Strona 60 z 190 PierwszyPierwszy ... 1050525354555657585960616263646566676870110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,181 do 1,200 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Domyślnie

Jakiś czas temu na imprezie rodzinnej Stasiu się rozpłakał i nie chciał się wyciszyć. Zapakowałam go do chust w drugim pokoju i poszam do gości. jak weszłam do pokoju moja babcia z szokowama aż krzyknęła:"jezuu zobaczcie jak ona go nosi"...wszyscy zaczęli się gapić i zaczęły się komentarze, ale jak najbardziej pozytywne że to pięknie wygląda i mały taki spokojniutki. Wujek stwierdził że nosze jak afrykanki i z kąt wzięłam tą szmatkę. Moja babcia przez cały wieczór przeżywała i nie mogła się nadziwić
    Jak na razie wyjść zew nie mamy zaliczonych bo zima jest a Stasio ma dopiero 2 miesiące

Chustomanka Awatar Mania
    Miejscowość
    Czerwionka-Leszczyny, Ornontowice

Domyślnie

Mój mąż ostanio już kilka razy mówi (jak wychodzimy z domu):"nie bierzmy wózka, weź chustę" I tak ostatnie dwie niedzielę byłam z małą w kościele w chuście. A w ostatnią niedzielę później mnie dwie kobiety zaczepiły. A jedna mówiła, że mała taka spokojna była, spała a inne dzieci to wyrywały się, i że bioderka w dobrej pozycji miała, i chwaliła a chwaliła.
    Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)

Domyślnie

U mnie różnie, albo tylko spojrzenia, właściwie gapienie się czasem jakiś komentarz w stylu:"A nie bolą Panią plecy??", lub "Co to jest??" A czasem, choć rzadziej niektórzy się zachwycają. Najgłupsze co usłyszałam: "A Pani ma tam dziecko, czy lalkę...ja myślałam, że lalkę".

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

O misiu slyszalam juz tyle razy ze przestalo mnie bawic. Jasne, laze z misiem w chuscie.

Za to ostatnio prawie padlam kiedy zza plecow uslyszlam (stalam wlasnie przed polka w sklepie i kolysalam sie zeby mloda nie plakala) : czy Pani potrzebuje do toalety?
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beannshi Zobacz posta
    Za to ostatnio prawie padlam kiedy zza plecow uslyszlam (stalam wlasnie przed polka w sklepie i kolysalam sie zeby mloda nie plakala) : czy Pani potrzebuje do toalety?
    dobre

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Ja miałam póki co niewiele okazji do tego, żeby zaobserwować jakieś reakcje, jeśli chodzi o samą chustę. Wiadomo, zima jest, dziecko pod kurtką, więc w zasadzie to nie wiadomo w czym siedzi. Podejrzewam, że większość sądzi iż w nosidle.

Najbardziej podobał mi się komentarz pewnej pani, która mijała nas na spacerze. Ja z małą w chuście, tylko jej głowa spod kurtki wystawała. Na plecach plecak na zakupy a w ręku smycz, z małym pieskiem na drugim końcu. Pani z daleka się nam przyglądała nie bardzo wiedząc co widzi. Kiedy się zbliżyłyśmy i zorientowała się, że to puchate co wystaje to głowa dziecka w czapce, uśmiechnęła się szeroko i powiedziała: Jakie to pomysłowe!

Przed świętami byłam w biurze mojego pracodawcy, żeby załatwić jakieś zaległe zobowiązania. Dodać należy że to było gdzieś na obrzeżach Warszawy. Spotkałam się z kolegami i koleżankami. Pogadaliśmy chwilę i zaczęłam się szykować do wyjścia. Motam Małą i motam, bo jeszcze niewprawna byłam, chusta nowa i niepołamana. I jak już skończyłam, to jeden kolega pyta: "A to się tak opłaca tyle motać, żeby dojść do samochodu?" Trzeba było zobaczyć jego minę (bezcenne), jak odpowiedziałam: "Ale ja podróżuję komunikacją miejską."

Natomiast moja znajoma ze sklepu z ziołami i zdrową żywnością, kiedy nas pierwszy raz zobaczyła zamotane, po krótkiej prezentacji i wyjaśnieniu co i jak powiedziała: "Teraz to prawdziwie stanowicie jedność. Słodkie."

Póki co negatywnych reakcji nie zarejestrowałam. Albo nie było, albo mam bardzo wybiórczą uwagę.

Chustomanka Awatar tamyk
    Miejscowość
    Mikołów

Domyślnie

Pani z warzywniaka jest naszą fanką - śmieje się, że za każdym razem w czym innym przychodzimy (dużo testowych było) a teraz w kurtce to dopiero furorę robimy . Ostatnio idę z Idą pod kurtka i obładowana siatami a jakiś pan patrzy i mówi, że jeszcze jedna rzecz i już bym nie doszła i miał rację gerneralnie dalej pozytywnie, choć część ludzi przekonana, że mała tylko w kurtce siedzi nie mam pojęcia jak sobie to wyobrażają!
    Idusia grudzień 2008, Jasinek luty 2011, Lelo kwiecień 2014

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

U nas też ostatnio zachwyty nad kurtką, bo chusty spod spodu nie widać. Wczoraj w tramwaju starsza pani stwierdziła, że nie widziała jeszcze takiej kurtki (mamy koalę rosyjską) i że to bardzo dobry pomysł, bo mama grzeje dziecko swoim ciepłem, a nie jakieś tam śpiworki w wózku

Chustofanka Awatar emenemsy
    Miejscowość
    Pudsey, UK

Domyślnie

My na tym naszym angielskim Górnym Śląsku to jacyś osamotnieni chustowo jesteśmy - jeszcze w ciąży widziałam może ze trzy zamotane osoby, a odkąd jest z nami Tymek to nikogo... Stanowimy zatem atrakcję miejską w czasie spacerów, ale na szczęście w sensie pozytywnym. Ludzie się do nas uśmiechają, mówią jaki to świetny pomysł i że to najlepsze miejsce dla dziecka
    W marcu lecimy w rodzinne strony do małego miasteczka w górach - ciekawe, jakie tam nas reakcje spotkają

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

dzisiaj w IKEA komentowaly nas tylko dzieci
    - Dlaczego pani jest taka gruba?
    - Czy pani rodzi dzidziusia?
    - Czy ten dzidzius jest w brzuszku???? (bardzo zdziwiona mina)
    - Dlaczego pani zwiazala dzidzie? (potem chlopczyk pobiegl do mamy, a mama spytala go - i co ta pani powiedziala?; Chyba sama nie miala odwagi)
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustofanka
    Miejscowość
    okolice Wadowic

Domyślnie

wczoraj poszłam maluchami oglądać szopkę - a tu nas oglądali, była jakaś wycieczka z dzieciakami i cały czas słyszałam "popatrz Pani ma tam w kurtce dzidziusia" - tak ze my byliśmy bardziej atrakcyjni niż szopka
    tylko wydaje mi się, że ludzie myślą że Mała siedzi w kurtce a nie w chuście
    Mama Anieli- 8 lipca 2007 i Antosi - 15 sierpnia 2009

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

my dzisiaj małego mielismy w Nubigo
    mały zapakowany cieplo, a jakis starszy gosc pod sklepem stanął obok i sie patrzy
    za chwile dodał: Pani ale to dziecko strasznie zmarznie przeziebi sie i bedzie strasznie chory
    Ostatnio edytowane przez qqrq5 ; 16-01-2010 o 14:28
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Koleznace, ktora niosla na plecach swojego 3-latka, jakas baba w autobusie zaczela wymyslac, a kolezanka pekala ze smiechu, bo wygladalo to tak komicznie.
    komentarz kolezanki:
    - pierwszy raz to widziala, doznala szoku i musiala to z siebie wyrzucic
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie

Wczoraj jechaliśmy tramwajem, jakaś babka nam się tak przyglądała, że aż mi głupio było ale nie odważyła się powiedzieć nic

Potem w lumpeksie : O zobacz jak maluszek fajnie śpi przytulony do mamy ( młody padł w plecaku)

I w sklepie ze zdrową żywnością: Ale Ci faaajnie na plecach, też bym tak chciała
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chustomanka Awatar piuma
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Mąż wrócił dziś ze spaceru z nową dawką pytań od Pań ze sklepu: Czy Pana nie męczy noszenie? Czy dziecku tam wygodnie? Czy nie lepiej w wózku? itd. A myśleliśmy, że mamy te pytania za sobą, a okazało się, że wróciły jak bumerang.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Odbierałam wczoraj wyniki badań w przychodni, trafiłam akurat tak, że obsługiwało nas 5 pań siedziały wszystkie w pobliżu i chyba się nudziły. Mały w chuście, pod kurtką. Oczywiście standardowe zachwyty, ale i pytanie: czy mi nie ciężko i czy plecy nie bolą, bo synek pewnie sporo waży? Mówię, że jakieś 10 kilo, ale dobrze się nosi. Na co pani spytała: a pani ma jakieś szelki pod spodem, tak? Nie, chustę mam

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie

Moja ciocia dzisiaj na widok mnie motającej Antoniego na plecach:
    - Super tak u mamy, cieplutko. A z przodu nie nosisz?
    - Już spory jest, mało widzę wtedy
    -No tak, widziałam w tv programy, super to jest!

Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Ja się dziś motałam w pociągu. Miałam wózek, ale Mała zmęczona była po całodziennej wyprawie, a ja miałam w perspektywie pół kilometra po śniegu po ciemku. Postanowiłam więc wyciągnąć tajną broń.

Szybko skleciłam 2X małą myk do płachty i pod kurtkę. Parę osób przyglądało się ciekawie, ale zgorszenia w oczach nie zarejestrowałam. Komentarzy też nie.

Chusteryczka Awatar krysiak
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

Trochę OT. Uwielbiam ten wątek. Te relacje czyta się z zapartym tchem jak jakiś dziennik z innej epoki... Przynajmniej ja mam takie wrażenie i zawsze klikam, jak widzę, ze są nowe posty
    Dominikowa (03.12.2008) i Wojtkowa (18.04.2014) mama

Chustomanka Awatar nehema
    Miejscowość
    Kraków/Wieliczka

Domyślnie

My dzisiaj nie chustowo ale nosidłowo (alpx) wybraliśmy się z mężem na zakupy i najwięcej w H&M co rusz jakaś babka pokazywała na męża paluchem i do swojego towarzysza zakuów "paaatrz!! on tam ma dzieckooooo"

Uprawnienia umieszczania postów