Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 810111213141516171819202122 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 360 z 424

Wątek: Jaka chusta na lato? //tematy połączone

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

ja w zasadzie polecę wiązanie a nie chustę - kangurek albo koala (2x) - bardziej przewiewne niż kieszonka - warunek to oczywiście chusta tkana a nie elastyczna...

a jeżeli już koniecznie szukasz pretkestu żeby coś kupić to to bambus (mój diament Nati sprawdzał się świetnie), jedwab ponoć też (nie miałam sposobności nosić...) i nawet wełna - wszak to izolator...

ale osobiście uważam, że większe znaczenie ma dobiór naszego stroju i wiązania niż rodzaj chusty...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

To jeszze mam takie małe pytanko - czy jedwab ni ejest hmm jak by to określić ... za śliski do wiązania powiedzmy 2-3 mies. dziecka (wagowo ok. 7-8 kg) przez osobę niewprawioną w wiązanie ( dopiero przygodę z chustami)?

Chusteryczka Awatar kasia
    Miejscowość
    karkonosze:)

Domyślnie

jedwab nie jest śliski ja też tak o nim myślałam, dopóki nie dostałam w łapy pierwszej chusty - silka didkowego - to chyba jedyna chusta, której sprzedaży żałuję. wiązał się bosko i był jak druga skóra na małej, cudownie otulał. potem były skowronki i one jak nie-jedwabne, kawał fajnej szmaty. teraz mam wisienki i one raczej szorstkawe a na pewno nie śliskie

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja polecam diamentowy bambus Natibaby. Moim zdaniem bije na głowę jedwab latem w sensie chłodzenia.
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirabel Zobacz posta
    To jeszze mam takie małe pytanko - czy jedwab ni ejest hmm jak by to określić ... za śliski do wiązania powiedzmy 2-3 mies. dziecka (wagowo ok. 7-8 kg) przez osobę niewprawioną w wiązanie ( dopiero przygodę z chustami)?
    Ja nosze w jedwabiu prawie 9 kg syna. Mój jedwab cudnie się wiąże i prawie sam dociąga. Jest cieńszy niż bawełna ale trzyma bosko.
    Len na lato tez fajny, ale mi jakoś nie przypadł do gustu. Najlepiej jakbyś miała szanse popróbować różnych chust...może gdzieś w pobliżu masz jakąś chustomamę....gdzie mieszkasz?
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Vatanai, ja ma Teestę i jest cieniutka i przewiewna.

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tysia Zobacz posta
    Ja nosze w jedwabiu prawie 9 kg syna. Mój jedwab cudnie się wiąże i prawie sam dociąga. Jest cieńszy niż bawełna ale trzyma bosko.
    Len na lato tez fajny, ale mi jakoś nie przypadł do gustu. Najlepiej jakbyś miała szanse popróbować różnych chust...może gdzieś w pobliżu masz jakąś chustomamę....gdzie mieszkasz?
    mieszkam w Łodzi, ale siedzę już na walizkach, bo w pt wyjeżdżam z dzieciakami na całe wakacje w drugi koniec Polski a tam z tego co wiem nie ma KK
    No ale może mi się uda kogoś dorwać w plenerze znienacka w chuście jedwabnej i przynajmniej pomacać

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

fale Japura Didymosa z kapokiem

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirabel Zobacz posta
    mieszkam w Łodzi, ale siedzę już na walizkach, bo w pt wyjeżdżam z dzieciakami na całe wakacje w drugi koniec Polski a tam z tego co wiem nie ma KK
    No ale może mi się uda kogoś dorwać w plenerze znienacka w chuście jedwabnej i przynajmniej pomacać
    Kochana oprócz KK są też mamy niezrzeszone i wolne ptaki, na pewno ktoś się znajdzie, choćby tylko przejazdem na urlopie

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

Mam ellaroo (kupioną od kasi_wska) - sprawdza się świetnie - leciutka i przewiewna.

