Strona 115 z 190 PierwszyPierwszy ... 1565105107108109110111112113114115116117118119120121122123125165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,281 do 2,300 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Smile kto przeciw chustom...

Reakcje w większości są pozytywne; ze taki wtulony, ze taki spokojny itd...pere osob juz prosilo zeby im pokazac wiązanie i głównie mlodzi są zauroczeni noszeniem. Gorzej sprawa wyglada gdy mija sie na ulicy tzw "babke polke" (to taki substytut mamy, ktory zajmuje sie wnusiem niamal 24h/na dobe i zna sie na wychowaniu i opiece nad dziecmi najlepiej - poza tym zadnego innego zainteresowania nie ma...no i czasu na nie taz nie... ) wtedy bywają niemile komentarze czy spojzenia...a to ze dziecko bedzie miec krzywy kręgosłup...a to ze sie tam duuusi z pewnością, a to ze kawalek nogi GOŁEJ mu wystaje (na dworze 24stC!!!) a czy przypadkiem nózki mu nie zcierpły, albo ze bez budki od wozka to moze go zawiać... no generalnie nie wiem czy te panie mysla ze wózek to juz wynalazek epoki kamienia łupanego?! moze "Flinstonów" za duzo ogladaly... ale chusta kojazy im sie tylko z uciemiezeniem biednego maleństwa. Ost komentarz; "ale te kobiety teraz wymyślają z tymi biednymi dziećmi"... no i rzeczywiscie jak nigdy nikt nie ustepowal miejsca gdy bylam w ciazy, tak teraz niemal sie rozstepują hehe niektorzy bo są mili a niektorzy bo mysla ze maluch sie męczy i mamusia musi szybko wyjsc z kolejki ;P

Domyślnie

A, no i zapomnialam dodac, nieststy, ale moja wlasna mama mowi; nie nos go tak bo sie przyzwyczai i bedziesz miala problem... ale my wolimy

Chustonoszka Awatar marciak
    Miejscowość
    Wadowice

Domyślnie

w moim św. miasteczku noszę chyba sama jedna - nie widziałam tu żadnej mamy nosicielki. i jak na takie miejsce ze zdziwieniem stwierdzam, że spotykam się tylko z pozytywnymi komentarzami - i starszych i młodszych. w kolejkach też często przepuszczają, ale to bardziej dlatego, że Tośka lubi, żeby chodzić - jak się zatrzymam, a tego jednak wymaga kolejka, zaczyna kwiczeć.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

chyba nie jesteś jedyną chustomamą w tym mieście, o ile dobrze pamiętam gosia 2809 się tam przeprowadziła
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

He he. A młody się ostatnio niezwykle rozmowny w chuście zrobił i długa jazda czymkolwiek go nudzi. No radochę mają ludziska ja mi zaczyna podskakiwać na plecach, sięgać prawąręką do lewego ucha, wciskać mi chrupki do ucha albo takie różne. A niech no kto jeszcze wyrazi zachwyt jego działaniami... Ja powiedzmy szczerze mam radochę nieco mniejszą.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

ja ostatnio szokuję publicznym wrzucaniem Róży na plecy "na akrobatę", dziewczynka lubi chodzić, przepraszam ona biega, zaczyna chcieć na rączki, marudzić, myk i siedzi spacyfikowana. Widowisko przednie. Reakcje: Ale jej się podoba! Sprytnie!
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Chustofanka Awatar guciamama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

mały przytulony, schowany w 2x i śpi smacznie, kupujemy w sklepie zioła
    pani w sklepie za ladą: a co ta kruszyna tam robi?
    ja: śpi
    pani za ladą: a nie udusi się?
    ja: nie, nie udusi
    pani za mną w kolejce: niechże go pani odsłoni, wyjmie, przecież się udusi!

