Strona 68 z 190 PierwszyPierwszy ... 1858606162636465666768697071727374757678118168 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,341 do 1,360 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wyszłam sobie z mała na spacer po osiedlu.
    Zmieściłysmy sie obie w moj polar więc wystawała tylko główka i ogony od chusty z tyłu
    Przechodzący pan mówi do mnie że cos mi z tyłu wisi...
    zapytał czy to tak ma byc czy ja o czymś zapomniałam.
    I tak się zastanawiam o czym ja mogłam zapomnieć??

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gloting Zobacz posta
    - rany boskie, niech go pani trzyma!!! - krzyczy.
    myślał, że dzieciak tak na mnie wisi z dupką wypiętą...
    oplułam ekran

Cytat Zamieszczone przez jjuussttyynnaa Zobacz posta
    Na mnie kiedyś jakiś pan krzyczał, Przez pół ulicy..
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

A ja szczerze mówiąc od początku cieszę się pozytywnymi reakcjami )
    pierwszy dłuższy spacer odbyłam na swojej uczelni po wpisy latałam z małą i dzięki niej zastanawiałam się czy jestem na swojej uczelni takie ogromne zainteresowanie i miłe panie w każdej katedrze - każda pytała ile maleństwo ma i chciały oglądać - jedna pani to nawet mi 3 wpisy załatwiła i sama zaniosła parę dni później mój indeks do dziekanatu <lol>

kolejne spacery po lasach i miescie spotykały się z pytaniami gdzie można kupi ć chustę, czy to wygodne, czy aby na pewno kręgosłup nie boli i z masą pozytywnych uśmiechów

życzę takich pozytywów każdemu
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Polecam każdemu ten wątek na poprawę humoru od rana
    Zawsze się nieźle uśmieję.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustonoszka Awatar Dobromiła
    Miejscowość
    Zielonka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjuussttyynnaa Zobacz posta
    Wyszłam sobie z mała na spacer po osiedlu.
    Zmieściłysmy sie obie w moj polar więc wystawała tylko główka i ogony od chusty z tyłu
    zapytał czy to tak ma byc czy ja o czymś zapomniałam.
    I tak się zastanawiam o czym ja mogłam zapomnieć??
    Też mnie tak zaczepiają i jedna pani nawet wyjaśniła o co jej chodzi. Stwierdziła, że czasem się coś wkłada do rękawa np. szalik i potem zapomina i zakłada kurtkę a to coś nam zwisa i może wylecieć.

Przypomniałam sobie jeszcze jedną scenkę. Byłam na zakupach, więc z przodu dziecko, z tyłu naładowany plecak. Wracałam do domu, gdy jakaś starsza pani za mną coś do mnie powiedziała używając formy "ty". Nie pamiętam co to było, chyba chciała, żeby w czymś jej pomóc. Ja się odwróciłam, ona wtedy zobaczyła dziecko, zapałała rumieńcem i rzuciła tekstem
    - Przepraszam. Myślałam, że jak z plecaczkiem, to pani młoda jest.

Bo co? dzieci to tylko na starość można mieć?

Domyślnie

ja to chyba jeszcze muszę nabrać dystansu do tych wszystkich tekstów na ulicy,
    może to dlatego, że do tej pory większość to negatywy,
    ale ... poćwiczymy - zobaczymy ... w końcu na zewnątrz byłam dopiero raz
    wszystko przede mną

Chustonoszka Awatar Dobromiła
    Miejscowość
    Zielonka

Domyślnie

Marllenko, bądź dzielna. Po jakimś miesiącu człowiek się tak uodparnia, że nawet teksty typu że uduszę dziecko zbywa się uśmiechem.

Chustonoszka Awatar haszi
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

U mnie dużo uśmiechów, bardzo dużo reakcji , zwykle pozytywnych ale mam wrażenie, że mój kręgosłup stał się dobrem narodowym.
    Najśmieszniej jest jak młodego wiąże i ludzie koniecznie chcą pomagać, zwłaszcza starsze panie
    Pysiu 11.2003
    Tymi 07.2008
    Tosia 28.08.2010

ChustoTata Awatar Czarodz
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Wczoraj byliśmy z Asią na zakupach więc klasycznie motałem Jasminkę i jakaś kobitka mi się przygląda. Podchodzi i mówi: "My też mieliśmy takie SZELKI, tylko już gotowe. Ale my musieliśmy bo mały ciągle się pruł. Miał kolkę".
    Ciekawe określenie na chustę. SZELKI
    Marysia - 2008 Jasminka - 2009Mikołajek - 2011

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

Czarodz- najfajniejsze określenie to ..." bo mały ciągle się pruł..." heheh dobre.
    w innym poście napisałam że nie było reakcji wobec mnie na chustę a własnei sobie przypomniałam że była i to pozytywna w Medicowerze, gdzie pani lekarka do pielęgniarek patrząc na mnie " byle częściej i więcej takich mam " to było miłe

Chustonoszka Awatar kwiathek
    Miejscowość
    Łódź/Ksawerów

Domyślnie

Hehe czytając wasze posty można się nieźle uśmiać
    Ja czekam właśnie na chustę (zamówiłam w piątek) i jeszcze nie zaczęłam nosić a już się sypią śmieszne teksty

Wczoraj teściowa do mnie przyszła o coś zapytać a ja mówię, że nie ruszam się za bardzo z domu bo nie wiem czy kurier nie przyjedzie (z chustą właśnie)
    a ona pyta po co kurier więc mówię jej, że chustę zamówiłam.
    a ona: A co będziesz Hubcia nosiła?
    -więc mówię jej, że no po to chyba zamówiłam.
    A ona walnęła tekst : To jak go będziesz nosiła ?? Z przodu czy z tyłu ?
    Więc grzecznie odpowiedziałam, że i tak i tak można
    a ona na to: dla mnie to jakieś dziwne ...

Chustonoszka Awatar cass82
    Miejscowość
    jasło

Domyślnie

W sobotę poszłam z mała w MT na zakupy. Wchodzimy do sklepu dziecięcego. W sklepie jest też małżeństwo z malutkim dzieckiem no i zachwycają się, ale fajnie dzidzia siedzi u mamy, jakie to wygodne itp.
    I tu postaram się zacytować rozmowę która miała miejsce:
    Mama: ale fajne ma pani nosidło, jakie wygodne, ja mała fajnie sobie siedzi itp. itd…I pytanie do sprzedawczyni :mam pani takie nosidła i po ile
    Sprzedawczyni: tak mam, po 45-85 zł. I wyciąga jedno z wisiadeł.
    Mama: A takie kolorowe to pani ma. I Zwraca się do mnie gdzie kupiłam.
    Ja: Ale to nie jest nosidło takie jak to które sprzedawczyni wyciągnęła. Że to jest MT i ze szyte na zamówienie.
    Mama: A to w tym dziecko musi już samodzielnie siedzieć. A mojego dziecka (dzidzi około miesiąca) to nie posadzę w takim nosidle. A i mama zaczyna coś o chusta. Więc ja zaczyna nawijać o wyższości chusty nad wisiadłem. Mama zainteresowana słucha i dopytuje się co i jak. I wtrąca się sprzedawczyni przestraszona że nie uda się jej wcisnąć wisiadła.
    Sprzedawczyni: Ale jak pani wyobraża sobie obwiązywać się 5m kawałkiem materiału, zanim pani zawiąże to się pani zmęczy, spoci, a i jak pani się sama nauczy wiązać, musiałaby pani iść na szkolenie.
    Ja: Ale wiązanie chusty nie jest tak skomplikowane, a i nauczyć idzie się samemu, jest wiele instrukcji i że w chuście przenosiłam mała w leci i tak nawijam….
    A sprzedawczyni nie daje za wygraną i dalej zachwala wisiadło. Że wisiadło jest bardziej praktyczniejsze, w domu pomocne z różnych pracach domowych, zakłada się szybko, że ma atesty itp…
    Ja: A czy odważyła by się pani sprzątać, odkurzać z dzieckiem w tym wisiadle, czy nie obawiałaby się pani ze dziecko z takiego wisiadła może wypaść.
    Sprzedawczyni: Ale z chusty dziecko też może pani wypasć. I dodaje że zaleca się podtrzymywać dziecko jedna ręką w wisiadle
    Ja: Ja na to że w chuście, jak jest dobrze dociągnięta, dziecko nie wypadnie i nie trzeba podtrzymywać, prezentuje jak mała stabilnie siedzi w MT.
    Na to wszystko wtrąca się jeszcze inna klientka i mówi: ”W USA w chuście udusiło się dziecko, te młode matki to powariowały, dziecko powinno być w wózku a nie w jakiś szmatach". A dodam że to nie była stara baba tylko dziewczyna z 35 lat (była z dzieckiem w wieku szkolnym). I zaczęły razem ze sprzedawczynią atakować chusty, jakie to wielkie ZŁO.
    Tak więc wyszłam.
    Cóż Jasło to małe miasto i sklepów dziecięcych na palcach można zliczyć ale jeden już na pewno będę omijać szerokim łukiem.

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

dzisiaj na przystanku. stoimy, ja w rozpiętej kurtce, Stasiek przytulony do mnie w kieszonce, głaszczę go rękami po tyłku.
    podchodzi starszy pan.
    - o, jaki fajny dzidziuś - mówi życzliwie.
    - fajny - kiwam głową.
    pan robi stropioną minę.
    - nie ma wózeczka? - pyta, ściszając głos.
    - ma, ale nie używa - wyjaśniam spokojnie (cholera, najgorzej wydane pieniądze w moim życiu to te na gondolę).
    pan nie dowierza. zaczyna tłumaczyć, że kiedy sam miał małe dzieci na początku lat siedemdziesiątych, były problemy z kupieniem wózka i wtedy robili wózki z róznych pudeł i skrzynek. zaczynam sobie wyobrażać Staśka w skrzynce. sięgam do torebki po komórkę i wtedy pan łapie się za serce.
    prawie dostal zawalu czy naprawde wozek jest taki niezbedny? ludzie sa niesamowici

Chustofanka Awatar sylabelle
    Miejscowość
    Poznań/Luboń

Domyślnie

dzisiaj na przystanku. stoimy, ja w rozpiętej kurtce, Stasiek przytulony do mnie w kieszonce, głaszczę go rękami po tyłku.
    podchodzi starszy pan.
    - o, jaki fajny dzidziuś - mówi życzliwie.
    - fajny - kiwam głową.
    pan robi stropioną minę.
    - nie ma wózeczka? - pyta, ściszając głos.
    - ma, ale nie używa - wyjaśniam spokojnie (cholera, najgorzej wydane pieniądze w moim życiu to te na gondolę).
    pan nie dowierza. zaczyna tłumaczyć, że kiedy sam miał małe dzieci na początku lat siedemdziesiątych, były problemy z kupieniem wózka i wtedy robili wózki z róznych pudeł i skrzynek. zaczynam sobie wyobrażać Staśka w skrzynce. sięgam do torebki po komórkę i wtedy pan łapie się za serce.
    Dobreee! Brawa dla Pana za, co jak co, ale przytomność umysłu ale się uśmiałam....

Ja ostatnio sobie spacerowałam z Małą po osiedlu (do zdziwionych spojrzeń i ogólnie wzbudzanego zainteresowania już przywykłyśmy... ), a tu nagle przed nami pies na spacerku ze swoją panią. Jak nas zobaczył to położył się na ziemi, patrzy i patrzy i czeka aż przejdziemy koło niego... Dopiero wtedy wstał i grzecznie poszedł z panią do domku
    Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)

Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
    FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle

Chustonoszka Awatar kwiathek
    Miejscowość
    Łódź/Ksawerów

Domyślnie

dziecko powinno być w wózku a nie w jakiś szmatach
    Ciekawe jak ta pani wyobraża sobie zakupy z wózkiem
    U mnie po za apteka nigdzie nie da się wjechać wózkiem ...

Chustoholiczka Awatar glo
    Miejscowość
    w podróży

Domyślnie

a może jakby pani wiedziała, ile taka szmata jedna z drugą potrafią kosztować, to by szacunku nabrała...

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

cass82, powiedz, który to sklep.
    pójdziemy z M. z dziewczynami na plecach uprawiać propagandę!
    2007, 2009, 2016

Chustofanka Awatar ewullah
    Miejscowość
    Kotlina Kłodzka

Domyślnie

jestem nową chustonoszką i chyba pierwszą w moim miasteczku.
    to, że się oglądają za mną to norma. ostatnio usłyszałam, że mam fajny wózek
    Wojtuś 23.08.2005
    Kacperek 21.10.2009

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

a może jakby pani wiedziała, ile taka szmata jedna z drugą potrafią kosztować, to by szacunku nabrała...
    Raczej zawału dostała, że można tyle wydać na kawałek materiału I dopiero pomyślała o mamie w chustach, ze to kompletna wariatka
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cass82 Zobacz posta
    W sobotę poszłam z mała w MT na zakupy. Wchodzimy do sklepu dziecięcego. W sklepie jest też małżeństwo z malutkim dzieckiem no i zachwycają się, ale fajnie dzidzia siedzi u mamy, jakie to wygodne itp.
    I tu postaram się zacytować rozmowę która miała miejsce:
    Mama: ale fajne ma pani nosidło, jakie wygodne, ja mała fajnie sobie siedzi itp. itd…I pytanie do sprzedawczyni :mam pani takie nosidła i po ile
    Sprzedawczyni: tak mam, po 45-85 zł. I wyciąga jedno z wisiadeł.
    Mama: A takie kolorowe to pani ma. I Zwraca się do mnie gdzie kupiłam.
    Ja: Ale to nie jest nosidło takie jak to które sprzedawczyni wyciągnęła. Że to jest MT i ze szyte na zamówienie.
    Mama: A to w tym dziecko musi już samodzielnie siedzieć. A mojego dziecka (dzidzi około miesiąca) to nie posadzę w takim nosidle. A i mama zaczyna coś o chusta. Więc ja zaczyna nawijać o wyższości chusty nad wisiadłem. Mama zainteresowana słucha i dopytuje się co i jak. I wtrąca się sprzedawczyni przestraszona że nie uda się jej wcisnąć wisiadła.
    Sprzedawczyni: Ale jak pani wyobraża sobie obwiązywać się 5m kawałkiem materiału, zanim pani zawiąże to się pani zmęczy, spoci, a i jak pani się sama nauczy wiązać, musiałaby pani iść na szkolenie.
    Ja: Ale wiązanie chusty nie jest tak skomplikowane, a i nauczyć idzie się samemu, jest wiele instrukcji i że w chuście przenosiłam mała w leci i tak nawijam….
    A sprzedawczyni nie daje za wygraną i dalej zachwala wisiadło. Że wisiadło jest bardziej praktyczniejsze, w domu pomocne z różnych pracach domowych, zakłada się szybko, że ma atesty itp…
    Ja: A czy odważyła by się pani sprzątać, odkurzać z dzieckiem w tym wisiadle, czy nie obawiałaby się pani ze dziecko z takiego wisiadła może wypaść.
    Sprzedawczyni: Ale z chusty dziecko też może pani wypasć. I dodaje że zaleca się podtrzymywać dziecko jedna ręką w wisiadle
    Ja: Ja na to że w chuście, jak jest dobrze dociągnięta, dziecko nie wypadnie i nie trzeba podtrzymywać, prezentuje jak mała stabilnie siedzi w MT.
    Na to wszystko wtrąca się jeszcze inna klientka i mówi: ”W USA w chuście udusiło się dziecko, te młode matki to powariowały, dziecko powinno być w wózku a nie w jakiś szmatach". A dodam że to nie była stara baba tylko dziewczyna z 35 lat (była z dzieckiem w wieku szkolnym). I zaczęły razem ze sprzedawczynią atakować chusty, jakie to wielkie ZŁO.
    Tak więc wyszłam.
    Cóż Jasło to małe miasto i sklepów dziecięcych na palcach można zliczyć ale jeden już na pewno będę omijać szerokim łukiem.

w uSA to wszystkim potrafią sobie/innym krzywdę zrobić...
    poza tym to nie była chusta tylko 'torba' i widac jak panie dobrze oglądały, bo w tym njusie nasze dziewczyny tłumaczyły o chustach że to nie to samo
    chodzi konkretnie że widziały to:
    http://www.tvn24.pl/2318513,28377,0,...tko,wideo.html

ale oglądanie ze zrozumieniem w tym kraju pozostawia....
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Uprawnienia umieszczania postów