Chustomanka

Domyślnie

[QUOTE=Mayka1981;666882]ja w zasadzie polecę wiązanie a nie chustę - kangurek albo koala (2x) - bardziej przewiewne niż kieszonka - warunek to oczywiście chusta tkana a nie elastyczna...

A dlaczego 2x jest lepsze niż kieszonka? Ja właśnie myślałam, ze kieszonka, bo tylko jedna warstwa chusty jest... Czy chodzi o to, że tak dobrze owija czy co?

A na 10 kilo dziecia Ellaroo się sprawdza czy już za duży dzieć? Chociaż właściwie to i tak tylko gdybam, bo pieniędzy brak strasznie

Chustofanka Awatar kinia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

witam,
    gdzie mozna kupic chuste ellaroo? Na ich stronie nie ma działu sprzedaży..

może któraś z mam ma do odsprzedania jakąś chustę na lato - niekoniecznie ellaroo
    (Nigdy nie wiązałam chusty, mam małe dzieciątko)

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kinia Zobacz posta
    witam,

może któraś z mam ma do odsprzedania jakąś chustę na lato - niekoniecznie ellaroo
    szkoda, że dopiero teraz, bo moja ellaroo dośc długo wisiała na bazarku, może poproś w dziale kupię
    a na lato to tez dl małego dzieciątka fajne są chusty vatanai
    K. 2009M. 2012

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kinia Zobacz posta
    witam,

a skąd jesteś?
    ellaroo na początek bym nie kupowała, trudne nieco w obsłudze, chociaż piękne, piękne
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emma Zobacz posta
    A dlaczego 2x jest lepsze niż kieszonka? Ja właśnie myślałam, ze kieszonka, bo tylko jedna warstwa chusty jest... Czy chodzi o to, że tak dobrze owija czy co?

A na 10 kilo dziecia Ellaroo się sprawdza czy już za duży dzieć? Chociaż właściwie to i tak tylko gdybam, bo pieniędzy brak strasznie
    W 2X masz co prawda dwie warstwy materiału na dziecku ale po bokach masz luzy i przewiewy, może sobie dziecko rączki z boku wystawić no i z boczku jest dostęp do powietrza bezpośrednio, a w kieszonce to masz cały materiał na dziecku i sobie - taki kokonik, więc nie ma tego przewiewu...

Ellaroo to nie wiem, ale M nosi w bambusie diamentowym nasze 10kilowe dziecko i nie narzeka (ja trochę już tak...), dobrą nośność mają perełki Nati z bambusem -ale to limitek i ciężej dostać...

Chustą "specjalnie" na lato to się nie przejmuj, w każdej w upale się spocicie na styku Waszych ciał, to już lepiej poćwiczyć sobie na swojej dotychczasowej 2X czy kangurka - no i za darmo
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 12-05-2010 o 21:04

Chustofanka Awatar kinia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adriana Zobacz posta
    a skąd jesteś?
    ellaroo na początek bym nie kupowała, trudne nieco w obsłudze, chociaż piękne, piękne
    jestem z Krakowa
    a co byś w takim razie poleciła dla początkującej? Rozglądam sie za tymi wszystkimi chustami.. vatanai, babylon, Nati... i juz mam totalny metlik w głowie

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Domyślnie

Z Krakowa? Przyjdź w środę do Figi, to Ci przyniosę Ellaroo i Vatanai (Kaikourę) do pomacania

Chustofanka Awatar kinia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ale super! coś słyszałam o Fidze, ale nigdy jeszcze nie byłam, więc chętnie przyjdę za tydzień

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Domyślnie

dokładnie, to się teraz nazywa Famiga http://www.famiga.pl/
    przypomnij mi na priva we wtorek, żebym nie zapomniała wziąć!

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

no widzisz i to własnie miałam na myśli.poogladasz, pomacasz i sama wybierzesz!
    powodzenia

ps. ja osobiście wzięłabym vatanai albo nino, albo leo, albo jakieś cienkie indio limitowane. trudny wybór
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Uprawnienia umieszczania postów