Strona 176 z 231 PierwszyPierwszy ... 76126166168169170171172173174175176177178179180181182183184186226 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,501 do 3,520 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Lena O - ja mam w Brwinowie takie dwie siostry Ukrainki co to są na zmianę jedna i druga w Polsce. Mogę polecić bo im ufam i są ogólne sumienne starają się gdy w domu są małe dzieci. Wyślę Ci na priv telefon do jednej z nich ale przez okres świąteczno-noworoczny one będą u siebie w domu.

Zamówienie na pieluchy u Izy (nazwy sklepu ponoć zgodnie z regulaminem forum podać nie mogę ) złożone. Na początek 10 sztuk żeby sprawdzić jak mój ukochany pulpet i cycojad je będzie nosił. A gdyby któraś z Was miała do pożyczenia na wypróbowanie jakąś miłą dla oka kieszonkę chętnie skorzystam żeby się rozeznać w tym co na rynku
    A jest coś co można stosować na noc tj. bez konieczności przewijania i mega chłonne? Kurka blada chyba jednak wybiorę się do tej pieluszkarni....

A tak w ogóle to straszllllllllliwieeeeeeeeeee kocham tę Kasię
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

dzięki, egla.
    odnośnie nocnych pieluszek - ja używam wkładu flipa w kieszonce z polarkiem, ale przyznaję, że Gałgan nocą mało siusia. Zdarzają się nam małe przecieki w weekend, jak Gałgaństwo śpi razem ze mną dłużej, np. do 7-8, ale zwykle przewijam ok 20 po kąpieli i do rana tzn ok 6 jest ok
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Lena - maila zaraz wysyłam. Co do nocnego sikania... Moja Kasia ssie mnie niemal non stop od 1 do świtu bladego i sika w związku z powyższym na potęgę, oryginalne Pampersy co to niby są 12-godzinne czasem nie są w stanie tego wchłonąć Przyzwyczaiłam się już do tego, że nie śpię już w zasadzie inaczej niż na boku z piersią dostępną w każdej chwili No ale nie wiem czy jakakolwiek wielo by to zniosła
    Zaraz Ci wyślę maila w sprawie tego sprzątania. One mieszkają w Podkowie i jeżdżą WKD.
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

dziewczyny, jest woda!
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

egla - nooo... Kasia jest cudoowna, spokojna, zróżnoważona i uśmiechnięta. Potrafi zauroczyć nawet nie-swoją-mamę
    a Gaja nie sika w nocy, a gdy jeszcze sikała, wystarczała jej normalna pielucha taka jak w dzień..
    Do zamówienia dorzucę mały upominek, od sklepu któego nazwy też nie wymienię

Lena - ja miałam dłuugo bardzo fajną Panią do sprzątania, ale zrezygnowałam dwa lata temu i wiele się zmieniło
    W naszej przychodni nie jest źle z tematami.. Nasza pani doktor będąca jednocześnie szefową przychodni sama mojej koleżance zaleciła pieluchowanie wielorazowe, gdy jej synek miał nawracające zum operację zawielopieluchowania przeprowadziłysmy wtedy błyskawicznie.
    Ale zapytaj o te ulotki! dziekuję!!

mi. - może jednak? nooo ...

aa!! faktycznie jest woda !!!
    wiecie, ja zakraplałam niespuszczony kibelek olejkiem herbacianym i nie było źle !!!
    Ostatnio edytowane przez IzaBK ; 10-12-2011 o 21:34
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta

aa!! faktycznie jest woda !!!
    wiecie, ja zakraplałam niespuszczony kibelek olejkiem herbacianym i nie było źle !!!
    He, he, jakoś doceniam w tych pięknych okolicznościach przyrody, że mieszkam na wsi brwinowskiej
    U nas woda jakoś zawsze jest a w powiatowym naszym to różnie bywa
    Doradca Noszenia ClauWi®

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

egla, bo Pruszków ciągnie wodę z Wisły, magistralą przez całą Warszawę Wzdłuż Jerozolimskich. Od kiedy budują węzeł Łopuszańska, ciągle coś z tą magistralą majstrują Ponoć Pruszków nie ma szans na własne ujęcie. dziwne nie?

