Strona 110 z 190 PierwszyPierwszy ... 1060100102103104105106107108109110111112113114115116117118120160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,181 do 2,200 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

u nas same miłe reakcje i komentarze. dziś usłyszałam że stanowimy piękny widok. Ostatnio moja 16mc panienka lata sama, ale zawsze mam ze sobą kółkową jak się Róża bieganiem zmęczy, zazwyczaj szybko usypia.
    Byłam z koleżanką i jej synkiem w kawiarni, pracuje tam przesympatyczny arab, młody i niezwykle przystojny , który ciągle nas zagadywał bo ma dziecko w podobnym wieku do naszych. Opowiadał nam że tak jego matka nosiła w chustach (podobnie jak inne kobiety w jego kraju), tylko na plecach, a jedzenie i picie podawała ręką znad swojej głowy. I że to bardzo wygodne.
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

A potwierdzę, że baaaaardzo przystojny ten facet w kawiarni

Ja za to dzisiaj usłyszałam, że wyglądam jak matka polka (w negatywnym tego słowa znaczeniu). Pełne poświęcenie dla dzieci, które potem mają to w d. Że targam i dziecko i torbę. A dzieci to się powinno prętem lać, żeby matkę szanowały. Aha, i jeszcze się dowiedziałam, że głupie są polskie kobiety bo same dzieci chowają. A na Zachodzie to się niańkom oddaje i jest dobrze. A, i z takich "ciekawostek" to, że im mniej matka miłości daje tym lepiej. A te wszystkie "rewelacje" to od pani ok. 70 lat chyba mocno zgorzkniałej. Może średnio w temacie, ale zaczęło się, jakby nie patrzeć, od matki polki noszącej dziecko.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustofanka Awatar cinkowa
    Miejscowość
    okolice Grodziska Maz.

Domyślnie

mnie to zawsze zastanawia, czy Ci wszyscy ludzie co nam tak świetnie doradzają w kwestii metod wychowawczych uważają, że posłuchamy napotkanej na ulicy obcej osoby i dostosujemy się do jej "ideologii". Przepraszam, ale denerwują mnie takie mądrości narodu i wtrącanie się w nie swoje sprawy. Koniec OT

a w temacie, to ostatnio spacerując z Małą w chuście napotkałam grupę osiedlowych pijaczków i szczególnie wzruszyła mnie reakcja ledwo trzymającej się na nogach kobity która powiedziała "o jeesuuuu jak słodko". Wymowa i rozanielony alkoholowy uśmiech nie do podrobienia

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

A ja wczoraj kosiłam trawnik z córką w MT na plecach. Ona się boi kosiarki i nie chce się bawić podczas gdy ktoś kosi trawnik, więc jak nie mam nikogo do pomocy to wrzucam ją na plecy i tak sobie kosimy powoli. Kosiłyśmy przed domem kiedy napatoczyła się pani spacerująca z wózkiem. Mina pani bezcenna, bo moja córka to już całkiem spora jest (2 lata i 5 m-cy).

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Ja trawnik kosiłam w 9 miesiącu nożyczkami-podejrzewam,że miny przechodniów były podobne .

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Heheh, w sumie ja z młodą dłuugo odkurzałam i podłogi myłam, bo się bała, ale nie było nikogo do komentowania
    Teraz bardzo mało noszę, ale przypuszczam, że nie byłoby przychylnych komentarzy, że dziecko w brzuchu, a drugie na plechach.
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Prawie 2 tygodnie temu spotkałam starszą panią w lumpeksie, akurat zamotana byłam w elastiku. Ona na to, że to tak fajnie pry sercu, że dziecko ma dobrze i że ona też nosiła swojego syna ( w latach 60 tych!), że mama jej pomogła uszyć, pokazała jej jak motać, mi też pokazała jak motała. Fajne spotkanie! A od pań sprzedawczyń też dostałam pochwały, a przy okazji się dowiedziałam, że chusty bywają, tylko żeby przychodzić w poniedziałek
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar Georgina
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Super, ciocia mojego męża też nosiła swojego syna -w latach 80-tych!
    Ja opiszę dwie historie.
    Wczoraj przechodziłam przez deptak w moim mieście. Na ławce siedziały dziewczyny, na oko tak ok. 13 lat. Uśmiechały się na widok mojej Jagódki, którą niosłam w MT. Jedna z nich powiedziała - kupię sobie coś takiego (o moim MT domowej roboty) i też będę nosić swoje dziecko. Budujące.

