Strona 25 z 27 PierwszyPierwszy ... 151718192021222324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 500 z 527

Wątek: MAKI forumowe -- mamy już -- fotki bawełny #44

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Natalia Zobacz posta
    instrukcje prania chust zawierają wiele dziwnych zaleceń (np. prania przy napełnionym bębnie czy unikania długiego moczenia chusty)
    Natalio jesli sama określasz zalecenie prania przy pełnym bębnie jako dziwne, to jak określisz Wasze zalecenia dot. prania w rulonie pod odpowiednim kątem??

Chusteryczka Awatar belfe
    Miejscowość
    Polska ;)

Domyślnie

Z tego, co udało mi się przejrzeć maile i sprawy z lnami do nas zgłoszone, wszystkie znalezione przeze mnie sprawy reklamacyjne zostały przez nas uznane i to większość dawno temu. Ta informacja nie padła wtedy na forum, choć myślę, że wiele osób inaczej by się wypowiadało, gdyby o tym wiedziało. Te zgłoszenia reklamacyjne, które są w trakcie wyjaśniania, też prawdopodobnie zostaną uznane.

szkoda że nikt o tym nie napisał

a może przeoczyłam - więc z góry przepraszam dziewczyny które zamiesciły info że została im uznana reklamacja

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Moja rekalmacja została uznana teoretycznie 25 maja ale jeszcze czekam na jej zrealizowanie praktyczne Wtedy na pewno o tym napiszę. Czekam cierpliwie na finał
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Natalio jesli sama określasz zalecenie prania przy pełnym bębnie jako dziwne, to jak określisz Wasze zalecenia dot. prania w rulonie pod odpowiednim kątem??
    Ogólnie chyba widać dobrą wolę i chęć zrekompensowania ewentualnych rozczarowań. Nie sądziliśmy, że takie pranie wzbudzi aż taki opór. Ja uprałam swój len i dla mnie to była tylko kwestia sposobu włożenia do wanny, czy zwyczajnie jak inne pranie czy w formie złożonej. Po Waszych wpisach widzę, że to budzi Wasz spory opór, więc uznajemy to. Jeśli ktoś nie chce takiej chusty, to może się zgłosić.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Ogólnie chyba widać dobrą wolę i chęć zrekompensowania ewentualnych rozczarowań. Nie sądziliśmy, że takie pranie wzbudzi aż taki opór. Ja uprałam swój len i dla mnie to była tylko kwestia sposobu włożenia do wanny, czy zwyczajnie jak inne pranie czy w formie złożonej. Po Waszych wpisach widzę, że to budzi Wasz spory opór, więc uznajemy to. Jeśli ktoś nie chce takiej chusty, to może się zgłosić.
    Tak, ale w instrukcji jest napisane, zeby chusty nie ugniatac. To jak ja wyprac kiedy bedzie autentycznie ubrudzona? Jak wycisnac z wody? Ja sie ciagle waham co zrobic ze swoja, bo boje sie jej wyprac.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ananke Zobacz posta
    Tak, ale w instrukcji jest napisane, zeby chusty nie ugniatac. To jak ja wyprac kiedy bedzie autentycznie ubrudzona? Jak wycisnac z wody? Ja sie ciagle waham co zrobic ze swoja, bo boje sie jej wyprac.
    patrz na nią, może Ci się uda ją wyczyścić siłą woli.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ananke Zobacz posta
    Można ugniatać, ale tak, żeby nie miąć jej w poprzek. Ja tak swoją wyciskałam.

Domyślnie

Nie odnosząc się do konkretnych osób, mam nadzieję, że możemy sobie darować złośliwości. Wydaje mi się, że rozmowa jest konstruktywna. Przynajmniej części osób na tym zależy.
    Jeśli ktoś nie chce chusty, może się zgłosić.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Przesunięcia nitek pod wpływem naciągania palcami, które zaprezentowała osoba z filmiku, to zjawisko, które można „wywołać” niemal w każdej chuście pod wpływem dużej siły, zwłaszcza jeśli chusta została uprana w płynie, nie w proszku , jak zalecamy. Na filmie nie widać, jaka siła została zastosowana.
    to mogę potwierdzić, tak zachowuje się np indio z lnem, przy użyciu niewielkiej siły (po praniu wraca do normy) a nawet stare grube indio bawełniane które posiadam (może tu nieco większa siła).
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Wniknęłam jeszcze raz w większość historii reklamacyjnych, przedyskutowaliśmy to z Tomkiem i nasze propozycje i przemyślenia są następujące.
    Ogólnie chyba widać dobrą wolę i chęć zrekompensowania ewentualnych rozczarowań.

