Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 245678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 240 z 253

Wątek: FLIP, otulacz

Chustonoszka

Domyślnie

Hmm dziewczyny zaczyna mnie wkurzać ten otulacz. Początkowo mój ulubiony a teraz coraz częściej mam w nim awarie. Już sama nie wiem czy coś się popsuło czy po prostu moje dziecko schudło i stąd ten problem (już nie przylega tak idealnie przy udkach może?). Macie też tak, że po jakimś czasie Flip zaczynał wam przeciekać? Mam dwa i w obu ten sam problem się pojawił. Mam je ze 3-4 miesiące. Używane są dość intensywnie ale szanowane.

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Mam flipy też około 4 miesiące. Nigdy idealnie nie były dopasowane przy nóżkach bo mój młodzian to chudzielec ale nie przeciekało mi nic chyba że mi tetra bokiem wylazła i przesiąkło, ale tak to nic
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Chustonoszka

Domyślnie

No to pewnie kwestia tego, że moje dziecko schudło. Ona dużo pije i dużo sika więc u nas czasem flipy na prawdę ekstremalnie mokrą zawartość noszą choć zmieniam bardzo często - co godzinkę, półtorej a czasem częściej.

Chustonoszka Awatar ela84
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avelaa Zobacz posta
    Hmm dziewczyny zaczyna mnie wkurzać ten otulacz. Początkowo mój ulubiony a teraz coraz częściej mam w nim awarie. Już sama nie wiem czy coś się popsuło czy po prostu moje dziecko schudło i stąd ten problem (już nie przylega tak idealnie przy udkach może?). Macie też tak, że po jakimś czasie Flip zaczynał wam przeciekać? Mam dwa i w obu ten sam problem się pojawił. Mam je ze 3-4 miesiące. Używane są dość intensywnie ale szanowane.
    A może dziecko urosło po prostu? U nas odkąd Gacioszek skończył rok Flip jest bezużyteczny, cieknie i kropka. Wcześniej też często nawalał, ale na samum początku uważałam go za dobrą pieluszkę. Wydaje mi się, że przeciekanie bierze się z tego, że łatwo nasiusiać na sam otulacz, a nie idealnie we wkład, wtedy wszystko idzie bokiem.
    Tomek ur. 8 lipca 2011
    Testuję pieluchy i inne rzeczy: http://ekotest.blog.pl/

Chustonówka

Domyślnie

Flipy to moje ulubione otulacze, używałam grubo ponad rok (od 4 m-ca życia, przestałam niedawno). Fantastycznie trzymały w środku "poważniejsze wpadki", można je było założyć na każdą formowankę i do każdego wkładu.

Gdy moja córka miała +- 1 rok i kilka m-cy też zaczęły przeciekać - ale jak się okazało, za dużo sikała, ja wkładałąm podwójny wkład - problemu nie było.

Dla mnie Flipy to nr 1
    Jakościowo - super, żadna nitka nie wystaje, napy chodzą super, duża możliwość regulacji rozmiaru i ten elastyczny PUL...

Chustofanka

Domyślnie

Nie rozumiem zachwytu nad flipami duża cena(jak dla mnie nieprzyzwoicia duża)a szału nie ma.Po kilku miesiącach używania zaczęły się przecieki,otarcia od nitek na nóżkach dziecka,kupiłam na allegro tanio podróby flipa i jestem w szoku,Tylna zakładka przytrzymująca wkład doszyta i nie odchyla się jak ma to miejsce we flipie,jest solidnie wykonany wkładam dwie tetrówki(grubszą i cieńszą)na dzień i na drzemkę i nie ma przecieków we flipach się zdarzały coraz częściej.Mam trzy ale jeden uległ uszkodzeniu odpadła biała folia przy napach od wewnętrznej strony nie wiem czemu i kiedy ale któregoś dnia stwiedziłam,że jej nie ma a była.Chętnie się tych dwóch pozbędę w zamian za Close parenta lub otulacz wełaniany może być handmada.Rozmiar L lub one size najlepiej na rzepy bo napy nie sprawdzają się przy ruchliwym i nie lubiącym przebieranek maluchu tu liczy się czas i refleks.Chętnych proszę o kontakt...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mam wrażenie, że flip pod wpływem prania robi się sztywny i niefajny. Przerzuciłam się z tych otulaczy gdy Kasia skończyła 15 mcy na Małe Me - sa mniejsze i węższe niestety ale lapiej przylegają przy nóżkach.
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustomanka Awatar Selene
    Miejscowość
    Wrocław i okolice

Domyślnie

zalety:
    - jak dla mnie - niezawodny, chyba mi się jeszcze we flipie przeciek nie zdarzył (używam z formowankami),
    - mieści każdą naszą formowankę,
    - jak na PUL jest dość miękki
    - elastyczny jest

wady:
    - cena
    - to, że jest z PUL-a
    Uczę zarządzania śmiechem i skutecznej radości facebook.com/InstruktorkaSmiechu / Matka-Polka-chustonoszka Starszak II 2012 i Młoda XII 2014

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

ma sie sprawdza, używamy z tetrą i ręcznikami ikea
    Mama Kubusia i Basi

Chustofanka Awatar Blafia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

My dopiero na początkach "wielorazowej" przygody, ale już żałuję, że nie rozpoczęłyśmy jej już dawno temu
    Córeczka ma 13-miesięcy i jest chudym szczypiorkiem z długimi nogami, mimo tego FLIP + zwykły wkład z microfibry świetnie zdają egzamin. Jeszcze nie zdarzył nam się żaden przeciek, nawet po baaaaardzo długiej drzemce! Używamy praktycznie cały czas takiego zestawu i jest super! POLECAM!!!