Podczas spacerów z dzieckiem i psem często przechodzę kolo starej kamienicy, gdzie często widziała mnie jedna pani. Bardzo jej się podobało, że noszę dzidzię. Mówiła, że jej córka też ma małego dzidziusia i że musi jej powiedzieć o noszeniu.
    Któregoś dnia znowu tamtędy przechodziłam i koło kamienicy stała ta pani ze swoją córką (wiek ok 25 lat) i jej maleństwem w wózku. Wtedy wykrzyknęła do córki -zobaczy, to ta pani, która nosi maleństwo, może też byś spróbowała. Na co ta młoda dziewczyna powiedziała: -to nie dla mnie, za stara jestem na coś takiego

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Hehe może ta młoda odebrała to jako propozycję wskoczenia swojej mamie na plecy?
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chustomanka Awatar Georgina
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

He he, raczej nie, ona to bardzo poważnie powiedziała.
    To dobrze że tak młodo wyglądam z Jagodą na grzbiecie Noszenie lat ujmuje.

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aksamitka Zobacz posta
    Ja trawnik kosiłam w 9 miesiącu nożyczkami-podejrzewam,że miny przechodniów były podobne .
    2 + 7 (2005-2018)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    No robiłam co mogłam,żeby urodzić w długi weekend majowy ( zaczęłam rodzić w ostatni dzień o 23.35
    Mąż był w domu wtedy

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Wywoływanie porodu nożyczkami to ciekawa opcja .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Wywoływanie porodu nożyczkami to ciekawa opcja .
    Nożyczki nie miały znaczenia strategicznego
    Miałam w sumie niezbyt duży trawnik,a nie miałam jeszcze kosiarki Po prostu nie cofnęłam się przed żadnym zadaniem

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Prawie 2 tygodnie temu spotkałam starszą panią w lumpeksie, akurat zamotana byłam w elastiku. Ona na to, że to tak fajnie pry sercu, że dziecko ma dobrze i że ona też nosiła swojego syna ( w latach 60 tych!), że mama jej pomogła uszyć, pokazała jej jak motać, mi też pokazała jak motała. Fajne spotkanie! A od pań sprzedawczyń też dostałam pochwały, a przy okazji się dowiedziałam, że chusty bywają, tylko żeby przychodzić w poniedziałek
    a jak ona motala??
    jakos inaczej?

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Nożyczki nie miały znaczenia strategicznego
    Miałam w sumie niezbyt duży trawnik,a nie miałam jeszcze kosiarki Po prostu nie cofnęłam się przed żadnym zadaniem
    Ja wiem - to był taki żart

A co do wywoływania porodu - u mnie był chyba standard, czyli mycie okien Trochę się bałam, bo IV piętro, ale jakoś dałam radę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Ja wiem - to był taki żart

A co do wywoływania porodu - u mnie był chyba standard, czyli mycie okien Trochę się bałam, bo IV piętro, ale jakoś dałam radę
    No wiem,ze żart Ale i tak nożyczki mi nie pomogły tak jak nerwy,że mąż wyjedzie po prostu...
    A mycie okna też mam na sumieniu

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

No wiem,ze żart Ale i tak nożyczki mi nie pomogły tak jak nerwy,że mąż wyjedzie po prostu...
    A mycie okna też mam na sumieniu
    Fakt, mąż się czasami przydaje, hihi

Chustofanka Awatar Martuszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kiedy spacerowałam dziś z Jakóbkiem i oboje delektowaliśmy się pierwszym od kilku dni chłodnym powietrzem, podbiegła - naprawdę PODBIEGŁA - do nas, na oko siedemdziesięcioletnia, pani z laseczką i krzyknęła, że rok szkolny zaczyna się za trzy dni, więc powinnam się za książki zabrać, a nie dziecko MĘCZYĆ! Kiedy jej odpowiedziałam, że nawet w książkach polecają noszenie dzieci w chustach, pani kazała mi podać adres księgarni, w której można taką książkę kupić, bo ona musi ostrzec innych przed ludźmi, którzy mącą młodym w głowach
    Jakóbek 17.04.2011

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

O matko, ale nawiedzona... :-O

Uprawnienia umieszczania postów