I ja, i ja!
czyli będą Mamy i maluchy, tak? Tati najstarsza?![]()
ja chciałam z góry przeprosić, że ciasta nie przywiozę ale jakoś targać mi się nie chce
oczywiście teraz mi się przypomniało, że miałam przepis wrzucić
razowiec na bananach (z puszka.pl)
Składniki: /proporcje na tortownicę o średnicy 21-23 cm lub inną formę o podobnej objętości/
4 spore, bardzo dojrzałe (!) banany
3 łyżki słodu lub trochę rodzynek (ew. fruktoza, cukier lub inne słodkości)
2 szkl. mąki razowej
1,5 łyżeczki sody
0,5 łyżeczki soli
1/3 szkl. oleju + odrobina do wysmarowania blachy
1/4 szkl. wody
1 łyżeczka aromatu waniliowego (opcjonalnie)
1 szkl. posiekanych orzechów włoskich
ew. 1/4-1/2 szkl. rodzynek
Banany (ew. z rodzynkami, które można wcześniej namoczyć we wrzątku) zmiksować blenderem. Jeżeli ciasto słodzimy czymś innym niż rodzynkami, to równie dobrze można rozgnieść banany widelcem. Dodać resztę składników, wymieszać łyżką. Z mieszaniem mąki razowej, w przeciwieństwie do białej, nie ma najmniejszych nawet problemów - kolejny powód, żeby używać mąki nieoczyszczanej![]()
Wylać ciasto do wysmarowanej olejem formy. Piec w 180°C przez 45-50 minut lub aż drewniany patyczek włożony do ciasta będzie czysty, a samo ciasto będzie rumiane i będzie odstawało od formy.
i kajam się publicznie
IzoBK kasę Ci winna jestema Ty się nie upominasz :/ - jutro oddam
aga mama tatiany '09 i tamary '12
choco - ciasta nie bedzie, ale rozumiem, ze tort tak?toć Ty jutro masz wielki dzień!
ja jeszcze nie wiem na którą dotrę - w żłobku o 11.15 jest teatrzyk, chciałam, żeby Jula obejrzała; ale zobaczymy, będę dzwoniła i badała jak jej dziś jest
mamy dzisiaj kryzys! ja mega kryzys, Jula jeszcze nie mega... ale marudziła, płakała trochę, nie chciała się ode mnie odczepić
mi. - czy będziemy mogły obejrzeć u Ciebie występ Izy i Gai (Gaji? jak poprawnie?) w tvn?![]()
Nas niestety nie będzie- Tymek ma zapalenie oskrzeli
, wczoraj pół nocy spędziliśmy w szpitalu (na szczęście go nie zatrzymali!), muszę go więc pilnować i inhalować...
Bawcie się dobrze![]()
spóźnię się jednakMała śpi, zaraz ją spróbuję w fotelik...
mi. - dzięki!! no to teraz czekamy na przepis na tę pyszną tarrrrrtę![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
a!
już podaję: http://mojewypieki.blox.pl/2010/08/T...smietanie.html
oraz: 125g mąki pszennej, 50g rozdrobnionych płatków owsianych, 75g schłodzonego masła (pokrojonego w kostkę) 3 łyżki zimnej wody, szczypta proszku do pieczenia.
do środka: cebula, pomidory (obiedwie rzeczy wcześniej podsmażone z solą), wędzona makrela i pleśniowy lazur. zalane śmietaną z mlekiem, dwoma jajami i przyprawami. (wsad był "na oko") i to tyle
kosmetyki: http://allegro.pl/show_user.php?uid=10254029 oraz http://www.czf.pl (do rąk i stóp - firma Cuccio)
włala!
dziękuję za spotkanie i wyrozumiałość, że nie wszystko było "tip-top"![]()
Dzięki za świetne spotkanie! (co nie było tip top? nie zauważyłam czegoś?) Ala spała jeszcze w samochodzie, a teraz zjadła makaron z kurczakiem i marchewką i jest generalnie zachwycona. To już znacie moją małą kobietę z temperamentem.
dziękujemy za spotkaniea mi. dodatkowo za super jedzonko
olcia dobrze, że nie widziałam Twojego wpisu wcześniej bo pewnie bym nie przyjechałanadrobię następnym razem
![]()
Ja też bardzo dziękujęMam nadzieję, że ten obrus zaplamiony zupką się odpierze i mnie jeszcze kiedyś zaprosisz????? Spotkanie naprawdę udane i gospodyni się spisała na medal!!!
Nie wiem, czy kiedykolwiek będę mogła Ci zapomnieć, że Twój kot zrobił przy mnie kupę
Mnie się podobało, muszę pokombinować coś z lokalem na więcej spotkań.
A ja mam cudowną córkę, która (z małym jęknięciem w Gro) przespała 2 h - bo spóźniłyśmy się z Choco na pociąg w Gro i wiozłam ją do Żyr. A teraz się zaśmiewa na głos.
Edit: Choco, a Ty jaki dzień miałaś, bo nie jarzę?![]()
Ostatnio edytowane przez LittleMonster ; 17-11-2010 o 20:15
As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk
mi. to to cudo http://allegro.pl/sally-hansen-insta...306190418.html ?
ja wbiłam sobie do głowy, że to 7 zetów ma kosztować
ojtamojtam
wielkie dzięki za podwózkę![]()
choco - to kiedy będę mogła się zamotać w Twoje pawie?pod choinkę je dostaniesz, czy już na mikołaja? a może na urodzinki?
mi. - nie wszystko na tip top? czyżby jakaś wtopa się wydarzyłą jak już sobie poszłam? bo za mojej bytności niedoskonałości nie odnotowałam
dzięki za przepis!! niestety przy okazji sobie przypomniałam, dlaczego nie robię zwykle takich pyszności - przecież Ela ma alergię na mleko, ech..![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE