Samasia nie wiem czy Cię to pocieszy, ale nowe pieluszki z tego co wiem tez przeciekają... Nabierają chlonnosci dopiero po jakimś czasie. No i tez moze to akurat zęby? Ja jeszcze wciąż teoretyzuje w temacie, ale tez troche mam nadzieje, ze jednak sie okaże pieluszki kupowane z drugiej ręki będą ok, bo sama sie zaopatrzylam w moj stosik na bazarku![]()

Odpowiedz z cytatem

86 > 66 kg !!!
Chyba zrobimy sobie przerwę...
Wszystko ładnie pięknie, ale niestety jestem w tym sama, bo mąż absolutnie nie popiera mojego pomysłu na wielo, ciągle powtarza, że z jednorazówkami byłoby wygodniej i straszy że jak przyjdzie rachunek za wodę to się pochlastam
Z tego względu miałam już dwa mini-kryzysy. Nie przerzuciłam się mimo to na jedno, bo na samą myśl o ropie naftowej na pupie mojego dziecka robi mi się niedobrze, a jedno ekologiczne kosztują majątek... No więc jedziemy na tej tetrze, prefoldach i formowankach i otulaczach, pranie non stop "zdobi" pokój moich dzieci (u nas nie ma miejsca na suszarkę...). Twardo staram sie trzymać swoich postanowień, ale czasem naprawdę zastanawiam się, czy używanie ekologicznych jednorazówek nie wyszłoby mnie na to samo co wielo łącznie z wodą, prądem, papierkami, olejkami, nappy fresh, itd. W sumie zaczęłam używać wielo ze względu na zdrowie dziecka, a nie na ekologię (choć to też ważne). Pupcia w wielo jest ładna, chociaż był moment kiedy była mega czerwona i zastanawiałam się czy to naprawdę takie zdrowe... Ale teraz jest już git
, Wojtuś (02.2011)
, Aniołek (06.2012)
, Jerzyk (11.2013)