Pokaż wyniki od 1 do 20 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Mieszany widok

Chustofanka Awatar madzior
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

ale czy od pylących drzew może być gorączka? bo rozumiem że kaszel i katar...
    ja już też po 2 miesiącach kaszlu myslę o alergii, ale Kuba za każdym razem ma gorączkę...
    mama Jakub-usia (21.04.2009)

Chustomanka Awatar Me'shell
    Miejscowość
    warszawa, włochy

Domyślnie

A propos alergii: szukam sensownego alergologa dla Zośki, bo potrzebujemy zaświadczenie, że alergia występuje, żeby móc kupować bebilon pepti ze zniżką. Załamka z tą nową ustawą już nie wystarczy, że nasza pediatra stwierdzi, musi mieć podkładkę od speca.

I jeszcze jedno pytanie (miejsce może średnie ), ale znacie jakiś serwis wózkowy? Musimy oddać wózek, co to raczej stał niż używaliśmy.
    Zosia 25.02.2010
    Tosia 25.01.2013

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me'shell Zobacz posta
    A propos alergii: szukam sensownego alergologa dla Zośki, bo potrzebujemy zaświadczenie, że alergia występuje, żeby móc kupować bebilon pepti ze zniżką. Załamka z tą nową ustawą już nie wystarczy, że nasza pediatra stwierdzi, musi mieć podkładkę od speca.

I jeszcze jedno pytanie (miejsce może średnie ), ale znacie jakiś serwis wózkowy? Musimy oddać wózek, co to raczej stał niż używaliśmy.
    alergologa nie znam, a serwis wózkowy jest w Wwie jeden polecany. na pradze
    a dla kogo ten wózek hę?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Alergolog - dr Chełchowska w Babce Medice, zdaje się że kiruje poradnią na Litewskiej w szpitalu. My idziemy w najbliższy czwartek do alergologa "pakietowego" w Lux Medzie w tej samej intencji... Dobrze że 30 grudnia zrobiłam Helence zapas mleka na miesiąc...
    Serwis od wózków - wiem, że naprawy wykonują w calineczka.pl ale nie wiem czy tylko swoich wózków (tj. swoich sprzedanych) czy wszelakich.

No i teraz ja popytam - szukam kogoś do REHABILITOWANIA KASI. Idę do lekarza w Lux Medzie a potem będę potrzebowała rehabilitanta do młodej - głowy nie dźwiga jak się ją podciąga za rączki (a ma 5,5 mca) i nie obraca się w żadną stronę. Generalnie lubi płasko leżeć i co najwyżej nogami się interesuje. W rodzinie teoria spiskowa, że to przez TE CHUSTY. Bo Helena w tym wieku już zasuwała na czworaka po domu... Ale ona szybka ze wszystkim co wiązało się z przemieszczaniem była
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a nie chcesz na początek pokazać jej fizjoterapeucie?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    a nie chcesz na początek pokazać jej fizjoterapeucie?
    No właśnie fizjoterapeuty poszukuję - żeby ocenił i zalecił dalszą rehabilitację. Młoda już nieco przesadza z tym lenistwem...
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    No właśnie fizjoterapeuty poszukuję - żeby ocenił i zalecił dalszą rehabilitację. Młoda już nieco przesadza z tym lenistwem...
    a, bo ja przeczytałam, że szukasz rehabilitanta, a nie fizjoterapeuty...

ciekawa jestem co Wam powie.
    tempo rozwoju różnych znajomych dzieci jest tak niesamowicie różne, że aż fascynujące.

aczkolwiek - jak na razie znam jedno dziecko, które zaczęło samodzielnie chodzić w "prawdziwie regulaminowym czasie", czyli przedziale 18-24

Chustomanka Awatar Me'shell
    Miejscowość
    warszawa, włochy

Domyślnie

Alergologa poszukuję w celu zaświadczeniowym - ale (ratunku!) nie wiem czy ma być zaświadczenie o alergii czy o chorobie przewlekłej - a to nie to samo? Wiem jakie ma być rozpoznanie z ICD-10, to mam nadzieję, że się z lekarzem dogadam.
    A ta lekarka z Babca Medica ma umowę z NFZ-em?
    LM - napisz mi gdzie dzwonić plizzzzzzzzz

mi.- wózek idzie do zwrotu, my mieliśmy pożyczony (siostra właściciela urodziła i się przypomnieli)
    Zosia 25.02.2010
    Tosia 25.01.2013

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madzior Zobacz posta
    ja już też po 2 miesiącach kaszlu myslę o alergii, ale Kuba za każdym razem ma gorączkę...
    wiesz mój jeden gorączki po testach dostał choć na ogół najpierw kaszlą i smarkają a gorączka jest później, albo nie ma jej wcale - nawet przy zapaleniu oskrzeli czy płuc

Me'shell - tak z ciekawości zaświadczenie że ma alergię czy że chore przewlekle? bo ja potrzebuję to drugie od alergologa, który prowadzi dzieci - nie dostałam recept na leki. Wizytę mamy w marcu siedzimy na telefonie i próbujemy coś załatwić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madzior Zobacz posta
    Może być gorączka, Hektor 2 razy przy silnym ataku pyłkowicy dostał gorączki. Raz pojechaliśmy nad zalew do dziadków ze zdrowym dzieckiem, a jakieś 3 godziny pózniej mieliśmy dziecko z 39 st gorączki, w czerwone placki, z lejącym nosem.

Me'shell, a jest Ci potrzebny sensowny do leczenia czy po prostu do zaświadczenia? Bo jeśli to drugie, to chyba wystaczy pierwszy lepszy z kontraktem z NFZ. My też czekamy na to zaświadczenie, znaczy na wizytę, i ja wiem, że ma być zaświadczenie od NFZ-owskiego alergolga. Czy będzie sensowny jest mi obojętne, bo nie idę do niego w celu leczenia. Obdzwoniłam wiele warszawskich placówek z kontraktem, więc jakby co to daj znać, na PW napiszę gdzie jest sens wydzwaniać, a gdzie sobie dać od razu spokój.
    A Hektor ma początki astmy . Też nie wiem czemu o tej porze roku go dopadło, u mnie leszczyna raczej nie pyli, zresztą on dotychczas na leszczyne nie reagował. Miał kaszel taki, że az po południu oczy miał sine. Całe noce kaszlał. No i dostaje małe dawki sterydu, żeby to jakoś opanować, inaczej nie szło.
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LittleMonster Zobacz posta
    A Hektor ma początki astmy . Też nie wiem czemu o tej porze roku go dopadło, u mnie leszczyna raczej nie pyli, zresztą on dotychczas na leszczyne nie reagował. Miał kaszel taki, że az po południu oczy miał sine. Całe noce kaszlał. No i dostaje małe dawki sterydu, żeby to jakoś opanować, inaczej nie szło.
    ja też mam zaostrzenie od... ja wiem? tygodnia? dwóch?
    niby powinien być spokój, ale

Chustofanka Awatar suri80
    Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

Dzięki, dziś byliśmy u pediatry w przychodni i udało się dostać skierowanie do Kajetan, ale tam ponoć terminy odległe. Na dzień dzisiejszy pani stwierdziła, że to problem większości dzieci w pierwszym roku przedszkola i póki katar ciągle nawracający nie ustąpi (a więc w okolicach lata), to na poprawę nie ma co liczyć

IzaBK, świetny filmik
    http://www.oczami-mamy.pl/

"Dziecko chce być dobre. Nie wie- wytłumacz, nie umie- naucz..."

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja Wam tylko jako ciekawostkę powiem, że byłam dziś na konsultacji Kachny u fizjoterapeuty w Grodzisku Maz. i bałam się, że znowu zwalą mi wszystko na chustę a tam taka niespodzianka - są zwolennikami i orędownikami prawidłowego noszenia w chuście. Kopara mi opadła bo nawet teściową chcieli mi nawracać (chociaż ona I TAK swoje wie)
    Także ja polecam rehabilitację w szpitalu w Grodzisku
    Nawet zostawiłam im namiary na jedyną słuszną konsultantkę chustową co to działa w okolicy
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

egla a napiszesz u którego fizjo byłaś, może być na priv

dziewczyny, polecicie jakiegoś alergologa na nfz?

co do spotkania 30 jednak nie mogę, ale 6 lutego wchodzi w grę - tak tylko mówię
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

od lutego ja się nie deklaruję ochoczo, gdyż już coraz więcej w moim samopoczuciu mnie zaskakuje i zaczynam też tracić samodzielność samochodową

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    od lutego ja się nie deklaruję ochoczo, gdyż już coraz więcej w moim samopoczuciu mnie zaskakuje i zaczynam też tracić samodzielność samochodową
    noooo dobra a 30 jest ok? ktoś chętny? no przyjadę jakoś
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Uprawnienia umieszczania postów