Strona 13 z 27 PierwszyPierwszy ... 35678910111213141516171819202123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 260 z 527

Wątek: MAKI forumowe -- mamy już -- fotki bawełny #44

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Njapierw chcę ją jeszcze raz wyprać, potem wyprasować.
    Są takie prześwity i rozejścia, że nie wiedzę za bardzo jak żelazko miałoby pomóc. Ale moze rzeczywiście najpierw wyprasuję a potem wypiorę. dam znać o efektach. Na pewno.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustomanka Awatar martuszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Do chusty jest wszyta metka, na ktòrej nie ma informacji, że należy prać ręcznie.
    Tez jest mi przykro, że się tak dzieje, każde pranie tej chusty to obawa, że się rozjedzie

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A Natalia mówiła żeby wyprasować i jeszcze raz wyprać?

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Mówiła mi artystka szyjąca min.lniane ubrania,że len przy prasowaniu właśnie się konserwuje i jakby włókno wraca na swoje miejsce-tłumaczenie pokrętne, ale głównie kazała mi dwa razy powtórzyć,że len będę prasować

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grimma Zobacz posta
    Wskazane informacje powinny znajdować się na towarze konsumpcyjnym 1* lub być z nim trwale połączone.

na towarze w sensie nadruk na chuscie?

zreszta niewazne. wg mnie dolaczona instrukcja wystarcza...

bardzo mi przykro ze ten limit na ktory tak czekalyscie tak wyglada.
    i dla mnie chusta z takimi restrykcyjnymi sposobami prania sie nie nadaje totalnie.

Grimmo- są specjalne żyłki (takie jak w ubraniach) do przyczepienia metek do materiałów. ew można do metki inaczej taką instrukcję doczepić.
    na szczęście zawsze pozostaje rzecznik praw konsumenta.

ja już bym w to dziecka nie zamotała, bo mogłaby się pod ciężarem rozejść...

i zastanawiam się- czy ta chusta jest taka, bo jest z kiepskiej jakości nici?

i pewnie nietoperzowi ukręcić lewe ucho, splunąć przez prawe ramię i okręcić się trzy razy

to jest (tfu, powinna być) chusta do noszenia dzieci.
    Ostatnio edytowane przez silver ; 17-05-2011 o 19:53

Chusteryczka Awatar t_a_s
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

To mi się trafiło szczęśliwie, bo nic mi się nie rozeszło, prześwity minimalne na końcu maków, a chusta nosi całkiem fajnie, nosiłam 13.5 kg i nie narzekałam.

Anita, mama Wiktusi(10.02.2007) i Anielki (03.01.2010)

Moje nowe hobby fotografia

Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martuszka Zobacz posta
    Wyprać, wyprasować i nitki igłą/szpilką poprzesuwać jak się nie zejdą.
    Chcieć to móc

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

i pewnie nietoperzowi ukręcić lewe ucho, splunąć przez prawe ramię i okręcić się trzy razy
    bądź tez nitki igłą poprzesuwać
    ja bym się bała dziecko w taką chustę włożyć...
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

nosi się dzieci w suchej chuście, ciężar dziecka rozkłada się na większej partii materiału, a nie punktowo. Swoje w każdym razie planuję nosić... jak po praniu będzie z chustą wszystko ok. Dzięki za ostrzeżenie, chusta co prawda była już w kąpieli, ale za to plukanie i wyciskanie zafundowałam jej ultra delikatne i położyłam na suszarce na płask. Swoją drogą, to miałam myśl przed praniem ,żeby zajrzeć do instrukcji, czy przypadkiem nie została tam włożona kartka z dokładną instrukcją prania, jak było na forum postulowane w stosunku do natek o specjalnych wymaganiach, ale oczywiście tego nie zrobiłam, bo dzieci, bo pośpiech etc.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

bydzia
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    Wyprać, wyprasować i nitki igłą/szpilką poprzesuwać jak się nie zejdą.
    śmiech na sali ...

wiecie co - to ie chodzi o instrukcję - zgadzam się z grimmą że kartka włożona do chusty wystarczy
    tu chodzi o JAKOŚĆ chusty (nici lub tkania) kurcze jakieś standardy chyba są???
    wiecie klasa I, II i poza jakością

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Dziewczyny, w wątku o makach kilkukrotnie zamieszczałam informacje o tym, że chusta ma skłonność do tworzenia pajączków w praniu. Do chust dołączone są 2 kartki ze szczegółowym opisem, jak należy postępować w praniu, zwłaszcza pierwszym. Jak do tej pory zgłosiły się do mnie 2 osoby z owymi przesunięciami i w obu przypadkach po prostu ta instrukcja nie została przeczytana. Jestem w kontakcie z tymi osobami, mam nadzieję, że uda się te chusty uratować, ale mam prośbę, żeby wczytywać się w załączone instrukcje prania. Były prośby na forum o dołączanie do chust takich instrukcji, więc są. Nie da się wszyć w chustę niektórych instrukcji postępowania, więc tak jak niektóre z Was wyjaśniają produkt stanowi całość razem z instrukcją.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Hej Natalia a czy po pierwszym praniu ręcznym,przy drugim można tę chustę wsadzić do pralki na delikatne pranie?

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Natalio, ale czy nie można było tej instrukcji (fajnie ze się pojawiła ) włożyć w CHUSTĘ zamiast w książeczkę? bo np. ja przyznaje sie szczerze ze NIGDY nie otwierałam książeczki żadnej ani didkowej ani storcha ani Nati, a mnóstwo nowcyh chust miałam... bo nie potrzebuję oglądac wiązań..
    dla przykładu (zupełny przykład) didek do chust delikatnych dołącza też taką karteczkę ale jest ona włożona w chustę, w materiał i nie ma szans zeby jej nie zauważyć...
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martuszka Zobacz posta
    Hej Natalia a czy po pierwszym praniu ręcznym,przy drugim można tę chustę wsadzić do pralki na delikatne pranie?
    Nie testowałam tego, szczerze mówiąc, ale spróbuję zrobić taki eksperyment. Póki co lepiej prać ręcznie i nie miętosić chusty za bardzo.

Chusteryczka Awatar dorulka
    Miejscowość
    Mazury (Mrągowo)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzufik Zobacz posta
    Natalio, ale czy nie można było tej instrukcji (fajnie ze się pojawiła ) włożyć w CHUSTĘ zamiast w książeczkę? bo np. ja przyznaje sie szczerze ze NIGDY nie otwierałam książeczki żadnej ani didkowej ani storcha ani Nati, a mnóstwo nowcyh chust miałam... bo nie potrzebuję oglądac wiązań..
    dla przykładu (zupełny przykład) didek do chust delikatnych dołącza też taką karteczkę ale jest ona włożona w chustę, w materiał i nie ma szans zeby jej nie zauważyć...

albo moze powiedziec na forum/wyslac mejla, ze bedzie arcyważna wiadomość w instrukcji noszenia!!!

cos nie zadzialalo, jak trzeba i to chyba nie pralki dziewczyn...
    Michalina 03.02.2009.

Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
    Jam nieudacznik grafoman i śmieć
    Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
    I załatwiasz te sprawę jak pies

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzufik Zobacz posta
    Dobry pomysł, przekażę wniosek. Szczerze mówiąc, to nie wiem, gdzie były wkładane instrukcje do Waszych maków, ale pewnie do instrukcji, żeby się nie pogniotły w czasie transportu, więc poszukajcie dobrze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dorulka Zobacz posta
    albo moze powiedziec na forum/wyslac mejla, ze bedzie arcyważna wiadomość w instrukcji noszenia!!!
    ..
    Też o tym pomyślałam i tak powiem dziewczynom, ale, znając życie, to i tak pewnie zawsze się znajdzie osoba, która czegoś nie zauważy. W 100% chyba nie da się uniknąć różnych historii, choć na pewno musimy się starać reagować na wszystkie niespodzianki.

Chustomanka
    Miejscowość
    Glajwic

Domyślnie

no ja właśnie rzucam chustę do wody ponownie - tym razem zgodnie z instrukcją.

I zgadzam się z Rzufikiem - co już napisałam wcześniej. Do książeczek nie zaglądam po prostu i do głowy by mi nie przyszło, że coś tam w środku może być extra-arcyważne. Natomiast papier wylatujący z chusty, tudzież wsadzony pod folię pewnie by mnie zainteresował.

A pognieść i tak by sie nie pogniotło przecież chusta w twardej tekturze podróżuje

Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Denay to napisz jak po drugim praniu i czy złożona była tym razem.
    Chcieć to móc

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

te pajączki to z gatunku Nephila komaci chyba są

Uprawnienia umieszczania postów