Pokaż wyniki od 1 do 20 z 527

Wątek: MAKI forumowe -- mamy już -- fotki bawełny #44

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

z maków zrezygnowałam. dobrze zrobiłam, bo nie lubię tkanin z którymi trzeba się obchodzić w specjalny sposób. ja nawet bieliznę, swetry kaszmirowe i jedwabne chusty piorę w pralce... uważam że chusta, mimo że jest też pięknym przedmiotem, przede wszystkim jest przedmiotem użytkowym. a tak skomplikowany sposób prania (który uniemożliwia tak naprawdę skuteczne odepranie jej z codziennych brudów: śladów po ziemi, dziecięcych rzygowinek) sprawia że staje się bezużyteczna.

myślę sobie że działaniem, które byłoby zadbaniem o klientów, byłoby wycofanie całej partii chust z rynku. tak zrobił Didymos w wypadku Rosenholtza i zdaje się że wypadku którychś gekonów. tak robi Ikea i Toyota, gdy okaże się jakiś wyprodukowany przez nich produkt jest wadliwy. klient tych koncernów nie musi domowymi sposobami radzić sobie z wywracającym się krzesełkiem czy blokującym się pedałem gazu.
    wiadomo, że zdarzają się technologiczne wpadki, które wychodzą dopiero w trakcie użytkowania. i nie jest to ujma dla producenta, który w trosce o dobro klienta, przyznaje się do nich i wycofuje towar z rynku.

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    Rosenholtza
    ekh.. Burgund rosy

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    ekh.. Burgund rosy
    wiem, wiem, dbasz o czystość brandingową
    ale nie było tak, że to Rosek farbował, a wycofana partia, wyprana w jakichś kosmicznych pralkach wróciła na rynek pod nazwą Burgund Rosa?

Chustofanka Awatar elenapogodna
    Miejscowość
    w centrum Europy

Domyślnie

ale nie było tak, że to Rosek farbował, a wycofana partia, wyprana w jakichś kosmicznych pralkach wróciła na rynek pod nazwą Burgund Rosa?
    było, było
    Moje kochane dziewczynki - Marta (18.09.2006) i Agłaja (06.08.2010)

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

wchodzę, czytam, i nie wierzę ...
    Mama Kubusia i Basi

demona
    Guest

Domyślnie

Odwrotnie Burgund Rosa farbowała, a Rozenholtz to własnie no-bleeding-version

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

myślę sobie że działaniem, które byłoby zadbaniem o klientów, byłoby wycofanie całej partii chust z rynku. tak zrobił Didymos w wypadku Rosenholtza i zdaje się że wypadku którychś gekonów. tak robi Ikea i Toyota, gdy okaże się jakiś wyprodukowany przez nich produkt jest wadliwy. klient tych koncernów nie musi domowymi sposobami radzić sobie z wywracającym się krzesełkiem czy blokującym się pedałem gazu.
    wiadomo, że zdarzają się technologiczne wpadki, które wychodzą dopiero w trakcie użytkowania. i nie jest to ujma dla producenta, który w trosce o dobro klienta, przyznaje się do nich i wycofuje towar z rynku.
    W pełni się z Tobą zgadzam szast.Jest tylko jeden problem...ekhem...Nati musiałoby przyznać ,że wypuściło bubla.Ale za to wtedy i ja mogłabym im pogratulować ,idąc za przykładem wspaniałych mam zagranicznych, tyle że czegoś innego - powrotu zdrowego rozsądku.Albo nowego PRowca.

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

z maków zrezygnowałam. dobrze zrobiłam, bo nie lubię tkanin z którymi trzeba się obchodzić w specjalny sposób. ja nawet bieliznę, swetry kaszmirowe i jedwabne chusty piorę w pralce... uważam że chusta, mimo że jest też pięknym przedmiotem, przede wszystkim jest przedmiotem użytkowym. a tak skomplikowany sposób prania (który uniemożliwia tak naprawdę skuteczne odepranie jej z codziennych brudów: śladów po ziemi, dziecięcych rzygowinek) sprawia że staje się bezużyteczna.

.
    identycznie chcialam napisac

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

A co z używaniem , z noszeniem , dociaganiem , u mnie po godzinie plecaczka rozstępy zrobiły sie jeszcze gorsze.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matysia Zobacz posta
    A co z używaniem , z noszeniem , dociaganiem , u mnie po godzinie plecaczka rozstępy zrobiły sie jeszcze gorsze.
    bo zapomnieli w instrukcji dodać - UWAGA, nie motać!!!!

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Bo pewnie moja chusta była już doszczętnie zepsuta , a ja głupia zgodnie z tą papierową kartką myślałam, że to tak może być i że nie szkodzi to noszeniu. Tam coś było ,że te pajączki , bo myślałam ,że to są pajączki sa zgodne z natur, ziemi i czegoś tam.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Łoo, popatrz, na to nie wpadłam

edit: multicytat się kłania
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Szczerze mowiac mi to wcale juz do smiechu nie jest
    Komentowac mojej sytuacji i szukac porad(zgodnie z zaleceniami producenta) na temat tej chusty, tu na forum nie bede... ale jak w koncu dostane jakies wyjasnienia, a raczej wskazania od Natibaby to obiecuje sie podzielic (oczywiscie po zakonczeniu dialogu z firma - tak jak sobie zyczy moderator)
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

a ja sobie kupię tę chustę wreszcie! I ciuszki z niej dla dzieci uszyję! A co! Bo to pierwszy materiał, o którym czytam, że po włożeniu do miski z wodą robi się czysty, bez prania, duszenia i wyżymania! Przecież to sama oszczędność, dziewczyny!

A z innej strony, potencjalnie - jak patrzycie na przyznanie się firmy do wypuszczenia bubla i wycofania go? Bo dla mnie to dobrze świadczy o firmie, ale może jestem w mniejszości, że nati tak dzielnie się przed tym broni?
    Czy dziewczyny na innych forach tez się skarżą na rozejścia (oprócz tych zdjęć z linku)?
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nikt nie jest doskonały, nie każdy produkt doskonały. Pewne wady wychodzą w trakcie użytkowania.

Cenię sobie firmy, które otwarcie mówią o tym, że coś wymaga korekty/naprawy albo proponują zwrot. Taka polityka sprawia, że co do innych produktów mogę mieć pewność, że funkcjonują bez problemu.

Jednego jestem pewna-nigdy więcej nie kupię nowej natki.

Szczerze współczuję, bo odnoszę wrażenie, iż problemy z chustą to tylko i wyłącznie rzekomo wina klientek. Uważam, że jest to obraźliwe.

Sposób/instrukcję prania pominę, bo to IMO totalna kompromitacja dla firmy.

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    a ja sobie kupię tę chustę wreszcie! I ciuszki z niej dla dzieci uszyję! A co! Bo to pierwszy materiał, o którym czytam, że po włożeniu do miski z wodą robi się czysty, bez prania, duszenia i wyżymania! Przecież to sama oszczędność, dziewczyny!
    ja chce ze dwie sukienki dla Marii!!!

a tak na serio to sobie podczytuje od czasu do czasu i wiem jedno nigdy nie kupie żadnej nowej chusty Nati, ani też nigdy nie polecę tej firmy nikomu...
    a po drugie Natalia - jak masz jakieś zarzuty do krytyki na forum to proponuje żebyś nie reklamowała chust na TYM forum i co lepsze nie zbierała na nim informacji o klientach i swoich produktach - bo za takie informacje naprawdę słono się płaci... a Ty masz tu to podane jak na tacy i jeszcze obrzucasz błotem swoje klientki! dla mnie to jest nie do pojęcia... tym bardziej, że niektóre posty napisałaś tak jak by dotyczyły wszystkich użytkowników - mnie także - a nigdy nie kupiłam, ani się nie interesowałam limitami... a no i sorry, że tak personalnie do Ciebie piszę - bo z tego co doczytałam to firma twojego męża ponoć - no ale to Ty jesteś na tym forum i dzielnie i dziwnie podejmujesz boje 'marketingowe' w jej imieniu...
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Uprawnienia umieszczania postów