oj, a może się uderzyła? hmm..
byłam z żłobku państwowym, nie przyjmują na część dnia. W prywatnych nie ma szans poniżej 800 zł za pół dnia. Chyba jestem w czarnej d*pie![]()
oj, a może się uderzyła? hmm..
byłam z żłobku państwowym, nie przyjmują na część dnia. W prywatnych nie ma szans poniżej 800 zł za pół dnia. Chyba jestem w czarnej d*pie![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
IzaBK, a klubiki? Chyba teraz sporo w okolicy, może tam łatwiej (i taniej)?
LM, a jak Hektor znosi przedszkole?
U nas po miesiącu płaczu i wożenia na ok. 4godz., jest już trochę lepiej...
Ale za to odkąd Tymek poszedł do przedszkola cały czas zasmarkany, zakaszlany, do tego zaraża nas wszystkichOstatnio jakiegoś rotawirusa chyba przywlókł
![]()
suri - a ile Ty płacisz za 4 h dziennie?
kurcze, te choróbska jako efekt uboczny placówek opiekuńczych są dobijające... oby to nie był rota!!!
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
Ja płacę niezależnie od godzin, też nie można na pół dnia, zresztą nie wiedziałam, że będzie szło tak ciężko i będzie zostawał tak krótko.
Płacę 550zł (w tym część zajęć dodatkowych)+ 140zł za wyżywienie, które odliczają za każdy dzień nieobecności.
niezła całkiem cena... ale za młodsze dzieci zawsze liczą więcej. U Was jest grupa żłobkowa?
Nie dowiadywałam się, ale pewnie nie, bo to przedszkole, choć jakieś dwulatki ponoć też bywały.
Me'shell - a czemu z rozmazem?
Gaja jeszcze nie śpi.. co jest...![]()
padłaaa.. sylwester dziś czy co...
byłyśmy na niekłańskiej na ostrym dyzurze (masakra)
Jula ma zapalenie stawu biodrowego, choć w usg bioder żadnych zmian nie stwierdzono
ponoć od infekcji tak się zrobiło
dzisiaj będę miała morfologię wyniki i mocz
dostaje ibuprofen i ma leżeć (w sensie nie chodzić) 4-5 dni
masakra
a ja za to po wizycie u gin i mam leżeć - bo szyjka miękka a to za wcześnie...
no i jak to pogodzić? Julka ma nie chodzić, czyli albo leżeć (każ leżeć takiemu małemu dziecku, aha), albo siedzieć, albo nosić
a ja nie mogę robić tego wszystkiego
no jakiś pogrom nas dopadł
jeju, Olcia...![]()
Olcia - współczuję bardzo obydwu Wam! Ma Ci kto pomóc?
Gaja dostała dziś totalnej histerii pod tytułem "nie chciałam wyjść z wannym chcę tam wrócić". Tupała, rzucała się, nie chciała nawiązać kontaktu wzrokowego. I dopiero przed chwilą zasnęła. Coś się z nią dzieje. Może piątki rosną? albo nie wiem sama co..
Izu, dwa lata tuż tuż, może to o to chodzi?
Olcia - trzymajcie się dzielnie!
Zosia 25.02.2010
Tosia 25.01.2013
a to kryzys ma zwyczaj wybuchać w momencie zdmuchiwania świeczek?![]()
łomatko! wczoraj zasneła o 00.30no długo to my tak nie pociągniemy
Olcia - jak u Was?
u nas... hmmm... jakoś dajemy radę
mąż mój na zwolnieniu - bo chory, ma antybiotyk
ale dzięki temu przetrwaliśmy pt, sb i nd - on wszystko robi nosząc małą a ja leżę jak mi kazali
zakupy robią sąsiedzi znajomi, zupę i naleśniki też nam dostarczyli, żarcie na pt dostaliśmy od niani... więc jakoś dajemy radę
a dzisiaj z odsieczą przybywa mój tata - ufff... od jutra będzie lepiej, bo i zakupy zrobi, i ugotuje, i ogarnie chatę...
jula niestety nadal chora, jutro jedziemy z nią do lekarza, no i z wynikami krwi... zobaczymy co z tymi biodrami
Olcia - dobrze, że sytuacja zażegnana..
olcia, współczujęnie łatwo leżeć przy małym dziecku, szczególnie chorym... Szybkiego powrotu do zdrowia Julci, a Ty się oszczędzaj i wytrzymaj jeszcze trochę
IzaBK, też obstawiam u Gai bunt dwulatka.
U nas w ciągu ostatnich dni Lenka też przekształciła się w "małą- zbuntowaną" i ciężko z nią pertraktować. U nas w obu przypadkach trudny okres zaczyna się w wieku 1,5 roku...![]()