Strona 19 z 35 PierwszyPierwszy ... 9111213141516171819202122232425262729 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 380 z 695

Wątek: Mój kryzys wielo!

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marynarka Zobacz posta
    Da się Ja mam 1400 obrotów, albo 700 to mi w tej pralce przeszkadza A robi się wam coś z PULem jak na takich obrotach wirujecie??? Bo np. na pieluchach bobolider miałam napisane na opakowaniu, że max 800 obrotó. Wiruje na 1400 i jeszcze nic się nie stało...Ale mam takie, gdzie PUL zaczyna sie tak marszczyć, jakby powolutku odchodzić i mnie to wkurza, bo pieluchy są nowe, mają może z 2 miesiące i są używane 2 razy w tygodniu...
    A jakiej firmy? Czasem pul sie marszczy lekko np na minki ale to nie ma znaczenia na przecieki. Milam taka babyette trzymala na mur

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Da się Ja mam 1400 obrotów, albo 700 to mi w tej pralce przeszkadza A robi się wam coś z PULem jak na takich obrotach wirujecie??? Bo np. na pieluchach bobolider miałam napisane na opakowaniu, że max 800 obrotó. Wiruje na 1400 i jeszcze nic się nie stało...Ale mam takie, gdzie PUL zaczyna sie tak marszczyć, jakby powolutku odchodzić i mnie to wkurza, bo pieluchy są nowe, mają może z 2 miesiące i są używane 2 razy w tygodniu...
    1400 - nieźle! chyba na żadnej z posiadanych pieluch nie mam informacji o max obrotach. Albo nie zwracałam uwagi...

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magenta Zobacz posta
    A jakiej firmy? Czasem pul sie marszczy lekko np na minki ale to nie ma znaczenia na przecieki. Milam taka babyette trzymala na mur
    NappiMe...

HoliPoli ja tego nie mam na metce tylko na opakowaniu był przepis prania i napisane, że max 800 obrotów... Ale PUL daje radę na 1400 obr.

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Chustonoszka Awatar madziaaliyah
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Ja mam 1200 max, potem 900, 700, 500 i 0. Próbowałam na 900 - za mokre wychodzą i schną całe wieki. Nie wiem jak PUL reaguje na wysokie obroty, bo na razie mam tylko otulacze i je piorę ręcznie ale niedługo dojdą mi AIO - tyle że w nich ciężko sprawdzić stan PULa, bo materiał zszyty i gołego pula nie widać :-/
    Mąż (razem od 05.2000) , Wojtuś (02.2011) , Aniołek (06.2012) , Jerzyk (11.2013)

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

ups... ja zawsze wiruje pieluchy na 1400, nawet mi do glowy nie przyszlo, ze nie mozna

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

PUL to chyba max na 800 obrotów można odwirowywać

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    PUL to chyba max na 800 obrotów można odwirowywać
    No ja odwirowywałam przez długi czas na 700, ale wtedy mi długo schły. A po wirowaniu na 700 wyciągałam otulacze i kieszonki, i wkłady wirowałam na 1400 , a potem suszyłam w suszarce. Ale mi się odechciało wstawiać drugie wirowanie... Chyba jednak powrócę do starych nawyków, bo szkoda mi kieszonek...

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Od kilku dni syn wszystko mi przesikuje (oprocz nocy). Fuzzi bunz, charlie banana czy bumgenius z kompletem wkładów starczają na max 2 godziny (np. na wyjście na spacer) albo i nie. Formowanki też szybko przesikuje. Help! co mam kupić? Odpieluchować sie nie ma zamiaru a juz ma ponad 2,5
    Ja bym jednak zakładała formowanki bo kieszonki w tym wieku to na godzinkę nam starczały, a z formowanek to najbardziej chłonna jaką miałam to formowanka Agny Zufizo ale cała flanelowa z tym wkładem flanelowym składanym na 3 fakt że trochę sztywna ale chłonna baaardzo, miałam trzy i dwie z nich najładniejsze sobie zostawiłam na przyszłość a no i cena nie zwalała z nóg

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

oj, to albo mam super-pralkę (starusieńka candy) albo jakąś dziwną wentylację w mieszkaniu, bo wiruję pieluchy i wkłady na 800. pranie nastawiam zawsze wieczorem, jak dziecię zaśnie, a rano kieszonki i otulacze są już suche. wkłady (same bambusy) są suche wieczorem czyli ok. 24h od wywieszenia.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

oj, to albo mam super-pralkę (starusieńka candy) albo jakąś dziwną wentylację w mieszkaniu, bo wiruję pieluchy i wkłady na 800. pranie nastawiam zawsze wieczorem, jak dziecię zaśnie, a rano kieszonki i otulacze są już suche. wkłady (same bambusy) są suche wieczorem czyli ok. 24h od wywieszenia.
    To musisz mieć naprawdę dobrą wentylację albo co innego Bo gdyby nie suszarka bębnowa, to moje formowanki (TB albo bambusowa kokosi) schły by 36-48 h wisząc na suszarce nie na grzejniku. Ok. 12 h to schły na powietrzu, latem jak było ok.30 stopni. Jak było ok. 25, to dosychały wieczorem w domu...

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Raczej trudno przypuszczać, że to zasługa pralki

(Wysłane z telefonu.)

Chustonoszka Awatar madziaaliyah
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Z tego co kojarzę, to na stronie pieluszkarni pisali, że PUL można odwirowywać na max 1000 obrotów. Z tego też powodu między innymi piorę otulacze ręcznie zaraz po zabrudzeniu. Używam głównie formowanek (20 sztuk na dzień dzisiejszy) i gdybym odwirowywała na 900 to schły by mi chyba ze 3 dni... A tak jak włączę grzejnik to jedna doba im starcza.
    BTW: Zastosowałam sie do Waszych rad - wietrzę i grzeję na zmianę, podniosłam żaluzje do góry i okna prawie suche mam, tylko w kątach szyb mam odrobinę wody, ale regularnie wycieram i jest git - grzyb na razie odpuścił
    Mąż (razem od 05.2000) , Wojtuś (02.2011) , Aniołek (06.2012) , Jerzyk (11.2013)

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

fakt, grubsze formowanki potrzebują ok. 36h. zapomniałam zupełnie o nich, bo używamy ich tylko na noc a w stosiku mamy taki zapas, żeby nie martwić się czasem schnięcia

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

fakt, grubsze formowanki potrzebują ok. 36h. zapomniałam zupełnie o nich, bo używamy ich tylko na noc a w stosiku mamy taki zapas, żeby nie martwić się czasem schnięcia
    Teraz zamówiłam formowanki-kieszonki od ecodidi z mikropolarem, więc będę je suszyła na suszarce, zobaczę ile będą schły... No i wrócę do wirowania w 700 obrotach Nie podoba mi się to...

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madziaaliyah Zobacz posta
    Z tego co kojarzę, to na stronie pieluszkarni pisali, że PUL można odwirowywać na max 1000 obrotów.
    madziaaliyah, to chyba kwestia rodzaju PULa u konkretnego producenta. zauważyłam, że podobnie jest z zaleceniami dot. temperatury prania PULa. większość marek zaleca 60 st., ale np. bobolider - 40 st.

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Teraz zamówiłam formowanki-kieszonki od ecodidi z mikropolarem, więc będę je suszyła na suszarce, zobaczę ile będą schły... No i wrócę do wirowania w 700 obrotach Nie podoba mi się to...
    też nad nimi myślałam, mam takie babyetty, ale za wąskie dla nas tzn. muszę dużo wpakować a mało się mieści, dasz znać jakie są duże?

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

też nad nimi myślałam, mam takie babyetty, ale za wąskie dla nas tzn. muszę dużo wpakować a mało się mieści, dasz znać jakie są duże?
    Dam Tylko ja niedużo pakuje, bo zmieniam małej pieluchę co godzinkę
    edit: mam jakieś z bazarku, OS ecodidi, ale nie z polarkiem. Mogę jutro zmierzyć

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Magenta, jeśli używasz formowanek z otulaczami to zawsze można zwiększyć chłonność takiego zestawu (i "obejść" niewielką kieszeń w formowance) dokładając wkład między formowankę a otulacz.

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

a zmierz ja na nocki potrzebuję od pupy sucho i tak ze trzy sztuki właśnie maja promocję do 25 może się załapię zmierz naciągnięta na dł i szer.( w kroku zwłaszcza)

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Magenta, jeśli używasz formowanek z otulaczami to zawsze można zwiększyć chłonność takiego zestawu (i "obejść" niewielką kieszeń w formowance) dokładając wkład między formowankę a otulacz.
    wiem i tak często robiłam, ale córa przechodzi okres uciekania od zakładania pieluchy nawet przez sen, zakładam jej w pozycji na brzuchu i jeszcze się czołga do przodu, więc ten wkład mi ucieka....ech no cyrki są a wdzień to jest dopiero gonitwa, spocona jak szczur jestem i takie jej już cuda do rąk daję, żeby tylko nie wiała mi

Uprawnienia umieszczania postów