Chustomanka Awatar Atorianna
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Zdecydowanie moje ulubione otulacze! Zawsze idą na pierwszy ogień, żeby Mały od rana miał dobry humor, zresztą tak jak jego mama łądnie przylegają, nie przecieka nic, no chyba, że cześć wewnętrznej wkładki gdzieś sie poprzesuwa, to wtedy, ale to raczej rzadko się zdarza. Ogólnie polecam

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Thumbs up

U nas też FLIPy sa numer jeden!
    Przecieki zdarzają się tylko jak źle coś dopnę. Używamy od ok roku, mam zarówno na rzepy, jak i na napy. Wole na rzepy bo: łatwiej mi zapiąć i większa precyzja przy zapinaniu.
    Co do ceny- warto poszukać promocji- ja raz kupiłam dwa w cenie jednego, a za drugim razem 3 w cenie 2. Poza tym- zawsze można poszukać używek, choć akurat w kwestii pieluch- kupowałam nowe, co nie znaczy, że nie będę ich sprzedawać, bo są w świetnym stanie.

Chustonówka Awatar patum
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

używam u córeczki kieszonek pół roku, ale zdarzają się przecieki. nie ogarniam tych flipów, otulaczy, sio, bardzo proszę, niech któraś dobra dusza poleci mi co mogę kupić na ebay.co.uk jako dodatek do tych kieszonek tak aby nie przeciekały, albo co najlepiej kupić - np. flipy, ale czy z wkładami i co to jest ten flip, otulacz? z góry dziękuję!

Chustofanka

Domyślnie

Tak Flip to jest właśnie otulacz,wkładasz do niego formowankę lub pieluszkę składaną(prefold,tetra,flanela co tam masz i chlonie)Ja akurat używam otulacza i tetry lub flaneli a jak nie mam nic innego to nawet wklady od kieszonek,jest to dość ekonomiczne rozwiązanie .Nie musi to być flip może to być dowolny pulowy,polarowy bądź wełniany otulacz.W SIO są dopinane wkłady na napy i jak dziecko zasika wkład a otulacz jest suchy możesz użyć go ponownie z następnymi dopinanymi wkładami albo ze składakami
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chustoholiczka Awatar madagaskar

Domyślnie

ja tez sie zapisuje do klubu wielbicieli Flipow
    najpierw sie nie moglam przekonac, ale jak juz t teraz rewelacja-u nas to jedna z dwoch opcji nocnych i to ta glowna , a nie awaryjna-Flip , a do srodka wklad od Issy Beara,czasem jeszcze dodatkowy cienki z mikrofibry+polar-u poltoraroczniaka i 12 godzin trzyma
    a w lecie z tetrami zesmy uzywali i tez bardzo zadowolona bylam
    nie cieknie( no przy zebach sie zdarzylo ze dwa razy, albo jak maz krzywo zapnie), nie odciska sie nigdzie ,mi pul nie zesztywnial , a uzywam od roku intensywnie
    tyle ze ja tylko wersje z napami, rzepy mnie wkurzaja

2005,2008,2011,2018

net mi działa jak chce/nie chce...bywam chwilami...i czasem znikam

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziewczyny, a Waszych dzieci nie uciska Flip? Bo moją małą od samego początku uciskają gumki. Na plecach ma ciągle czerwoną szramę (staram się nie zapinać zbyt ciasno, z przodu często jest luz), w pachwinkach też pouciskane. Zaczęłam używać Flipa odkąd córcia skończyła 3 tygodnie, teraz ma 4 miesiące, problem cały czas się pojawia. Miałyście tak?

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Efcia, przypatrz się, czy nie wałkuje Ci się tetra, czy co tam wkładasz na pleckach, stąd te uciski?

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Ja kupiłam Flipa niedawno i faktycznie to super otulacz bardzo podoba mi się zapięcie podwójny rząd nap i elastyczne uszka, gumki ma delikatne nie uciskają przynajmniej mojej córy Otulacz otula nawet obszerne formowanki. Brakuje mi tylko jakiejś gumeczki z przodu bo jednak przód troszkę odstaje szczególnie na formowance. Flip lovelance na tyle mi się spodobał że dokupiłam sobie jeszcze turkusowy Jeszcze jakiś fiolet by się przydał

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustonoszka Awatar bibka
    Miejscowość
    łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avelaa Zobacz posta
    Mam tak samo, z tym że podejrzewam że to od maści wszelakich naszych na azs( bo mąż jak małą wysmarowuje to tymi rękami zakłada pieluche). Jest drobna poprawa po płynie do mycia naczyń ale na krótko

Chustofanka

Domyślnie

A ja pozbylam sie jednego flipa zostaly mi dwa ,nie sa moje ulubione ale jednak sa niezawodne,tylko dwa takie mam w domu ktore mnie nie zawodza jeden to flip a drugi pupeko o sa panceniki,jednak odchodze od puli na zaboj zakochana w welnie
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Uprawnienia umieszczania postów