Chustonoszka Awatar elalank
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

u mnie w sklepie pani-ekspedientka narobiła hałasu i zwołała wszytskie inne koleżanki-ekspedientki żeby zobaczyły to maleństwo w chuście ale bardzo pozytywnie. Wypytywały się oczywiście czy jest jej tam wygodnie itd, ale z czystej ciekawości, bo nie wiedziały nigdy takiego wynalazku
    Mama Olki 15.11.2009 i Alicji 16.06.2011

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

W szpitalu robiłam pielęgniarkom pokaz motania Bardzo im się podobało. A jedna stwierdziła, że na oddziale powinny być chusty kółkowe dla mma, które noszą swoje dzieci na rękach, np po wkłuwaniu wenflonu.
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chusteryczka Awatar Agna
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vernea Zobacz posta
    He he. A młody się ostatnio niezwykle rozmowny w chuście zrobił i długa jazda czymkolwiek go nudzi. No radochę mają ludziska ja mi zaczyna podskakiwać na plecach, sięgać prawąręką do lewego ucha, wciskać mi chrupki do ucha albo takie różne. A niech no kto jeszcze wyrazi zachwyt jego działaniami... Ja powiedzmy szczerze mam radochę nieco mniejszą.
    No, szczerze mówiąc, ja też bym chciała popatrzeć na takie przedstawienie...
    Choćby tylko dlatego, że pewnie mnie też to czeka. I tak ku nauce bym popatrzyła
    Dziś chodziłam z Zośką na plecach po galerii Auchan. Ręce staram się jej na razie pętać, ale chyba już długo nie wytrzyma No i wrzeszczy mi na plecach na cały regulator: a-ba, a-ba, a-ba, a-ba, a-baaaaaaaaaaaaa! aaaaaaaa-buba!!
    Dziecko wniebowzięte z powodu ogólnego zainteresowania, a ja się zaczęłam zastanawiać, co ona chciałaby powiedzieć, bo jak się już wysłowi i zacznie wzywać pomocy, to ja uciekam
    www.zufizo.pl

Zuzia 09.1999. Filip 05.2001. Zosia 04.2011.

Chustomanka

Domyślnie

a mnie już dwukrotnie pytano czy to prawda, że żeby nosić należy mieć jakieś "przeszkolenie"... podobno gdzieś o tym mówili (że trzeba), ale nie pamiętam już, chyba gdzieś w tv? no ja tylko grzecznie odpowiedziałam, że nie trzeba, ale jak pani sobie życzy to mogę przeszkolić

Chustonówka Awatar margarretka
    Miejscowość
    Inowrocław

Domyślnie

Kiedy ja się pojawiłam z zamotaną córcią na moim osiedlu, dzieci podbiegały i mówiły "ale fajne" podobało im się. Czułam się jak jakieś zjawisko. Dorośli raczej się oglądają za mną, ale jeszcze żaden się do mnie nie odezwał. Teściowie stwierdzili, że to taki afrykański sposób noszenia dzieci i nie do końca są pewni, czy to jest zdrowe... proponują bym transportowała małą w wózku

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Miałam już dawno napisać. Około 3 tygodnie temu na placu zabaw podszedł do mnie chłopak, jak się okazało w moim wieku w wózku z synem 2 tygodnie młodszym od mojego Maćka. Powiedział, że jest zainteresowany noszeniem w chustach. Zapytał czy to naprawdę wygodne, zdrowe itp. Wszystko mu objaśniłam. Ponieważ miałam przy sobie elastika Moby Wrap to nauczyłam go wiązać ,spodobało mu się jak wsadził swojego syna do chusty. Doradziłam wybór chusty przy zakupie. Zaproponowałam pomoc przy motaniu, pogadankę, zostawiłam swój telefon. Miał gadać ze swoją żoną. I porozmawiał. Spotkałam go tydzień później. Niestety żona się nie zgodziła i ma zamiar kupić nosidło i z tego co on mówił nie wyglądało na to, że ergonomiczne Brak mi słów
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

stoję w jysku przy kasie, młoda (3tyg) śpi w chuście, jakiś dziadek z babcią podchodzą do kasy.
    Dziadziuś uśmiech szeroki: jakie słodkie maleństwo, ale cudnie sobie śpi.
    Babcia (z uśmiechem tłucze dziadka poduchą): idź, gdzie pani do dziecka zaglądasz, niech sobie śpi spokojnie
    Dziadek: a co nie może sobie dziadek do wnusia zajrzeć?
    Babcia nadal odgania od nas dziadka: no i gdzie tam leziesz i zaglądasz
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Miałam już dawno napisać. Około 3 tygodnie temu na placu zabaw podszedł do mnie chłopak, jak się okazało w moim wieku w wózku z synem 2 tygodnie młodszym od mojego Maćka. Powiedział, że jest zainteresowany noszeniem w chustach. Zapytał czy to naprawdę wygodne, zdrowe itp. Wszystko mu objaśniłam. Ponieważ miałam przy sobie elastika Moby Wrap to nauczyłam go wiązać ,spodobało mu się jak wsadził swojego syna do chusty. Doradziłam wybór chusty przy zakupie. Zaproponowałam pomoc przy motaniu, pogadankę, zostawiłam swój telefon. Miał gadać ze swoją żoną. I porozmawiał. Spotkałam go tydzień później. Niestety żona się nie zgodziła i ma zamiar kupić nosidło i z tego co on mówił nie wyglądało na to, że ergonomiczne Brak mi słów
    Oj... Przykre... Rozumiem, że ludzie mogą niewiele wiedzieć o noszeniu, ale że nawet po "uświadomieniu" podejmują złe decyzje, to naprawdę smutne...

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Co się dziwisz... Wraca Mąż i rozanielony opowiada o innej babie, jak to go zainspirowała i ćwiczyli wiązania ...

Z samej podejrzliwości wobec tego zachwytu była na nie...

Młodzi tatusiowie z dziećmi maja wielkie branie- prawda to powszechnie znana .

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dirk5 Zobacz posta
    Co się dziwisz... Wraca Mąż i rozanielony opowiada o innej babie, jak to go zainspirowała i ćwiczyli wiązania ...

Z samej podejrzliwości wobec tego zachwytu była na nie...

Młodzi tatusiowie z dziećmi maja wielkie branie- prawda to powszechnie znana .
    to samo mi na myśl przyszło
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chusteryczka

Domyślnie

Dziś dziadek na ulicy pokazuje palcem na mój chustowy wsad i mówi: "Taki to ma życie!". A "taki" (w zasadzie taka) siedział sobie wygodnie w szmacie i bułę szamał.

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A ja dzisiaj byłam w aptece z Młodą w plecaczku i pani farmaceutka się nami zachwycała Najpierw był szeroki uśmiech, potem "bo mi się bardzo te chusty podobają, świetne są!", a potem już poszło. Usłyszałam że widać że Młodej wygodnie, że w ogóle taka chusta świetnie się prezentuje, zostałam wypytana o wiązanie, skąd umiem itd., a na koniec pani zanurkowała pod ladą i zaczęła szukać jakiegoś gratisu, który mogłaby mi dać dla Małej, która cały czas robiła za żywą reklamę chustonoszenia, szeroko się uśmiechając do farmaceutki
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa- Białołęka

Domyślnie

mnie w swidnicy jak bylam na wakacjach i na miescie sie z malym przechadzalam to mialam wrazenie ze wszyscy pokazywali palcami...

zdziwila mnie reakcja jednej kobiety takiej starszej ktora powiedziala...aaa ze to tak super i w ogole och ach,ze dziecko takie przytulone i ze jej corka tez tak nosila swoje dziecko w chuscie ale ze jej corka juz po 40tce i ze dziecko duze i kiedy to bylo...

eeee czyzby jakas prekursorka noszenia?

Uprawnienia umieszczania postów