Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 140 z 253

Wątek: FLIP, otulacz

Domyślnie

albo właśnie za nisko jest bo za dużo w długości choć w pasie dobrze dopasowany? jak dziecko ma dużo fałdek na udkach to warto je trochę wyciągnąć
    mi nic się nie zwija i kocham moje 4 Flipy od początku (zaczynaliśmy od wagi 3600 i był idealny)

Chustonówka

Domyślnie

Mam pytanie- czy któraś z Was używała nowe flipy - znaczy sie z nowej serii kolorystycznej. Mam warzenie ze nowa partia jest inaczej szyta...

Chustonówka Awatar afiliacja
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

a nowe flipy, to które? ja zamawiałam ok. 4 tygodnie temu w pieluszkarni i krainie pieluszek. mam 2 - różowy i niebieski, to te? wprawdzie i tak nie miałabym porównania, ale jestem z nich bardzo zadowolona. wcisne w nie nawet wielka formowanke, nic nie przecieka, ładnie sie układaja, nie opinają nóżek - rewelacja!

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

zastanawiam się nad jednym: czy jak się włoży tetrę za zakładki do Flipa jak się ma chłopca to wydaje mi sie,że przednia zakładka mogłaby przeszkadzać w odbiorze siuśków do wkładki. Mylę się? Wiadomo w ogóle o co mi chodzi?
    gdzieś czytałam, że Flip nadaje się od 5kg, a producent zapewnia, że od 3,5kg. Jak to w końcu jest?
    Ostatnio edytowane przez Wiewiórka ; 29-12-2010 o 14:41
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

wg mnie na 3.5 kg to za duzy bedzie
    dla takiego malucha lepsze beda bambino mio.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chusteryczka Awatar hildegarda
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Wiewiórka ja uzywam Flipa z tetrą i odbiór siuśków jest prawidłowy, tylko jak jest bardzo mokro to ta zakładka sie moczy. Ale to juz musi być wielki sik. Co do wagi to juz kiedys pisałam ze my uzywaliśmy jak maly ważył 3 kg i tez dało rade. Ale tak na prawde dopiero teraz ta pielucha wygląda zgrabnie (waga 7kg ale szczuplutki).

Chustomanka

Domyślnie

Wiewiórka nam ta zakładka w niczym nie przeszkadza. Chyba, że jest mega sik, to wtedy jest mokro nawet w pachwinach. Ale to zdarza się tylko, kiedy używam zwykłej tetry, bo ona nie daje rady Piotrkowi.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

może prędzej Flip będzie pasował z formowanką niż z tetrą?
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka

Domyślnie

Mi najlepiej pasuje z bambusowymi IV składanymi. Teraz mam dwie 100 i to już jest poezja
    Formowanka mother easy jest za szeroka w kroku i często wystaje mi spod otulacza. Do kieszonek Dominiki zawsze tyle napakuję, że tylko gacie to obejmują.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

jesli flip to alno z kladami mam sucho z flipa,albo z formowanka,np tots bots wejdzie i bbh ale nie wejdzie na bank np micro dizzy ,mother easy to dla mnie pomyłka,pomila slabiutkiej chlonnosci to chociaz zgrabna by mogła byc.
    jesli tetra to zmoze byc i zwykla ale złozona w latawiec i spieta snappi,poskladana w prostokat jakos mi nie pasi,a ze snapi jakos sie to kupy i dupy trzyma
    Ostatnio edytowane przez mTuśka ; 29-12-2010 o 16:37
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustonoszka

Domyślnie

MAm flipa od niedawna. Potwierdzam i stwierdzam, ze nader jest zgrabny i powabny. Nawet zestaw trzech wkładek CP (nocna, normalna i mala) miesci sie spokojnie i wyglada lepiej niz w oryginalnym otulaczu CP. Poza tym jest super miekki, więc sie lubimy

Chustofanka Awatar Livonia
    Miejscowość
    Newport

Domyślnie

ja mam flipa od dwóch dni. i mam też kieszonki. Flip jest superrrr a kieszonki beeee szkoda, że wzorzysty nie jest
    które wkłady wolicie? mam sucho czy b. organiczna? bo duża różnica w cenie dużego zestawu...:/
    Drugi chuścioch w drodze

Miejscowość
    Newport

Domyślnie

widzę, że bez echa

ale inne pytanie. Mam 3 flipy (już!!!) i jeden jest starszy a dwa kupione w grudniu 2010. te z grudnia mają jakby inny pul od wew. i taka biała powłoczka sięga aż do ostarniego rzędu guziczków. w tym starszym sięga 2 rzędu - czy to jakaś różnica "czasowa" we Flipach?

dalej kocham nad życie
    Drugi chuścioch w drodze

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

używamy Flipów z tetrą - kiedy tylko jesteśmy w danym miejscu "dłużej" no i całe lato na takim zestawie też jechaliśmy - bardzo sobie chwalimy. Zakładki pomagają IMO, bo nic nie wycieka.

