Strona 22 z 27 PierwszyPierwszy ... 121415161718192021222324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 440 z 527

Wątek: MAKI forumowe -- mamy już -- fotki bawełny #44

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

demona maila nie dostałam ale nie wiem czy powinnam była go dostać. Może tu chodzi o kogoś innego.

Chciałabym jeszcz coś doprecyzować misunderstanding

- przeczytałam instrukcję prania maków, prałam ręcznie z tym, że nie zwinęłam jej w rulon. Choć podejrzewam, że to nie był powód jej tak dramatycznego rozejścia. Dogłębnie mnie zastanawia jak w takim przypadku sprać z niej np. plamy jak dziecko uleje. Prezentowany filmik wyraźnie pokazuje jak chusta się rozchodzi w palcach. I to nie moich, od razu wyjaśniam.
    - dostałam propozycję zwrotu pieniędzy lub nowego no cottona. Wybrałam drugą opcję. Chusty nadal nie mam ale czekam cierpliwie, bo jednak mam dostać po początkowej informacji mailowej z Nati, że nie ma dla mnie. Jak tylko dostanę to o tym poinformuję z ogromną wręcz przyjemnością i radością.
    - gdyby nie życzliwość osób z forum nie wiedziałam o tym, że mam odpowiedź na FB. FB odwiedzam raz w tygodniu albo jeszcze rzadziej. Pewnie moja częstotliwość musi się zwiększyć Będę nad tym pracować Choć nie obiecuję

I tak na przyszłość misunderstanding proponuję jeszcze raz przeczytać w jakich sytuacjach doszło do rozejścia a potem coś napisać. Ewentualnie na pw zapytać się mnie i jeszcze jednej forumki czy prałyśmy zgodnie z instrukcją, bo tylko my dwie o tym pisałyśmy i siebie wspierałyśmy na pw.

Nie będę tu wklejać mojej korespondencji mailowej z Nati. W tej sprawie ale zapewniam, że jest kulturalna. Musisz uwierzyć mi na słowo

Dlaczego nie piszę tego do Ciebie na pw Może dlatego, żeby skończyć z tymi insuacjami, że czytać instrukcji nie umiem. I tak jakoś jak się coś na forum napisze to skuteczniej trafia.

Od razu zaznaczam, że nie czuje się Twoim postem urażona czy obrażona.

A teraz idę na FB odpowiedzieć Nati, bo dopiero teraz mam swobodny dostęp.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    demona maila nie dostałam ale nie wiem czy powinnam była go dostać. Może tu chodzi o kogoś innego.
    Z maila wynika, że otrzymały go wszystkie osoby, które zakupiły lnane maki. Jeśli kupiłaś i nie dostałaś, może inne dziewczyny tez nie dostały?? I te które kupiły z drugiej ręki... A mail zawiera bardzo ważne informacje nt obchodzenia się z tą szczególną chustą oraz na temat wysłuchiwania porad na forum
    Ostatnio edytowane przez demona ; 18-06-2011 o 17:47

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Pisze suche fakty, obrane z emocji na prosbe operatora

Wspomnianego wyzej maila nie dostalam, czy moglybyscie zacytowac? Albo wyslac na priv?
    Bede wdzieczna
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

demona
    Guest

Domyślnie

Po zastanowieniu stwierdzam, że poznanie tresci maila przez większe grono jest krzystne zarówno dla firmy Natibaby jak i uzytkowników. Jesli sie myle proszę o usuniecie tresci:

"Witam serdecznie. Niedawno kupowaliście Państwo od nas chustę „Makowy sen” z lnem i mamy nadzieję, że chusta spełniła Państwa oczekiwania. W instrukcji prania dołączonej do chusty pisaliśmy tam, że pranie w pralce jest dopuszczalne, ale bardziej zalecamy pranie chusty ręcznie w opisany w instrukcji sposób. W międzyczasie zebraliśmy dodatkowe doświadczenia w kwestii zachowania się chusty i dlatego mamy prośbę, aby jednak nie prać chusty w pralce i dobrze przestrzegać następujących zasad: - Pranie chusty powinno odbywać się ręcznie w taki sposób, aby materiał nie zginał się wzdłuż chusty, a jedynie w poprzek. Najlepiej zwinąć chustę w rulon i w ten sposób wkładać ją do wanny czy miski. Chusty nie należy w trakcie prania ugniatać. W miejscach zgięcia materiału wzdłuż chusty w trakcie prania może dojść do powstania w tym miejscu kreski lub przesunięcia nitek. - Należy unikać stosowania płynów do prania i płukania. Chusty powinny być prane w proszku dla dzieci. Używanie płynów może spowodować skłonność do przesuwania nitek w chuście. Jeśli chusta została uprana w płynie, to należy ją uprać ponownie w proszku do prania, żeby ją dobrze wypłukać. - Temperatura prania powinna wynosić 30-40 stopni. Niezastosowanie tych zasad może skutkować zniszczeniem chusty, dlatego prosimy o nieeksperymentowanie ze sposobami prania, nawet jeśli osoby np. z forum do tego zachęcają. Tak jak informowaliśmy od początku, chusta ma skłonność do powstawania „pajączków”, czyli utrwalonych zgięć materiału lub miejscowych przesunięcia nitek. Takie „pajączki” należy usunąć poprzez przesunięcie nitek na swoje miejsce szpilką lub igłą, chyba że są one na tyle drobne, że nie przeszkadzają wizualnie i nie tworzą czegoś w rodzaju dziury. Mam nadzieję, że stosowanie tych zasad zapewni Państwu komfortowe korzystanie z chusty. Mamy też prośbę, aby przy ewentualnej odsprzedaży chusty osobom trzecim informować o sposobie prania zamieszczonym w tym mailu. Mamy też prośbę, aby informować przyszłych nabywców przed zakupem o wrażliwości tej chusty na sposób prania i o konieczności prania ręcznego. Z niepokojem zaobserwowaliśmy zjawisko powszechnego przemilczania tej informacji przy odsprzedaży forumowej, mimo że od początku informacje o delikatności tej chusty były przez nas zamieszczane. Gdyby cokolwiek Państwa niepokoiło w chuście, to prosimy o kontakt. Gdyby według Państwa oceny sposób prania utrudniał odsprzedaż chusty, to również prosimy o kontakt. Mamy również prośbę, aby wszelkie wątpliwości cierpliwie rozstrzygać najpierw z nami do końca, a potem ewentualnie wypowiadać się na forach publicznych. Mamy niestety doświadczenia załatwiania szczegółów spraw z nami poprzez fora publiczne, co prowadziło do niepotrzebnych nieporozumień i wciągania w to setek niezorientowanych w temacie osób. Zwracamy też uwagę, że jesteśmy lepszym doradcą w sprawie zachowania się naszych chust niż osoby z forów internetowych. Mamy niestety wiele doświadczeń z zepsuciem chusty na skutek czerpania rad na forach internetowych z pominięciem naszej firmy. Pozdrawiam Tomasz Zimniewicz "

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

zwinąc w rulon i nie ugniatać?? to znaczy jak to zrobic żeby była czysta?
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eyja Zobacz posta
    zwinąc w rulon i nie ugniatać?? to znaczy jak to zrobic żeby była czysta?
    zainwestować w pralkę o kształcie ogórka.

Edit: przepraszam, jednak pralka jest zakazana! czyli kładziesz rulon w wannie i go moczysz. Bo chyba tylko tyle można skoro nie wolno ugniatać, a pewnie trzeć to już wogóle. potem zmieniasz trzy razy wodę w ramach płukania i już - czekasz aż woda odparuje z rulonu, bo przecież nie wykręcasz, nie wyżymasz.
    Ostatnio edytowane przez Stivel ; 18-06-2011 o 18:11

Chustomanka Awatar roni21
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

ten meil to tak na powaznie?
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stivel Zobacz posta
    zainwestować w pralkę o kształcie ogórka.
    która w dodatku nie bedzie sie kręciła, tylko lekko płukała chustę, żeby jej nie ugniatać, coby dziury nie powstały.
    K. 2009M. 2012

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

[QUOTE=Stivel;1263563]zainwestować w pralkę o kształcie ogórka.[QUOTE]

Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

chcialas powiedziec pajaczki, nie dziury
    uwazaj na slowa

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roni21 Zobacz posta
    ten meil to tak na powaznie?
    Przysiegam, że tego sama nie napisałam.

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Potwierdzam. Tez dostałam. I przesłałam w całości do przekazania osobie, która kupiła ode mnie chustę.
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

demonko, nie podejrzewalabym Cie o to
    jestem szczerze poruszona

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

właściwie tylko jedna konkluzja przychodzi mi do głowy.
    oprawic w ramki, najlepiej za szklem żeby sie nie ubrudziła i powiesić na ścianie.
    wszak maki to pamiątka z chustoforum. więc nie rozumiem o co to bicie piany
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eyja Zobacz posta
    właściwie tylko jedna konkluzja przychodzi mi do głowy.
    oprawic w ramki, najlepiej za szklem żeby sie nie ubrudziła i powiesić na ścianie.
    wszak maki to pamiątka z chustoforum. więc nie rozumiem o co to bicie piany
    tylko że wtedy wystarczy jakieś 70cm kupić żeby kwadracik równy wyszedł - inwestowanie w 5m 'gobelinu' na ścianę to drobna przesada. (i lewej strony wtedy nie widać... same plusy)

o! a może ktoś chce mi sprzedać70cm Maków? ale bez pajączków poproszę.

