Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 220 z 253

Wątek: FLIP, otulacz

Chustofanka Awatar Dorotaa
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Mam Flipy z wkładami flipowymi i w sumie jestem zadowolna, tylko te wkłady takie duże są wg mnie. A jak się złoży jeszcze z tej jednej strony część to w ogóle duża pupa też się robi. Ale nie przeciekają ani nic

Chustonówka Awatar gilese
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Mam jeden i więcej raczej nie kupię, ale raczej dlatego, że wolę kieszonki i AIO. Przyłączę się do opinii że jest za drogi, mam wkład sucha pielucha i jest tak ogromny, że jeszcze go małemu nie założyłam. Ogólnie nie przecieka i dobrze sprawdza się na nocnych formowankach. Razem z tetrą niestety się brudził i był do prania za każdym razem. Ogólnie ma swoje plusy, ma swoje minusy.

Chustomanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Dla nas niezastąpiony na noce- formowanka bambusowa i flip. Próbowaliśmy aio i przeciekało niestety. Wkładów nie mam ,bo używam z muślinami i formowankami.
    Jak dla mnie jest świetny i niezawodny.

Chustomanka
    Miejscowość
    już nie Gdańsk

Domyślnie

jestem zadowolona z flipa, używam do niego formowanek i pieluszek składanych

Chustofanka Awatar Sunrise
    Miejscowość
    Juszkowo/Pruszcz Gdański

Domyślnie

My na dzień używamy flipa z tetrą przykrytą kawałkiem polaru lub z ręcznikami z ikei z poskładaną tetrą bambusową 30x30 w miejscach strategicznych. Czekam na dwie zamówione na bazarku formowanki, żeby przetestować je z flipem podczas snu, bo zdarza nam się przeciek w czasie dłuższej drzemki. Generalnie flipy lubię o wiele bardziej od kieszonek. Te drugie zabieram ze sobą na wyjścia bo szybciej się je ubiera.
    Ania, mama Oli (22.11.2010) Wojtka (08.05.2012), Martynki (*04.01.2014+) i Helenki (04.02.2017)

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

początkowo nasze ulubione, nadal bardzo lubimy, ale mam wrażenie, jakby gumki słabły w miarę użytkowania

mamy wersję na napy

duża rozpiętość rozmiarowa, wygodne zakładki (bardzo!) ograniczaja możliwość przesuwania się wkładu, łatw w dopasowaniu, bardzo dobre napki, pul jest elastyczny, miękki, nie spotkałam takiego w żadnym innym otulaczu

bardzo dobra pielucha! (jedyny minus- gumki, jak wyżej)

Domyślnie

Fajną promocję znalazłam: 3 Flipy w cenie 2 Więc zakupiłam i czekam na dostawę. Wzięłam na rzepy, zobaczymy. Kieszonki mam wszystkie na napy więc będzie coś dla odmiany. Planuję używać z formowankami bambusowy puch z Pupeko. Ktoś próbował? Zmieszczą się? A czy będą niezawodne to napiszę za jakiś czas jak je przetestuję Mam nadzieję, że znajdę w końcu pieluszkę, która mi nie będzie przeciekać jak noszę synka w chuście lub nosidle.

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Jest spoko z puchem Puch jest dość spory (przynajmniej był, nie wiem czy krój się nie zmienił), ale flip sobie dobrze radzi Używamy właśnie tego zestawienia na noce Będzie mur beton - ja sobie chwalę
    Aha: mi nawet flip z prefoldami bambusowymi z pupeko nie puszcza w nocy- a kieszonki różnorakie często

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eko Fantasmagorie Zobacz posta
    Fajną promocję znalazłam: 3 Flipy w cenie 2 Więc zakupiłam i czekam na dostawę. Wzięłam na rzepy, zobaczymy. Kieszonki mam wszystkie na napy więc będzie coś dla odmiany. Planuję używać z formowankami bambusowy puch z Pupeko. Ktoś próbował? Zmieszczą się? A czy będą niezawodne to napiszę za jakiś czas jak je przetestuję Mam nadzieję, że znajdę w końcu pieluszkę, która mi nie będzie przeciekać jak noszę synka w chuście lub nosidle.
    tak, zmieszczą się. używamy również bp

Chustonoszka Awatar Honorata
    Miejscowość
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Używam Flipa z bambusowym puchem Pupeko na noc i jest to zestaw godny polecenia. Do niedawna wytrzymywał całą noc (20:30-7:30), ale odkąd Maluch skończył 4. miesiące sika więcej i śpi od 9 do 9, więc przewijam w okolicach 5-6 rano - czyli ciągle pielucha wytrzymuje 8-9 godzin.

W chuście starczy z pewnością na kilka godzin, także dobry wybór

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tytanowa@ Zobacz posta
    Jest spoko z puchem Puch jest dość spory (przynajmniej był, nie wiem czy krój się nie zmienił), ale flip sobie dobrze radzi Używamy właśnie tego zestawienia na noce Będzie mur beton - ja sobie chwalę
    Aha: mi nawet flip z prefoldami bambusowymi z pupeko nie puszcza w nocy- a kieszonki różnorakie często
    No to mnie pocieszyłaś Zawsze jest ta nutka niepewności jak się zamawia przez internet i nie można sobie tego dotknąć, zobaczyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Honorata Zobacz posta
    W chuście starczy z pewnością na kilka godzin, także dobry wybór
    No to mogę spać spokojnie

Chustonoszka

Domyślnie

Ja na początku podeszłam do Flipa sceptycznie. Wydawał mi się duży, mało zgrabny i mało kolorowy. Były inne - zdecydowanie ładniejsze otulacze. Niemniej jednak, gdy wszystkie pieluszki zaczęły nas zawodzić został tylko flip. Używamy go i w dzień i w nocy. Nigdy nic nie przepuścił nawet jak w środku tetra była bardzo mocno mokra. Inne, zgrabne i przepiękne otulacze bije na głowę. Poza tym ma miękkie gumki i nie uciskają mojego szkraba a jego wszystko uciska

Nie lubię tylko tych wkładów oryginalnych. Jak dla mnie są duże i sztuczne. Wolę włożyć do Flipa coś bardziej naturalnego.

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eko Fantasmagorie Zobacz posta
    Fajną promocję znalazłam: 3 Flipy w cenie 2
    A zdradź, gdzie taka fajna promocja?
    Witek 2012

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ronja Zobacz posta
    A zdradź, gdzie taka fajna promocja?
    A no właśnie, koleżanka mnie wyprzedziła

Domyślnie

Już jestem po pierwszych testach Faktycznie niezawodne jeżeli chodzi o przeciekanie. Próbowałam zarówno ze swoimi wkładami z innych pieluszek jak i z formowankami i orginalnymi wkładami flipa. Plusem jest to, że można włożyć wszystko. Gumeczki są delikatne i nie odciskają się. Flipy na rzepy łatwiej i szybciej można dopasować, ale za to mój synek 14 miesięczny potrafi sam je odpiąć. Nie łatwo się też zakłada Flipa na uciekającym maluchu Ale myśę, że to kwestia wprawy Flip na napy ok, chociaż wydaje mi się, że lepiej leży rzepowy. A za największy plus uważam to, że otulacza można użyć kilka razy tego samego, bo wystarczy wyjąć tylko zasiusianą wkadkę A w kieszonkach to odpada, przynajmniej w Charlie Banana, polarek był zawsze mokry. Także oceniam na 5-

Chustomanka Awatar Gugu
    Miejscowość
    Crosno

Domyślnie

Skusiłam się na niego po przeczytaniu recenzji, na One size'a na napy (rzepy zdecydowanie szybciej się zużywają)i jestem bardzo zadowolona. Na noworodka jest dużo za duży, więc na początek warto mieć coś innego w małym rozmiarze. Stosuję go z tetrą i wkładkami oryginalnymi Flipa z mikrofibry, które również bardzo sobie chwalę, są mięciutkie i nie zużywają się szybko (kupiłam używane). Co do przecieków to zdarzają się (szczególnie po bokach), ale to zależy od ruchliwości dziecka i wprawie z zakładaniem
    Gumki rzeczywiście się wyrabiają, ale da się je wymienić. Sam otulacz z czasem też może się na tyle zużyć (warstwa PULa), że nie będzie wcale trzymać wilgoci (widziałam takie).
    Niemniej jednak to najlepszy, najlepiej wykonany PULowy otulacz, jaki przyszło mi używać. Niedawno dokupiłam kolejny. Ostatnio widziałam też, że niestety podrożał, ale tak, jak piszecie można trafić na różne promocje
    mama Estery lipiec 2012
    www.balkanfunk.pl

Chustofanka Awatar Oniona

Domyślnie

Otulacz jak dla mnie to numer 1 Można włożyć do środka praktycznie wszystko. Tylko formowanka bambusowy puch z Pupeko ten większy rozmiar mieści się ledwo ledwo. Tak na granicy Mam napy i rzepy. Z rzepami lepiej się dopasowuje, ale trzeba pamiętać aby przed praniem je zabezpieczyć o czym nie zawsze pamiętam Gumeczki delikatne i lamówka z pula, moja ulubionaAni jednego przecieku nie było. POLECAM!

Chustonówka
    Miejscowość
    okolice Częstochowy

Domyślnie Super otulacz

Flip otulacz dla mnie super! Mam żółciutki na napy bardzo sobie go chwalę. Najpierw używałam z pieluchami tetrowymi, a teraz z formowankami.

Uprawnienia umieszczania postów