Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 3567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 260 z 274

Wątek: Chusta zimą - czy bezpiecznie?? //połączone

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

CZy nosidło, czy chusta - rzecz gustu, jak zawsze...
    Ja tam wolałam chustę, w nosidle (MT) czułam się zimą szczególnie zakleszczona i zniewolona
    Jakoś łatwiej mi było machnąć cienką w sumie szmatą...
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

nie wyobrazam sobie motania na kurtke, bylabym chyba mokra od stop do glowy. wozka nie uzywam w ogole. motam zawsze pod kurtke, tylko czapke zakladam mlodemu wczesniej (ale juz umiem zalozyc po zamotaniu, wiec jak spadnie przy zakladaniu kurtki to nie mam problemu ). moje buty najpierw, potem mlody na plecy, przed samym wyjsciem kurtka, ewentualnie czapka dziecia do poprawy. jak wiem, ze bedzie wracac na nogach to mu biore kurtke do torby. zapinam swoja dziure na plecach i idziemy dalej i w sumie wole nosidlo niz chuste, bo pod kurtka ciezko jest cos poprawic jak trzeba. ale roznie bywa, nosze w tym i w tym.

aha - i mam porownanie, starszy reagowal alergiczniena wiazanie na plecach pod kurtka, zawsze znalazl sposob, zeby rece wywalic na wierzch wiec go w nosidlo na wierzch wsadzalam - duuuuzo mniej wygodne to bylo...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

mru
    Guest

Domyślnie

Hm, chyba synek będzie chciał choć fragmenty przechodzić na nóżkach, więc optowałabym jednak wsadzenie w normalny kombinezon i jakiś MT, nosidło na kurtkę. Bo jak się rozdziać po drodze?

Zresztą zobaczysz sobie, każde dziecko ma inaczej.
    Mojego dziecia (21 miesięcy) nie da się już zamotać z rączkami pod chustą np., więc jakiekolwiek motania pod kurtką odpadają.

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    tylko czapke zakladam mlodemu wczesniej (ale juz umiem zalozyc po zamotaniu, wiec jak spadnie przy zakladaniu kurtki to nie mam problemu )..
    poproszę o ten patent
    mi w razie czego zawsze pomagali starszacy, bo zawsze ktoś "był pod ręką", ale sama nie umiem nałożyć czapki dziecku na plecach
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    poproszę o ten patent
    mi w razie czego zawsze pomagali starszacy, bo zawsze ktoś "był pod ręką", ale sama nie umiem nałożyć czapki dziecku na plecach
    ja też nie umiem mimo że mam długie ręce... A Madzia jak założy Kubikowi kapelusz to on nic nie widzi
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Zeszłej zimy nosiłam tylko na plecach pod kurtką. Teraz chyba będzie MT i na kurtkę bo młody już całkiem dużo łazi....

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chusteryczka Awatar anifloda
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Pierwszą zimę na plecach (około roczniaka) noszę zwykle pod kurtką, drugą na kurtce, bo dziecko już sprawnie chodzi i nie da się spacyfikować. W pierwszym wypadku używam zwykłej męskiej kurtki - spokojnie się da założyć na dziecko na plecach, w drugim mam zachomikowaną na tę okazję kurtkę puchową nie ortalionową wyczajoną w lumpie i nieśliski kombinezon dla dziecka - polar najlepszy. Choć jak był śnieg, to w śliskim też zawiązywałam od biedy.

Żeby założyć czapkę dziecku na plecach potrzebna jest ściana. Przynajmniej ja umiem założyć tylko, jak mam dziecię przyparte do muru. I łatwiej w plecaku prostym niż w tym z krzyżem - dziecko jest wyżej. Generalnie noszenie na plecach znacznie powiększyło mi zasięg rąk.
    Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)

W Poznaniu też nosimy!
    anifloda kontra nitki

Guest
    Guest

Domyślnie

aniflora myślałam że tylko ja tak ufffffffffffff
    z tą ścianą i czapką

dwie zimy temu jak była naprawdę full śniegu to mt
    ja kurtka materiałowa - nie śliska i dziecko też taki kombinezon
    jak lało to dziecko w śliski kombinezon jednoczęściowy co najmniej jeden rozmiar za duży !! gerty na nózka pod kombinezonem
    bo kostki zakryte i dziecku wygodniej
    poza tym nie puchowy bo już totalna maskara

ale często gęsto jak temperatury ok 0 to ja w ciepłym polarze z dużym kołnierzem czapka i rękawiczki i wio

Chustomanka Awatar Aniika

Domyślnie

Ciekawe czy w ogole pozwoli sie zamotac.

Chusteryczka Awatar reginleif
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Starszaka będącego w wieku młodszego zimową porą już nie nosiłam - miał prawie 2 lata i chodził wszędzie sam, co było dla niego dużą atrakcją. A, i byłam dodatkowo w końcówce ciąży Z młodszym, hm... chyba nie będzie chciało mi się go nosić bo:
    - jest ciążki
    - może chodzić sam
    - kurtka/polar dla dwojga kosztuje a nie wiem czy i tak upchnęłaym nawet klocka w coś takiego (a może ktoś robi kurtki 7XL? )
    - chustowanie w kombinezonie na swoją kurtkę, gdzie wszystko mi się ślizga, gad się kręci, ja się pocę i denerwuję - chyba nie na moje nerwy. Mietku też mi sie ślizgał, wychodził bokiem.

Wózka nie mamy. Będzie śnieg to będą sanki. Jest dorosły niech se chodzi sam. O!
    Styczniowy Staszek (2009), lutowy Tadek (2011)
    Moja dłubanina

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Dawno w watkach chustowych nie pisalam, bo juz nie nosimy sie niestety U nas najlepiej zima sprawdzilo sie inuickie amauti, (nosilam w nim dwulatka wlasnie) na dlugie spacery po okolicy, nawet komunikacja miejska z dzieckiem jechalam w Warszawie. Amauti bylo bardzo wygodne, mlody je uwielbial, o tak wygladalismy

A tak wygladal mu syneczek zaraz po przebudzeniu (spacer w bardzo mrozny dzien, chyba -10 stopni bylo, ale oboje swietnie sie czulismy)

Chusteryczka Awatar Kamila
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Linda Zobacz posta
    Dawno w watkach chustowych nie pisalam, bo juz nie nosimy sie niestety U nas najlepiej zima sprawdzilo sie inuickie amauti, (nosilam w nim dwulatka wlasnie) na dlugie spacery po okolicy, nawet komunikacja miejska z dzieckiem jechalam w Warszawie. Amauti bylo bardzo wygodne, mlody je uwielbial, o tak wygladalismy

A tak wygladal mu syneczek zaraz po przebudzeniu (spacer w bardzo mrozny dzien, chyba -10 stopni bylo, ale oboje swietnie sie czulismy)

Fantastycznie wygladacie!
    Skad ty wzielas amauti dziewczyno, w tej czesci swiata?
    Marcel 3 lata

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

cuuuudnie!!!
    a skąd to to wziąć?!

my mamy kurtałę 3w1 SK, ale sama jestem ciekawa jak to będzie. Zeszłej zimy córcia miała niespełna pół roku, więc pod mój polar się mieściła i z przodu była
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Sciagalam z Kanady, kupilam na TBW od jednej Inuitki.

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

Sciagalam z Kanady, kupilam na TBW od jednej Inuitki.
    a może już Ci niepotrzebna?
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martaj Zobacz posta
    a może już Ci niepotrzebna?
    o to samo chciałam pytać, ale potem pomyślałam... "no way, nie odda, nawet nie pytaj"

Chusteryczka Awatar Kamila
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

albo juz dawno temu oddala
    Marcel 3 lata

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Ma, ma w domu razem z innymi szmatami
    Duzo szmat i mietkow pojdzie na straganek na jesieni, dzieciaki wybiora sobie co dla nich zostawic, abym miala pozniej w czym wnuki nosic, he he

Zastanowie sie czy nie puscic w swiat amauti, pomysle, ale na pewno tanio nie puszcze... No chyba, ze Savka stwierdzi, ze dla niej amauti zostawic

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

Ma, ma w domu razem z innymi szmatami
    Duzo szmat i mietkow pojdzie na straganek na jesieni, dzieciaki wybiora sobie co dla nich zostawic, abym miala pozniej w czym wnuki nosic, he he

Zastanowie sie czy nie puscic w swiat amauti, pomysle, ale na pewno tanio nie puszcze... No chyba, ze Savka stwierdzi, ze dla niej amauti zostawic
    nie tanio, tzn ile taka przyjemność może kosztować, jeśli to nie tajemnica
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martaj Zobacz posta
    nie tanio, tzn ile taka przyjemność może kosztować, jeśli to nie tajemnica
    poniżej 1000 pewnie nie zjedzie

Uprawnienia umieszczania postów