Strona 18 z 27 PierwszyPierwszy ... 81011121314151617181920212223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 360 z 527

Wątek: MAKI forumowe -- mamy już -- fotki bawełny #44

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

tia forumowych limitów miało być ciut więcej niż chętnych na liście (bo wymogi tkalni-sralni-pralni) a utkali tyle, że po całym świecie się rozlazły (w każdym sensie 'rozlazły'). A no-cottonów po pięć na krzyż i na to wymogów już nie było

niestety polityka firmy baaaaardzo zniechęciła mnie do polecania tych chust znajomym młodym mamom.

na szczęście jest kilka innych polskich firm tkających piękne, dobrej jakości i tanie chusty.

demona
    Guest

Domyślnie

Racja! Może ktoś nam to wyjaśni? Ja się maków pozbyłam na szczęście.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stivel Zobacz posta
    tia forumowych limitów miało być ciut więcej niż chętnych na liście (bo wymogi tkalni-sralni-pralni) a utkali tyle, że po całym świecie się rozlazły (w każdym sensie 'rozlazły'). A no-cottonów po pięć na krzyż i na to wymogów już nie było

niestety polityka firmy baaaaardzo zniechęciła mnie do polecania tych chust znajomym młodym mamom.

na szczęście jest kilka innych polskich firm tkających piękne, dobrej jakości i tanie chusty.

niestety to prawda...

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Racja! Może ktoś nam to wyjaśni?
    zamknij oczy,jak marzysz
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie Rozstępy na połowie chusty

Jak myślicie co z tym zrobić? Nie mam zbędnych 5 lat więzienia na przesuwanie szpilka nici przez 4 metry chusty.

Ostatnio edytowane przez matysia ; 17-06-2011 o 10:27

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustoholiczka Awatar qmpeela
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

matysia... chyba już ratunku nie ma...

Edit: tak z ciekawości, to pierwsze czy kolejne pranie?
    Ostatnio edytowane przez qmpeela ; 17-06-2011 o 10:28
    Lena '07Nina '10 Blanka '12 Gabriel '16 Matilda ‘18
    A. 06.14 (*)

https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
    Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!

Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

To jest KOLEJNE pranie pierwsze było ręcznie w wannie , drugie w pralce w 40 stopniach zgodnie z instrukcją.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

matysia - full wypas - mam nadzieję, że nie będziesz długo czekać na roztrzygnięcie reklamacji.

Miejscowość
    UK

Domyślnie

matysia - full wypas - mam nadzieję, że nie będziesz długo czekać na roztrzygnięcie reklamacji.
    Jeśli takowa w ogóle będzie wzięta pod uwagę...
    A. 06.14 (*)

Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

No ja też mam taką nadzieję, ale w ostatniego postu Natalii wnioskuję, że z reklamacjami łatwo nie bedzie czy ktoś już maki reklamował?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

jeżeli było to pranie zgodne z przepisem na instrukcji to nie widze żadnego powodu, dla którego reklamacja miałaby nie być uznana za słuszną.
    Chyba że matysia prała w innym modelu pralki (a nie daj zielone borze w pralce innej firmy) niż nakazywała instrukcja

Miejscowość
    UK

Domyślnie

jeżeli było to pranie zgodne z przepisem na instrukcji to nie widze żadnego powodu, dla którego reklamacja miałaby nie być uznana za słuszną.
    Chyba że matysia prała w innym modelu pralki (a nie daj zielone borze w pralce innej firmy) niż nakazywała instrukcja
    Być może bęben pralki nie kręcił się w odpowiednią stronę?
    A. 06.14 (*)

Chustomanka Awatar martuszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

OMG

bydzia
    Guest

Domyślnie

tak sobie patrzę na zdjęcia chusty matysi
    i po ostatniej wypowiedzi Natalii nt chust.info
    to myślę, że mógł być to spisek ....

matysiu wyrazy współczucia
    zapytaj jakie warunki wyrzucenia na śmieci przewiduje instrukcja..

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

U mnie, jak wspominalam wczesniej, pojawily sie pojedyncze rozejscia, w trakcie noszenia, bo pralam zgodnie z instrukcja
    Poniewaz nie jestem z tego powodu zadowolona, wyslalam maila do Natibaby i molestowealam na priv dziewczyny posiadajace len i wspominajace o jakichkolwiek problemach
    Wniosek jest taki: tylko jedna osoba, do ktorej pisalam jest zadowolona posiadaczka lnu, reszta puscila swoje chusty w swiat z mniejszymi lub wiekszymi defektami (poza dwoma, ktorym udalo sie chuste zareklamowac)

Ja mam nadzieje, ze dostane odpowiedz od Natibaby(na razie wrocil mail, ze zostala moja wiadomosc przekazana szefowej), bo jestem bardzo rozczarowana - jak widac naleze do grupy wrazliwcow z ulotki o praniu I jeszcze - odnoszac sie do karteczki: moim zdaniem te rozejscia wcale nie dodaja uroku/charakteru chuscie, a swiadcza o jej kiepskiej jakosci kazdy tlumaczy jak mu wygodnie

Czuste wypralam/moczylam w wannie drugi raz, jest lepiej, ale mam wrazenie, ze w miejscach gdzie chusta miala te rozejscia, jest jakby ciensza - wiec wnioskuje, ze przy nastepnym noszeniu, zginac sie bedzie dokladnie w tych samych miejscach, co doprowadzi do powstawania przeswitow
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chusteryczka

Domyślnie

hmmm chyba nie tylko Polkom się maki rozjeżdżają

http://s924.photobucket.com/albums/a...=VIDEO0027.mp4
    http://s924.photobucket.com/albums/a...7913/nappyie2/

generalnie cieszę się, że nie zainwestowałam w tą chustę.

ooooooooooo boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, dopiero teraz zobaczyłam te filmy

nawet nie wiem, co powiedzieć....

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlei Zobacz posta
    U mnie, jak wspominalam wczesniej, pojawily sie pojedyncze rozejscia, w trakcie noszenia, bo pralam zgodnie z instrukcja
    Poniewaz nie jestem z tego powodu zadowolona, wyslalam maila do Natibaby i molestowealam na priv dziewczyny posiadajace len i wspominajace o jakichkolwiek problemach
    Wniosek jest taki: tylko jedna osoba, do ktorej pisalam jest zadowolona posiadaczka lnu, reszta puscila swoje chusty w swiat z mniejszymi lub wiekszymi defektami (poza dwoma, ktorym udalo sie chuste zareklamowac)

Ja mam nadzieje, ze dostane odpowiedz od Natibaby(na razie wrocil mail, ze zostala moja wiadomosc przekazana szefowej), bo jestem bardzo rozczarowana - jak widac naleze do grupy wrazliwcow z ulotki o praniu I jeszcze - odnoszac sie do karteczki: moim zdaniem te rozejscia wcale nie dodaja uroku/charakteru chuscie, a swiadcza o jej kiepskiej jakosci kazdy tlumaczy jak mu wygodnie

Czuste wypralam/moczylam w wannie drugi raz, jest lepiej, ale mam wrazenie, ze w miejscach gdzie chusta miala te rozejscia, jest jakby ciensza - wiec wnioskuje, ze przy nastepnym noszeniu, zginac sie bedzie dokladnie w tych samych miejscach, co doprowadzi do powstawania przeswitow
    ekskjuzmi - na instrukcji prania jest info, że rozejścia dodają chuście uroku??? mógłby to ktoś zeskanować albo sfotografować? bo ja na szczęście kasy nie wtopiłam w maczki, więc nie stałam się wątpliwie-szczęśliwą posiadaczką magicznej instrukcji o praniu tylko podczas pełni księżyca po splunięciu trzy razy przez lewe ramię.

Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Miałam felerną Grecje w porównaniu z Makami , to była rewelacja. Natalia nie zalecała noszenia w plecaczku prostym. Ja w tej chwili tylko tak noszę. Bo to idealne wiązanie na upał dla starszego dziecka. Po godzinnym noszeniu rozlazła sie jeszcze gorzej.

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Tu zdjecie z Twojego linka Stivel:

http://s924.photobucket.com/albums/a...t=IMAG1335.jpg

co prawda po angielsku, ale... Niestety nie dam rady wrzucic zdjecia Tylko, ze one nie nazywaja sie rozejscia tylko pajaczki

Edit: maly zasnal, wiec pozwole sobie zacytowac:
    "(...)Pranie w pralce, zwlaszcza chusty nowej powoduje tworzenie na szarej i czerwonej czesci czegos w rodzaju "pajaczkow". Nie ma to wplywu na wlasciwosci noszace chusty, wizualnie pasuje to do wzoru tej chusty, podkreslajac charakter ziemi i natury. Osobom bardziej wrazliwym moze to jednak przeszkadzac.(...)" Instrukcja Prania do Chusty "Makowy Sen"
    Ostatnio edytowane przez marlei ; 17-06-2011 o 12:08
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlei Zobacz posta
    Tu zdjecie z Twojego linka Stivel:

http://s924.photobucket.com/albums/a...t=IMAG1335.jpg

co prawda po angielsku, ale... Niestety nie dam rady wrzucic zdjecia Tylko, ze one nie nazywaja sie rozejscia tylko pajaczki

Pajączki? Chyba, że autorce chodziło o pająka z gatunku ptaszników lasiodora parahybana czyli ptasznik olbrzymi. Wtedy wszystko by się zgadzało
    A. 06.14 (*)

Uprawnienia umieszczania postów