i tak czytam sobie różniste wypowiedzi na ten temat - jeśli w chuście przodem, to tylko na chwilę (więc raczej nie na spacer i nie na wisząco!) i jest to jedynie dopuszczalne (co nie równa się "zalecane")
http://kachaskowo.blogspot.com
a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
bociany dzieci nie noszą, ja tak(zapożyczone z nosime.sk)
noszenie przodem jest wskazane przy wzmozonym napięciu mięśniowym, ale nie z wiszącymi nóżkami jak w nosidle tylko ręką pod kolankami dziecka, tak aby kolanka były na wysokosci pepka (brzmi znajomo, prawda?Oczywiście kręgosłup oparty o nasz brzuszek czy klatkę piersiową i dziecko w pozycji bardziej półleżącej niż siedzącej.
Marysia - 5 czerwiec 2011Moje największe szczęście.
zostałam przepuszczona na poczcie(w ciąży nikt mnie nie przepuszczał ;/) i wszyscy jakoś przyjaźnie patrzyli
w sklepie też ;]
Pat007 może spróbujce syrenę włączyć
moja miśka ostatnio sobie zwymiotowała przy kasie (w mt) i pani od razu z ręcznikiem papierowym wystartowała![]()
Mnie nawet tak kiedyś zalecali nosić starszą bo miała jakieś tam drobne problemy z napięciem. Ale dlaczego akurat tak - nie mam pojęcia. Jak pytałam to odpowiedź była "bo to jest dobre dla dziecka". No ale mówiła to jedna z pań UWAGA rehabilitantek, która jakiś czas później (dużo później) zachwycała się, że są teraz takie fantastyczne SZTYWNE nosidełka.
www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami
Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017
Dziś pani nas na poczcie poprosiła do innego okienka (byłam z 3 dzieciaków w składzie: Fabian w chuście, Dziubas i jego "narzeczona" z osiedla Tosia - musiałam fajnie wyglądać z tą gromadką) a na ulicy pani pochwaliła nas słowami: "Jaka zaradna mama, od dawna mówię, że najlepiej nosić w chuście
"
jak dziś widziałam, jak kobieta przy kasie w markecie miała na ręku śpiącego noworodka i walczyła z portfelem, aż miałam ochotę podejść i powiedzieć, że piętro wyżej jest sklep, w którym chustę kupito taka moja reakcja na "niemanie" chusty
![]()
http://kachaskowo.blogspot.com
a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
bociany dzieci nie noszą, ja tak(zapożyczone z nosime.sk)
Nas ostatnio skomentował pewien Pan o tak: "Patrz, jak dzieciak śpi- ino ręce latają!". (Młoda była w MT)
3 tygodnie temu wrocilam z POlski. Oczekiwalam,ze w naszym kraju nie bede postrzegana jak cyborg noszac malego w chuscie, Oj jakze sie mylilam. Pochodze z duzego miasta-Wroclawia. Przez 2 tygodnie pobytu nie spotkalam ani jednej chustujacej mamy- chowacie sie??? Jedynym miejscem gdzie spotkalam 4 mamy z chusciochami byly targi 'Mother and baby',choc i tam wiecej wisiadel (zaluje,ze zdjec nie robilam....tragedia!). Na ulicy nie bylo czlowieka,ktory by sie nie gapil! BA! Palcami mnie wytykali,cale rodziny stawaly w pol kroku i wgapiali sie w nas...slowo honoru...czulam sie jakbym byla ufo! Maz zaproponowal,ze czarne okulary powinnam sobie kupic, jak celebryta....nie wiedzialam bowiem,gdzie mam patrzec jak szlam ulica, bo napotykalam tylko na rozdziawione paszcze i wybaluszone oczyska! No hallo!!! O co kamman?? Czy mamy chustujace nie chodza po centrum miasta z dziecmi? Chowaja sie? ...no bo jak inaczej mam rozumiec to,ze ludzie zachowywali sie jakby pierwszy raz w zyciu widzieli kawalek szmaty!![]()
nam dzisiaj pani w sklepie dała dodatkową siatkę, bo gdyby się ta jedna urwała to jak ja pozbieram zakupy z maluszkiem w tej chuścieale tak poza tym to podobało jej się, że maluszek wszystko widzi
![]()
Szymiś 25.05.2011 i Elcia 25.03.2014![]()