Strona 166 z 231 PierwszyPierwszy ... 66116156158159160161162163164165166167168169170171172173174176216 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,301 do 3,320 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ja mam pomysł taki, że będę piersiować i zacznę rozszerzać jak będzie siadało.
    takim kontrolowanym dość BLW.
    skoro dziecko siedzi, to się nie zakrztusi, bo dla gorsetu mięśniowego utrzymanie dziecka w pozycji siedzącej to dużo poważniejsze zadanie niż wspieranie wykrztuszania. o. taki jest mój plan

zobaczymy jak go życie zweryfikuje

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja się boję rozszerzania diety ze względu na alergie pokarmowe u starszej i moje alergie kontaktowe... Miałam masakrę ze zmianami skórnymi u Leli i 3e razy zerowaliśmy dietę i rozszerzaliśmy od początku. Teraz mam już sytuację opanowaną ale mój Szanowny Pan Mąż uważa, że alergia małej to mój wymysł. Że dziecko ma jeść wszystko (taaaaaa... głównie lizaki i frytki...) i bez większych ograniczeń.
    No i walczę w domu przede wszystkim o właściwą pielęgnację dziecka z alergią bo tata przejął kąpanie starszej i usypianie jej. NIe ukrywam, że to miły układ - ja mam młodszego potworka na głowie I ta chociaż jeszcze nie pyskuje
    Upiekłam z rana kilka blach ciasteczek dla mam karmiących na diecie bezmlecznej i zamierzam się napchać nimi do upadłego przy okazji zlotu koleżanek i kolegów Kasi. Nareszcie coś słodkiego co mogę jeść.

Czy miałyście taki problem z dziećmi, że nocą piersi z buzi nie wypuszczały? Już od tygodnia robię za matkę dojoną nieustannie przez 4-5 godzin nocnych... Ale fajny emotikon! Odmowa podania piersi gdy wypadnie z buzi wiążę się z głośnym sygnałem wydanym paszczowo, dalsza odmowa powoduje narastanie sygnału... Chodzę na rzęsach, dosłownie... I bolą mnie plecy od ciągłego spania na boku + uważania by jej nie przygnieść...
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustomanka Awatar Me'shell
    Miejscowość
    warszawa, włochy

Domyślnie

olcia - hurra! bardzo się ciesze, że Julka do domu wraca i wreszcie zdiagnozowana! najgorsze, to takie zawieszenie, kiedy nie wiadomo co i jak to leczyć
    Co do alergii - to moja Zośka na diecie bezmlecznej i bebilonie pepti od września, bo już na wszystko nabiałowe się uczuliła
    A z nowinek słyszałam podobno, że dziecku można podawać od urodzenia dicoflor, który uszczelnia jelita i zapobiega dzięki temu alergiom pokarmowym. Przy drugim wypróbuje
    Zosia 25.02.2010
    Tosia 25.01.2013

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

dziś nie miałam internetu przez 3 godziny
    było dziwnie
    posprzątałam

Egla - jak się udała imprezka?
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

Izu - czas na odwyk?
    Jula jednak jutro wychodzi... dzisiaj nie dostali jeszcze jednego wyniku badania
    no ale jutro to już ponoć na pewno wyjdą
    gorzej z nóżką - w takim sensie, ze lek powiedziała, że Jula może nawet 3 miesiące nie chodzić jeszcze (w sensie zakazu), żeby kość się odbudowała, bo podobno bardzo osłabiona...
    rety... no ale najważniejsze, że zaczynamy leczenie

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    d

Egla - jak się udała imprezka?
    Ledwie dycham... Ale było suuuuper, szkoda że nie dotarłaś bo same Twoje chustowe dzieci
    Za miesiąc mniej więcej się umawiamy na ten plecak + kółkową. I oczy mi zbielały na widok kółkowe leo czerwonej Julki.....................
    Pomyślę do jutra co z tym moim nosidłem. Ale mam problem - czekoladowe czy bordeaux. Żeby tylko mieć takie problemy
    Doradca Noszenia ClauWi®

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

egla - oj żałuję żałuję

Olcia - o kurczę ... 3 miesiące nie chodzić?
    Jak sobie radzicie z tym "nie chodzić"?

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

jeszcze nie wiem jak sobie z tym radzimy...
    do czasu szpitala, czyli cały październik też miała nie obciążać nóżki i nie chodziła - to radziliśmy sobie tak, że Janek ją nosił, albo Julcia łaziła na czworaka - "jak totek" (czyt. kotek)
    teraz będzie tydzień jeszcze w gipsie, a potem... no dowiemy się czy chociaż na czworaka może łazić - od tego będzie uzależniony powrót Janka do pracy (bo niania nie może jej non stop nosić )
    ech... znowu się zacznie niezła logistyka
    nic to - jak to się mówi - co nas nie zabije, to nas wzmocni! o!

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

hmm... może jakiś zmyślny wózeczek trzebaby wykombinować, żeby nie chodząc mogła się przemieszczać.. na przykłąd klęcząc na jakiejś platformie i odpychać się jakoś... no nie wiem, kombinuję..

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

taaa... deskorolkę jej kupię hahhahaa nieźle by było
    no kombinuj Izu, kombinuj...
    a my zobaczymy, czy będzie mogła na czworaka

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olcia Zobacz posta
    taaa... deskorolkę jej kupię hahhahaa nieźle by było
    no kombinuj Izu, kombinuj...
    a my zobaczymy, czy będzie mogła na czworaka
    tylko czy robią deskorolki z peppą??

a może samochód elektryczny na spacery? widziałam kiedś taki - dziecko jechało niby samo, a za dzieckiem rodzic z pilotem dyskretnie korygujący tor jazdy

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

tylko czy robią deskorolki z peppą??

a może samochód elektryczny na spacery? widziałam kiedś taki - dziecko jechało niby samo, a za dzieckiem rodzic z pilotem dyskretnie korygujący tor jazdy
    Izu kochana biorąc pod uwagę, że to będzie zima, to od razu taki mały pług jej zafunduję, a co!
    a z peppą (pipą ) coś się wymyśli - jakieś naklejki albo co

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

pług!!! tak!!! jeśli wystarczająco wcześnie będziecie chodzić na te spacery, to Julka przy okazji dorobi

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

pług!!! tak!!! jeśli wystarczająco wcześnie będziecie chodzić na te spacery, to Julka przy okazji dorobi
    no z dorobieniem koniecznie - inwestycję w pług będzie musiała odpracować! a zaczniemy od liści

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olcia Zobacz posta
    no z dorobieniem koniecznie - inwestycję w pług będzie musiała odpracować! a zaczniemy od liści
    jaaa.... a z tyłu solarka!! jak wypas to wypas!!! a taki spacerek o 4 nad ranem to będzie dla Was przyjemność, bo i tak już będziecie przez Adę obudzeni :-D

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

jaaa.... a z tyłu solarka!! jak wypas to wypas!!! a taki spacerek o 4 nad ranem to będzie dla Was przyjemność, bo i tak już będziecie przez Adę obudzeni :-D
    dobra a żeby spacer był długi, to od razu do Pruszkowa pod Twój blok uderzymy, a co!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Kasia po gościach spała pięknie i nawet nie włączyła swojego ssania co 1 godzinę w nocy, dała mi pospać i pierwsze karmienie było dopiero o 3 rano! Chyba będę bardziej towarzyska

No i na fali tej towarzyskości pytam czy któraś nie ma ochoty na pyszne ciastka bo po wczorajszym nalocie w zestawie mama+dziecko+ciasto zostało mi tego mnóstwoooooo

Iza a jak z Gają? Dalej gorączkuje?
    Doradca Noszenia ClauWi®

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Gaja na szczęście nie gorączkuje, no ale pokasłuje wciąż, choć zdecydowanie mniej. Najwyraźniej poprzednia noc to było przesilenie ja też jakoś wyszłam na prostą, po wczorajszym bólu gardła pozostało tylko wspomnienie.

Dziś nie jest szaroo!!! :-D

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziś nie jest szaroo!!! :-D
    No niestety... Nie jest... Zdziwione?
    Powód dość banalny - Helenka ma 3 dzień zakraplaną atropinę do oczu i nie może przebywać na powietrzu gdy mocno świeci słońce. A wysłałam ją dziś do przedszkola, ciekawe czy panie pamiętają o ograniczeniach Leli.... Zaraz pakuję Kasię do samochodu i jedziemy zabrać małą do domu żeby się nie męczyła jakby jednak ją na podwórko wyprawili.
    No i od rana napchałam się tymi słodkościami i mam wyrzuty sumienia. Wielkie wyrzuty dla ścisłości
    Doradca Noszenia ClauWi®

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

wszelakie pruszkowianki!!! te udzielające się i te podczytujące!!! : http://mamypruszkow.pl

Uprawnienia umieszczania postów