Strona 23 z 27 PierwszyPierwszy ... 1315161718192021222324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 460 z 527

Wątek: MAKI forumowe -- mamy już -- fotki bawełny #44

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Dobra. Nie powiem. Ani słowa. Nic a nic. Bardzo dobrze się składa, bo naprawdę nie wiem co.

"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustomanka Awatar roni21
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

bardziej by pasowalo "to ja narcyz sie nazywam... przepraszam i dziekuje, ja tych slow nie uzywam"
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Po zastanowieniu stwierdzam, że poznanie tresci maila przez większe grono jest krzystne zarówno dla firmy Natibaby jak i uzytkowników. Jesli sie myle proszę o usuniecie tresci:

"Witam serdecznie. Niedawno kupowaliście Państwo od nas chustę „Makowy sen” z lnem i mamy nadzieję, że chusta spełniła Państwa oczekiwania. W instrukcji prania dołączonej do chusty pisaliśmy tam, że pranie w pralce jest dopuszczalne, ale bardziej zalecamy pranie chusty ręcznie w opisany w instrukcji sposób. W międzyczasie zebraliśmy dodatkowe doświadczenia w kwestii zachowania się chusty i dlatego mamy prośbę, aby jednak nie prać chusty w pralce i dobrze przestrzegać następujących zasad: - Pranie chusty powinno odbywać się ręcznie w taki sposób, aby materiał nie zginał się wzdłuż chusty, a jedynie w poprzek. Najlepiej zwinąć chustę w rulon i w ten sposób wkładać ją do wanny czy miski. Chusty nie należy w trakcie prania ugniatać. W miejscach zgięcia materiału wzdłuż chusty w trakcie prania może dojść do powstania w tym miejscu kreski lub przesunięcia nitek. - Należy unikać stosowania płynów do prania i płukania. Chusty powinny być prane w proszku dla dzieci. Używanie płynów może spowodować skłonność do przesuwania nitek w chuście. Jeśli chusta została uprana w płynie, to należy ją uprać ponownie w proszku do prania, żeby ją dobrze wypłukać. - Temperatura prania powinna wynosić 30-40 stopni. Niezastosowanie tych zasad może skutkować zniszczeniem chusty, dlatego prosimy o nieeksperymentowanie ze sposobami prania, nawet jeśli osoby np. z forum do tego zachęcają. Tak jak informowaliśmy od początku, chusta ma skłonność do powstawania „pajączków”, czyli utrwalonych zgięć materiału lub miejscowych przesunięcia nitek. Takie „pajączki” należy usunąć poprzez przesunięcie nitek na swoje miejsce szpilką lub igłą, chyba że są one na tyle drobne, że nie przeszkadzają wizualnie i nie tworzą czegoś w rodzaju dziury. Mam nadzieję, że stosowanie tych zasad zapewni Państwu komfortowe korzystanie z chusty. Mamy też prośbę, aby przy ewentualnej odsprzedaży chusty osobom trzecim informować o sposobie prania zamieszczonym w tym mailu. Mamy też prośbę, aby informować przyszłych nabywców przed zakupem o wrażliwości tej chusty na sposób prania i o konieczności prania ręcznego. Z niepokojem zaobserwowaliśmy zjawisko powszechnego przemilczania tej informacji przy odsprzedaży forumowej, mimo że od początku informacje o delikatności tej chusty były przez nas zamieszczane. Gdyby cokolwiek Państwa niepokoiło w chuście, to prosimy o kontakt. Gdyby według Państwa oceny sposób prania utrudniał odsprzedaż chusty, to również prosimy o kontakt. Mamy również prośbę, aby wszelkie wątpliwości cierpliwie rozstrzygać najpierw z nami do końca, a potem ewentualnie wypowiadać się na forach publicznych. Mamy niestety doświadczenia załatwiania szczegółów spraw z nami poprzez fora publiczne, co prowadziło do niepotrzebnych nieporozumień i wciągania w to setek niezorientowanych w temacie osób. Zwracamy też uwagę, że jesteśmy lepszym doradcą w sprawie zachowania się naszych chust niż osoby z forów internetowych. Mamy niestety wiele doświadczeń z zepsuciem chusty na skutek czerpania rad na forach internetowych z pominięciem naszej firmy. Pozdrawiam Tomasz Zimniewicz "
    to najbardziej szczegółowa instrukcja prania, jaką widziałam. czego Wy dziewczyny oczekujecie??? przecież dokładnej się już nie da szkoda, że nie dali tego na metkę, taka megametka w rozmiarze A4 załatwiłaby sprawę...

Cytat Zamieszczone przez v Zobacz posta

przysiadam się

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Filippa Zobacz posta
    Były tak hojnie cięte, że pewnie u kogoś się znajdzie te zbędne 70 cm
    kurczę aż się boję tu wchodzić....
    ale może ja swoją potnę na takie kwadraty i za jakiś czas będę wystawiać na bazarku (może mi się chusta choć częściowo zwróci)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

z maków zrezygnowałam. dobrze zrobiłam, bo nie lubię tkanin z którymi trzeba się obchodzić w specjalny sposób. ja nawet bieliznę, swetry kaszmirowe i jedwabne chusty piorę w pralce... uważam że chusta, mimo że jest też pięknym przedmiotem, przede wszystkim jest przedmiotem użytkowym. a tak skomplikowany sposób prania (który uniemożliwia tak naprawdę skuteczne odepranie jej z codziennych brudów: śladów po ziemi, dziecięcych rzygowinek) sprawia że staje się bezużyteczna.

myślę sobie że działaniem, które byłoby zadbaniem o klientów, byłoby wycofanie całej partii chust z rynku. tak zrobił Didymos w wypadku Rosenholtza i zdaje się że wypadku którychś gekonów. tak robi Ikea i Toyota, gdy okaże się jakiś wyprodukowany przez nich produkt jest wadliwy. klient tych koncernów nie musi domowymi sposobami radzić sobie z wywracającym się krzesełkiem czy blokującym się pedałem gazu.
    wiadomo, że zdarzają się technologiczne wpadki, które wychodzą dopiero w trakcie użytkowania. i nie jest to ujma dla producenta, który w trosce o dobro klienta, przyznaje się do nich i wycofuje towar z rynku.

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    Rosenholtza
    ekh.. Burgund rosy

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    ekh.. Burgund rosy
    wiem, wiem, dbasz o czystość brandingową
    ale nie było tak, że to Rosek farbował, a wycofana partia, wyprana w jakichś kosmicznych pralkach wróciła na rynek pod nazwą Burgund Rosa?

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamuszyca Zobacz posta
    to najbardziej szczegółowa instrukcja prania, jaką widziałam. czego Wy dziewczyny oczekujecie??? przecież dokładnej się już nie da szkoda, że nie dali tego na metkę, taka megametka w rozmiarze A4 załatwiłaby sprawę...
    Wiesz. Mnie osobiście bardziej uderzyło to wspominanie kilkakrotne o forum (czy tylko ja mam wrażenie, że chodzi o jedno bardzo konkretne FORUM?).
    Bo sama instrukcja prania... No cóż - jak ktoś się lubi tak bawić...
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

myślę sobie że działaniem, które byłoby zadbaniem o klientów, byłoby wycofanie całej partii chust z rynku. tak zrobił Didymos w wypadku Rosenholtza i zdaje się że wypadku którychś gekonów. tak robi Ikea i Toyota, gdy okaże się jakiś wyprodukowany przez nich produkt jest wadliwy. klient tych koncernów nie musi domowymi sposobami radzić sobie z wywracającym się krzesełkiem czy blokującym się pedałem gazu.
    wiadomo, że zdarzają się technologiczne wpadki, które wychodzą dopiero w trakcie użytkowania. i nie jest to ujma dla producenta, który w trosce o dobro klienta, przyznaje się do nich i wycofuje towar z rynku.
    W pełni się z Tobą zgadzam szast.Jest tylko jeden problem...ekhem...Nati musiałoby przyznać ,że wypuściło bubla.Ale za to wtedy i ja mogłabym im pogratulować ,idąc za przykładem wspaniałych mam zagranicznych, tyle że czegoś innego - powrotu zdrowego rozsądku.Albo nowego PRowca.

Chustofanka Awatar elenapogodna
    Miejscowość
    w centrum Europy

Domyślnie

wiem, wiem, dbasz o czystość brandingową
    ale nie było tak, że to Rosek farbował, a wycofana partia, wyprana w jakichś kosmicznych pralkach wróciła na rynek pod nazwą Burgund Rosa?
    było, było
    Moje kochane dziewczynki - Marta (18.09.2006) i Agłaja (06.08.2010)

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

wchodzę, czytam, i nie wierzę ...
    Mama Kubusia i Basi

Chustomanka
    Miejscowość
    Glajwic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta

I tak na przyszłość misunderstanding proponuję jeszcze raz przeczytać w jakich sytuacjach doszło do rozejścia a potem coś napisać. Ewentualnie na pw zapytać się mnie i jeszcze jednej forumki czy prałyśmy zgodnie z instrukcją, bo tylko my dwie o tym pisałyśmy i siebie wspierałyśmy na pw.

Dlaczego nie piszę tego do Ciebie na pw Może dlatego, żeby skończyć z tymi insuacjami, że czytać instrukcji nie umiem. I tak jakoś jak się coś na forum napisze to skuteczniej trafia.
    Otóż to Pati

Dodam od siebie, ze po raz drugi chustę prałam, a raczej "moczyłam"
    w wysoko-stężonym roztworze proszku dzieciowego długie godziny
    naciskając ją i ugniatając.
    Przyznaję, ze gdybym od samego początku miała świadomość,
    że WŁAŚNIE w taki to sposób mam tę chustę prać, to BYĆ MOŻE
    uniknełabym problemów z rozstępami (no bo ajm sorry pajączki to to nie były)
    a może wcale bym jej nie kupiła :/

Natomiast co do listu.. no cóż - nie dostałam go na maila,
    ale mam mieszane uczucia... jedynymi sposobami, o których wiedziałam
    jak mam prać chustę były te napisane na forum przez... Natalię

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Jeżeli ta chusta powinna być aż tak specjalnie traktowana, inaczej niż wszystkie mi znane to wiadomość o tym powinna być na początku tego wątku, a najpóżniej w momencie kiedy maki były wysyłane do osób , które je kupiły. Powinny być odpowiednio oznaczone na metce takim symbolem z raczką w misce. To jest absurdalne. Nie zgodne z prawem konsumenckim.

A tak z nieco innej beczki chciałabym sie zapytać, czu jest ktos kto kilka razy prał lniane maki i dużo w tej chuscie nosi?
    Ostatnio edytowane przez matysia ; 18-06-2011 o 21:29

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Denay Zobacz posta
    Dodam od siebie, ze po raz drugi chustę prałam, a raczej "moczyłam"
    w wysoko-stężonym roztworze proszku dzieciowego długie godziny
    naciskając ją i ugniatając.
    Z instrukcji mailowej jasno wynika, że nie wolno ugniatać.

edit: Ale wcześniej nigdzie nie było wzmianki o tym.
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Wiecie co, ja mam te maki z lnem i szczerze mowiac to boje sie je wyprac (a raczej wymoczyc). Bo co jak cos mi sie rozejdzie, a Nati nie uzna reklamacji? Jak ja potem ta chuste odsprzedam? Ba, nie wiem czy nawet taka nowa w pudelku ktos mi kupi. Najchetniej bym ja wymienila na bawelne, ale watpie, ze to mozliwe. A oddac chyba juz nie moge tak po prostu bo minelo te 10 dni od zakupu. Smutno mi
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

No wlasnie to jest dla mnie absurdalne. Jesli nie mozna ugniatac, to de facto tej chusty nie mozna prac, tylko zamoczyc w roztworze wody z proszkiem, a potem chyba nawet nie mozna recznie jej wyzymac (? zapomnialam polskiego slowa), bo to przeciez tez jest ugniatanie.

W ogole to ile jest osob, ktore maja len i jest z nim wszytsko ok?
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

i w jakim stanie jest twoja chusta?

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Ja wiem tylko o lnie misunderstanding. Na własne oczy widziałam, że wszystko ok.
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chustomanka
    Miejscowość
    Glajwic

Domyślnie

Filippa ale to nie o takie ugniatanie chodziło, że wrzucam szmatę jak niebadź do wody
    i miącham w wannie/misce.
    Ten drugi raz było zwinięte w rulon, wsadzone do wody i obchodziłam się z tym lepiej
    jak ze śmierdzącym jajkiem i ugniatanie wiele wspólnego z takim np. wyrabianiem ciasta drożdżowego czy zagniataniem kruchego
    naprawde nie miało nic wspólnego.

Uprawnienia umieszczania postów