Strona 187 z 231 PierwszyPierwszy ... 87137177179180181182183184185186187188189190191192193194195197 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,721 do 3,740 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madzior Zobacz posta
    ale czy od pylących drzew może być gorączka? bo rozumiem że kaszel i katar...
    ja już też po 2 miesiącach kaszlu myslę o alergii, ale Kuba za każdym razem ma gorączkę...
    wiesz mój jeden gorączki po testach dostał choć na ogół najpierw kaszlą i smarkają a gorączka jest później, albo nie ma jej wcale - nawet przy zapaleniu oskrzeli czy płuc

Me'shell - tak z ciekawości zaświadczenie że ma alergię czy że chore przewlekle? bo ja potrzebuję to drugie od alergologa, który prowadzi dzieci - nie dostałam recept na leki. Wizytę mamy w marcu siedzimy na telefonie i próbujemy coś załatwić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madzior Zobacz posta
    ale czy od pylących drzew może być gorączka? bo rozumiem że kaszel i katar...
    ja już też po 2 miesiącach kaszlu myslę o alergii, ale Kuba za każdym razem ma gorączkę...
    Może być gorączka, Hektor 2 razy przy silnym ataku pyłkowicy dostał gorączki. Raz pojechaliśmy nad zalew do dziadków ze zdrowym dzieckiem, a jakieś 3 godziny pózniej mieliśmy dziecko z 39 st gorączki, w czerwone placki, z lejącym nosem.

Cytat Zamieszczone przez Me'shell Zobacz posta
    A propos alergii: szukam sensownego alergologa dla Zośki, bo potrzebujemy zaświadczenie, że alergia występuje, żeby móc kupować bebilon pepti ze zniżką. Załamka z tą nową ustawą już nie wystarczy, że nasza pediatra stwierdzi, musi mieć podkładkę od speca.
    Me'shell, a jest Ci potrzebny sensowny do leczenia czy po prostu do zaświadczenia? Bo jeśli to drugie, to chyba wystaczy pierwszy lepszy z kontraktem z NFZ. My też czekamy na to zaświadczenie, znaczy na wizytę, i ja wiem, że ma być zaświadczenie od NFZ-owskiego alergolga. Czy będzie sensowny jest mi obojętne, bo nie idę do niego w celu leczenia. Obdzwoniłam wiele warszawskich placówek z kontraktem, więc jakby co to daj znać, na PW napiszę gdzie jest sens wydzwaniać, a gdzie sobie dać od razu spokój.
    A Hektor ma początki astmy . Też nie wiem czemu o tej porze roku go dopadło, u mnie leszczyna raczej nie pyli, zresztą on dotychczas na leszczyne nie reagował. Miał kaszel taki, że az po południu oczy miał sine. Całe noce kaszlał. No i dostaje małe dawki sterydu, żeby to jakoś opanować, inaczej nie szło.
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LittleMonster Zobacz posta
    A Hektor ma początki astmy . Też nie wiem czemu o tej porze roku go dopadło, u mnie leszczyna raczej nie pyli, zresztą on dotychczas na leszczyne nie reagował. Miał kaszel taki, że az po południu oczy miał sine. Całe noce kaszlał. No i dostaje małe dawki sterydu, żeby to jakoś opanować, inaczej nie szło.
    ja też mam zaostrzenie od... ja wiem? tygodnia? dwóch?
    niby powinien być spokój, ale

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    a nie chcesz na początek pokazać jej fizjoterapeucie?
    No właśnie fizjoterapeuty poszukuję - żeby ocenił i zalecił dalszą rehabilitację. Młoda już nieco przesadza z tym lenistwem...
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    No właśnie fizjoterapeuty poszukuję - żeby ocenił i zalecił dalszą rehabilitację. Młoda już nieco przesadza z tym lenistwem...
    a, bo ja przeczytałam, że szukasz rehabilitanta, a nie fizjoterapeuty...

ciekawa jestem co Wam powie.
    tempo rozwoju różnych znajomych dzieci jest tak niesamowicie różne, że aż fascynujące.

aczkolwiek - jak na razie znam jedno dziecko, które zaczęło samodzielnie chodzić w "prawdziwie regulaminowym czasie", czyli przedziale 18-24

Chustomanka Awatar Me'shell
    Miejscowość
    warszawa, włochy

Domyślnie

Alergologa poszukuję w celu zaświadczeniowym - ale (ratunku!) nie wiem czy ma być zaświadczenie o alergii czy o chorobie przewlekłej - a to nie to samo? Wiem jakie ma być rozpoznanie z ICD-10, to mam nadzieję, że się z lekarzem dogadam.
    A ta lekarka z Babca Medica ma umowę z NFZ-em?
    LM - napisz mi gdzie dzwonić plizzzzzzzzz

mi.- wózek idzie do zwrotu, my mieliśmy pożyczony (siostra właściciela urodziła i się przypomnieli)
    Zosia 25.02.2010
    Tosia 25.01.2013

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

mi.- wózek idzie do zwrotu, my mieliśmy pożyczony (siostra właściciela urodziła i się przypomnieli)
    łeeeeeeeee...

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

egla - poradnia VITA w Pruszkowie. Mocno polecam.
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

NIestety nie ma dlatego najpierw idę do Lux Medu. Zaświadczenie może byćod alergologa "niezrzeszonego" z NFZ - tak mi powiedziała nasza pediatra. Jeszcze dziś będę u niej to się upewnię.

Mi - rehabilitacją u niemowląt zajmują się tylko fizjoterapeuci Mam namiary na dwójkę już ale wszystko prywatnie (wizyta odpowiednio 100 lub 70 zeta). Normalnie ręce opadają... Ta droższa osoba oczywiście zajmuje się noszeniem i współpracuje z Anią Nogajską i jest po kursie więc nie usłyszę, że to "przez noszenie w chuście" Kasia rozwija się ruchowo wolniej ale...
    ]A swoją drogą to Ci zazdroszczę, że młody tak późno ruszył bo moja śmigać zaczęła jak miała 10 mcy i właśnie uświadomiłam sobie, że to trwa już od 3 lat i jest coraz szybciej i ryzykowniej A teraz jako że chora i wynudzona siedzeniem z młodszą siostrą w domu to robi taczki i wspina się nogami na ściany... Wczoraj zaproponowałam Helence ich umycie czym obraziłam Jej Majestat

Iza - dzięki za namiary, zorientuję się. Mam jeszcze jakby coś szpital w Grodzisku.
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ale ja nie napisałam kiedy Kajetan "ruszył"

no, to ciekawa jestem Twoich wrażeń po spotkaniu z Elą Szeligą... no i nie mam pojęcia kto się zajmuje kim w świecie fizjoterapii/rehabilitacji... tylko czasem słyszę, że ktoś "pokazuje dziecko fizjoterapeucie" albo, że "jakieś dziecko ma rehabilitacje" albo, że "chodzi na fizjoterapię"

aczkolwiek - "fizjoterapeut(k)a" kojarzy mi się z konsultacją i nauką "handle'ingu", a "rehabilitant(ka)" z leczeniem. o.

tak czy inaczej - powodzenia!
    Ostatnio edytowane przez mi. ; 17-01-2012 o 14:36

Domyślnie

Alergologa poszukuję w celu zaświadczeniowym - ale (ratunku!) nie wiem czy ma być zaświadczenie o alergii czy o chorobie przewlekłej - a to nie to samo? Wiem jakie ma być rozpoznanie z ICD-10, to mam nadzieję, że się z lekarzem dogadam.
    LM - napisz mi gdzie dzwonić plizzzzzzzzz
    IMO to powinno być 1 zaświadczenie: o chorobie przewlekłej zwanej alergią . Znaczy zaświadczenie chyba jest, że dziecko choruje na chorobę przewlekłą, ale precyzuje jaka to choroba.
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

egla trzymam kciuki zeby wszustko bylo dobrze
    a... I wyslalam Ci priv

Chustomanka Awatar Ania Bober
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Z Elżbiety Szeligi jestem ogromnie zadowolona - baaaardzo nam pomogła przy Kacprze, z Mikołajem też u niej byliśmy i jeszcze się wybieramy. Szczerze polecam ją szczególnie mamom z pierwszym dzieciątkiem - nie spotkałam się jeszcze z negatywną opinią po wizycie u niej.
    egla30 - trzymam kciuki
    byłam: Anna Dobrowolska

STUDIO FOTOGRAFICZNE: http://www.studioniezapominajka.pl
    BLOG: http://www.blog.studioniezapominajka.pl
    FOTOGRAFIA PRZYRODNICZA: http://www.annaijan.pl

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

IMO to powinno być 1 zaświadczenie: o chorobie przewlekłej zwanej alergią . Znaczy zaświadczenie chyba jest, że dziecko choruje na chorobę przewlekłą, ale precyzuje jaka to choroba.
    też tak myślałam - jakby nie było alergia to choroba przewlekła

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

chciałam się tylko przywitać i powiedzieć, że żyjemy i wszystkich Was pozdrawiamy i przesyłamy
    tylko kurcze blade, jakoś zupełnie nie mam nic do powiedzenia więc milczę i tylko czytam
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytuję naszą pediatrę w kwestii treści zaświadczenia: zaświadczenie, że przysługuje Bebilon Pepti na choroby przewlekłe do X roku życia (to określenie wieku ponoć jest konieczne).

Co do rehabilitantów - mam namiary na ponoć bardzo dobrych z Błonia (poleciła mi ich nasza pediatra bo obserwuje ich niezłe wyniki w rehabilitacji od dłuższego czasu u swoich pacjentów - to w ramach NFZ) no i do Elżbiety Szeligi też mam już zaklepany termin na za 2 tygodnietj. jak Kasia się nieco podleczy z tych galopujących suchot. Ale 130 zł za pierwszą wizytę to naprawdę dużo. I co z tego, że kolejne 'tylko' 100 zeta? I to ciekawe przez jaki czas?

Mi - faktycznie nie doczytałam i myślałam, że to Kajetan tak się nie garnął do chodzenia. Co ten pośpiech z nami czyni

Iza - my już nie zarażamy, możesz śmiało jutro zajeżdżać. Kasia na prostej ku zdrowiu, osłuchowo już bez większych zastrzeżeń ale leki jeszcze przez 8 dni ma brać. Najważniejsze, że już katar odpuszcza i nie kaszle tak strasznie. I jak ja się cieszę, że już nie mam w najbliższych dniach perspektywy podziwiania dziecka ledwie żywego od wysokiej temperatury z wenflonem zainstalowanym tuż nad czołem...
    Ostatnio edytowane przez egla30 ; 17-01-2012 o 23:07
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez choco Zobacz posta
    chciałam się tylko przywitać i powiedzieć, że żyjemy i wszystkich Was pozdrawiamy i przesyłamy
    tylko kurcze blade, jakoś zupełnie nie mam nic do powiedzenia więc milczę i tylko czytam
    może do pieprzonej jagódki się wybierzmy? tam jakoś nam się paszcze nie zamykały

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    może do pieprzonej jagódki się wybierzmy? tam jakoś nam się paszcze nie zamykały
    ja się mogę do pieprzonej wybrać może magiczny pył mnie odmieni

ha! zamówiłam sobie czekolady hendmejd
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

i będziesz dygać na Grochów?

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie