Strona 119 z 190 PierwszyPierwszy ... 1969109111112113114115116117118119120121122123124125126127129169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,361 do 2,380 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustomanka Awatar toffi

Domyślnie

ostatnio byłam w sklepie w czarnej zarze i pani na mój widok mówi: o! jak se mama tak ten... wykombinowała (zabrzmiało jakbym wzięła kawałek prześcieradła i przywiązała do siebie Miśkę)

a dziś w mei tai z przodu bardzo bogato:
    dziewczynki z podstawówki: oja, ale fajnie
    dziecko do babci: dzidzia na plecaku!
    pan robotnik do drugiego pana: widziałeś jaka fajna spacerówka?
    pani w sklepie: wygodnie ci tak u mamy? [do Miśki], mówię: najwygodniej; pani: ale mamie chyba nie wygodnie? [oznajmującym tonem] ;/ ;/ ;/ ;/ ;/ no pewnie, że nie wygodnie, uwielbiam się katować!

Chustofanka Awatar Gmurka
    Miejscowość
    okolice Lublina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agna Zobacz posta
    No właśnie, a widziałaś kiedyś garbatego Murzyna???
    ale mnie tym rozbroiłaś. śmiechoterapia pierwsza klasa
    Marysia 19.05.2011 nasza kochana majóweczka

Chusteryczka Awatar grazyna

Domyślnie

Właśnie, a propos dzieci, to zauważyłam, że chusta/nosidło wzbudza u nich żywe zainteresowanie, a reakcje zawsze są pozytywne, jakby intuicyjnie czuły, że to dobre .

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielonatosia Zobacz posta
    U mnie w pipidówe raczej zaskoczenie, zdziwienie, większość komentarzy pozytywna, ale parę ścięć z moherami miałam
    Opracowałam sobie fajną odpowiedź
    "A pani myśli, że Matka Boska Chrystuska w wózku woziła??? "
    Działa
    Świetne!
    a swoją drogą "mohery" powinny być zwolenniczkami chust- w TV Trwam był (jest?) program dla rodziców i tam chusty promowali, pokazywali, jak wiązać.... może i to byłby dla nich dobry argument?

Chustofanka

Domyślnie

Zauważyłam, e im zimniej, to ludzie pozytywniej reagują na ergonomika, latem co i rusz komentowali, ze pewnie za gorąco i niewygodnie, a teraz, ze fajnie tak przytulnie ciepło przy mamusi. Ostatnio starsza pani w metrze opowiadała mi, jak to widziała w tvn program o chustach, inna mówiła, ze jej wnusia jest totalnie niewózkowa i tylko chustę uznaje.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

A ja mam dzisiaj nową refleksję w sprawie noszenia. Czasami słyszy się argument, żeby nie nosić, bo to na kręgosłup dziecka szkodzi. Mój synek niedługo skończy roczek. Ja sama nie używam wózka, ale mój mąż czasem tak. Oboje też bierzemy go do Kościoła, bo Miłosz jeszcze nie chodzi, a całej mszy nie wytrzyma w jednej pozycji w chuście/nosidle (chyba że śpi), więc zabawiamy go jakoś w wózku. I właśnie idąc z nim w niedzielę i dzisiaj do Kościoła, zwróciłam uwagę na jego pozycję w wózku. On się ciągle przechyla w którąś stronę - a to w prawo, a to w lewo, a to w przód. W zasadzie nigdy nie siedzi prosto. Zwykle jest powyginany. Ciekawe, czy te wszystkie "mohery", które są przeciwniczkami chust i nosideł, w ogóle pomyślały o takich aspektach wózków...

Co więcej, jeśli bobas nie wytrzymuje w wózku i nosi się go w związku z tym na rękach, to również ciężko jest zachować kręgosłup w odpowiedniej pozycji.

Chustomanka Awatar anasta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Czasami słyszy się argument, żeby nie nosić, bo to na kręgosłup dziecka szkodzi.
    Prawdę mówiąc jeszcze się nie spotkałam z tym, żeby ktoś się martwił kręgosłupem mojego dziecka, ale moim - owszem. Na to wymyśliłam odpowiedź: przecież ludzie chodzą sobie po górach z plecakami (chyba nie po to, żeby sobie kręgosłupy nadwerężać) i nikt w tym nie widzi nic dziwnego - to ja zamiast plecaka mam dziecko. Takie hobby

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Eh, a ja dzisiaj usłyszałam niezwykle żywą i głośną (bo z końca autobusu słyszałam) rozmowę dwóch pań, które komentowały fakt, że młodego miałam w nosidle na plecach. No i jak to często bywa usłyszałam, że powinnam się do roboty wziąć a nie dzieci niańczyć i nosić (hmmmm... panie koło 70. Może one chcą dzieci rodzić?) Że krzywdę zrobię bo klamry na 100% zaraz się rozepną. Że dziecko jest zapewne chore bo nie chodzi i oczywiście od tego noszenia takie chore (no faktycznie młody nie chodził w tym momencie bo akurat smacznie spał). I że to całe noszenie to jakaś głupia moda bo coraz częściej się takie po ulicy pałętają (no chwała niebiosom za to). No i takie tam...