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

od kiedy zaczęli po kawałku oddawać węzeł Łopuszańska czas przejazdu Jerozolimskimi do pracy zajmuje niecały kwadrans

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Już oddali kawałek? Jezu jak się cieszę!
    A wiem, wiem doskonale skąd te problemy z wodą...
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

wiecie... robimy sernik, te zapachy są

Chustoholiczka Awatar madagaskar

Domyślnie

a mysmy dzis cale tony pierniczkow napiekli-rety 6 dzieciakow mialam buszujacych w kuchni-az sie sama zastanawialam kto to naspraszal

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madagaskar Zobacz posta
    a mysmy dzis cale tony pierniczkow napiekli-rety 6 dzieciakow mialam buszujacych w kuchni-az sie sama zastanawialam kto to naspraszal
    Jak to kto? Matka ambitna!
    U nas to samo będzie w najbliższych dniach. Jakoś wtorek - środa piekę a w czwartek przychodzą dzieci i będą zdobić. Według mnie większą atrakcją grupową jest lukrowanie i nakładanie ozdóbek niż koordynowanie wypieków i wycinania gdy matka zasuwa z małym niemowlęciem na ręku To tak egoistycznie podeszłam w tym roku do tematu. Piekę oczywiście z moimi dziewczynkami I robimy w tym roku lukrowane i z witrażykami!
    Doradca Noszenia ClauWi®

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

egla - a właśnie! z czego robisz witrażyki? karmel?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez choco Zobacz posta
    Berenike, jakbyś się zdecydowała na podróż pociągiem/kolejką to się możemy spotkać i dojść na miejsce razem

Izu daj na luuuuz
    Już się Iza zadeklarowała, że nas weźmie

Wy macie problem z praniem pieluch jak nie ma wody, my z myciem butelek. Na szczęście można było coś niecoś nałapać, choć jeszcze dziś rano miałam suszę w kranach.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    egla - a właśnie! z czego robisz witrażyki? karmel?
    Landrynki W pierniczku przed pieczeniem jeszcze wycinam dziurkę mniejszą foremką, wkładam do niej nieco potłuczonych wałkiem landrynek i piekę jakby nigdy nic. Warunek konieczny - dobry i śliski pergamin pod spodem. W tym roku robię je po raz pierwszy a przymierzałam się już co najmniej 2 razy do tego. Ze zdobieniem pierników mam wprawę - zaczęło się w ciąży z Helenką i mały odchył został chyba na zawsze
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustoholiczka Awatar madagaskar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    Według mnie większą atrakcją grupową jest lukrowanie i nakładanie ozdóbek niż koordynowanie wypieków i wycinania gdy matka zasuwa z małym niemowlęciem na ręku
    egla , ale wiesz jakie moje niemowle spokojne-ja nie zasuwam z nim na reku tylko sobie lezy i guga szczesliwy, a poza tym ja faktycznie wariatka jetem i mam dwie tury-najpierw pieczenie, potem lukrowanie

Iza- my witrazyki robimy z cukierkow takich jak Bon Pari-kiedys byly-pamietasz? teraz nawet nie wiem jaka nazwe takowe maja, ale sa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    obawiam się, że z przyczyn różnych nie dotrę we wtorek.
    Eeee no, nie wygłupiaj się.
    Już żeś się tym śniegiem asekurowała, no i co teraz???
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Chustomanka Awatar Ania Bober
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Ja bym chętnie się wprosiła jutro na spotkanie, jak Kacper pójdzie do przedszkola... do ludzi potrzebuję, bo zwariuję
    byłam: Anna Dobrowolska

STUDIO FOTOGRAFICZNE: http://www.studioniezapominajka.pl
    BLOG: http://www.blog.studioniezapominajka.pl
    FOTOGRAFIA PRZYRODNICZA: http://www.annaijan.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Iza, my już po szczepieniu, w przychodni na Drzymały otwarci na ulotki odn. chustonoszenia i wielopieluchowania - pani pielęgniarka zapytała mnie nawet dzisiaj czy Jaśka pieluchy to "te mam sucho" - a to znaczy, że kobietka musiała się zainteresować tematem od naszej poprzedniej wizyty

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ania Bober Zobacz posta
    Ja bym chętnie się wprosiła jutro na spotkanie, jak Kacper pójdzie do przedszkola... do ludzi potrzebuję, bo zwariuję
    Aniu przyjeżdżaj

mi.
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Uprawnienia umieszczania postów