Pokaż wyniki od 1 do 20 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Mieszany widok

Domyślnie

Iza, nie martw się Gają, ostatnie badania wskazują, że dzieci rozną bardzo skokowo, czyli mogą dość długo nie rosnąć wcale, a potem dosłownie w kilka dni rosną. Hektor zresztą zawsze był w poniżej 3 centyla (czyt. poza siatką) i ja już nawet na to nie patrzę. Plus te siatki centylowe sprzed kilkunastu lat (np. w książeczkach zdrowia) są nieaktualne.
    Mój mąż wczoraj z Wału Miedzeszyńskiego wracał 6 g., dziś nawet nie próbował wyjechać z domu.
    Przyszły Demary, jakby ktoś był zainteresowany - kupować większe, Hektor nosi rozm. 24, wzięłam 26/27 i uważam, że jest akurat luzu, a szczególnie z grubą skarpetą.
    Art-butik, mogę Ci pożyczyć na chwilę manducę w zamian za dynię
    Choco, łączę się z Tobą w bólu jeśli chodzi o Twoje zasypane zad*pie, kto jeszcze mieszka na wygwizdowie? Dziewczyny z dzielni nie macie pojęcia o życiu
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

ja dziewczyna z miasta oświadczam, że wygwizdów ma zaletę niezaprzeczalną - jak już sobie odkopiesz miejsce do zaparkowania to nikt Ci go nie zajmie a psie kupy zakłócające piękną biel świeżego śniegu są kupami psa własnego :/

LM - mój kłopot polega na tym, że Gaja po urodzeniu była na 75 centylu. W wieku 4 miesięcy - już na 25, miesiąc temu na 3, a dziś na 0. Gdyby była mała od poczatku, to do głowy nie przyszłoby mi się martwić u Gai nie widzę "skokowo" tylko hamowanie a obecnie postój

Manducę można wypożyczyć bez problemu u vegi.
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustomanka
    Miejscowość
    Okolice Warszawy

Domyślnie

Dzięki LM, ale Hmmm... nie mam jak dostać się do Ciebie, jak nic mi się nie wyklaruje właśnie z vegą, tzn. jak mi M w najbliższym czasie nie wypożyczy to się na pewno zgłoszę do Ciebie.
    A nosiłyście kiedyś w MT? Macie jakieś porównanie właśnie z Tuli czy Manducą?
    Ewa, mama Zuzi 21.04.2010 i Tymka 04.05.2013

http://zglowawchmurach-art-butik.blogspot.com/

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

wiecie co... tylko jutro znów ma śnieżyć i być -15
    może kino?

Chustomanka Awatar Me'shell
    Miejscowość
    warszawa, włochy

Domyślnie

ja słyszałam, że jutro ma nie padać tylko zimno bardzo, ale kino to też dobry pomysł, tylko musimy ustalić już teraz, bo jak sie rano zaczniemy zbierać to nic z tego nie będzie

art-butik - kupiłam Tuli, bo polski, nie za drogi, wyglądał na wygodnego i łatwego w obsłudze (zależało mi na szybkim zakładaniu), polecały go znajome chustomamy. nie przymierzałam wcześniej Manduci ani MT więc nie mam porównania
    Zosia 25.02.2010
    Tosia 25.01.2013

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ok, się zmieniło
    nie będzie padać! ale będzie -20
    http://new.meteo.pl/um/php/meteorogr...cname=Warszawa

ja chcem na ursynów jechać, bo mam tam biznes
    czy ktoś wybiera się ze mną?

edit:
    choco, LM: z jednej strony współczuję Wam zaśnieżenia, z drugiej zazdroszczę jak cholera! ja lubię odśnieżać - ale zapewne dlatego, że kiedy to robię, to z własnej woli i chęci
    Izu: Nie zazdroszczę, ale przecież nic nie robicie nie tak. Gaja je - dużo i samodzielnie. Czy Twoje martwienie cokolwiek wniesie do sytuacji? bo ja zawsze staram się w ten sposób rozważać takie sytuacje. Bo jeśli nie to łatwo przejść z martwienia w narzekanie, a to nieznośne jest.

a co do nosideł: jeśli kiedyś jakieś będę mieć, to Tuli właśnie. Dlaczego? Bo jeszcze nikt na nie nie narzekał, a na pozostałe - owszem. No i moja Ulubiona Konsultantka ds Chust i Nosideł (czyli Zosina ) poleca bardzo.
    Ostatnio edytowane przez mi. ; 30-11-2010 o 23:10

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

mi. - z martwienia powinnam przejść w działanie w narzekanie nie mogę, bo mnie nie wpuścisz do domu swojego nigdy już

Tuli jest jak dla mnie ładniejsze od manducy, w sensie, że ma mniej sportowy wygląd. Podstawowa różnica między tymi nosidłami - manduca daje możliwość skrzyżowania pasów na plecach podczas noszenia z przodu; w tuli nie ma takiej możliwości, pasy muszą być założone jak szelki i połączone beltem. No i manduca ma trzypunktową sprzączkę w pasie - niby bezpieczniejsza, ale z drugiej strony jedną ręką nosidła się nie zdejmie..
    Ja jeśli będę jakieś nosidło mieć, to hybrydę z szerokimi pasami. Pewnie Lanę. Na razie nie lubię sprzączek, węzłom ufam bardziej Ale to się pewnie zmieni jeszcze..

Ja do kina nie wybiorę się, mam dużo zaległości w prasowalni, muszę się z nimi w końcu uporać, bo pół garderoby leży w charakterze góry obok deski do prasowania i oczekuje
    Bawcie sie dobrze kochane!!

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Chustofanka Awatar agatha
    Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

Iza - Gaja mogła być duża po urodzeniu przez cukrzycę ciążową.
    A wygwizdów to wiesz - najgorsze, że jak wieje, to śnieg wwiewa w takim wygwizdowie dokładnie na to miejsce, które godzinę się odśnieżało...
    A generalnie u mnie biaaało. Bałwan ulepiony w ogródku w niedzielę został zasypany i prawie go nie widać....

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

agatha -
    też tak pomyślałam, no ale idąc tym tropem .. ja glikemię utrzymywałam na bardzo niskim poziomie i jeszcze zbijałam ją insuliną. podpytywałąm się też dziewczyn na wątku cukrzycowym, i okazało się że mamy cukrzycowe to standardowa populacja - każde dziecko rozwija się po swojemu, nie ma prawdłowości. To była próba 7 mam, uznałam ją za miarodajną :/

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LittleMonster Zobacz posta
    Choco, łączę się z Tobą w bólu jeśli chodzi o Twoje zasypane zad*pie, kto jeszcze mieszka na wygwizdowie?
    Ja teżżżżż na wygwizdowie... Już się boję tego śniegu co na dzisiejszą noc zapowiadają...
    Krzyś I 1998 Asia II 1999

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Tati właśnie gra na gitarze i śpiewa jest tak urocza, że nawet mi nie przeszkadza, że jeszcze nie śpi.
    wcześniej ja musiałam grać a moja córka klaskała i tańczyła, zupełnie nie zrażona tym, że ja kompletnie nie umiem grać kocham Ją szalenie
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

mam w sypialni zaspę na parapecie - do 1/3 okna widać głównie niebo..
    dziś rano przyjemne zaskoczenie - nikt nie oddał życia na moim balonie

choco - rozmiem, że następną razą - koncercik

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Iza, masz balon?
    wiecie co... trzymajmy kciuki za Me'shell, bo musi się dziś dostać z Zosią do Łodzi... autem, jak sądzę.

choco, Kajetan wczoraj też był jak nakręcony, tylko mnie to nie wprawiło w tak pozytywny nastrój
    w końcu wyszłam wieczorem i szczęśliwie zrobiło mi się lepiej

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

hahahahaha
    się spłakałam, autentycznie
    jednak "K" czyni wielką różnicę

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

mi. ja też najczęściej wymiękam przy wieczornych szaleństwach ale to był pierwszy "reczital" więc mnie rozbroił zupełnie

Izu
    ja mam zaspę do pół bramy przed domem, a za to chyba na całą
    muszę przywdziać gumofilce, łopata w dłoń i do roboty, ale mi się nie pali jakoś ale muszę bo może Pani listonosz dziś przyjdzie
    najgorsze, że Pi drogę do domu zasypało. tak blisko jest a nie wiadomo kiedy dojedzie buuu
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Uprawnienia umieszczania postów