Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 180 z 274

Wątek: Chusta zimą - czy bezpiecznie?? //połączone

Chustomanka Awatar jagienkat
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Taaa, jak pomyślę, jak klęłam pod nosem ciągnąc, pchając, taszcząc wózek przez zaspy...
    Nie zrezygnuję z wózka tak w ogóle, ale na śniegi, to wózek się faktycznie średnio nadaje...

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Jak kiedyś utknęłam z ciężkim wózkiem w pół metrowej zaspie w centrum Wrocławia, to myślałam ze się rozpłaczę, tyle się nadźwigałam. Są rożne kolce na buty itp.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagienkat Zobacz posta
    Taaa, jak pomyślę, jak klęłam pod nosem ciągnąc, pchając, taszcząc wózek przez zaspy...
    Nie zrezygnuję z wózka tak w ogóle, ale na śniegi, to wózek się faktycznie średnio nadaje...
    ja nosiłam pod kurtką, w chuście a wózek miałam na zakupy taki, tzn torbę na kółkach
    i zdarzało mi sie kląć pod nosem, jak musiałam ją ciągać po chodnikach odśnieżonych tak, że jedno kółko jechało po śniegu

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

a jakaś różnica w noszeniu zimą na plecach a z przodu? pewnie lada moment na plecy będę Asiołka wrzucać, jeszcze się z przodu nosimy, choć niewiele już widać, ale jeszcze nie wyobrażam sobie samotnych wyjść np. na zakupy z Dzieciem na plecach, a z kolei nosić zimą z przodu... sama nie wiem...
    PS. nasz wózek i tak by zimą nie ujechał, bo małe plastikowe kółka ma...
    Ostatnio edytowane przez martaj ; 14-11-2011 o 20:48
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chustonoszka

Domyślnie

ja nosiłam całą zimę. Nie wyobrażam sobie jazdy z wózkiem w śniegu, poza tym, mając synka przy sobie jestem spokojna, że jest mu ciepło

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martaj Zobacz posta
    a jakaś różnica w noszeniu zimą na plecach a z przodu? pewnie lada moment na plecy będę Asiołka wrzucać, jeszcze się z przodu nosimy, choć niewiele już widać, ale jeszcze nie wyobrażam sobie samotnych wyjść np. na zakupy z Dzieciem na plecach, a z kolei nosić zimą z przodu... sama nie wiem...
    dwie kolejne zimy nosiłam synka z przodu, nie wyobrażam sobie nosić zimą na plecach (no, ale ja w ogóle nie noszę na plecach )

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja nosiłam i nosic zamierzam Wózkiem przez te super odśnieżone chodniki nie da rady jechac ale ja i tak alergie mam na wózki
    My się ewentualnie przesiadamy na sanki
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Odetchnęłam z ulgą, w momencie w którym wyszłam z młodą w chuście.. Z przodu nosiłam.

Były gdzieś wątki o rakach dla chustomam..

Fakt stabilne buty to podstawa ale nie popadajmy w paranoję
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Miejscowość
    POZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgosia Zobacz posta
    Odetchnęłam z ulgą, w momencie w którym wyszłam z młodą w chuście.. Z przodu nosiłam.

Fakt stabilne buty to podstawa ale nie popadajmy w paranoję
    No Twoja zimą ciut mniejsza była, niż moja będzie
    Kurtka "górska" z podpinanym polarem już uruchomiona, to i buty trzeba będzie z piwnicy wyciągnąć

Chustomanka Awatar Celebrianna
    Miejscowość
    Oleśnica

Domyślnie

Ja wlaśnie zaczęłam nosić zimą, gdy zaczęły się największe śniegi i mrozy. To dzięki chuście odważyłam się wyjść z maleństwem na dwór po porodzie, inaczej bym dostała klaustrofobii w domu (nie dałabym za chiny rady znieść wózka i dziecka z 3 piętra, po cesarce). A ślisko bywało, ale nie wywróciłam się. Żeby było zabawniej, to wywrócił się towarzyszący mi mąż w górskich butach i złamał żebra (a to już zabawne nie było). A za rakami w tym roku się rozejrzę...
    po prostu Agata

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

nie powiem nic nowego - ja swoje dziecko zimą nosiłąm tylko w chuście/mt- wygodniej i cieplej. I prawde mówiąc jak teraz widzę dziecko w wózku na mrozie to zastanawiam się jakim cudem ono się nie zaziębia..
    Ps. nosiłam czasem całymi godzinami- stałam na mrozie bo starsza uczyła się jeździć na nartach - nie wyobrażam sobie z wózkiem.
    nie chcę tu powiedzieć że mam coś do mam z wózkami. Po prostu zwłaszcza zimą wózek wydAJE mi sie wynalazkliem raczej utrudniającym życie...
    Ostatnio edytowane przez wiki100 ; 14-11-2011 o 21:35

Chusteryczka

Domyślnie

u mnie (centrum warszawy) wózkiem zimą przez większość czasu przejechać się nie da. mam buty icebug banff, mają konkretne kolce, i ciepłą kurtkę do noszenia. tak dwa alta temu przenosiłam groszka. i teraz tak samo z malutką damy radę

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

wywróciłam się raz jeden jak mi starszy syn zjechał z górki prosto w bok moich nóg i mnie podciął. poleciałam na plecy (Maciek był z przodu) nikomu nic się nie stało, moje plecy ochronił plecak z zakupami (szczęśliwie żadnego szkła nie było) raki zawsze miałam przy sobie- jak był lód na chodniku - zakładałam.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka Awatar goshya
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

ja właśnie w zimie wózek odstawiłam...i na dobre zaczęłam nosić w chuście
    Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014

Miejscowość
    POZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgosia Zobacz posta
    podlinkuje ktoś coś o tych rakach?

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Wełniana chusta + polar. Tylko z przodu (no ale ja z tyłu wcale nie noszę), jeden większy poślizg. Z wózkiem zaliczyłam 2 poważne gleby. Cud, że mi dziecko nie wyleciało (z gondoli w dodatku). Ach te odśnieżone i odlodzone chodniki. Mam 16 mies, 10 kg dziecko i nosząc z przodu wszystko widzę. Może za wysoko wiążesz?
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Miejscowość
    POZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Filippa Zobacz posta
    Mam 16 mies, 10 kg dziecko i nosząc z przodu wszystko widzę. Może za wysoko wiążesz?
    Poprzyglądam się Generalnie aż tak źle z tym widzeniem to nie jest, przy schodach najgorzej...

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

pomijając "super " jazdę z wózkiem po nieodśżonych chodnikach to z wózkiem też się możesz wywrócić/sam wózek wywrócić itp.

ja nosiłam w zimie, z przodu w nosidle Tuli. jak było bardzo ślisko, chodziłam tylko po miejscach posypanych i zmieniałam buty na w og,ole nie ślizgające się

mnie akurat na lodzie zimowym to wózek bardziej się ślizga od moich butów pewno kwestia kółek...

Chustomanka Awatar kiwka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

ej no, mój misio jest z marca, a całą zeszła zimę przenosiłam go z przodu, więc pewnie też dasz radę jak bedzie trzeba u mnie był zestaw: mężowska kurtka + za duży polar + fakt: głównie manduca ale młodzieniec chodził do żłobka i tak mi było szybciej/wygodniej/czyściej
    Moje M&M'sy: Maciek (10.08.2007) i Michaś (16.03.2010)

W Poznaniu też nosimy: Poznań "W chuście"

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Zimą to raczej tylko z przodu, ze względów oczywistych. Nawet jeżeli ma się tego serdecznie dość odkąd wrzuciło się na plecy ...

O link na temat raków też się uśmiechnę ...

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Uprawnienia umieszczania postów