A tekściki rewelacja. Muszę zapamiętać
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustofanka

Domyślnie

O jessu, jak ja nie lubie takich mądrości.
    Mnie sie zdarzyło właśnie, ze ktoś miał jakieś ale co do zdrowia kręgosłupa mojej córki, ale zawsze mowie, ze ortopeda kazał jak najczęściej nosi (dzięki nosidłu młodej się bioderko naprawiło). O tym, ze się rozepnie zaraz tez słyszałam. Tekstów, ze nie chodzi na razie nie, bo młoda za młoda na to i mimo pokaźnych gabarytów buzie ma bardzo dzidziusiowata

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Pocieszające jest to, że dużo osób reaguje bardzo pozytywnie i z sympatią, więc jakoś te niezbyt fajne komentarze nie psują całokształtu. Zwłaszcza jak jest się zmęczonym po całym dniu to, przynajmniej mnie, nie chce się podejmować tematu.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustomanka Awatar Elanna
    Miejscowość
    Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vernea Zobacz posta
    Eh, a ja dzisiaj usłyszałam niezwykle żywą i głośną (bo z końca autobusu słyszałam) rozmowę dwóch pań, które komentowały fakt, że młodego miałam w nosidle na plecach. No i jak to często bywa usłyszałam, że powinnam się do roboty wziąć a nie dzieci niańczyć i nosić (hmmmm... panie koło 70. Może one chcą dzieci rodzić?) Że krzywdę zrobię bo klamry na 100% zaraz się rozepną. Że dziecko jest zapewne chore bo nie chodzi i oczywiście od tego noszenia takie chore (no faktycznie młody nie chodził w tym momencie bo akurat smacznie spał). I że to całe noszenie to jakaś głupia moda bo coraz częściej się takie po ulicy pałętają (no chwała niebiosom za to). No i takie tam...
    Jak mawiał pewien nie znany mi z imienia czarnoskóry student AGH: "Wie pani, tam skąd pochodzę to takie stare wredne baby jak pani się zjada".
    Zdeklarowana Galicyjka. Matka Polka pracująca.

Mama P (2011), M (2013) i M2 (2018)

Nie wierzy w krasnoludki ani w kalorie.

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

Elanna dobre, i tym optymistycznym akcentem nerwy puszczają
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Haha, dobre!

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vernea Zobacz posta
    Że krzywdę zrobię bo klamry na 100% zaraz się rozepną.
    Ha, a moja babcia ostatnio powiedziała, że "w końcu noszę w czymś porządnym, bo te klamry tak solidnie wyglądają*" - w domyśle, w przeciwieństwie do szmaty, która się sama może rozplątać.

* Inna sprawa, że klamry w Scootababy są akurat wyjątkowo okazałe.

Chustonówka
    Miejscowość
    Zielone Wzgórze

Domyślnie

nasza mała niunia była z nami dwa razy na weselu - raz jak miała niecałe 4 mce a drugi jak miała niecałe 5 mcy. I powiem, że chusta uratowała nam życie nooooooo najbardziej uratowało nas to że malutkiej w ogóle podobało się na tego typu imprezach ale co do chusty - to "robiła" za popołudniowy spacer i wieczorne usypianie - i to wcale nie w zaciszu pokoiku tylko na sali!! Niunia po prostu sobie słodko spała przytulona do maminej piersi a reakcje ludzi - jak najbardziej pozytywne: ukradkowe zaciekawione spojrzenia, uśmiechy, przyklaskiwanie. A starsi ludzie to podchodzili i gratulowali pomysłu i otwartości na świat - że potrafimy bawić się razem z małym dzieckiem bez szkody dla niego i że dajemy innym młodym wspaniały przykład

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

nnitto z Zielonego Wzgórza (ach!!! ), super relacja!
    A ja po raz drugi usłyszałam, że skoro noszę, to jestem Matką Polką, ale ponieważ za drugim razem ta opinia dotarła do mnie pośrednio przez męża, nie mogę stwierdzić, czy to był komplement czy złośliwość. Bo za pierwszym razem była to niestety złośliwość. Podziękowałam jak za komplement

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elanna Zobacz posta
    Jak mawiał pewien nie znany mi z imienia czarnoskóry student AGH: "Wie pani, tam skąd pochodzę to takie stare wredne baby jak pani się zjada".
    Co za piękny tekst - muszę zapamiętać

Chustomanka Awatar Bryk
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

my ostatnio usłyszeliśmy tekst, że mamy fajne siodełko i że "czego to teraz nie wymyślą"
    Szymiś 25.05.2011 i Elcia 25.03.2014

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

A mi się ostatnio wstyd zrobiło...
    Stałam sobie na przejściu dla pieszych. Synek zamotany w chustę, ale pod kurtką od Pentelki, więc wystawały tylko ogony. Na dodatek trochę krzywo mi się zawiązało i ogony takie nierówne były. Podchodzi do mnie pani w średnim wieku i mówi: "Chyba kocyk pani wypada! Czy to tak ma wisieć?". Spłoszona odpowiedziałam tylko, że tak ma wisieć, bo to chusta jest... Od tej pory ogony staram się zawiązywać wokół pasa, coby "tak nie wisiały"!

Chustomanka Awatar jagienkat
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

e tam, można grzechotki na końcach dowiązać i twierdzić, że to dal dzieckowej rozrywki...

Uprawnienia umieszczania postów