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Były tak hojnie cięte, że pewnie u kogoś się znajdzie te zbędne 70 cm
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Po zastanowieniu stwierdzam, że poznanie tresci maila przez większe grono jest krzystne zarówno dla firmy Natibaby jak i uzytkowników. Jesli sie myle proszę o usuniecie tresci:

"Witam serdecznie. Niedawno kupowaliście Państwo od nas chustę „Makowy sen” z lnem i mamy nadzieję, że chusta spełniła Państwa oczekiwania. W instrukcji prania dołączonej do chusty pisaliśmy tam, że pranie w pralce jest dopuszczalne, ale bardziej zalecamy pranie chusty ręcznie w opisany w instrukcji sposób. W międzyczasie zebraliśmy dodatkowe doświadczenia w kwestii zachowania się chusty i dlatego mamy prośbę, aby jednak nie prać chusty w pralce i dobrze przestrzegać następujących zasad: - Pranie chusty powinno odbywać się ręcznie w taki sposób, aby materiał nie zginał się wzdłuż chusty, a jedynie w poprzek. Najlepiej zwinąć chustę w rulon i w ten sposób wkładać ją do wanny czy miski. Chusty nie należy w trakcie prania ugniatać. W miejscach zgięcia materiału wzdłuż chusty w trakcie prania może dojść do powstania w tym miejscu kreski lub przesunięcia nitek. - Należy unikać stosowania płynów do prania i płukania. Chusty powinny być prane w proszku dla dzieci. Używanie płynów może spowodować skłonność do przesuwania nitek w chuście. Jeśli chusta została uprana w płynie, to należy ją uprać ponownie w proszku do prania, żeby ją dobrze wypłukać. - Temperatura prania powinna wynosić 30-40 stopni. Niezastosowanie tych zasad może skutkować zniszczeniem chusty, dlatego prosimy o nieeksperymentowanie ze sposobami prania, nawet jeśli osoby np. z forum do tego zachęcają. Tak jak informowaliśmy od początku, chusta ma skłonność do powstawania „pajączków”, czyli utrwalonych zgięć materiału lub miejscowych przesunięcia nitek. Takie „pajączki” należy usunąć poprzez przesunięcie nitek na swoje miejsce szpilką lub igłą, chyba że są one na tyle drobne, że nie przeszkadzają wizualnie i nie tworzą czegoś w rodzaju dziury. Mam nadzieję, że stosowanie tych zasad zapewni Państwu komfortowe korzystanie z chusty. Mamy też prośbę, aby przy ewentualnej odsprzedaży chusty osobom trzecim informować o sposobie prania zamieszczonym w tym mailu. Mamy też prośbę, aby informować przyszłych nabywców przed zakupem o wrażliwości tej chusty na sposób prania i o konieczności prania ręcznego. Z niepokojem zaobserwowaliśmy zjawisko powszechnego przemilczania tej informacji przy odsprzedaży forumowej, mimo że od początku informacje o delikatności tej chusty były przez nas zamieszczane. Gdyby cokolwiek Państwa niepokoiło w chuście, to prosimy o kontakt. Gdyby według Państwa oceny sposób prania utrudniał odsprzedaż chusty, to również prosimy o kontakt. Mamy również prośbę, aby wszelkie wątpliwości cierpliwie rozstrzygać najpierw z nami do końca, a potem ewentualnie wypowiadać się na forach publicznych. Mamy niestety doświadczenia załatwiania szczegółów spraw z nami poprzez fora publiczne, co prowadziło do niepotrzebnych nieporozumień i wciągania w to setek niezorientowanych w temacie osób. Zwracamy też uwagę, że jesteśmy lepszym doradcą w sprawie zachowania się naszych chust niż osoby z forów internetowych. Mamy niestety wiele doświadczeń z zepsuciem chusty na skutek czerpania rad na forach internetowych z pominięciem naszej firmy. Pozdrawiam Tomasz Zimniewicz "

bydzia
    Guest

Domyślnie

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Nazywam się marakuja i nie wiem, co powiedzieć...
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Nazywam się marakuja i nie wiem, co powiedzieć...
    i tak nie wolno, nie czytalas?
    jest zakaz.

Uprawnienia umieszczania postów