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

taki zachęcający wątek, tylko ta cena bez promocji.....
    lepiej się sprawdzają flipy na napy czy na rzepy? (łatwość zapinania? dopasowanie?)
    i czy ktoś ma porównanie flipów z bambino mio? (tylko takie miałam w rękach )
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Miejscowość
    Newport

Domyślnie

a są na rzepy?
    mi. - nie chodzi o zakładki - które sa super. Chodzi o taki biały (półprzezroczysty) dodatkowy materiał od wew. na wysokości napek z przodu ot ciekawam była

cena - trzeba polować na używki, stan super a cena ok. 40 zł
    Drugi chuścioch w drodze

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ja odpowiadałam na pytanie Wiewiórki

nic mi we flipach nie przeszkadza i cieszę się, że kupowałam w promo, bo aktualna cena jest zabójcza...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Livonia Zobacz posta
    a są na rzepy?
    w Krainie Pieluszek piszą: NOWOŚĆ FLIP na rzepy dostępny w wybranych kolorach
    znaczy to taka nowość że jeszcze nikt nie ma?

a tak teoretycznie to jaki byłby fajniejszy?
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Od dłuższego czasu myślałam nad wielorazówkami raczej niechętnie, ale w końcu kupiłam na bazarku 2 renomowane kieszonki i brak zachwytu. Zaczęłam się rozglądać za wersją ekonomiczniejszą i kupiłam jednego flipa. No i zachwyt - szybko dokupiłam kolejne 2 - świetnie trzyma (choć zdarzają nam się przecieki, ale mój mały dużo siusia), mleczną kupę zatrzymuje zdecydowanie lepiej niż jednorazówki - z nich często nam ucieka, z flipa chyba się nie zdarzyła nigdy, ekonomiczny, bo o ile nie ma kupy w środku (b. rzadko nam się zdarza, żeby płynny mleczny kupal nie pobrudził i otulacza) to w środku ląduje czysta wkładka i hop z powrotem na pupę. No, zachwyt ma pewne granice.

Cytat Zamieszczone przez Mamusia Jasia Zobacz posta
    Mam pytanie. Jeśli w środek wkłada się tylko prefold lub tetrę to czy dziecko nie ma podrażnionych nóżek po bokach od Pulu? Sam otulacz wygląda na super, pasowałby do formowanek?
    Cytat Zamieszczone przez Mamusia Jasia Zobacz posta
    Mi nie chodziło o obtarcia przy nóżkach tylko o odparzenia, otarcia wewnątrz, tam gdzie nie ma pieluchy. Kiedy jest mokro sam Pul może dziecku przeszkadzać. Prawda? Czy nie?
    Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta
    Rzeczywiście jak we flipa włoży się wkładkę lub tetrę to są miejsca gdzie pul dotyka skóry. Myślę, że jak używa się otulaczy + pielucha składana to tak to wygląda we wszystkich otulaczach. Można pieluchę złożyć inaczej (np w trójkąt) i zapiąć klamerką, wtedy pul nie będzie dotykał skóry. [...] Nie zauważyłam żadnych otarć czy podrażnień od pula.
    Cytat Zamieszczone przez Sylaba Zobacz posta
    Z poczatku trochę mnie przeraził ten "goły" PUL od środka ale junior jest zadowolony a to najważniejsze.
    Cytat Zamieszczone przez Malina Zobacz posta
    Nie wiem tylko jak beda sie nosily latem, bo jakos nie wyobrazam sobie samego pula przy ciele malucha.
    Niby nic nie podrażnia, a małemu chyba to nie przeszkadza, ale jednak ten goły pul przy pośladkach jest (a czasem i przy pleckach, jak się odwinie zakładka z tyłu co często się u nas zdarza) i jakoś mnie nie przekonuje. Próbowałam złożyć tetrę w latawiec, ale na wielkiej pupie mojego synka (ma pupę większą od dwuletniej siostry) nijak się to nie chciało schować do środka, nie sądzę, żeby nieposiadane przeze mnie zapinki mogły to zmienić; można włożyć do środka jakiś ręczniczek czy tetrę odpowiednio rozszerzoną z tyłu, ale trochę to jednak upierdliwe.Teraz nie jest specjalnie ciepło, ale średnio to widzę latem. Gdyby pokryli czymś ten pul od środka jak close parents, to dla mnie byłaby to genialna pielucha.
    Ostatnio edytowane przez jul ; 13-02-2011 o 17:03
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Domyślnie

o tu znalazłam te z rzepami:
    http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=179

to jeszcze potrzebuję jakieś opinie w kwestii:
    rzepy/napy?
    i jak się ma flip do bambino mio?
    ktoś pomoże?
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Uprawnienia umieszczania postów