bieznik najlepszy)
ja tez raczej spotykam sie z pozytywnymi rekcjami ale ostatnio tez mi Pani w berecie powiedziała z emałej zaraz głowa odpadnie:/
bieznik najlepszy)
ja tez raczej spotykam sie z pozytywnymi rekcjami ale ostatnio tez mi Pani w berecie powiedziała z emałej zaraz głowa odpadnie:/
Kasia mama Kornelii, Misi i Franka
usia niezły dialog.
Jak my jesteśmy zamotani i idziemy ulicą, to bardzo przyciągamy tym uwagę. Mało kto się nie ogląda. A miny zdziwione i zaciekawione.![]()
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
Kilka dni temu wracając z Hanka od niani w chustoMT mijałam babcie z wnuczką i słyszę jak babcia mówi ( na tyle głośno żebym i ja usłyszałai wiedziała, że ona WIE
) " zobacz jak dziewczynka SIEDZI w chuście bo to nie jest nosiło tylko chusta
) ja nie prostowałam
a babcia zaczeła dziewczynce ( mniej wiecej 12 letniej) tłumaczyc wyższość chusty nad nosidłem
) przyjemnie mi się zrobiło
![]()
H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.
mojdom13.blogspot.com
http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe
---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl
Kilka dni temu wybralysmy sie w chuscie na poczte- mialam straaaasznie duzo, dosc ciezkich paczek do wyslania. Zdziwila mnie uprzejmosc i osob w kolejce i pani na poczcie, wszyscy byli mili i pomocni, starsza pani przepuscila mnie w kolejce jednoczesnie informujac reszte osob ze, mnie trzeba przepuscic. Bylam zmeczona i nawet nie bardzo zwrocilam na to uwage ze przepuszczaja mnie a nie kobiete z dzieckiem w wozku. Jakis starszy pan zaczal mnie podziwiac ze ja taka dzielna i daje sobie rade nawet w trudnych warunkach. Radosna i podbudowana zyczliwoscia podreptalam do domu- i nagle olsnienia: mialam babylonie, niezbyt ladnego, garnatowego elastyka, bylam wymeczona dziwiganiem pakunkow i musialam zrobic dosc smutne wrazenie.
Behemot ja nie potrzebuję pani z pasmenterii - siostry moje (absolutnie nie chustowe, w tym jedna zapatrzona w guru rehabilitacji - Zawitkowskiego, który niegdyś mówił, że dla niemowląt tylko kołyska) ciągle mnie informuję, że od tego noszenia będę mnie na starość plecy bolały.
Za to na ulicy - jak noszę w plecaku słyszałam - no z przodu już widziałem, ale na plecach - super pomysł![]()
mnie sie dwoch starszych panow pytalo czy te kolka to wytrzymaja
nad morzem natomiast dwie babcie zauroczone chustowaniem uparly sie ze pomoga mi zawiazac chuste - fakt ze koszmarnie wialo i fruwala gdzie chciala
ale takze spotkalam sie z uwagami pewnej znajomej mamy, ze skrzywie sobie kregoslup - nosilam akurat w kolkowej; tylko bez kolkowej trzymalabym dziecko na reku wiec nie przemawiaja do mnie takie argumenty
ostatnio w przychodni pakowałam małą do kółkowej, a na to jedna pani najpierw rzuciła: "ja to się dziwię, że to dziecko z tego nie wypadnie", a potem jeszcze "w Paryżu to tylko tak dzieci noszą!"zwłaszcza z tym Paryżem mi się spodobało
![]()
moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009
ostatnio w pięsnym -mam zaraz obok domu więc wyskakuje do niego bardzo czesto mała w domu w chuście to tylko jej czapke ubrać kurtke i myk do mięsnego a spredaje tam właściciel takli wesoły facet po30 -żartowniś jakich mało ostatnio wchodze i słysze jak na cały sklep rzuca chasło uwagaaaa..........\KANGÓR i do jakiejś babki a wie pani ę tam jest dziescko żywe prawdziwe
i tak oto zostałam mięsożernym kangurem
Żona Damiana. Matka Róży
(28.10.2009), Anieli
(1.03.2011) i Łucji
13.06.2013
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
a ja wczoraj usłyszałam w sklepie, że jak na cygankę to dziwnie ubrana jestema byłam ubrana w beżowy płaszczyk, brązowy szal i wysokie brązowe kozaczki na obcasach, hahaha, tylko to dzieciątko w chuście spod płąszczyka wystające
![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
wczoraj idę po starszaka do przedszkola, miją mnie 2 gimnazjalistki-na oko, jedna do drugiej przzyciszonym głosem i zdegustowanym tonem "Boże, nie rozumiem jak można dziecko w chuście nosić"![]()
Jak Rumunka - to mój własny ojciec
Jak Murzynka - to u fryzjera jak byliśmy z Damianem
Za to widok zazdrośnie patrzących mam na placu zabaw na zamotanego na plecach Damiana - bezcenny. A już były mocno zdziwione jak wyciągam na koniec chustę a mój niepokorny syn potulnie idzie i spokojnie daje się zamotać. I tak oto wróciliśmy w czwórkę do domu. Bez histerii, która zawsze towarzyszy nam jak mamy wyjść z placu zabaw czy to za rączkę, czy to w wózku.
A Hania błogo spała w gondoli, bo tylko taki środek transportu mój małżonek akceptuje. A tak fajnie byśmy wyglądali w czwórkę zamotani...
A ja w ogóle ostatnio nie noszę - dopadło mnie ciążowe osłabienie i poniesienie Leny zrobiło się ponad moje siły (mam nadzieję, że tylko chwilowo).
I teraz w dalsze trasy bierzemy wózek. Ludzie (znani z widzenia) dla odmiany się dziwią: Wózkiem? Ale jak to? dlaczego?![]()
Meta, gratulejszyn serdeczne!
Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)
Pochłonęło mnie życie,
więc w wirtualnym niebycie
pozostaję do odwołania.