Strona 101 z 231 PierwszyPierwszy ... 519193949596979899100101102103104105106107108109111151201 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,001 do 2,020 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Chustofanka Awatar agatha
    Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

Nadal trzymałabym się tego tropu i chwilkę poczekała.

Chustofanka Awatar suri80
    Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

Co do większej masy urodzeniowej dzieci cukrzycowych, to nie do końca jest prawda. Może kiedyś tak było kiedy nie leczono cukrzycy. Szczególnie, że jest różnica między cukrzycą wrodzoną, a nietolerancją glukozy, czyli cukrzycą ciążową.
    IzaBK nie martw się na zapas, skoki rozwojowe i wzrost dzieci są nieprzewidywalne
    Co do kina, to ja też nie dam rady, a nawet z dwójką, to chyba bym się nie wybrała, bo pewnie ani ja, ani pozostali niewiele wynieśli by z filmu
    Ale spacery są fajne, więc jakby co to ja chętna. IzaBK czy art-butik jakbyście miały ochotę pospacerować po zaspach naszego osiedla czy okolicy, to dajcie znać.
    Co do nosideł, to specjalistką nie jestem, ale jakiś czas temu zakupiłam chusto-MT dla męża, który nie chciał się chlastać z chustą, więc jakby co mogę pożyczyć na próbę...
    http://www.oczami-mamy.pl/

"Dziecko chce być dobre. Nie wie- wytłumacz, nie umie- naucz..."

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

suri - może jutro jakiś spacer? bo ja dziś tylko do szkoły po Elę polecę, bo mam dzień prasowaniowo-praniowy

a u mnie na balkonie umarł gołąb. przyleciał tylko w tym celu, bo nie zrobił żadnych śladów stóp na śniegu. po prostu od razu chyba myknął na plecy i zamarzł
    i mimo, że widze pewne podobieństwo do kurczaka w zamrażarce, mogę o nim myśleć wyłącznie jako o denacie, a nie w kontekście odpadku, czy coś..
    padł centralnie przed drzwiami balkonowymi, więc siedzę przy zasłoniętych oknach :/ musi poczekać na mojego męża, który przybędzie z pracy i bohatersko mnie uwolni od towarzystwa denata że też dziś akurat mam dzień w domu..
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

Izu - przepraszam, rozuiem Twoj dramat z golebiem, ale.... no poplakalam sie ze smiechu
    co do cm Gajowych - ja tez bym jeszcze chwile poczekala, tak ze 3 tyg., a jak nic nie drgnie, to bym zrobila badania hormonu wzrostu, tak dla wlasnego spokoju... no i poszukala dobrego pediatry... trzymam kciuki, bedzie dobrze!

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Izu

moja teściowa pewnie by rosół z denata ugotowała
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

ale denat ma... flaki!!! na takiego w kazdym razie wygląda - no jak żywy, tylko leży na plecach i podkurczone stopy ma..
    jakoś w kontekście jedzenia mi nie podchodzi

gdybym nie mieszkałą tak wysoko, to bym pomyślała, że to może mafia mi go podrzuciła, tylko ryby nie mieli, to gołębia użyli

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

wiesz my tu śmichy-chichy ale też miałabym dylemat ja nawet do myszy, które zeżarły mi dywanik od męża, mam stosunek matczyny i uczucia mieszane

teściowa kiedyś przywlekła mi zamrożone gołąbki "pyszne, na rosołek" ale pogoniłam babę

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

moja babcia gotowała na przeziębienia rosół z gołębia. stawiało na nogi lepiej niż wódka z pieprzem
    tylko nie z padliny

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

mi. - ja nie wiem na co on umarł, ale natychmiast sie zamroził, wiec swiezy :-D Ty nie w kinie?

jesli ktos chce rosołek, to zapraszam po gołebia- przy obiorze wlasnym nie dosc, ze za darmoszke, to jeszcze cos z wdziecznosci dorzuce inna forma odbioru nie wchodzi w gre :/

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ale dziś dzień darmowej dostawy...

nie w kinie, bo bardzo późno wstałam... a potem Kajetan jakiś taki marudny bardziej niż mniej... a teraz zaczęłam się spinać w kwestii prezentów gwiazdkowych i nie tylko... no i jakoś tak...

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LittleMonster Zobacz posta
    Choco, łączę się z Tobą w bólu jeśli chodzi o Twoje zasypane zad*pie, kto jeszcze mieszka na wygwizdowie?
    Ja teżżżżż na wygwizdowie... Już się boję tego śniegu co na dzisiejszą noc zapowiadają...
    Krzyś I 1998 Asia II 1999

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Tati właśnie gra na gitarze i śpiewa jest tak urocza, że nawet mi nie przeszkadza, że jeszcze nie śpi.
    wcześniej ja musiałam grać a moja córka klaskała i tańczyła, zupełnie nie zrażona tym, że ja kompletnie nie umiem grać kocham Ją szalenie

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

mam w sypialni zaspę na parapecie - do 1/3 okna widać głównie niebo..
    dziś rano przyjemne zaskoczenie - nikt nie oddał życia na moim balonie

choco - rozmiem, że następną razą - koncercik

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Iza, masz balon?
    wiecie co... trzymajmy kciuki za Me'shell, bo musi się dziś dostać z Zosią do Łodzi... autem, jak sądzę.

choco, Kajetan wczoraj też był jak nakręcony, tylko mnie to nie wprawiło w tak pozytywny nastrój
    w końcu wyszłam wieczorem i szczęśliwie zrobiło mi się lepiej

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

hahahahaha
    się spłakałam, autentycznie
    jednak "K" czyni wielką różnicę

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

mi. ja też najczęściej wymiękam przy wieczornych szaleństwach ale to był pierwszy "reczital" więc mnie rozbroił zupełnie

Izu
    ja mam zaspę do pół bramy przed domem, a za to chyba na całą
    muszę przywdziać gumofilce, łopata w dłoń i do roboty, ale mi się nie pali jakoś ale muszę bo może Pani listonosz dziś przyjdzie
    najgorsze, że Pi drogę do domu zasypało. tak blisko jest a nie wiadomo kiedy dojedzie buuu

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

choco - odkopana?
    Olcia - jak Jula? zdrowa już?

zapisałąm się na wtorek na wymianę opon.. jeśli wyjade ze swojej zaspy i dojadę te 300m, to od środy zwiększę swoją mobilność
    dziś była cuudna pogoda!! jak Wasze spacerki?
    ja byłąm trzy razy..

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

my nie wychodzimy póki co...
    Jula wczoraj czuła się lepiej, mój małżonek praktycznie był zdrowy, więc pojechaliśmy zrobić jakieś zakupy...
    efekt jest taki, że Janek miał iść dziś pierwszy dzień po chorobie do pracy i nie poszedł - ma całe gardło na nowo zawalone, kaszle jak stary gruźlik , mnie boli gardło i mam gorączkę, a Jula ma się lepiej, ale kaszle jeszcze - chyba jej wszystko spływa...
    my mamy na balkonie (nie balonie) mega zaspę - dosłownie CAŁY balkon zasypany śniegiem! musimy to odśnieżyć, ale jak otworzymy drzwi balkonowe, to nam się do środka wsypie...
    może w weekend będzie lepiej, to wyjdziemy na jakiś spacer

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ej, a skąd wy macie ten śnieg na balkonach?!
    ja nie mam. a chcem.

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

mi. jak chcesz, to chodź do nas i weź trochę od nas, pół ursusa możemy obdarzyć

Uprawnienia umieszczania postów