Natalio dziekuje za te slowa Mysle, ze uspokoily one przynajmniej osoby najbardziej zainteresowane, czyli posiadaczki makowego lnu Ja jednak bardzo bym prosila o kontakt w mojej sprawie, gdyz nie podjelam jeszcze decyzji o zwrocie chusty, bo jak pisalam wielokrotnie, chusta mi sie bardzo podoba i swietnie nosi Chcialabym tylko, zeby mogla cieszyc mojego maluszka i mnie, a w przyszlosci jakiegos innego chusciocha Oczywiscie bez tych okropnych pajaczkow! Dlatego wciaz czekam na informacje jak moge ja "zreanimowac"

Cytat Zamieszczone przez belfe Zobacz posta
    z góry przepraszam dziewczyny które zamiesciły info że została im uznana reklamacja
    Nie ma za co Ja co prawda nie o sobie, ale napisalam o 2 osobach, o ktorych wiedzialam
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    nawet stare grube indio bawełniane które posiadam (może tu nieco większa siła).
    ej, ja też posiadam stare indio - i stanę w obronie tegoż: maltretowałam na wszystkie sposoby, ale nie dało się zepsuć /jak i pierwszego pasiaka nati/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez belfe Zobacz posta
    szkoda że nikt o tym nie napisał

a może przeoczyłam - więc z góry przepraszam dziewczyny które zamiesciły info że została im uznana reklamacja
    Obie dziewczyny z tego wątku miały uznaną reklamację 25. maja, czyli prawie cztery tygodnie temu. Jedna sama zaproponowała, że chciałaby zatrzymać u nas poczynioną wpłatę i dostać w zamian no-cottona zamiast maków, druga też wybrała no-cottona z dość szerokiej palety propozycji. Wiadomo było, że na no-cottony trzeba trochę poczekać, bo one wtedy nie były utkane, więc czas to była kwestia techniczna. Świadomość pełnego uznania reklamacji istniała od dawna. No-cottony są droższe o ok. 40 zł od maków, więc to była rekompensata z nawiązką. Przeszukałam dziś rano ten wątek kilka razy i nie znalazłam informacji o tym fakcie, chyba że coś przeoczyłam. Wiele osób wypowiadało się w tym wątku, sądząc, że my się tych reklamacji wypieramy.

Nie czepiam się tych dziewczyn, ale czepiam się mody na forum na negatywne prezentowanie rzeczywistości. Muszę też przyznać, że obie dziewczyny były przez cały czas bardzo miłe, co nie jest regułą.

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

To ja jestem jedną z tych dziewczyn.
    Tak jak napisałam w poście 481 czekam aż zakończy się sprawa z reklamacją. Dla mnie koniec to otrzymanie przesyłki z chustą.
    Nie wiedziałam, że no cottony są droższe. Nie ma dla mnie problemu, żeby dopłacić.
    Na szczęście nie mam sobie nic do zarzucenia w mojej długiej korespondencji z Natibaby
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustomanka
    Miejscowość
    Glajwic

Domyślnie

Postu Pati nie będę przepisywała bo kropka w kropkę napisałabym to samo odnośnie zakończenia sprawy, dopłaty i korespondencji;
    Znaczy ja jestem ta druga

Chusteryczka Awatar t_a_s
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Ja wtrącę się, bo mam lniane maki, o ile po praniu nic się z nią nie stało, to wczoraj obejrzałam i zaczyna się rozchodzić pod wpływem noszenia, ale dziury się nie porobiły i byś może wrócą nitki na miejsce po upraniu.

A co tych filmików, to wystarczy wziąć chustę, która jest mniej ściśle tkana i można też przesunąć nitki, ja nawet w karminowych rybkach dam radę, a przecież one są mocno tkane.

Chusta fajna, nośna, ale po tym wszystkim, to zaczynam się bać ją nosić i prać.

Anita, mama Wiktusi(10.02.2007) i Anielki (03.01.2010)

Moje nowe hobby fotografia

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t_a_s Zobacz posta
    Ja wtrącę się, bo mam lniane maki, o ile po praniu nic się z nią nie stało, to wczoraj obejrzałam i zaczyna się rozchodzić pod wpływem noszenia, ale dziury się nie porobiły i byś może wrócą nitki na miejsce po upraniu.
    No wlasnie to dokladniu co sie stalo z moja Po drugim praniu/moczeniu w wannie, prasowaniu i przesunieciu nitek - chusta wyglada znacznie lepiej, choc nie jest idealna. Po pierwszym noszeniu poprzesuwane nitki pozostaly na swoim miejscu, wiec nie ma nowych przeswitow!!! Wlasnie mam chuste na sobie kolejny raz, maly smacznie spi, a jak sie obudzi zobaczymy co bedzie
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

W końcu doczytałam wątek do końca więc dopisuję się do tych, których chusta dotrwała aż do teraz w dobrym stanie - raz prana, nie bardzo dużo noszona, ale jednak płacze zębowe koiła i jeszcze pewnie będzie koić. Chusta była wymoczona nie w formie rulonu - dopiero jak była w wannie to doczytałam i delikatnie zwinęłam - ugnieciona - tzn naciskałam kawałek po kawałku, w ten sam sposób płukana i potem wyciskana, w końcu zawinięta w ręcznik i udeptana (jak to robię z wełnianym otulaczem), a na koniec rozłożona i wysuszona na suszarce. Wszystko brzmi skomplikowaniej, niż jest, tyle, że nerwów przy tym praniu trochę się najadłam, bojąc się, że chustę zniszczę.

Chusta fajnie nosi, jest najgrubsza ze wszystkiego, co macałam (no, grecja tylko była równie gruba, ale zdecydowanie ażurowa ) i choćby dlatego nie myślałam o tym, żeby się jej pozbywać.

Jakiś czas temu zrobiłam test wciskając palec w inną lnianą chustę - nici się rozeszły. O tendencji do rozchodzenia się nici w mossie mówiła mi jedna koleżanka, w no-cotonnach inna - może len w mieszankach tak ma, a w makach, które są skomplikowane przez trzy nici, wyszło to wyjątkowo mocno?
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka Awatar t_a_s
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    Chusta fajnie nosi, jest najgrubsza ze wszystkiego, co macałam (no, grecja tylko była równie gruba, ale zdecydowanie ażurowa ) i choćby dlatego nie myślałam o tym, żeby się jej pozbywać.
    Bo ona jest fajna i gruba, porównałabym ją grubością do gekonów Mi się tak nie rozeszła, jak u innych dziewczyn, nie wiem od czego to zależy, może jakaś inna partia, czy coś.

Anita, mama Wiktusi(10.02.2007) i Anielki (03.01.2010)

Moje nowe hobby fotografia

Domyślnie

Makami zajmuję się osobiście, piszcie na mojego maila natalia.zimniewicz@natibaby.pl. Do piątku znałam sprawę Denay, Pati i tej z filmiku. W mojej chuście testowej nie było takich historii jak u Was. Dziś i jutro będę się tym zajmować, zobaczymy, co się dzieje i dlaczego.

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t_a_s Zobacz posta
    Bo ona jest fajna i gruba, porównałabym ją grubością do gekonów Mi się tak nie rozeszła, jak u innych dziewczyn, nie wiem od czego to zależy, może jakaś inna partia, czy coś.
    ja mam hipooteze ze to zalezy od wody...
    t_a_s-masz wode raczej twardą czy miękką -dzewczyny którym chusta sie rozeszła jaką macie wode?
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów