ale czy od pylących drzew może być gorączka? bo rozumiem że kaszel i katar...
ja już też po 2 miesiącach kaszlu myslę o alergii, ale Kuba za każdym razem ma gorączkę...
ale czy od pylących drzew może być gorączka? bo rozumiem że kaszel i katar...
ja już też po 2 miesiącach kaszlu myslę o alergii, ale Kuba za każdym razem ma gorączkę...
mama Jakub-usia (21.04.2009)
A propos alergii: szukam sensownego alergologa dla Zośki, bo potrzebujemy zaświadczenie, że alergia występuje, żeby móc kupować bebilon pepti ze zniżką. Załamka z tą nową ustawą już nie wystarczy, że nasza pediatra stwierdzi, musi mieć podkładkę od speca.
I jeszcze jedno pytanie (miejsce może średnie), ale znacie jakiś serwis wózkowy? Musimy oddać wózek, co to raczej stał niż używaliśmy.
Zosia 25.02.2010
Tosia 25.01.2013
Alergolog - dr Chełchowska w Babce Medice, zdaje się że kiruje poradnią na Litewskiej w szpitalu. My idziemy w najbliższy czwartek do alergologa "pakietowego" w Lux Medzie w tej samej intencji... Dobrze że 30 grudnia zrobiłam Helence zapas mleka na miesiąc...
Serwis od wózków - wiem, że naprawy wykonują w calineczka.pl ale nie wiem czy tylko swoich wózków (tj. swoich sprzedanych) czy wszelakich.
No i teraz ja popytam - szukam kogoś do REHABILITOWANIA KASI. Idę do lekarza w Lux Medzie a potem będę potrzebowała rehabilitanta do młodej - głowy nie dźwiga jak się ją podciąga za rączki (a ma 5,5 mca) i nie obraca się w żadną stronę. Generalnie lubi płasko leżeć i co najwyżej nogami się interesuje. W rodzinie teoria spiskowa, że to przez TE CHUSTY. Bo Helena w tym wieku już zasuwała na czworaka po domu... Ale ona szybka ze wszystkim co wiązało się z przemieszczaniem była![]()
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
a nie chcesz na początek pokazać jej fizjoterapeucie?
a, bo ja przeczytałam, że szukasz rehabilitanta, a nie fizjoterapeuty...
ciekawa jestem co Wam powie.
tempo rozwoju różnych znajomych dzieci jest tak niesamowicie różne, że aż fascynujące.
aczkolwiek - jak na razie znam jedno dziecko, które zaczęło samodzielnie chodzić w "prawdziwie regulaminowym czasie", czyli przedziale 18-24![]()
Alergologa poszukuję w celu zaświadczeniowym - ale (ratunku!) nie wiem czy ma być zaświadczenie o alergii czy o chorobie przewlekłej - a to nie to samo? Wiem jakie ma być rozpoznanie z ICD-10, to mam nadzieję, że się z lekarzem dogadam.
A ta lekarka z Babca Medica ma umowę z NFZ-em?
LM - napisz mi gdzie dzwonić plizzzzzzzzz
mi.- wózek idzie do zwrotu, my mieliśmy pożyczony (siostra właściciela urodziła i się przypomnieli)
Zosia 25.02.2010
Tosia 25.01.2013
wiesz mój jeden gorączki po testach dostałchoć na ogół najpierw kaszlą i smarkają a gorączka jest później, albo nie ma jej wcale - nawet przy zapaleniu oskrzeli czy płuc
Me'shell - tak z ciekawości zaświadczenie że ma alergię czy że chore przewlekle? bo ja potrzebuję to drugie od alergologa, który prowadzi dzieci - nie dostałam recept na leki. Wizytę mamy w marcusiedzimy na telefonie i próbujemy coś załatwić
Może być gorączka, Hektor 2 razy przy silnym ataku pyłkowicy dostał gorączki. Raz pojechaliśmy nad zalew do dziadków ze zdrowym dzieckiem, a jakieś 3 godziny pózniej mieliśmy dziecko z 39 st gorączki, w czerwone placki, z lejącym nosem.
Me'shell, a jest Ci potrzebny sensowny do leczenia czy po prostu do zaświadczenia? Bo jeśli to drugie, to chyba wystaczy pierwszy lepszy z kontraktem z NFZ. My też czekamy na to zaświadczenie, znaczy na wizytę, i ja wiem, że ma być zaświadczenie od NFZ-owskiego alergolga. Czy będzie sensowny jest mi obojętne, bo nie idę do niego w celu leczenia. Obdzwoniłam wiele warszawskich placówek z kontraktem, więc jakby co to daj znać, na PW napiszę gdzie jest sens wydzwaniać, a gdzie sobie dać od razu spokój.
A Hektor ma początki astmy. Też nie wiem czemu o tej porze roku go dopadło, u mnie leszczyna raczej nie pyli, zresztą on dotychczas na leszczyne nie reagował. Miał kaszel taki, że az po południu oczy miał sine. Całe noce kaszlał. No i dostaje małe dawki sterydu, żeby to jakoś opanować, inaczej nie szło.
As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk
Dzięki, dziś byliśmy u pediatry w przychodni i udało się dostać skierowanie do Kajetan, ale tam ponoć terminy odległe. Na dzień dzisiejszy pani stwierdziła, że to problem większości dzieci w pierwszym roku przedszkola i póki katar ciągle nawracający nie ustąpi (a więc w okolicach lata), to na poprawę nie ma co liczyć
IzaBK, świetny filmik![]()
A ja Wam tylko jako ciekawostkę powiem, że byłam dziś na konsultacji Kachny u fizjoterapeuty w Grodzisku Maz. i bałam się, że znowu zwalą mi wszystko na chustę a tam taka niespodzianka - są zwolennikami i orędownikami prawidłowego noszenia w chuście.Kopara mi opadła bo nawet teściową chcieli mi nawracać (chociaż ona I TAK swoje wie)
Także ja polecam rehabilitację w szpitalu w Grodzisku
Nawet zostawiłam im namiary na jedyną słuszną konsultantkę chustową co to działa w okolicy![]()
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
egla a napiszesz u którego fizjo byłaś, może być na priv![]()
dziewczyny, polecicie jakiegoś alergologa na nfz?
co do spotkania30 jednak nie mogę, ale 6 lutego wchodzi w grę - tak tylko mówię
![]()
aga mama tatiany '09 i tamary '12
od lutego ja się nie deklaruję ochoczo, gdyż już coraz więcej w moim samopoczuciu mnie zaskakuje i zaczynam też tracić samodzielność samochodową![]()